2018. január 23. kedd

jan. 23
0:24
Esküvőre készül a brit királyi család (ProfitLine)
Újabb esküvő készül a brit királyi családban: a Buckingham-palota hétfői bejelentése szerint Eugénia hercegnő, II. Erzsébet királynő 27 esztendős unokája összeházasodik polgári származású barátjával, a 30 éves Jack Brooksbankkel.
jan. 23
1:06
Gyorsan terjed a kanyaró Kárpátalján (ProfitLine)
Kárpátalján gyorsan terjed a kanyaró, de a megyében már két hete elfogyott az oltóanyag, s az Ukrán Egészségügyi Minisztériumnál süket fülekre találnak a vakcinák biztosítására vonatkozó kérések - közölte hétfőn Hennagyij Moszkal, kárpátaljai kormányzó.
jan. 23
1:36
Dalszerzői expót rendeznek Budapesten (ProfitLine)
Közép-kelet-európai szinten is egyedülálló eseménnyel várja a könnyűzene alkotóit február 1-jén a Dalszerző Expo (DEX) a Budapest Music Centerben.
jan. 23
1:36
Dalszerzői expót rendeznek Budapesten (Hírstart)
Közép-kelet-európai szinten is egyedülálló eseménnyel várja a könnyűzene alkotóit február 1-jén a Dalszerző Expo (DEX) a Budapest Music Centerben.
jan. 23
2:06
Felfelé javította a világgazdaság növekedési előrejelzését az IMF (ProfitLine)
Felfelé javította a világgazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó becslését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a világgazdasági kilátások (World Economic Outlook, WEO) című kiadvány soros frissítésében, amelyet hétfőn tett közzé.
jan. 23
2:15
Szergej Lavrov: Vége az iráni atomalkunak, ha az Egyesült Államok egyoldalúan felmondja a szerződést (NRGreport)
Vége az Iránnal kötött többhatalmi nukleáris megállapodásnak, ha az Egyesült Államok egyoldalúan felmondja azt - fogalmazott Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ New York-i székházában tartott sajtókonferenciáján.
jan. 23
2:19
Leállt az egyik paksi blokk (NRGreport)
Egy 400 kilovoltos elektromos elosztó alállomáson történt műszaki meghibásodás miatt hétfőn reggel az automatikus védelmi rendszer leállította a Paksi Atomerőmű 3. blokkját.
jan. 23
2:33
Folyamatosan nő a napenergiát felhasználók száma a Nemzeti Közművek áramelosztási területén (NRGreport)
Folyamatosan nő azoknak a fogyasztóknak a száma, akik részben napenergia hasznosításával fedezik háztartásuk, intézményük vagy vállalkozásuk áramfelhasználását -  közölte az NKM Nemzeti Közművek Zrt.
jan. 23
2:36
Mennyivel csökkent az álláskeresők száma Magyarországon? (ProfitLine)
A nyilvántartott álláskeresők száma 6,9 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a 2017. decemberi zárónapon 254 800 álláskereső szerepelt, több mint 18 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál.
jan. 23
3:06
A magyar kormány kitart a paksi kapacitásfenntartás mellett (ProfitLine)
A magyar kormány kitart a paksi kapacitásfenntartás mellett, amely az EU, a magyar és nemzetközi hatóságok teljes kontrollja és engedélye mellett zajlik - közölte a Miniszterelnökség hétfőn, az osztrák bejelentésre reagálva.
jan. 23
3:24
Horvát államfő: mindent meg kell tenni a sziszeki finomító megmentéséért (NRGreport)
A sziszeki finomító bezárása beláthatatlan következményekkel járhat a város lakosságra nézve, ezért minden lehetőséget meg kell ragadni a finomító megmentésének érdekében - mondta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő Zágrábban.
jan. 23
3:36
Szombaton folytatódik A Dal 2018 (ProfitLine)
Szombaton folytatódik A Dal 2018: a közmédia dalválasztó showjának második adásában tíz előadó lesz látható és hallható élőben a Duna televízióban.
jan. 23
4:36
A Karlovarské minerální vody és Balogh Levente lesz a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója (ProfitLine)
A Karlovarské minerální vody (KMV) és Balogh Levente lesz a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos forgalmazója, illetve a franchise jogok birtokosa, és megvásárolják a PepsiCo magyarországi érdekeltségeit. Ezzel párhuzamosan a KMV megveszi a cég cseh és szlovák érdekeltségeit is. A tranzakciók még az illetékes versenyjogi hatóságok jóváh
jan. 23
5:06
Akár levegő útján is terjedhet az influenza (ProfitLine)
A betegek puszta kilégzésével is terjedhet az influenza egy új amerikai kutatás szerint, a vírusok továbbadásához köhögés vagy tüsszögés sem szükséges.
jan. 23
5:24
Szaúdi szabadulás százmilliárd dollárért (vg.hu)
A novemberi razzia során őrizetbe vett szaúdi üzletemberek fele már kiegyezett a hatóságokkal, másik fele még dacol és bizonyítékokra vár a rijádi Ritz-Carltonban. Idő kérdése, de nekik is fizetniük kell a szabadulásukért.
jan. 23
5:26
A mai bérterhek mellett nem tudnak érdemben emelni a kisvállalkozások (vg.hu)
A kis- és középvállalati szektor képviselői közül is egyre többen vannak jelen a külpiacon, a lemaradásuk azonban még mindig igen nagy. A Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke, Vadász György szerint a munkaerőhiány sok problémát okoz a vállalkozásoknak, ám ez csak egy azon kihívások közül, amelyekkel küzdenek.
jan. 23
5:28
Biotechnológiai óriáscéget vett a Sanofi (vg.hu)
A Sanofi 64 százalékos prémiumot is hajlandó kifizetni az amerikai Bioverativért, hogy ígéretes, milliárdos bevétellel kecsegtető gyógyszerekkel bővítse portfólióját.
jan. 23
5:30
Jóval többet nyert ötvenmillió forintnál (vg.hu)
Fucsovics Márton melbourne-i szereplése megmutatta: a nemzetközi teniszkarriert nemcsak egy másik országban, külföldi edzővel lehet megalapozni. Ezzel új időszámítás kezdődhet idehaza.
jan. 23
5:36
Csökkentették a terrorkészültség szintjét Belgiumban (ProfitLine)
A négyes fokozatú skálán hármasról kettesre csökkentették a terrorfenyegetettség szintjét Belgiumban, közel két évvel a brüsszeli robbantásos merényletek után - jelentette be hétfőn a belga belügyi válságközpont.
jan. 23
5:48
76 ezer forintot spórolhatsz a lakástakarékon: mutatjuk, mi kell hozzá (Pénzcentrum)
Bármilyen meglévő lakáscélunk is legyen, érdemes kihasználni a lakás-takarékpénztárakon keresztül elérhető állami támogatásokat, máskülönben ott hagyjuk az államnál azt az évi több tízezer forintot, amely a befizetéseink után...
jan. 23
5:54
Vitatott, mi számít GMO-nak (AQUA)
Óvatosságra int a modern génszerkesztési eljárásokkal kapcsolatban a Földművelésügyi Minisztérium. Bár az eljárás során nem idegen gént ültetnek be az élő szervezetbe, így is számos kockázatot hordoz az eljárás.
jan. 23
6:00
Mobiltelefonról indítottak totális háborút a bankok ellen (Portfolio)
Pár éve elindult egy német startup azzal a nyílt céllal, hogy a fiatalokat maga mellé állítva eltörölje a hagyományos bankrendszert Európában. Az N26 egy mobilapplikáción keresztül olcsó, egyszerű termékekkel támad, ötleteire pedig...
jan. 23
6:06
Döntő év vár Görögországra - jön-e újabb segítség? (Napi)
Jóváhagyták a Görögországot segítő nemzetközi pénzügyi mentőcsomag következő, 6,7 milliárd eurós részletét a közös valutát használó európai uniós tagországok pénzügyminiszterei hétfőn Brüsszelben. Az összeg folyósításhoz még az euróövezeti állandó mentőalap (ESM) zöld jelzésére is szükség lesz, ez azonban sokak szerint ezután pusztán formalitás - í
jan. 23
6:06
Idén 3,5 millió feltöltős SIM-kártyánál kell elvégezni az adategyeztetést (ProfitLine)
Az idén mintegy 3,5 millió feltöltős SIM-kártyánál kell elvégezni a jogszabályban előírt éves adategyeztetést, amelyet a szerződéskötéstől számított fordulónapokon kell elvégezni - közölte a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI érdeklődésére. A szolgáltatók közölték, már januárban elkezdik az ügyfelekkel az adategyeztetést.
jan. 23
6:06
A tavaly megtermelt összvagyon 82 százaléka a Föld lakosságának egy százalékához került (444.hu)
A szupergazdagok adóelkerülése az egyik kiemelt ok.
jan. 23
6:12
9 új jóslat – a férfiak munkáját jobban fenyegetik a robotok? (Privátbankár)
Kínai nyelvről azonnal fordító alkalmazás, a szerszámokat az embernek adogató robotszaki, iskolába küldött diákhelyettes, embereknek dirigáló célszoftver, pénztárosok nélküli automata szupermarket. Naponta jönnek a meglepőnél meglepőbb hírek, amelyek már nem a fantázia birodalmába visznek, már holnap átalakíthatják éltünket.
jan. 23
6:24
Elektronikusan könnyebb lenne 4 millió jövedelemigazoló nyomtatványt aláírni (Hírstart)
A KSH adatai szerint decemberben közel 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon. Figyelembe véve, hogy a döntő többség alkalmazásban álló munkavállaló, közel ugyanennyi M30-as nyomtatványt kell aláírnia a cégvezetőknek a hónap végéig. Mindez már egy közepes cégnél is érezhető mennyiségű adminisztrációval jár.
jan. 23
6:30
Hologrammal védekezik a Richter Gedeon (vg.hu)
A gyógyszerek egyedi azonosítóval való ellátását egy uniós irányelv szabályozza, amelyet Magyarországon 2019 februárjától kell alkalmazni.
jan. 23
6:36
Ráfaragtak az oroszok a nagy lenyúlásra (Napi)
Rendkívül sokba kerül Oroszországnak a 2014-ben Ukrajnától elcsatolt Krím félsziget üzemeltetése. A támogatások egy része eltűnik a korrupciós csatornákon és a programok halvány színvonalon valósulnak meg.
jan. 23
6:36
Kineveztek két megyei rendőrfőkapitányt (ProfitLine)
Kinevezték a Csongrád és a Somogy megyei rendőrfőkapitányt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn a rendőrség honlapján.
jan. 23
6:36
A profilalkotás adatvédelmi szabályai (Hírstart)
Mivel a profilalkotásra már iparágak épültek, fontos, hogy a május 25-étől alkalmazandó európai uniós adatvédelmi rendelet (GDPR) külön kitér arra, milyen módon használhatja fel bárki a természetes személyek adatait e körben. A profilalkotás témája rengeteg kérdést vet fel; az EU adatvédelmi munkacsoportja tavaly októberi iránymutatásának tanulmány
jan. 23
6:38
Kineveztek két megyei rendőrfőkapitányt (Hírstart)
Kinevezték a Csongrád és a Somogy megyei rendőrfőkapitányt - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata hétfőn a rendőrség honlapján.
jan. 23
6:48
Szoba reggelivel, félpanzióval vagy ezek nélkül: mennyi az áfa? (Adózóna)
A vendéglátásban januártól alkalmazható 5 százalékos áfakulcs ismét értelmezési kérdéseket vetett fel az érintetteknél: mikor, milyen mértékkel számlázzanak?
jan. 23
6:48
A bérterhek csökkentését kéri a Magyar Iparszövetség (hirado.hu)
A vállalkozások versenyképességének növeléséhez szükség van a bérterhek csökkentésére.
jan. 23
7:00
Az eurócsoport jóváhagyta a görög mentőcsomag újabb részletét (ProfitLine)
Jóváhagyták a Görögországot segítő nemzetközi pénzügyi mentőcsomag következő, 6,7 milliárd eurós részletét a közös valutát használó európai uniós tagországok pénzügyminiszterei hétfőn Brüsszelben. Az összeg folyósításhoz még az euróövezeti állandó mentőalap (ESM) zöld jelzésére is szükség lesz, ez azonban sokak szerint ezután pusztán formalitás.
jan. 23
7:00
Imádunk céges pénzen nyaralni (Hírstart)
Ebben a hónapban több cégnél már javában zajlik a béren kívüli juttatási elemek közötti választás. Most a készpénz mellett egyetlenként maradt kedvező adózási elemet, a SZÉP-kártyát járjuk némiképp körbe.
jan. 23
7:06
Megindulhat a bérfejlesztés - ígéretet kapott a szakmai szervezet (Napi)
A közép- és kisvállalkozások versenyképessé tételéhez meg kell teremteni azt a környezetet, amelyben a magyar életszínvonalhoz és árakhoz viszonyítva elégedett lehet a fizetésével a munkavállaló - jelentette ki Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke a Világgazdaságnak adott interjúban, amely kedden jelent meg.
jan. 23
7:06
Megindulhat a bérfejlesztés - ígéretet kapott a szakmai szervezet (Hírstart)
A közép- és kisvállalkozások versenyképessé tételéhez meg kell teremteni azt a környezetet, amelyben a magyar életszínvonalhoz és árakhoz viszonyítva elégedett lehet a fizetésével a munkavállaló - jelentette ki Vadász György, a Magyar Iparszövetség (OKISZ) ügyvezető elnöke a Világgazdaságnak adott interjúban, amely kedden jelent meg.
jan. 23
7:12
"A nők a háborúban is férjhez mennek" - egy ritka magyar siker története (Napi)
Immár 35 ország menyasszonyai válogatják a magyar divattervező, Benes Anita ruháit. Arról, hogy cége, a Daalarna hogyan jutott el idáig, miért hagyta abba a férfiruhák gyártását, illetve mi alapján képzi az árait, az EY Az Év Üzletembere díjának friss győztesével, a márka alapítójával beszélgettünk. Azt is megtudtuk, mi az, ami csak Magyarországon
jan. 23
7:12
Megszületett a megállapodás: véget érhet a kormányzati leállás az USA-ban (Portfolio)
A Demokrata Párt hétfőn megállapodott a republikánusokkal az amerikai kormányzati leállás befejezéséről. Ezután az amerikai szenátus elsöprő többséggel, 81:18 arányban szavazta meg a kormányzati leállás befejezését, majd így tett...
jan. 23
7:18
Nagy változás jön a vényköteles gyógyszereknél (Napi)
Csaknem 20 milliárd forintos ráfordítást igényel a hazai gyógyszergyártóknak a 2019 februárjától életbe lépő európai uniós szabályozás, amelynek értelmében a vényköteles gyógyszereket csak egyedi azonosítóval lehet forgalomba hozni - tudta meg a Világgazdaság Greskovits Dávidtól, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (Magyosz) eln
jan. 23
7:18
Beleszállt a Facebookba és a Google-ba a médiamágnás (Portfolio)
Rupert Murdoch amerikai médiamágnás nyílt levélben szólította fel a Facebook és a Google internetes óriáscégek tulajdonosait, hogy fizessenek a tekintélyes sajgóorgánumoknak a tőlük átvett hitelt érdemlő és minőségi tartalmakért....
jan. 23
7:24
Jó éve lehet a napraforgó-termelőknek (Napi)
A magyar napraforgótermelő-gazdák az elmúlt évben minden idők második legjobb termésátlagát érték el 2,84 tonnával, de a növényvédőszer- és vetőmag-értékesítő Syngenta Magyarország szakértői szerint ez tovább javulhat az idén.
jan. 23
7:24
Beleszállt a Facebookba és a Google-ba a médiamágnás (Hírstart)
Rupert Murdoch amerikai médiamágnás nyílt levélben szólította fel a Facebook és a Google internetes óriáscégek tulajdonosait, hogy fizessenek a tekintélyes sajgóorgánumoknak a tőlük átvett hitelt érdemlő és minőségi tartalmakért....
jan. 23
7:26
Nagy változás jön a vényköteles gyógyszereknél (Hírstart)
Csaknem 20 milliárd forintos ráfordítást igényel a hazai gyógyszergyártóknak a 2019 februárjától életbe lépő európai uniós szabályozás, amelynek értelmében a vényköteles gyógyszereket csak egyedi azonosítóval lehet forgalomba hozni - tudta meg a Világgazdaság Greskovits Dávidtól, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (Magyosz) eln
jan. 23
7:30
Jó éve lehet a napraforgó-termelőknek (Hírstart)
A magyar napraforgótermelő-gazdák az elmúlt évben minden idők második legjobb termésátlagát érték el 2,84 tonnával, de a növényvédőszer- és vetőmag-értékesítő Syngenta Magyarország szakértői szerint ez tovább javulhat az idén.
jan. 23
7:36
Pénzt kapnak a görögök (Portfolio)
Jóváhagyták a Görögországot segítő nemzetközi pénzügyi mentőcsomag következő, 6,7 milliárd eurós részletét a közös valutát használó európai uniós tagországok pénzügyminiszterei hétfőn Brüsszelben. Az összeg folyósításhoz...
jan. 23
7:36
Negyvenmilliót ért volna Fucsovicsnak Federer legyőzése, de ez is kevés (24.hu)
Hatalmasat ugrott az elmúlt években a Grand Slam tornák díjazása, de még így is bojkottal fenyegetnek a játékosok.
jan. 23
7:36
Érdekes ötlettel állt elő Rupert Murdoch - pénzt kérne a Facebooktól (Hírstart)
A sajtómágnás azt várná el a Facebooktól és a Google-tól, hogy fizessenek a sajtóorgánumoknak.
jan. 23
7:36
Húszezer apró erőmű működik hazánkban (vg.hu)
Az előző évihez képest bő negyedével nőtt a magyarországi háztartási méretű kiserőművek beépített teljesítőképessége 2016-ban. Alapvetően napelemes létesítményekről van szó.

Keresés