2018. január 5. péntek

jan. 5
0:12
Eltiltást és bírságot kapott a Kárpátia rockzenekar énekese (ProfitLine)
A marosvásárhelyi táblabíróság jogerősen 9 ezer lej (630 ezer forint) pénzbírság kifizetésére kötelezte, és három évre eltiltotta a romániai fellépésektől Petrás János Lászlót, a Kárpátia rockegyüttes énekesét. A 2017. december 27-én kimondott ítéletről a Csíki Hírlap számolt be csütörtöki számában.
jan. 5
0:36
Trump ügyvédje perrel fenyegeti Steve Bannont (ProfitLine)
Donald Trump amerikai elnök egyik ügyvédje perrel fenyegette meg Steve Bannont, az elnök augusztusban leváltott stratégiai főtanácsadóját, mert szerinte rágalmazta Trumpot és családtagjait Michael Wolff újságírónak, aki könyvet írt az elnökről - jelentette szerda este az ABC News.
jan. 5
2:36
Kihirdették a Magyar Bor Nagydíj győzteseit (ProfitLine)
Györgykovács Imre 2015-ös Nagy-Somlói Furmintja és Koch Csaba 2012-es Villányi Csanád Cuvée-je nyerte el a Magyar Borszakírók Körének Magyar Bor Nagydíját.
jan. 5
3:06
Újraírhatják Amerika benépesedésének történelmét (ProfitLine)
Újraírhatják Amerika benépesedésének történelmét egy csecsemő Alaszkában talált 11,5 ezer éves maradványai.
jan. 5
3:36
Növekszik a magyar-ír kereskedelmi forgalom (ProfitLine)
A magyar-ír kereskedelmi forgalom alakulása (2001-2016); behozatal; kivitel; milliárd forint
jan. 5
4:12
Rekordot produkált a magyar munkaerőpiac, de vannak feladatok (ProfitLine)
Korábban soha nem látott szintre, 3,8 százalékra süllyedt a magyar munkanélküliségi ráta. Most már nem a mutató további csökkentése a fontos, hanem a munkaerőpiac átalakítása. Az állami szférából, a közfoglalkoztatásból kell az elsődleges piacra terelni az dolgozókat.
jan. 5
4:36
Ezek lesznek 2018 ingatlantrendjei (ProfitLine)
2018-ra az ingatlanpiac kis emelkedése és stagnálása prognosztizálható. Ha nem befolyásolja a folyamatokat valamilyen külső tényező, akkor várhatóan tetőznek az árak a használt és az újépítésű ingatlanoknál is.
jan. 5
5:12
Súlyos biztonsági rés a csipekben (vg.hu)
Olyan súlyos hibát találtak kiberbiztonsági szakértők, amely akár minden számítástechnikai eszközt érinthet. Az ügyben már az amerikai tőzsdefelügyelet is vizsgálódik.
jan. 5
5:14
Egyre népszerűbbek a TBSZ-ek (vg.hu)
Tavaly év végén a TBSZ-ek körülbelül harmadát hosszabbították meg, jellemzően a nagyobb egyenlegek esetében tettek így.
jan. 5
5:16
Új energetikai pályázat a maradványból (vg.hu)
Két új pályázati felhívást is meghirdet a Vidékfejlesztési programban a Miniszterelnökség, összesen 39 milliárd forint keretösszegben – mondta a Világgazdaságnak Kis Miklós Zsolt, a tárca agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
jan. 5
5:36
7,5 százalékos növekedésre számítanak az új személyautók piacán (ProfitLine)
A gépjárműimportőrök az új személyautók piacán 7,5 százalékos növekedésre számítanak 2018-ban, előrejelzésük szerint 125 ezer új gépkocsit helyeznek majd forgalomba Magyarországon ebben az évben - mondta Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) ügyvezető elnöke a szervezet csütörtöki évindító sajtótájékoztatóján Budapesten.
jan. 5
5:48
Búcsúzz el a bankodtól: tízezreket spórolhatsz ezzel a lépéssel (Pénzcentrum)
Bár a számlavezető bank lecserélése mára jelentősen egyszerűbbé vált, mint volt pár évvel ezelőtt, sokan még mindig túl nehézkesnek tartják ezt a folyamatot, ezért aztán inkább bele se vágnak. Hajlamosak vagyunk - akár találomra...
jan. 5
5:54
Magyarország közel áll a teljes foglalkoztatáshoz (AQUA)
A mérések kezdete óta nem volt olyan alacsony a munkanélküliség Magyarországon, mint tavaly novemberben, az állástalanok aránya pedig 3,8 százalékpontra csökkent. A kedvező adatok még az elemzői várakozásokat is felülmúlták, ráadásul a következő hónapokban – még ha kisebb mértékben is, de várhatóan – tovább csökken a munkanélküliség, s nő a foglalk
jan. 5
6:00
Eltűnt az ország GDP-jének a fele, de ebből az emberek mára alig éreznek valamit (Portfolio)
Amikor igazán nagy gazdasági katasztrófákról van szó, akkor általában távoli egzotikus országokra gondolunk. Az utóbbi években azonban nem kellett messzire menni, az orosz-ukrán háború hatására keleti szomszédunk gazdasága gyakorlatilag...
jan. 5
6:06
Salgótarjánt is elérte az árhullám (ProfitLine)
Nógrád megye és székhelye, Salgótarján is elkezdett felfelé kapaszkodni az ingatlanpiacon. Szinte az egyetlen nagyváros volt, ahol az elmúlt években estek az árak. Még mindig olcsók a lakások, de látva a tendenciát, nem lesz mindig így.Nógrád megye és székhelye, Salgótarján is elkezdett felfelé kapaszkodni az ingatlanpiacon. Szinte az egyetlen nagy
jan. 5
6:12
Újra szexi a tőzsde - Gyere a Portfolio-hoz, ha ezzel akarsz foglalkozni! (Portfolio)
Egyre nagyobb a pörgés a tőzsdéken, a nagy tech cégek részvényeit, a Mészáros-papírokat, a kriptodevizákat vagy a kannabisz-részvényeket övező őrület azt mutatja, hogy a nagy globális hozamvadászatban a pénz megtalálja az izgalmas...
jan. 5
6:12
Salgótarján lehet az új befektetési sláger (Hírstart)
Nógrád megye és székhelye, Salgótarján is elkezdett felfelé kapaszkodni az ingatlanpiacon. Szinte az egyetlen nagyváros volt, ahol az elmúlt években estek az árak. Még mindig olcsók a lakások, de látva a tendenciát, nem lesz mindig így.
jan. 5
6:12
Nőnek a bérek a vendéglátásban (AQUA)
Kezdődnek a jelentős béremelések a turizmusban: januártól 18-ról 5 százalékra mérséklődött az éttermi vendéglátás áfája, az adócsökkentésből eredő különbözetet a fizetések fejlesztésére, a szolgáltatások színvonalának javítására fordítják a piaci szereplők – mondta a Magyar Időknek a Turizmus-vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottság társelnöke. Hülv
jan. 5
6:18
Így változtak az szja-bevallás szabályai 2018. január 1-jétől (Adózóna)
2018. január 1-jén hatályba lépett az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény, melynek következtében változtak a személyi jövedelemadó bevallás szabályai – írja tájékoztatójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
jan. 5
6:18
Új energetikai pályázat a maradványból (vg.hu)
Két új pályázati felhívást is meghirdet a Vidékfejlesztési programban a Miniszterelnökség, összesen 39 milliárd forint keretösszegben – mondta a Világgazdaságnak Kis Miklós Zsolt, a tárca agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.
jan. 5
6:27
Új korszak kezdődött a készpénzes fizetésben (Napi)
Januártól már csak az új 20 ezresekkel lehet fizetni, a régiek elbúcsúztak, de még sok helyen ki lehet azokat cserélni.
jan. 5
6:30
A mélyből feltörő víz kioltotta a nagymajtényi gázkitörést (Startlap)
A mélyből feltörő víz kioltotta csütörtök este a nagymajtényi gázkútnál 18 napja égő tüzet, de megtörténhet hogy újra meg kell gyújtani a feltörő földgázt - közölte az Agerpres hírügynökség a Szatmár megyei Szamos katasztrófavédelmi felügyelőségnek (ISU) az egyik közösségi oldalon tett bejegyzésére hivatkozva.
jan. 5
6:36
Putyin engedélyezte a Moszkva és Kairó közötti légi járatok felújítását (ProfitLine)
Elnöki rendeletben engedélyezte csütörtökön Vlagyimir Putyin orosz elnök - több mint kétéves felfüggesztést követően - a Moszkva és Kairó közötti rendszeres légi járatok felújítását.
jan. 5
6:45
Washington újabb szankciókat hozott iráni vállalatok ellen (Menedzsment Fórum)
Az öt cég az USA szerint részt vesz a perzsa ballisztikusrakéta-programban.
jan. 5
6:45
Bővül az EU - itt a forgatókönyv (Napi)
Szerbia a legjobb esetben 2025-ben válhat az Európa Unió tagjává, de még ennek a távoli célnak az elérése érdekében is igen sok nehéz feladatot kellene megoldania.
jan. 5
6:47
Trump visszacsinálja Obama marihuána-politikáját (Menedzsment Fórum)
Az államoké helyett újra szövetségi hatáskörbe kerül a szer legalizációjának kérdése. Vagyis újra tiltott lesz a fű.
jan. 5
6:48
Mától drágábban tankolhatunk (Startlap)
Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.
jan. 5
6:51
Ma sem lesz egy örömünnep tankolni (24.hu)
Emelkedett az üzemanyagok ára.
jan. 5
6:53
Matolcsyék átalakították médiabirodalmukat (24.hu)
Az origo.hu-t működtető Matolcsy-cég a vs.hu-t működtető másik hasonló céggel együtt beolvadt egy harmadik Matolcsy-cégbe. Eközben az Origo költözik.
jan. 5
7:06
Így fog kinézni az Új Kína (ProfitLine)
A fogyasztás növekedéséből és az innovációból várhatóan az „új Kínára” jellemző, vagyis a fogyasztás bővüléséhez és a szolgáltatáshoz kapcsolódó ágazatok húzzák majd a legnagyobb hasznot, és az előttünk álló három-öt évben itt fog végbemenni a legnagyobb mértékű növekedés. Valószínűleg elsősorban a komoly technológiai ismeretekkel és innovatív term
jan. 5
7:12
A kormány érintéssel regisztrálható idénymunkásokat tervez (Startlap)
Magyarország, 21. század: egy chippantás után az idénymunkás már mehet is szüretelni. Van rá esély, hogy a fejlesztést meg lehet majd oldani százmilliós közbeszerzés nélkül.
jan. 5
7:12
Trump nem tudta betiltani a róla szóló könyvet (Portfolio)
Donald Trump amerikai elnöknek nem sikerült elérnie az elnökségéről szóló, volt főtanácsadója, Steve Bannon közreműködésével készült könyv betiltását. Miután a New York Magazine szerdán részleteket közölt a könyvből, Donald...
jan. 5
7:15
Rég nem látott óriási katasztrófát hozhat 2018 (Napi)
Éppen olyan geopolitikai katasztrófát hozhat az új év, amilyen pénzügyi összeomlást tíz éve, 2008-ban átélt a világ - vélik egy tekintélyes kockázatelemző cég szakértői, akik a lehetséges válsággócok egész csokrát nyújtották át elemzésük olvasóinak.
jan. 5
7:17
Álmos reggele volt a forintnak (Napi)
Pár fillérrel erősödött a forint péntek reggelre a bankközi devizapiacon.
jan. 5
7:18
Csúnyán pórul járhatott, aki marihuánába fektetett (Portfolio)
A Trump-kormányzat hatályon kívül helyezi az Obama-éra marihuánafogyasztással kapcsolatos politikáját - jelentette be csütörtökön az amerikai igazságügyi miniszter. Jeff Sessions jelezte: ezentúl a szövetségi rendfenntartó erők nem...
jan. 5
7:18
NGM: újra lehet pályázni munkásszállók építésére (Hírstart)
A cél, hogy növeljék a lakhatási feltételeket a munkaerőhiány által sújtott területeken.
jan. 5
7:21
Sötét árnyék vetül a csodás mutatókra (Napi)
Miközben számos ágazat fő problémájává a munkaerőhiány vált, a munkanélküliségi ráta történelmi mélyponton, 3,8 százalékon áll, s Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint aki képes és akar dolgozni, annak van munkája, arról nem esik szó, hogy a 45 év feletti korosztályt képzettségük, nyelvtudásuk ellenére sem szívesen veszik el a munkáltatók
jan. 5
7:24
Milliárdokat nyerhet a kormány a lakáskiadáson, pedig csökkentette az adót (24.hu)
2018-tól sokkal jobban megéri a lakáskiadás után adózni. A bérlakások teljes kifehérítésével akár 20 milliárd bevételhez is juthatna az állam. Bérlakást építeni viszont továbbra sem éri meg.
jan. 5
7:24
Nem a magyarok miatt költ a kormány 4,6 milliárdot a nyaralóhajózásra (Hírstart)
A Tiszán és a Bodrogon közlekednek majd a kibérelhető lakóhajók, amikkel főleg a külföldi turistákat célozzák.
jan. 5
7:24
Az ügyfelek harmada hosszabbított (vg.hu)
Tavaly év végén a TBSZ-ek körülbelül harmadát hosszabbították meg, jellemzően a nagyobb egyenlegek esetében tettek így.
jan. 5
7:26
Nem a magyarok miatt költ a kormány 4,6 milliárdot a nyaralóhajózásra (24.hu)
A Tiszán és a Bodrogon közlekednek majd a kibérelhető lakóhajók, amikkel főleg a külföldi turistákat célozzák.
jan. 5
7:26
Beindult az élet a budapesti börzén (vg.hu)
Tegnap volt az év első, igazán mozgalmas napja a hazai börzén: a BUX 12,5 milliárd forintos forgalomban 0,6 százalékot emelkedett.
jan. 5
7:27
Munkásszállók építésére pályázhatnak az önkormányzatok (Napi)
Újra lehet pályázni munkásszállás építésére, illetve olyan ingatlan felújítására, amely munkásszállásra igénybe vehető - nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek.
jan. 5
7:28
Több mint tízezer beültetést támogat az egészségbiztosító (vg.hu)
Idén már több mint tízezer beültetést támogat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK); a magánszolgáltatóknál négyezret, az állami kórházakban pedig több mint 6500-at.
jan. 5
7:30
Orbán a lengyel köztévének: A jövőben nagy lengyel-magyar beruházások szükségesek (hirado.hu)
A lengyel miniszterelnök budapesti látogatásának kapcsán terjedelmes interjút közölt a lengyel közszolgálati televízió Orbán Viktor miniszterelnökkel. A beszélgetésben a kormányfő kinyilvánította: a lengyelek elleni brüsszeli eljárásokat megalapozatlannak, inkorrektnek és igazságtalannak tartja, kijelentette: Magyarország Lengyelország mellett áll.
jan. 5
7:33
Óriási botrány: baj van minden Apple termékkel? (Privátbankár)
Nem csak az akkumulátorokkal van gond, minden eszköz érintett a mostani chipbotrányban is.
jan. 5
7:36
Kiállítással indul a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál (ProfitLine)
A 250 éves európai cirkuszművészet születésének emléket állító nagyszabású kiállítás megnyitójával veszi kezdetét hétfőn a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál a Fővárosi Nagycirkusz előtt.
jan. 5
7:36
250 év Cirkusz, 250 méter cirkuszművészet – Kiállítással indult a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál (Hírstart)
A 250 éves európai cirkuszművészet születésének emléket állító nagyszabású kiállítás megnyitójával vette kezdetét hétfőn a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál a Fővárosi Nagycirkusz előtt. A Fővárosi Nagycirkuszban január 8. és 14. között rendezik meg 12. alkalommal a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált. A seregszemléhez számos kísérőprogra
jan. 5
7:36
Veszélyesebb lesz a világ 2018-ban? (hirado.hu)
Ahogy minden évben, idén is rangsorolta a világ előtt álló legnagyobb geopolitikai kockázatokat az Eurasia Group. A globális politikai-gazdasági kockázatelemző szerint geopolitikai depresszió állapota felé tart a világ, ezek a konfliktusok hatásukban a 2008-as pénzügyi válsággal vetekednek majd.
jan. 5
7:36
Csak lassan tisztul az építőipar (AQUA)
Szigorodik az idei évtől a bejelentés nélküli foglalkoztatás szankcionálása, így már az első ízben észlelt munkaügyi jogsértés esetén is bírságot kaphatnak a kis- és középvállalkozások is. A nemzetgazdasági tárca lapunkat arról tájékoztatta, hogy az építőipar a munkaügyi ellenőrzések alapján az egyik „legfertőzöttebb” ágazat, tavaly tízből négy épí

Keresés