2018. január 24. szerda

jan. 24
0:24
Ezt eddig biztosan nem tudtad a macskákról (ProfitLine)
A nőstény macskák inkább jobb mancsukat használják, míg a hímek a balt részesítik előnyben - derítették ki a belfasti Queen's Egyetem kutatói.
jan. 24
1:06
Bizonytalan a német koalíciós tárgyalások kezdetének időpontja (ProfitLine)
Továbbra is bizonytalan, hogy mikor kezdődik hivatalos koalíciós tárgyalás Németországban, a közös kormányzásra készülő pártok kedden sem jelentették be a megbeszélések kezdetének időpontját.
jan. 24
1:36
A könnyűzenei élet támogatásáról rendeznek konferenciát (ProfitLine)
A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) könnyűzenei támogatási rendszerét bemutató, valamint az Egri Ifjúsági Zenei Program (EIZP) eddigi eredményeit értékelő és jövőjét meghatározó konferenciának ad otthont február 7-én a hevesi megyeszékhely - közölte az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a város alpolgármestere.
jan. 24
2:06
Az orosz jégkorong-válogatott több kulcsjátékosa sem szerepelhet a téli olimpián (ProfitLine)
Nem szerepel a téli olimpiára meghívandó orosz sportolók listáján az orosz jégkorong-válogatott több kulcsjátékosa - közölte kedden az R-Szport orosz sporthírügynökség.
jan. 24
3:06
Vidéki családi házról álmodunk (ProfitLine)
Az OTP Bank és a szeretlekmagyarorszag.hu portál közös online felmérése szerint a hazai lakosság alig több mint 6 százaléka elégedett maradéktalanul lakáskörülményeivel. A válaszadók jelentős részének határozott elképzelése van arról, hogy milyen ingatlanban szeretne élni, ám legtöbbször az anyagi lehetőségek szabnak gátat az álmaik megvalósításána
jan. 24
3:36
Új iroda tranzakció Budapesten, elkelt az Infopark A irodaház (ProfitLine)
A Diófa Alapkezelő Zrt. 2017 végén állapodott meg a CA Immoval az Infopark A irodaház befektetési tranzakciójáról. A Diófa Alapkezelő Zrt. a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap képviseletében vásárolta meg a 14 000 négyzetméteres „A” kategóriás irodaházat.
jan. 24
4:12
A fokozódó aggodalmak ellenére világszerte optimisták a felső vezetők (ProfitLine)
Rekordszintet ért el a gazdasági környezetet – legalábbis rövid távon – derűlátóan megítélő cégvezetők aránya. Ez az egyik fő megállapítása a mintegy 1 300 vezérigazgató bevonásával készített 21. globális felmérésünknek, amelynek eredményeit a davosi Világgazdasági Fórumon hoztuk nyilvánosságra.
jan. 24
4:36
Újra magyar ügyvezető a Nestlé Hungária élén (ProfitLine)
Januártól Noszek Péter vezeti a magyar leánycéget, aki korábban a Nestlé teljes EMENA (Európa, Közel-Kelet és Észak-Afrika) régiójáért felelős pénzügyi és kontrolling-igazgatói pozíciót töltötte be.
jan. 24
5:06
A Continental 6 milliárd forintot ruház be a nyíregyházi gyáregységébe (ProfitLine)
·A növekvő kereslet miatt új gyártóberendezések beszerzése vált szükségessé ·A Magyar Kormány támogatásával jött létre a kapacitásbővítés és technológiai fejlesztés ·A beruházásokkal várhatóan 600 új munkahely létesülhet a jövőben, melyből több mint 200 már megvalósult
jan. 24
5:33
Az államháztartási hiány két százalék körül alakulhatott tavaly (vg.hu)
Az uniós kifizetések 2017-ben meghaladták a 2555,3 milliárd forintot, míg 2016-ban 2096,9 milliárd forint volt ez az összeg.
jan. 24
5:35
Egyre többet költ sörre a lakosság (vg.hu)
Az idén 5-7 százalékos növekedést várnak az áruházláncok a söreladásban, már a tavalyi forgalom is megközelítette a 140 milliárd forintot.
jan. 24
5:36
Így csökkent az üzemanyagok ára (ProfitLine)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
jan. 24
5:36
Luxusóvodák lepték el Magyarországot: milliós gondozási díj, jóga, lovaglás (Pénzcentrum)
Területileg illetékes állami óvodába minden, életvitelszerűen a körzetben lakó, 3 év feletti gyereket felvesznek. Nem kell tehát a szülőknek amiatt aggódniuk, hogy helyhiány miatt elutasítják a felvételin őket és pánikba esve kell...
jan. 24
5:39
Új iroda tranzakció Budapesten, elkelt az Infopark A irodaház (Hírstart)
A Diófa Alapkezelő Zrt. 2017 végén állapodott meg a CA Immoval az Infopark A irodaház befektetési tranzakciójáról. A Diófa Alapkezelő Zrt. a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap képviseletében vásárolta meg a 14 000 négyzetméteres „A” kategóriás irodaházat.
jan. 24
5:51
Gyanúsan olcsó tej a polcon (AQUA)
Ismét megjelentek a gyanúsan olcsó külföldi származású tartós tejek a hazai boltok polcain. A szakma szerint az ágazatnak súlyos problémát okozó jelenség csak az áfacsökkentés kiterjesztésével szüntethető meg.
jan. 24
5:54
Az internetnél is nagyobb dobás forgatja fel hamarosan az életünket (Portfolio)
2-5 év múlva a magyar biztosítóknál is megjelenhetnek a blockhain alapú megoldások, hosszú távon pedig a biztosítási piac központosított modelljét is eltörölheti a blockchain - mondja az Uniqa Biztosító vezérigazgatója. Alábbi interjúnkban...
jan. 24
6:06
Biztos megélhetést! (Üzlet és Utazás)
Olyan kormányt fogunk működtetni, amelynek az első az ember, és amelyik tudja, hogy a „hatalom” dolga az emberek szolgálata.
jan. 24
6:06
Som Lajosra emlékeznek a Piramis nagykoncertjén (ProfitLine)
Több év után, 2018 márciusában ismét nagy koncertet ad a magyar rock zene legendás zenekara, a Piramis. Az eseményen megemlékeznek az egykori zenésztársukról, Som Lajosról, aki az egyik alapítója volt a zenekarnak.
jan. 24
6:08
A szavazó ahol tud, segít (Üzlet és Utazás)
2014-re a választási turizmus már az országhatárt is átlépte. 2018-ra a jelenlegi kormány nemzetközi szintre emelte a szavazatszerzést.
jan. 24
6:10
Charles Gati: Bagoly mondja (Üzlet és Utazás)
A Freedom House költségvetésének 86 százalékát a szövetségi kormánytól kapja.
jan. 24
6:12
Az osztrákok lemásolnák a német csodát – mi vár a kint dolgozó magyarokra? (Privátbankár)
Németországban csak most kezdődnek az újabb koalíciós tárgyalások, Ausztriában már megalakult a koalíció, de a munkaerőpiac mindkét helyen érzékeny pont. A németeknél a határozatlan idejű szerződések megszüntetése és az egészségügy átalakítása van napirenden, az osztrákoknál a munkanélküli segély csökkentésével ösztönöznének munkára.
jan. 24
6:21
Nem várható érdemi drágulás az almapiacon (hirado.hu)
Legfeljebb 10-15 százalékos áremelkedést tapasztalhatnak a vásárlók.
jan. 24
6:24
Trafikosokat keres a Lidl (Napi)
Több tucat trafikot telepítene parkolóiba a Lidl.
jan. 24
6:27
Szergej Lavrov: Vége az iráni atomalkunak, ha az Egyesült Államok egyoldalúan felmondja a szerződést (NRGreport)
Vége az Iránnal kötött többhatalmi nukleáris megállapodásnak, ha az Egyesült Államok egyoldalúan felmondja azt - fogalmazott Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az ENSZ New York-i székházában tartott sajtókonferenciáján.
jan. 24
6:36
Donald Trump meghívta a francia elnököt a Fehér Házba (ProfitLine)
Donald Trump amerikai elnök állami látogatásra hívta meg Emmanuel Macron francia köztársasági elnököt.
jan. 24
6:45
Nem fenyegeti eladósodás a településeket (hirado.hu)
Tavaly 72 önkormányzat kapott engedélyt adósságot keletkeztető ügyletekhez.
jan. 24
6:48
Fontos bejelentés az egészségbiztosítótól: hamarabb műthetik az endometriózisos betegeket (Napi)
A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkárságával, valamint a Semmelweis Egyetem vezetőivel egyeztetve a várólista-csökkentési program finanszírozási keretének terhére biztosítja a szükséges többletforrást az endometriózis műtétre várakozó, regisztrált betegek mie
jan. 24
6:51
Feladatok, ha taósból kivás, katás vagy evás lesz (Adózóna)
A cikk a választásra jogosultak körét, az átlépéssel kapcsolatos tennivalókat, a megszűnő adóval történő elszámolást és a választás módját mutatja be.
jan. 24
7:03
Magas importvámokról rendelkezett Trump (hirado.hu)
Újabb hasonló elnöki döntések várhatók.
jan. 24
7:06
A digitális kereskedelem 2018-as trendjei - Élményszerű, személyre szabott vásárlás technológiai újításokkal (ProfitLine)
A vásárlói bizalom folyamatos erősödésének köszönhetően a digitális kereskedelem évről évre egyre jelentősebb forgalmat realizál. Az e-kereskedők a technológiai fejlesztések mellett személyre szabott ajánlatokkal és kiegészítő szolgáltatásokkal célozzák a fogyasztókat és tökéletesítik az online vásárlási élményt. 2018-ban várhatóan számos újítás sz
jan. 24
7:09
A Microsoft főnöke szerint a világ kezd kifogyni a számítókapacitásból (444.hu)
Satya Nadella szerint szupergyors kvantumszámítógépekre lenne szükség a legbonyolultabb problémák megoldásához.
jan. 24
7:12
Kést rántott a gépsor mellett - siralmas helyzetkép a magyar járműiparból (Napi)
Miközben a járműipar újabb technológiai trendjei egyre több szakértelmet követelnek, addig Magyarországon ezzel ellentétesen, egyre inkább "leértékelődik" a munkaerő minősége. Az óriási fluktuáció közepette a tapasztalt emberek hátrányt szenvednek, miközben a vendégmunkások beilleszkedésével is akadnak problémák. Mindennek akár súlyos végkifejlete
jan. 24
7:12
Trump most kezdte el lehúzni a rolót (Portfolio)
Donald Trump amerikai elnök néhány importáru magas vámjáról írt alá rendeletet, sajtóértesülések szerint a kormányzat újabb magas védővámokat készít elő. A kínai importból származó napelemekre 30 százalékos importvámot,...
jan. 24
7:12
Több százezres nézettséget blöffölve akasztottak le sok százmillió forint közpénzt kamuszínházak (24.hu)
A tao-támogatás bevezetése óta tizenháromszorosára nőtt a külföldön fellépő magyar színházak nézettsége. Csalással vádolnak több magyar szervezetet.
jan. 24
7:12
Egyre többet költ sörre a lakosság (vg.hu)
Az idén 5-7 százalékos növekedést várnak az áruházláncok a söreladásban, már a tavalyi forgalom is megközelítette a 140 milliárd forintot.
jan. 24
7:14
A szenátus megszavazta az új amerikai jegybankelnököt (Portfolio)
A szenátorok 85:12 arányban voksoltak Jerome Powellre, aki a jövő hónap elején veszi át a Fed vezetését Janet Yellen eddigi bankvezetőtől, akit még az előző elnök, Barack Obama jelölt. Yellen megbízatása február 3-án jár le. Jerome...
jan. 24
7:14
Simicska tévéje is döntött (24.hu)
A HírTV vezérigazgató-helyettese a 24.hu kérdésére elmondta, biztosítanak-e teret a politikai reklámoknak az országgyűlési választásokat megelőző kampányban, ahogy azt biztosan megteszi az RTL Klub.
jan. 24
7:14
Akár Bitcoinban is kaphatjuk majd a bérünket (vg.hu)
Megannyi szabályozási kérdést felvet a kriptovaluták térhódítása, de a magyar jog szerint az adós például Bitcoinnal is rendezheti a tartozását, ha így állapodtak meg a felek.
jan. 24
7:16
Csökkent az üzemanyagok ára (vg.hu)
Csökkentette 2 forinttal a benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol.
jan. 24
7:18
Sztrájk lesz a Bosch hatvani gyárában (Privátbankár)
Kevésnek tartják a vezetés által ajánlott béremelést.
jan. 24
7:27
Csökkent az üzemanyagok ára (GazdaságPortál)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. A csökkentéssel a benzin átlagára literenként 363, a gázolajé 371 forintra mérséklődött. Az üzemanyagok ára legutóbb január 17-én változott, akkor a benzin ára 3 forinttal, 365 forintra nőtt, a gázolaj literje pedig
jan. 24
7:30
Szijjártó megszólalt Paks-ügyben (Napi)
Ausztria tiltakozása ellenére a korábban meghatározott ütemterv szerint, februárban megkezdődik a paksi atomerőmű két új blokkjának építése - idézi az MTI a magyar külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott nyilatkozatát.
jan. 24
7:33
Magas importvámokról rendelkezett Trump (Hírstart)
Újabb hasonló elnöki döntések várhatók.
jan. 24
7:35
Szijjártó megszólalt Paks-ügyben (Hírstart)
Ausztria tiltakozása ellenére a korábban meghatározott ütemterv szerint, februárban megkezdődik a paksi atomerőmű két új blokkjának építése - idézi az MTI a magyar külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter a TASZSZ orosz hírügynökségnek adott nyilatkozatát.
jan. 24
7:36
Jó hírt kaptak az autósok (Napi)
Csökkentette bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt - írja az MTI.
jan. 24
7:36
Közeleg a 26. Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat beadási határideje (ProfitLine)
Az Innovációs Nagydíjon kívül, összesen hat innovációs díj kerül átadásra március végén az Országházban, azon társaságok között, melyek 2018. február 14-ig beadják pályázatukat.
jan. 24
7:39
Újra közügy lett a helyi építészet (AQUA)
A Miniszterelnökség szerint a településképi arculati kézikönyvek és rendeletek kidolgozása révén újra fontos közüggyé vált az építészet a helyi lakosság körében. Ezek többsége ráadásul színvonalas kiadvány, amely közvetlen hatással bír az építési folyamatokra a tervezést megelőzően és annak korai szakaszában. Ott, ahol a dokumentumok tervezése és e
jan. 24
7:42
Nyilvános a szégyenlista: ők tartoznak régóta a NAV-nak (Privátbankár)
Még mindig sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV).
jan. 24
7:45
Nyilvános a szégyenlista: ők tartoznak régóta a NAV-nak (Hírstart)
Még mindig sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV).
jan. 24
7:45
Tavaly 72 település vehetett fel kölcsönt (vg.hu)
Féken tartja az állam az önkormányzatok adósságállományát, körültekintő vizsgálatok után engedélyezi csak, hogy hitelt vegyenek fel a települések.

Keresés