2018. január 25. csütörtök

jan. 25
0:24
Megismétlődhet az amerikai kormányzati leállás (ProfitLine)
Berzi Gergely, a Századvég Alapítvány külügyi igazgatóhelyettese szerint megismétlődhet a kormányzati leállás az Egyesült Államokban február 8. után.
jan. 25
1:06
A spanyol király szerint a katalán krízis lecke a világ összes demokráciájának (ProfitLine)
A katalán krízis lecke a világ összes demokráciája számára, hogy meg kell óvni a jogállamiságot, amely a demokrácia és a politika sokszínűség tiszteletben tartásának "sarokköve" - hangsúlyozta VI. Fülöp spanyol király Davosban, a 48. Világgazdasági Fórumon mondott beszédében szerdán.
jan. 25
1:21
Paksi bővítés - a magyar kormány kitart a paksi kapacitásfenntartás mellett (NRGreport)
A magyar kormány kitart a paksi kapacitásfenntartás mellett, amely az EU, a magyar és nemzetközi hatóságok teljes kontrollja és engedélye mellett zajlik - közölte a Miniszterelnökség, az osztrák bejelentésre reagálva.
jan. 25
1:36
Szíriáról, Észak-Koreáról és Ukrajnáról egyeztetett az amerikai és orosz külügyminiszter (ProfitLine)
Rex Tillerson amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter telefonon egyeztetett Szíriáról, Észak-Koreáról és Ukrajnáról - jelentette be közleményében szerdán az amerikai külügyminisztérium.
jan. 25
1:57
Kína a világ második LNG importőre (NRGreport)
Kína 2017-ben 38,1 millió tonna cseppfolyósított földgázt (LNG) vásárolt és az ország importja idén várhatóan tovább fog emelkedni.
jan. 25
2:06
Történelmi csúcson a német hadiipari export (ProfitLine)
Történelmi csúcsra emelkedett Németország hadiipari kivitele az utóbbi négy évben a szövetségi gazdasági minisztérium szerdán kiszivárgott előzetes adatai szerint.
jan. 25
2:36
Az Erste Private Banking hazai igazgatója vezeti az Erste Group új Privátbanki Kompetencia Központját (ProfitLine)
• Új Privátbanki Kompetencia Központ végzi az Erste Group csoport Ausztrián kívüli privátbankjainak szakmai irányítását, koordinációját és támogatását a régió öt országában. • Januártól Kállay András vezeti az Erste Group Privátbanki Kompetencia Központját. • Az Erste Group privátbanki üzletágai Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániáb
jan. 25
3:06
Egyre kevesebb egészségügyi dolgozó akar elmenni az országból (ProfitLine)
Jó irány, hogy egyre kevesebben akarnak elmenni az országból az orvosok és az egészségügyi dolgozók közül is - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az M1 aktuális csatornán szerdán.
jan. 25
3:09
Helyettes államtitkár: a fogyasztóknak kedveznek a Könnyű közmű program intézkedései (Hírstart)
A fogyasztóknak kedvez az új szabályozás, amely szerint földgázszolgáltatás területén az ellenőrzéseknél az elosztó társaságok nem a gáztömörséget vizsgálják, hanem az esetleges gázszivárgást, az intézkedés a Könnyű közmű program része – mondta Bartal Tamás, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.
jan. 25
3:36
Visszavonul a koncertezéstől Elton John (ProfitLine)
Utolsó világkörüli turnéjára indul az ősszel Sir Elton John, utána befejezi a koncertezést. A brit rock 70 éves szupersztárja szerda este személyes videóüzenetben jelentette be döntését.
jan. 25
4:12
Leányvállalat üzletrészének értékesítése - Duna House Holding tájékoztatás (ProfitLine)
A DUNA HOUSE HOLDING Nyilvánosan Működő Részvénytársaság a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapírokkal kapcsolatos tájékoztatási kötelezettség részletes szabályairól szóló 24/2008. (VIII. 15.) PM rendelet alapján rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének az alábbiakban tesz eleget:
jan. 25
4:36
Érdemes még beszállni a regionális tőzsdékbe (ProfitLine)
A hazai részvénypiaci emelkedéshez hasonló trend volt jellemző a régió többi tőzsdéjén is a tavalyi évben. A K&H befektetési szakemberei szerint még mindig érdemes beszállni a regionális részvényekbe, az emelkedő munkaerőköltségek miatt azonban kiugró növekedésre nem lehet számítani.
jan. 25
4:36
Érdemes még beszállni a regionális tőzsdékbe (Hírstart)
A hazai részvénypiaci emelkedéshez hasonló trend volt jellemző a régió többi tőzsdéjén is a tavalyi évben. A K&H befektetési szakemberei szerint még mindig érdemes beszállni a regionális részvényekbe, az emelkedő munkaerőköltségek miatt azonban kiugró növekedésre nem lehet számítani.
jan. 25
5:12
Fellendülhet a növekedés (Hírstart)
Jelenleg 3,5 százalékos gazdasági bővülést vár erre az évre az Equilor, amit azonban jó eséllyel megemelnek, mivel a történelmi magaslatokban lévő céges bizalmi mutatók alapján az eddigieket is jócskán meghaladó mértékben lehetnek új beruházások. A tőzsdéken az eddig látott sebesség mérséklődhet, de ha úgy alakul az amerikai gazdaságfejlesztés, az
jan. 25
5:12
Egyre gyakrabban fizetünk a plasztikkártyával a külföldi boltokban (vg.hu)
Egyre bátrabban használják bankkártyájukat a külföldre utazó magyarok: a vásárlások száma bő harmadával, az értéke pedig közel negyedével nőtt 2017 első három negyedévében az egy évvel korábbihoz képest.
jan. 25
5:12
Egy kanadai kutatócsoport kitalálta, hogyan lesz a szén-dioxidból műanyag (NRGreport)
Kanadai tudósoknak sikerült pontosan megállapítani azokat a körülményeket, amelyek között a szén-dioxidot, a legrosszabb hírű üvegházhatású gázt a leghatékonyabban át lehet alakítani a műanyagok alapanyagául szolgáló etilénné.
jan. 25
5:14
Erőteljes világgazdasági növekedést vár idén a közgazdászok többsége (vg.hu)
A Reuters hírügynökség által a közgazdászok körében végzett felmérés 3,7 százalékos globális gazdasági bővülést jósol idén. A szakértők egyetértenek abban, hogy az amerikai adóreform lesz a növekedés motorja.
jan. 25
5:36
Donald Trump a jövő héten vázolja fel a mexikói fal részleteit (ProfitLine)
Az amerikai elnök hivatala, a Fehér Ház a jövő héten, várhatóan hétfőn terjeszti elő tervezetét a bevándorlási törvény vitájához - jelentette be Sarah Huckabee Sanders szóvivő.
jan. 25
5:42
Győrfi Pál üzeni: nincs veszélyben a mentőszolgálat (Menedzsment Fórum)
Az új munkaruhák és mentőautók miatt ugrott meg az adósság.
jan. 25
5:48
Megásták a hálapénz sírját: így inthetsz búcsút a pénzes borítékoknak (Pénzcentrum)
Számos szolgáltatásalapú egészségbiztosítás érhető már el hazánkban. Ezek segítségével jó minőségű és gyors egészségügyi ellátáshoz juthatunk, ha megbetegednénk. Fontos azonban tisztán látni, hogy mire terjednek ki, és mire...
jan. 25
5:54
Van is jelentkező a Telenor helyére? (Infostart)
Ha kivonulna a norvég távközlési cég, akár az állam is felvásárolhatja magyarországi érdekeltségeit - mondta a Portfolio elemzője. Nagy Viktor beszélt a háttérről.
jan. 25
5:54
Új zöld erőművek épülnek Budapesten (Portfolio)
A következő két évben részben uniós forrásból egy körülbelül 20 milliárd forintos beruházási program megvalósítására készül a Főtáv, amely nagyrészt az egységes budapesti hőgyűrű gerinchálózatának kialakítását célozza....
jan. 25
5:54
Trump a jövő héten vázolja fel a mexikói fal részleteit (hirado.hu)
Az amerikai elnök hivatala, a Fehér Ház a jövő héten, várhatóan hétfőn terjeszti elő tervezetét a bevándorlási törvény vitájához - jelentette be Sarah Huckabee Sanders szóvivő.
jan. 25
5:54
Sietős volt tavaly a hitelezőknek (AQUA)
Nem tétlenkedtek tavaly a hitelezők: az adósok ellen nagyjából 560 ezer pénzbehajtási eljárást kezdeményeztek, harmincezerrel többet, mint 2016-ban, és csaknem százezerrel többet, mint 2015-ben. Elmaradt rezsidíjból tavaly bőven akadt, hitelkártya-tartozásból viszont alig. A behajtani kívánt összegek többsége ezer és tízmillió forint között volt.
jan. 25
6:00
Trump a jövő héten vázolja fel a mexikói fal részleteit (Hírstart)
Az amerikai elnök hivatala, a Fehér Ház a jövő héten, várhatóan hétfőn terjeszti elő tervezetét a bevándorlási törvény vitájához - jelentette be Sarah Huckabee Sanders szóvivő.
jan. 25
6:00
A baloldalról is elismerik a gazdasági eredményeket (AQUA)
A baloldali Policy Solutions is kénytelen volt elismerni évértékelő kötetében, hogy Magyarország sok tekintetben jobban teljesít, mint korábban bármikor. Az intézet a német szociáldemokraták alapítványának pénzéből készített évértékelő kötetet Magyarország állapotáról.
jan. 25
6:06
A piacon elismert szakemberekkel bővül az MFB csapata (ProfitLine)
Az MFB Csoport tavaly elfogadott ötéves stratégiájának hatékony megvalósítása érdekében, új vezetőkkel bővül a Magyar Fejlesztési Bank csapata. 2018 januárjától Kaló Ágnes látja el az MFB Stratégiai és Projekt Igazgatóság vezetését, az Értékesítési és Ügyfélkapcsolati Igazgatóság élére pedig Szabó Sándort nevezték ki.
jan. 25
6:12
Tudni akarja, mit eszik? Még várjon (Infostart)
Magyarországon egyelőre alapszinten működik az élelmiszerek nyomon követése, holott a rendszer bevételt is termelhetne a vállalatoknak. Laszlovszky Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium osztályvezetője beszélt a részletekről.
jan. 25
6:12
Duplán érdemes külföldön dolgozni – olyan lehet a nyugdíjas élet, mint egy örök nyaralás (Privátbankár)
Németország gazdag, de a nyugdíjak relatíve alacsonyak. Egész iparág szakosodott már arra, hogy az ottani nyugdíjasokat tanáccsal lássa el, hová költözzenek el. Sokan olcsó napsugaras országokról álmodnak, de ott sokszor nem fenékig tejfel az élet, sok szempontból jobb Európában maradni. A listán Magyarország is előkelő helyen van.
jan. 25
6:18
Merkel versenyképesebb adórendszert akar (vg.hu)
Az amerikai kormányzat protekcionista politikája volt az egyik legfőbb téma tegnap Davosban a Világgazdasági Fórumon.
jan. 25
6:36
Építési munkák miatt volt magasabb a szállópor-tartalom Szolnokon (ProfitLine)
Az egészségügyi határértéknek megfelelő Szolnokon a levegő minősége, építési munkák miatt volt magasabb a szállópor-tartalom a mérőállomás környékén - közölte a szolnoki polgármesteri hivatal sajtóreferense szerdán az MTI-vel. Gyuricska Éva cáfolta, hogy Szolnok egész területén veszélyes lett volna a levegő.
jan. 25
6:36
Megugrott a személyi kölcsönök iránti igény (hirado.hu)
Jelentősen meghaladta az általános piaci növekedés mértékét a személyi kölcsönök folyósításának bővülése az MKB-nál, tavaly január és szeptember között a hitelfolyósítás 173 százalékkal bővült, idén további, de lassabb bővüléssel számol a bank - közölte az MKB Bank az MTI-vel.
jan. 25
6:42
Grumpy Cat nyert 710 ezer dollárt, mert lenyúlták azt a savanyú képét (444.hu)
Nyilván ettől sem fog felvidulni.
jan. 25
6:48
Durvul a járvány a határ mentén (Napi)
Szerbiában azt fontolgatja a kormány, hogy a kanyarójárvány terjedése miatt beoltják az egészségügyi dolgozókat. Utánuk a gyermekek következhetnek.
jan. 25
6:51
Kerülik a kamatadót a hazai befektetők (vg.hu)
Csaknem 20 százalékkal gyarapodtak tavaly novem­ber végéig a tartós befektetési számlák. A brókercégeknél bő egymillió forinttal nagyobb az átlagos egyenleg, mint a bankoknál.
jan. 25
6:54
A piacon elismert szakemberekkel bővül az MFB csapata (Hírstart)
Az MFB Csoport tavaly elfogadott ötéves stratégiájának hatékony megvalósítása érdekében, új vezetőkkel bővül a Magyar Fejlesztési Bank csapata. 2018 januárjától Kaló Ágnes látja el az MFB Stratégiai és Projekt Igazgatóság vezetését, az Értékesítési és Ügyfélkapcsolati Igazgatóság élére pedig Szabó Sándort nevezték ki.
jan. 25
6:54
Idén akár 20-25 ezer új ingatlan is beköltözhetővé válhat (hirado.hu)
Az idén akár 20-25 ezer új építésű ingatlan is beköltözhetővé válhat az országban - értesült csütörtöki cikke szerint a Magyar Nemzet Balogh Lászlótól, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértőjétől.
jan. 25
7:00
Áttérés evából a társasági adó, a kiva vagy a kata alá (Adózóna)
A cikk az átlépéssel kapcsolatos tennivalókat, a megszűnő adóval történő elszámolást és a választás módját mutatja be.
jan. 25
7:06
Azt se tudja, merre induljon a forint (Napi)
Vegyesen mozgott a forint árfolyama szerda este óta a főbb devizákhoz képest csütörtök kora reggelig a bankközi piacon.
jan. 25
7:06
Összevonná járműmegosztási üzletágát a Daimler és a BMW (ProfitLine)
A Reuters értesülései szerint a BMW és a Daimler hamarosan megállapodhat autó megosztási szolgáltatásaik közös cégbe történő összevonásáról.
jan. 25
7:12
Olyan katasztrófa felé sodródunk, amilyet még nem láttunk (Napi)
A világ lakosságának nagy része legfeljebb egy vállrándítással reagál a globális felmelegedésre, mondván ő úgysem tehet semmit. Ez valóban így lenne?
jan. 25
7:24
Közel hatmilliárd forint közpénzt zsebelt be a színházas tao-machinátor környezete (24.hu)
Több kapcsolat is van a csalással vádolt, több százezres nézettséget blöffölő kamuszínházak között. A tao-törvény egyik kidolgozója bukkan fel mögöttük.
jan. 25
7:24
Egyre gyakrabban fizetünk plasztikkártyával külföldön (Hírstart)
Egyre bátrabban használják bankkártyájukat a külföldre utazó magyarok: a vásárlások száma bő harmadával, az értéke pedig közel negyedével nőtt 2017 első három negyedévében az egy évvel korábbihoz képest.
jan. 25
7:24
Egyre gyakrabban fizetünk plasztikkártyával külföldön (vg.hu)
Egyre bátrabban használják bankkártyájukat a külföldre utazó magyarok: a vásárlások száma bő harmadával, az értéke pedig közel negyedével nőtt 2017 első három negyedévében az egy évvel korábbihoz képest.
jan. 25
7:30
Elképesztően sok az új lakás, de van két komoly probléma (Privátbankár)
Öntök az új lakásokat a piacra, meddig marad ez így?
jan. 25
7:30
Most teljesen más miatt fáj a magyar cégek feje, mint pár éve (Portfolio)
A magyar gazdasági helyzet alakulását jól mutatják a vállalati felmérések eredményei: az elmúlt időszakban egyre kevésbé aggódnak a cégek a bizonytalan gazdasági környezet és az állami szabályozás miatt - ezek a mutatók sokéves...
jan. 25
7:36
Újra kezd visszaszokni a hitelekre a magyar (Napi)
Jelentősen meghaladta az általános piaci növekedés mértékét a személyi kölcsönök folyósításának bővülése az MKB-nál, tavaly január és szeptember között a hitelfolyósítás 173 százalékkal bővült, idén további, de lassabb bővüléssel számol a bank - közölte az MKB Bank az MTI-vel.
jan. 25
7:36
Élőhely-védelmi program indult a Balatonnál (ProfitLine)
Élőhely-védelmi és élőhely-helyreállítási program indult a Kis-Balatonon és Somogy megye észak-nyugati részén öt helyszínen, a program 425 millió forintos uniós és belföldi támogatást nyert el, és a tervek szerint 2019 szeptember végéig megvalósul - közölték a Balaton-felvidéki Nemzeti Park projektindító sajtótájékoztatóján szerdán, Fonyódon.
jan. 25
7:42
Felemás hírek jöttek az ázsiai tőzsdékről (Napi)
Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék csütörtökön, és a még nyitva tartó néhány piacon sincs egyértelmű trend.
jan. 25
7:42
Kirobbanó formát mutat a budapesti irodapiac (AQUA)
Jelentős bérlői érdeklődés, folyamatos irodaház-átadások, befektetői bizalom és soha nem tapasztalt kihasználtság jellemzi a budapesti irodapiacot – közölte lapunkkal a Colliers ingatlan-tanácsadó cég. Az előttünk álló időszak még erőteljesebb lehet. A budapesti irodapiac ráadásul régiós összevetésben is jól áll, a magyar főváros akár Prágát is lek

Keresés