2018. január 29. hétfő

jan. 29
1:06
Mennyire jellemző itthon a kanyaró? - ábrán mutatjuk (ProfitLine)
A bejelentett kanyarós (morbilli) esetek száma
jan. 29
2:06
Sok tehetséges filmes szakember dolgozik Magyarországon (ProfitLine)
Az utóbbi három év magyar Oscar-sikerei azt bizonyítják, hogy sok tehetséges filmes szakember dolgozik Magyarországon - mondta Dudás Viktor filmszakértő szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
jan. 29
3:06
Diákhitel Központ: Mikor nem vehető igénybe az adókedvezmény? (ProfitLine)
Idén bekerült az adómentes juttatások közé a diákhitel-törlesztés munkáltatói támogatása is, a Diákhitel Központ (DK) honlapján közzétette az ezzel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket és válaszokat.
jan. 29
4:12
Ennyi idő kell egy ingatlan eladásához - Mutatjuk a számokat! (ProfitLine)
Tavaly a fővárosban minden szegmensben nőtt, vidéken pedig csökkent a használt lakóingatlanok értékesítési ideje 2016-hoz képest. Átlagosan 190 nap kell a családi ház, 100 a tégla-és 71 nap a panellakás eladásához. Mindhárom lakástípust Budapesten lehet a leggyorsabban értékesíteni.
jan. 29
5:06
Milos Zeman személye megosztja a cseh társadalmat (ProfitLine)
A cseh államfőválasztás szoros végeredménye, Milos Zeman cseh államfő alig 3 százalékos előnnyel történt újraválasztása is a cseh társadalom megosztottságát mutatja a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője szerint.
jan. 29
5:24
A program lezárult, most jön a Furmint éve tapasztalatainak hasznosítása (vg.hu)
Felkapott, ígéretes szőlőfajta lett a furmint, ezért is indította ezzel a szőlőfajtákat bemutató programsorozatát az agrártárca. A 2017-es tapasztalatokat hamarosan a borászok is hasznosíthatják – mondta a Világgazdaságnak Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa.
jan. 29
5:26
Eláraszthatják a magyar ipart a robotok (vg.hu)
Egy év alatt 13 százalékkal nőtt a hazánkban üzemben lévő robotok száma, és a Nemzetközi Robotikai Szövetség további felfutásra számít. Várakozása szerint a GDP-ben 24-ről 30 százalékra nőhet az ipar aránya.
jan. 29
5:27
Papírmentes ellenőrzési rendszert vezetett be a NAV (Adózóna)
Papírmentes, online ellenőrzési rendszert vezetett be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-nek.
jan. 29
5:28
Kimaxolják a lakástakarék-támogatást (vg.hu)
Az új lakás-takarékpénztári szerződések 40 százaléka olyan ügyfelekhez köthető, akik az állami támogatás maximális kiaknázásáért több szerződést is kötnek, az átlagos havi megtakarítás közelíti a támogatási szint kihasználásához szükséges húszezer forintot.
jan. 29
5:30
Vigyázz! Magyarok pénzére vadászik egy veszélyes befektetési cég (Portfolio)
Hirtelen előbukkant a semmiből egy MLM-guruk és piramisjátékosok által felépített osztrák kriptopénz-bánya, és felvásárolta a Távol-Kelet legnagyobb szerverparkjait, hogy bitcoint bányásszon. Az Invia névre keresztelt cég igazán nagyvonalúan...
jan. 29
5:30
Negatív meglepetés az amerikai GDP-adat (vg.hu)
A vártnál gyengébben teljesített az amerikai gazdaság tavaly, az utolsó negyedévben, az inflációs nyomás azonban fokozódni látszik, ami újabb lendületet adhat a kötvényhozamoknak.
jan. 29
5:42
Mutatjuk, hol a legdrágább a távhő Magyarországon (Pénzcentrum)
A legfrissebb adatok szerint Magyarországon a távhővel ellátott települések száma megközelítette a százat, az érintett háztartásoké pedig meghaladta a hatszázötvenezret. Kijelenthető tehát, hogy a távhő a magyar családok, közintézmények...
jan. 29
5:51
Az ütemtervnek megfelelően kezdődik meg a paksi beruházás (NRGreport)
Ausztria tiltakozása ellenére a korábban meghatározott ütemterv szerint, februárban megkezdődik a paksi atomerőmű két új blokkjának építése
jan. 29
5:54
A tavalyihoz hasonló ütemben fog bővülni a gazdaság (Hírstart)
A magyar gazdaság idén várhatóan a 2017. évihez hasonló, 4% közeli ütemben bővül. Ez érdemben meghaladja az EU 2,5% alatti átlagát, de a régióban a közepesek közé tartozik. A beruházások tavalyi 20%-os növekedése idén kb. a felére lassul, a fogyasztás 4% feletti emelkedése 2018-ban lényegében fennmarad. Az export bővülésének üteme viszont közeledik
jan. 29
5:54
Újabb leépítés jöhet a Tescónál (AQUA)
Az anyavállalat utasítására újabb átszervezés zajlik a magyarországi Tescónál. A vevőszolgálatok munkaköreinek összevonása több száz dolgozót érinthet a hipermarketekben, közülük lesz, akinek megszűnik a munkája az áruházláncnál – értesült a Magyar Idők. Londoni forrásaink megerősítették: a jó forgalmú kelet-közép-euró­pai régióban a tavalyelőtt be
jan. 29
6:00
Magyarország válságterületei (Infostart)
Gyors népességfogyás, magas munkanélküliség, alacsonyabb végzettség és jövedelem: így jellemezhető Magyarország ipari válságterületeinek nehéz helyzete. A KSH egy friss kiadványában külön fejezet foglalkozik a szocialista ipar egykori büszkeségeivel.
jan. 29
6:06
Egykor Magyarország büszkeségei voltak, mára viszont súlyos válsággal küzdenek (Hírstart)
Gyors népességfogyás, magas munkanélküliség, alacsonyabb végzettség és jövedelem: röviden így jellemezhető Magyarország ipari válságterületeinek nehéz helyzete az országos átlaghoz képest. A KSH egy friss kiadványában külön fejezet...
jan. 29
6:12
Eláraszthatják a magyar ipart a robotok (hirado.hu)
Egy év alatt 13 százalékkal nőtt a Magyarországon üzemben lévő ipari robotok száma – írja a Világgazdaság.
jan. 29
6:14
Újabb leépítés jöhet a Tescónál? (hirado.hu)
Az anyavállalat utasítására újabb átszervezés zajlik a magyarországi Tescónál.
jan. 29
6:18
Eláraszthatják a magyar ipart a robotok (Hírstart)
Egy év alatt 13 százalékkal nőtt a Magyarországon üzemben lévő ipari robotok száma – írja a Világgazdaság.
jan. 29
6:24
Példát mutatnak a lengyelek a patriotizmusra (Napi)
A lengyelek majdnem háromnegyede hazai terméket vesz le a boltok polcáról amikor vodkát vásárol, amit az ország egyik leggazdagabb embere is ki akar használni. Saját nevét viselő vodkafajtával lépett piacra.
jan. 29
6:24
3,8 százalékkal nőhet idén a GDP (hirado.hu)
Gyorsuló inflációra és visszaeső beruházásokra számít a GKI Gazdaságkutató Zrt.
jan. 29
6:30
Közkívánatra? (Üzlet és Utazás)
Ismét burgonya osztás volt a XII. kerületben...
jan. 29
6:30
Adómentes lakásvásárlási támogatás – feltételek, teendők pontról pontra (Adózóna)
A vállalkozások 5 millió forintig adómentesen támogathatják dolgozóik lakáshitel-törlesztését, lakásvásárlását, -építését, -bővítését, -korszerűsítését vagy akadálymentesítését. Az akár havi 83 ezer forintos juttatás cafeteria elemként is választható – mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára. Melyek az államtitkár által vázolt adómentes…
jan. 29
6:30
Embereken is tesztelték a dieselfüstben lévő gázok hatását (Startlap)
A vizsgálatban 25-en vettek részt, néhány órán át különböző mennyiségű nitrogén-dioxidot kellett belélegezniük.
jan. 29
6:30
Nem adnak nyugtát a fideszes politikus cégénél (24.hu)
Többször nem kaptunk nyugtát a Szatmáry család zöldséges üzletében. Ez bevételeltitkolásra ad lehetőséget, amivel az adó egy részét kerülhetik el. A miniszteri biztos ügyvédjén keresztül akarta lebeszélni lapunkat a cikkírásról.
jan. 29
6:30
3,8 százalékkal nőhet idén a GDP (Hírstart)
Gyorsuló inflációra és visszaeső beruházásokra számít a GKI Gazdaságkutató Zrt.
jan. 29
6:30
Eláraszthatják a magyar ipart a robotok (vg.hu)
Egy év alatt 13 százalékkal nőtt a hazánkban üzemben lévő robotok száma, és a Nemzetközi Robotikai Szövetség további felfutásra számít. Várakozása szerint a GDP-ben 24-ről 30 százalékra nőhet az ipar aránya.
jan. 29
6:32
Nyit a hazai Sirha (vg.hu)
Közép-Kelet-Európa legjelentősebb Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása Budapesten.
jan. 29
6:36
Újabb leépítés jöhet a Tescónál Magyarországon (Infostart)
Az anyavállalat utasítására újabb átszervezés zajlik a magyarországi Tescónál; a vevőszolgálatok munkaköreinek összevonása több száz dolgozót érinthet a hipermarketekben, közülük lesz, akinek megszűnik a munkája az áruházláncnál - olvasható a Magyar Idők hétfői számában.
jan. 29
6:42
Lázár János szerint mindenféleképpen új kormánya lesz az országnak (Menedzsment Fórum)
A kormány gyorsabb adósságcsökkentéssel és újabb béremelésekkel számol 2020 után.
jan. 29
6:42
Lehet még dobása az MNB-nek? (Portfolio)
Mozgalmas hét előtt állunk, hiszen itthon és a tengerentúlon is kamatdöntés jön, utóbbi ráadásul Janet Yellen utolsó fellépése lesz. Emellett jön Donald Trump évértékelője, illetve lassan csordogálnak Európából is a negyedik negyedéves...
jan. 29
6:48
Ez vár a magyar gazdaságra - friss előrejelzés érkezett (Napi)
A magyar gazdaság idén várhatóan a 2017. évihez hasonló, 4 százalék közeli ütemben bővül. Ez érdemben meghaladja az EU 2,5 százalék alatti átlagát, de a régióban a közepesek közé tartozik. A beruházások tavalyi 20 százalékos növekedése idén kb. a felére lassul, a fogyasztás 4 százalék feletti emelkedése 2018-ban lényegében fennmarad. Az export bővü
jan. 29
6:48
GKI: 3,8 százalékkal GDP-növekedés várható kockázatokkal (168 Óra Online)
A régióban legfeljebb közepesnek számít a tempó.
jan. 29
7:03
Tescós leépítésről ír a kormánylap, a cég cáfol (24.hu)
A Magyar Idők az anyacégre hivatkozik. A magyar leányvállalat nem tud átalakításról.
jan. 29
7:03
Még mindig kevesebbet keresnek a nők (vg.hu)
Bár nem magyar sajátosság, hogy számos ágazatban és munkakörben a nők fizetése elmarad a férfiakétól, a szaktárca konzultációt kezdeményez ez ügyben.
jan. 29
7:05
Nem csak a gyárakról kellene beszélni, a multik irodái nélkül nem pörögne a magyar gazdaság (24.hu)
Teljesen más lenne Budapest, ha nem lenne ilyen jó fizetése annak a közel negyvenezer embernek, akik az SSC-kben dolgoznak. De mik ezek, hogy keveredtek ide, és hogyan kellene megtartani őket?
jan. 29
7:06
Elfoglalhatják a magyar ipart a robotok (Infostart)
Egy év alatt 13 százalékkal nőtt a Magyarországon üzemben lévő ipari robotok száma és a Nemzetközi Robotikai Szövetség (IFR) további felfutásra számít - írja hétfői számában a Világgazdaság.
jan. 29
7:06
Ennyi napraforgót termelünk (ProfitLine)
A napraforgó terméseredménye Magyarországon (2000-2017); ezer tonna
jan. 29
7:12
Embereken is tesztelték a dízelfüst hatását (Napi)
Embereken is tesztelték a dízel üzemanyag füstjében található egyik gáz hatását egy német autógyártók által alapított csoport megrendelésére - számoltak be róla német lapok vasárnap este.
jan. 29
7:14
Leépítés jöhet a Tescónál (Napi)
Az anyavállalat utasítására újabb átszervezés zajlik a magyarországi Tescónál; a vevőszolgálatok munkaköreinek összevonása több száz dolgozót érinthet a hipermarketekben, közülük lesz, akinek megszűnik a munkája az áruházláncnál - olvasható a Magyar Idők hétfői számában.
jan. 29
7:16
Jobban élnek ma a magyar nyugdíjasok? - Kijöttek a meghökkentő számok (Napi)
Átfogó kutatást készített a nyugdíjasokról a KSH, melyből számos érdekesség is kiderül.
jan. 29
7:18
Donald Trumpnak nagyon sok problémája van az Európai Unióval (Portfolio)
Donald Trump amerikai elnök szerint az Európai Unió "nem az, aminek lennie kellene", és neki személy szerint is nagyon sok problémája van az EU-val. Az interjút az ITV nemzetközileg is ismert riportere, Piers Morgan készítette, aki tíz éve...
jan. 29
7:24
Nem találja az irányt a forint (Napi)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel: az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött, a dollárhoz képest gyengült.
jan. 29
7:24
Az igazi csalódás Magyarország volt – Ha Orbán Viktor államférfi, bevezeti az országot az eurózónába (168 Óra Online)
Magyarországot egyre gyakrabban emlegetik a fejlett Nyugattól, de még a visegrádi országoktól is egyre inkább leszakadó gazdaságként. Bruno Dallago olasz közgazdász szerint minden visegrádi államot magához mérten kell megítélni. Ebből a szempontból Magyarország valóban elmulasztott lehetőségeket. Interjú.
jan. 29
7:24
Megint leépít a magyar Tesco? (Portfolio)
Az anyavállalat utasítására újabb átszervezés zajlik a magyarországi Tescónál; a vevőszolgálatok munkaköreinek összevonása több száz dolgozót érinthet a hipermarketekben, közülük lesz, akinek megszűnik a munkája az áruházláncnál...
jan. 29
7:30
Újabb kirúgások a Tescónál – most kiket tesznek lapátra? (Privátbankár)
Több száz dolgozót érinthet az átalakítás.
jan. 29
7:30
Vegyesen alakult a forint árfolyama (GazdaságPortál)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel: az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött, a dollárhoz képest gyengült. Az euró 309,19 forinton forgott reggel hét órakor, szemben a péntek esti 309,51 forinttal. A dollár árfolyama 248,66 forintról 249,09 forintra erősöd
jan. 29
7:36
Embereken tesztelték a gázokat - újabb mocskos ügy a német autógyártóknál (Privátbankár)
Újabb fordulatot vesz a dízelbotrány: német lapértesülések szerint embereken is tesztelték a dízel üzemanyag füstjében található egyik gáz hatását egy német autógyártók által alapított csoport megrendelésére. Már a majmokon végzett hasonló kísérlet is kiütötte a biztosítékot - ebből vajon mi lesz?
jan. 29
7:36
Nem találja az irányt a forint (Hírstart)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel: az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött, a dollárhoz képest gyengült.

Keresés