2018. január 27. szombat

jan. 27
0:12
Stratégiai partnerséget köttöt a Printimus és az Atmedia (ProfitLine)
Stratégiai partnerséget kötött a legnagyobb magyar tévés sales house, az Atmedia, valamint a Mediaworks, a Lapcom és az Inform Média online felületeit kizárólagosan értékesítő Printimus - közölte a két társaság pénteken az MTI-vel.
jan. 27
0:24
Őstermelőknek is összeállítja a bevallást a NAV (Hírstart)
A tavalyi mintegy 4 millióhoz képest is több szja-bevallási tervezetet készít idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A nyilvántartásában szereplő adatok alapján a mezőgazdasági őstermelőknek és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek is összeállítja a NAV a bevallási tervezetet. Esetükben a tervezet egy „ajánlat”, mely nem válik automatiku
jan. 27
1:06
Olcsó villamos energiát biztosít majd Paks II. (ProfitLine)
A 35 éve üzemelő paksi atomerőmű építéséről szóló egykori döntés mára beigazolódott, a legolcsóbban, legbiztonságosabban és a legnagyobb teljesítmény-kihasználás mellett működik a létesítmény. Az új blokkok létesítése ennek hosszú távú fenntartását szolgálja - közölte a beruházás tárca nélküli minisztere pénteken, egy Nagykanizsán tartott atomenerg
jan. 27
2:06
Fertőzött szárított goji bogyó kerülhetett Magyarországra (ProfitLine)
Kínából származó, növényvédőszer-maradékot tartalmazó szárított goji bogyó kerülhetett a magyar boltok polcaira - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) pénteken honlapján.
jan. 27
2:27
Nyereséges az állami közműszolgáltató (NRGreport)
Tavaly lett először csoportszinten is nyereséges az NKM Nemzeti Közművek Zrt. - mondta el Kóbor György elnök-vezérigazgató a Világgazdaságnak. Az idén 600 milliárd forint körüli árbevételt várnak.
jan. 27
3:06
Három helyen indul üzemmérnök-informatikus képzés (ProfitLine)
A Pannon Egyetem (PE) veszprémi és nagykanizsai képzőhelyén, valamint a Budapesti Műszaki Egyetemen indul új rendszerű, gyakorlatra épülő alapszakként üzemmérnök-informatikus képzés - jelentette be pénteken Nagykanizsán az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára.
jan. 27
4:12
Az európaiak és az ázsiaiak ősei több mint 40 ezer évvel ezelőtt váltak el egymástól (ProfitLine)
A Homo sapiens vándorlásait és elterjedését térképezte fel egy új kínai kutatás, amely ősi eurázsiai DNS-mintákat elemezve megállapította, hogy az európaiak és az ázsiaiak ősei több mint 40 ezer évvel ezelőtt váltak el egymástól.
jan. 27
4:12
Az európaiak és az ázsiaiak ősei több mint 40 ezer évvel ezelőtt váltak el egymástól (Hírstart)
A Homo sapiens vándorlásait és elterjedését térképezte fel egy új kínai kutatás, amely ősi eurázsiai DNS-mintákat elemezve megállapította, hogy az európaiak és az ázsiaiak ősei több mint 40 ezer évvel ezelőtt váltak el egymástól.
jan. 27
5:06
472 médium tehet közzé politikai hirdetést (ProfitLine)
Az országgyűlési képviselők április 8-ai választása előtti kampányban 472 médium tehet közzé politikai hirdetést, ennyien juttatták el ugyanis a törvényben meghatározott határidőig árjegyzéküket az Állami Számvevőszékhez (ÁSZ) - közölte a számvevőszék pénteken az MTI-vel.
jan. 27
5:15
Kínai dominancia a napelem gyártók szuperligájában (NRGreport)
A világ legnagyobb napelem gyártói között szinte csak kínai cégek találhatók. Egyetlen koreai tulajdonban lévő vállalat kapott helyet a Top10-es listán, de a Hanwha Q-Cells gyártása is döntően Kínában koncentrálódik. Egy évvel korábban az amerikai First Solar még befért a legerősebbek közé, a 2017-es összesítésben azonban már nem jutott hely a gyár
jan. 27
6:00
Félelmetes háború tombol Európa határában - íme 10 szuperfegyver, amivel odacsaphatnak (Portfolio)
A múlt héten török csapatok támadták meg a kurdok által ellenőrzött, egyébként Szíriához tartozó Afrint. Az invázióval a NATO második legnagyobb hadserege teljesen szembemegy a szövetség érdekeivel, sőt az Egyesült Államok által...
jan. 27
6:00
Ipari parkot létesítenek Kisbéren (hirado.hu)
Az önkormányzat 603 millió forintos pályázati támogatással közművesített ipari parkká alakít egy tízhektáros területet Kisbéren, melyre kisvállalkozások betelepülését várja – tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere.
jan. 27
6:06
Ennyi energiát termel a Paksi Atomerőmű (ProfitLine)
A Paksi Atomerőmű villamosenergia-termelése (2000-2016)
jan. 27
6:30
A magyarok harmada jár termálfürdőbe (hirado.hu)
A magyarok harmada évente legalább egyszer megy termálfürdőbe – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából készített országos reprezentatív kutatásból.
jan. 27
6:36
Durvul az RTL Klub és a TV2 háborúja (Hírstart)
A Fal és A Piramis miatt megy a harc a két rivális kereskedelmi csatorna között.
jan. 27
6:39
Durvul az RTL Klub és a TV2 háborúja (24.hu)
A Fal és A Piramis miatt megy a harc a két rivális kereskedelmi csatorna között.
jan. 27
6:45
Autómegosztó szolgáltatást indított a Mol (NRGreport)
Elindult a Mol autómegosztó szolgáltatása, a Mol Limo csütörtökön. Budapesten 200 benzines és 100 elektromos járművel indult az ügyfelek kiszolgállása, a magyar multi az Adriáig épít elektromos töltőhálózatot.
jan. 27
6:48
„Fukusima-állók” az új blokkok (AQUA)
Azonos típusú reaktorokat építtetnek, ezért szakmai együttműködési megállapodást kötött a Paks II projekttársaság és a Fennovioma. A tapasztalatcsere nemcsak a projekttársaságok, hanem az egész nukleáris ipar javára válhat majd.
jan. 27
7:06
Észtország tiltakozik az ellen, hogy Ukrajna offshore kategóriába sorolta (ProfitLine)
Ukrajna az "adóparadicsomok", azaz offshore-országok közé sorolta Észtországot, az észt miniszterelnök személyesen tiltakozott a döntés ellen, amikor találkozott ukrán kollégájával a davosi Világgazdasági Fórumon - jelentette pénteken az UNIAN ukrán hírügynökség. Később Volodimir Hrojszman ukrán kormányfő cáfolta, hogy Észtországot Kijev offshore t
jan. 27
7:06
Kapaszkodj meg: 50 ezerből kijön egy tengerparti családi nyaralás (Pénzcentrum)
Igaz, hogy még csak január vége van, viszont már most érdemes megtervezni az idei nyaralást. Nem csak a szabadságolások miatt, hanem azért is, mert rengeteget spórolhatunk, ha még most lefoglaljuk az utat. Jól jár, aki már most foglal: egy...
jan. 27
7:12
Rab László: Hogyan nem lettem tanár? (Üzlet és Utazás)
Január közepén újra rákérdeztem e-mailen, hogy mi a nagy lapítás oka, de válasz a mai napig nem érkezett. Ezek tényleg nem állnak szóba a leendő tanárokkal, ezzel zártam le pályázatom ügyét.
jan. 27
7:14
Lemezeket fel! - Hegyi Iván: Északi szám (Üzlet és Utazás)
Lövland alkotása – ha hinni lehet az összegzéseknek – immár százhuszonöt feldolgozásnál tart, a legnagyobb dobás kétségkívül a jubileumi, századik adaptáció volt.
jan. 27
7:15
Országjáró munkavállalók kiküldetési pénze (Adózóna)
Munkavégzésük során gyakran utaznak az ország különböző településeire a munkavállalók. Milyen esetek számítanak kiküldetésnek, melyek munkába járásnak? Olvasói kérdésre Surányi Imréné okleveles közgazda válaszol.
jan. 27
7:15
Kínai dominancia a napelem gyártók szuperligájában (NRGreport)
A világ legnagyobb napelem gyártói között szinte csak kínai cégek találhatók. Egyetlen koreai tulajdonban lévő vállalat kapott helyet a Top10-es listán, de a Hanwha Q-Cells gyártása is döntően Kínában koncentrálódik. Egy évvel korábban az amerikai First Solar még befért a legerősebbek közé, a 2017-es összesítésben azonban már nem jutott hely a gyár
jan. 27
7:17
Az 50 eurós bankjegy a hamisítók kedvence (NRGreport)
Enyhén nőtt tavaly a forgalomban lévő hamis euróbankjegyek száma, de az okozott kár csökkent az Európai Központi Bank (EKB) adatai szerint.
jan. 27
7:21
Rossz hír az autósoknak (NRGreport)
Bruttó 2 forinttal emelte a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott. Az emeléssel a benzin átlagára literenként 365 forintra nőtt.
jan. 27
7:24
Fertőzött élelmiszer miatt adott ki figyelmeztetést a hatóság (Napi)
Kínából származó, növényvédőszer-maradékot tartalmazó szárított goji bogyó kerülhetett a magyar boltok polcaira - írja az MTI a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) tájékoztatása alapján.
jan. 27
7:24
Hatalmas fejlesztésbe kezdenek a Volkswagen márkakereskedések (Hírstart)
A konszern célul tűzte ki, hogy 2025-re az évi 12-15 milliós értékesítés egynegyedét az elektromosautó-eladások tegyék ki.
jan. 27
7:45
Kopányi Mihály útja a makói Áfész-ösztöndíjtól a Világbank-tanácsadók élvonalába (24.hu)
Az első magyar modern közgazdaságtan tankönyvet még félig illegálisan írta, azóta négy kontinensen több száz városnak adott tanácsot. Tanzániától Pakisztánig Professzornak becézik.
jan. 27
7:48
Furcsa ítélet: mindent bukott, aki kölcsönt adott (Napi)
A kölcsönbe adó ingatlanbiztosíték mellett adott kölcsön pénzt, de az ingatlan nem a kölcsönbe vevőé volt. Ebből, és a Polgári törvénykönyv (Ptk.) idő közbeni változásából adódtak a problémák és a végén pórul járt a kölcsönbe adó.
jan. 27
8:06
Kétszázmilliót nyert el a zalaegerszegi kórház fejlesztésre (ProfitLine)
A betegbiztonság fejlesztésére kétszázmillió forint európai uniós (EU) támogatást nyert el a Zala Megyei Szent Rafael Kórház - jelentették be pénteken sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.
jan. 27
8:06
Lekéstél a lakáspiaci árrobbanásról? Van, ahol még nem késő beszállni (Portfolio)
Nagyjából mindenkinek van sejtése arról, hogy a kelet-európai régió országai közül melyek a fejlettebb és melyek a kevésbé fejlett gazdaságú országok. Csehország például rendre vezeti a régiós egy főre jutó GDP listáját, míg...
jan. 27
8:06
Ipari parkot létesítenek Kisbéren (GazdaságPortál)
Az önkormányzat 603 millió forintos pályázati támogatással közművesített ipari parkká alakít egy tízhektáros területet Kisbéren, melyre kisvállalkozások betelepülését várja – tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere. Sinkovicz Zoltán (Fidesz-KDNP) hozzátette, a területet még a gazdasági válság előtt vásárolták meg, de eddig nem volt forrásuk
jan. 27
8:06
Ipari parkot létesítenek Kisbéren (Hírstart)
Az önkormányzat 603 millió forintos pályázati támogatással közművesített ipari parkká alakít egy tízhektáros területet Kisbéren, melyre kisvállalkozások betelepülését várja – tájékoztatta az MTI-t a település polgármestere.
jan. 27
8:08
Javult az élelmiszer-kiskereskedelem és a biztosítás megítélése (Hírstart)
Egyre jobban teljesítenek a hazai piacon tevékenykedő vállalkozások ügyfélélmény tekintetében, ugyanakkor az előttük álló kihívás is egyre nagyobb. A DEVELOR Országos Ügyfélélmény Kutatása szerint továbbra is a webshopokkal a legelégedettebbek a fogyasztók, de jelentősen javult az élelmiszer kiskereskedelmek, illetve a biztosítók megítélése is - ír
jan. 27
8:10
Kétszázmilliót nyert el a zalaegerszegi kórház fejlesztésre (Hírstart)
A betegbiztonság fejlesztésére kétszázmillió forint európai uniós (EU) támogatást nyert el a Zala Megyei Szent Rafael Kórház - jelentették be pénteken sajtótájékoztatón, Zalaegerszegen.
jan. 27
8:12
Kisiklott egy tehervonat vagonja Budapesten - számítson fennakadásokra! (Napi)
Kisiklott egy tehervagon egy behaladó tehervonatból szombat hajnalban Ferencváros pályaudvarnál, ezért Ferencváros és Kelenföld között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok - közölte az MTI-vel a Mávinform.
jan. 27
8:18
Nem a magyarok a munka legnagyobb hősei (24.hu)
Jóval többet robotolunk, mint a dánok, de az angliai melósok nyomába sem érünk. De mennyi pénzt keresünk ezért?
jan. 27
8:30
Észak-koreai válság: senkit ne tévesszen meg a békülő hangnem (Portfolio)
Az Észak- és Dél-Korea között folyó olimpiai tárgyalások nem terelhetik el a figyelmet arról, hogy a nemzetközi közösség célja Észak-Korea atomfegyver-mentesítése - jelentette ki szombaton Hawaiion James Mattis amerikai védelmi miniszter....
jan. 27
8:36
Amerikai együttműködésről tárgyal a lengyel államfő (Napi)
Gazdasági és biztonságpolitikai együttműködésről tárgyalt péntek este Varsóban Andrzej Duda (képünkön) lengyel elnök és Rex Tillerson amerikai külügyminiszter - közölték a lengyel államfői hivatal honlapján.
jan. 27
8:36
Az RAGT kukorica bajnokai (Hírstart)
Az elmúlt évben 94 gazda, gazdaság, több mint kétezer hektárjával jelentkezett a RAGT Termelői versenyére. Az immár egy évtizede folyamatosan meghirdetett megmérettetésen időről időre többen vesznek részt. A 2017. évi RAGT Termelői Verseny győztesei ünnepélyes keretek között az AGROmashExpó nagyszínpadán vehették át díjaikat.
jan. 27
8:42
Kezdhetünk szorítani a gyümölcsfákért (Infostart)
A Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet nem vár drágulást az almánál, de a tavaszi fagyok még okozhatnak kellemetlen meglepetést a gyümölcsösökben.
jan. 27
8:42
30 milliárd forintnyi támogatáshoz jutottak tavaly a duális képzésben részt vevő cégek (Hírstart)
A duális képzésben részt vevő tanulók gyakorlati képzését végző vállalkozásokat a kormány adókedvezménnyel és készpénzben nyújtott támogatásokkal is segíti, ez csak tavaly több mint 30 milliárd forintot hagyott a cégeknél - mondta el a Magyar Hírlapnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
jan. 27
8:42
Áremeléssel reagálhatnak a multik (AQUA)
A zsebükbe nyúltak a nagy áruházláncok a munkaerőhiány orvoslására: egymásra licitálnak a kötelező béremeléseken felül adott fizetésemelésekkel. A meglóduló bérek egyre vonzóbbá tehetik a kereskedelmi munkaköröket az álláskeresők vagy a munkahelyváltók körében, ám a kisboltokat hátrébb szoríthatják az egyébként sem egészséges szerkezetű piacon – vé
jan. 27
8:48
A vártnál gyengébb GDP sem tudott gátat szabni a féktelen száguldásnak (Menedzsment Fórum)
Újabb történelmi rekordot értek el az amerikai tőzsdeindexek. A főbb mutatók mindegyike egy százalék körül ugrott meg.
jan. 27
8:50
30 milliárd forintnyi támogatáshoz jutottak tavaly a duális képzésben részt vevő cégek (Menedzsment Fórum)
A duális képzésben részt vevő tanulók gyakorlati képzését végző vállalkozásokat a kormány adókedvezménnyel és készpénzben nyújtott támogatásokkal is segíti, ez csak tavaly több mint 30 milliárd forintot hagyott a cégeknél - mondta el a Magyar Hírlapnak Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
jan. 27
8:54
Változnak a horgászat szabályai januártól - súlyos bírságok jönnek! (Napi)
Január 1-jétől, már nem csak a kijelölt helyeken, hanem a halgazdálkodási létesítményeken, halastavakon történő horgászat esetén is kötelező állami horgászjegyet vagy turista állami horgászjegyet váltani. Az engedélyváltás elmulasztása súlyos szankciókat von maga után - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
jan. 27
8:54
Már a halastavakon is kötelező az állami horgászjegy (Hírstart)
2018. január 1-jétől már a halgazdálkodási létesítményeken, halastavakon történő horgászat esetén is kötelező állami horgászjegyet vagy turista állami horgászjegyet váltani.
jan. 27
9:06
Megint kapott a Bitcoin hideget-meleget (Menedzsment Fórum)
Bár a politikusok és gazdasági potentátok nem sok jót mondtak a Bitcoinról, azonban az a tény, hogy Davosban a világ legfontosabb gazdasági fórumán is fontos téma volt a kriptovaluta, ez jelzi, hogy számolni kell vele.
jan. 27
9:06
Ennyivel nőtt tavaly az üzemanyag-fogyasztás (ProfitLine)
Tavaly 3,3 százalékkal, csaknem 3 milliárd 469 millió literre nőtt az üzemanyag-fogyasztás a magyar piacon, ezen belül a gázolaj iránti kereslet 3,4 százalékkal, a benziné pedig 3,2 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

Keresés