2018. január 9. kedd

jan. 9
0:12
A migránsok befogadását sürgette Ferenc pápa (ProfitLine)
Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatának idén esedékes hetvenedik évfordulójára emlékeztetett Ferenc pápa hétfőn, békét sürgetve a Koreai-félszigeten, éppúgy mint Ukrajnában a Szentszéknél akkreditált diplomatákhoz intézett beszédében.
jan. 9
0:12
Összeomlott az olajár egy fontos országban (NRGreport)
2017 termelésnövekedése és az infrastruktúra hiánya miatt a kanadai olajárak december közepén összeomlottak - írja az Erste Market elemzője, Pletser Tamás.
jan. 9
0:36
50 százalékkal nőtt a kolozsvári repülőtér utasforgalma (ProfitLine)
Csaknem ötven százalékkal, 2,69 millióra nőtt tavaly a kolozsvári repülőtér utasforgalma a 2016-os évhez mérten - közölte hétfőn az erdélyi légikikötő vezetősége.
jan. 9
1:06
Ennyit tanár van hazánkban (ProfitLine)
az általános iskolai pedagógusok száma, a középiskolai pedagógusok száma; óvodapedagógusok száma
jan. 9
1:36
Második fordulóra lehet szükség a cseh államfőválasztáson (ProfitLine)
Nincs egyértelmű esélyese a pénteken és szombaton tartandó cseh államfőválasztásnak, így valószínű, hogy az új köztársasági elnököt csak a két hét múlva megrendezendő második fordulóban választják meg - jelzik a csehországi felmérések, amelyeket a voksolás előtt utoljára hétfőn lehetett nyilvánosságra hozni.
jan. 9
1:36
Második fordulóra lehet szükség a cseh államfőválasztáson (Hírstart)
Nincs egyértelmű esélyese a pénteken és szombaton tartandó cseh államfőválasztásnak, így valószínű, hogy az új köztársasági elnököt csak a két hét múlva megrendezendő második fordulóban választják meg - jelzik a csehországi felmérések, amelyeket a voksolás előtt utoljára hétfőn lehetett nyilvánosságra hozni.
jan. 9
2:06
Fokozottabb fellépést sürget az EB az illegális online tartalmak ellen (ProfitLine)
Fokozottabb fellépést sürgetett hétfőn az Európai Bizottság az illegális online tartalmak ellen.
jan. 9
2:36
Felújítják Prága híres csillagászati óráját (ProfitLine)
Leállt és fél évre eltűnik az emberek szeme elől a prágai Óvárosi városháza híres csillagászati órája, az Orloj.
jan. 9
3:06
Csak átmeneti lehetett az ipari termelés lefékeződése (ProfitLine)
Csak átmeneti lehetett az ipari termelés tavaly novemberi lefékeződése az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint, akik a múlt év egészére 5 százalék feletti növekedést várnak az ágazatban.
jan. 9
4:12
Nincs többéves várólista endometriózis műtétre (ProfitLine)
Nincs többéves várólista endometriózis műtétre - szögezte le hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK).
jan. 9
4:36
Alaptőkét emelhet az Altera Vagyonkezelő (ProfitLine)
A vállalat alaptőke-emelésének lehetőségéről is döntött az Altera Nyrt. rendkívüli közgyűlése, így a társaság Igazgatósága a következő egy évben maximum a hússzorosára emelheti fel a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vagyonkezelő jegyzett tőkéjét. A menedzsment emellett jelezte, hogy előkészítés alatt áll a vállalat hosszú távú stratégiájának kialakí
jan. 9
5:06
Még kedvezőbb feltételek a nulla százalékos lakossági energiahatékonysági hitelprogramban (ProfitLine)
Kedvezőbb feltételekkel és egyszerűbben igényelhető január 8-tól a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitelprogram” az MFB Pontokon. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az ügyfelek igényeinek megfelelően döntött a módosításról, melynek köszönhetően többek köz
jan. 9
5:24
Emelkedett az OPEC-országok kőolaj termelése (NRGreport)
Az S&P Global Platts felmérése szerint a 14 OPEC-ország kőolajtermelése decemberben elérte a napi 32,4 millió hordót. Ez napi 50 ezer hordóval több a novemberi adatokhoz képest.
jan. 9
5:27
Hatéves csúcs a háztartások betéteinél (vg.hu)
Közel hatéves csúcsra emelkedett november végére a háztartások betétállománya. A szabad szemmel alig látható kamatok nyomán viszont folyamatosan csökken a lekötött betétek súlya, már a 35 százalékot sem éri el.
jan. 9
5:29
Megugrott a magyar kiskereskedelem (vg.hu)
A fekete péntek, az ünnepek és a nyugdíjasoknak járó kiegészítő juttatások játszhattak szerepet a no­vemberi, 6,4 százalékos bővülésben.
jan. 9
5:31
Méregdrágán erősített a Barcelona (vg.hu)
A mindenkori legnagyobb magyar lottónyeremény közel tízszeresét sem sajnálta a Barcelona Philippe Coutinho megszerzéséért. A csaknem 50 milliárd forintos transzfer még Angliában is soha nem látott rekord.
jan. 9
5:36
Túlléphette az 5 százalékot a közép-európai EU-gazdaságok éves növekedése (ProfitLine)
Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint meghaladhatta az 5 százalékot a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok éves növekedési üteme a tavalyi negyedik negyedévben. A friss citybeli előrejelzések szerint ugyanakkor a térség robusztus növekedése ellenére várhatóan megtorpan az infláció a térségben, lehetővé téve az enyhe monetáris politika fennta
jan. 9
5:42
Tízszer ennyi vakvezető ebre lenne szükség (Hírstart)
A segítő kutyák kiképzésének támogatására elérhető pályázati összeg tavaly csaknem kétszeresére emelkedett, de a kiképzéssel foglalkozó alapítványok alapvetően adományokból tartják fenn magukat. A jelenlegi kapacitás tízszeresére lenne szükség ahhoz, hogy minden kutyát igénylő vak ember megkaphassa segítő négylábúját.
jan. 9
5:48
Legális hiteltrükk: ezzel simán elengedik a hiteled egy részét (Pénzcentrum)
Tavaly már annyi személyi kölcsönt vettünk fel, mint a válságot megelőző időszakban. Ebben nyilvánvalóan hatalmas szerepe van annak, hogy ez a hiteltípus is olcsóbbá vált, sok bank kínál már személyi hitelt 10 százalék alatti THM-mel...
jan. 9
5:54
Kétezermilliárd forintos adókedvezmény (AQUA)
A szülők nyolc év alatt nagyjából 1900 milliárd forinthoz jutnak a gyermekek után járó adó- és járulékkedvezmények révén. A legnagyobb összeggel – mintegy 320 milliárddal – az idén számolhat a legális munkát végző 1,1 millió érintett magánszemély – mondta lapunknak a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály szerint a magyar kihívásokra magyar megold
jan. 9
6:06
A Fellowes Brands felvásárolta az irodai ergonómiával foglalkozó ESI-t (ProfitLine)
Az 1917 óta működő Fellowes Brands, az irodai termékek piacának globális vezetője, bejelentette az ESI Ergonomic Solutions megszerzését. Az ESI az egészséges munkakörnyezet kialakításához szükséges monitorkarok, az állítható magasságú asztalok, az ülő-álló munkaállomások, az irodai világítás és más ergonomikus megoldások vezető szolgáltatója. Az eg
jan. 9
6:06
Ragaszkodunk az állami ellátáshoz (Hírstart)
A magyarok több mint kétharmada szerint növelni kell az egészségügyre fordított összeget – derül ki a Zoom.hu megbízásából készült kutatásból.
jan. 9
6:09
9 tanács, hogyan (ne) próbálj kriptomilliomos lenni (Privátbankár)
Aki szeretne kriptodevizákba fektetni, nem árt, ha először valamelyik olcsóbb fajtán gyakorol egy kicsit, ismerkedik a technikával. Így pár ezer forinttal megtanulhatja, mik a fontosabb buktatók. Olcsón meg lehet tapasztani azt is, milyen ezekre tőzsdei üzletet kötni, vagy milyen azon rettegni, hogy szakad az árfolyam.
jan. 9
6:18
Hidegebb időre várnak a gazdák (AQUA)
Míg egy éve a szokatlanul zord időjárás miatt aggódtak a hazai termelők, az idén az átlagosnál melegebb január miatt főhet a fejük a gazdáknak. Bár az elmúlt hetekben tapasztalt enyhülés még nem tett nagy kárt a kertekben, a nagy hőingadozások ronthatják a terméskilátásokat.
jan. 9
6:27
Közel félmilliárdért bedolgoznak a Hungarofestnek (Napi)
A Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. személyzeti szolgáltatás beszerzésére kötött szerződést nettó 432 millió forint keretösszegben.
jan. 9
6:33
A taxisok körében továbbra is rengeteg a jogsértés (vg.hu)
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tavaly több mint száz alkalommal tárt fel viteldíjjal kapcsolatos visszaélést az ellenőrzések során.
jan. 9
6:36
Gyorsuló ütemben nőtt a fakitermelés (ProfitLine)
Már a hetedik egymást követő évben bővült a legfontosabb faipari termékek előállítása; a növekedés üteme 3-6 % közötti – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) nemrég megjelent elemzésében.
jan. 9
6:39
Fagy kell, különben kevesebb lesz a gyümölcs (Menedzsment Fórum)
Még nincs dráma, de két-három héten belül szükség lenne valami igazi téli időre.
jan. 9
6:41
Két év után egy asztalhoz ült a két Korea (Menedzsment Fórum)
Panmindzsonban megkezdődtek a tárgyalások a téli olimpián való észak-koreai részvételről és a két ország közötti óriási feszültség csökkentéséről.
jan. 9
6:43
Még mindig rengeteg a taxishiéna (Menedzsment Fórum)
Az utaslehúzós módszerek az elmúlt évek során szinte semmit sem változtak.
jan. 9
6:45
Visszatérnek a háziurak (Menedzsment Fórum)
Egyre többen vásárolnak több tucat lakást, olykor egész emeleteket, hogy azután egy erre szakosodott cégen keresztül kiadják őket.
jan. 9
6:45
Robbantanának a lengyelek (Napi)
Jelentős európai szállítóvá akar válni az elektromos meghajtású buszok piacán a lengyel Ursus, amelyet Magyarországon traktorairól ismernek.
jan. 9
6:45
Új trendet hív életre a lakáspiacon a munkaerőpiaci mobilitás (Infostart)
Bár a magyarok döntő többsége még mindig törekszik a saját tulajdonú ingatlan megszerzésére, a statisztikai adatok alapján az utóbbi években némileg többen választják a munkaerőpiaci mobilitást is megkönnyítő albérletet - írja keddi számában a Népszava.
jan. 9
6:54
Nekik állapítható meg öregségi nyugdíj 2018-ban (Adózóna)
A saját jogú öregségi nyugdíj megállapítására 2018-ban is kizárólag azon személyek esetében nyílik lehetőség, akik betöltötték a reájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárukat, továbbá nők esetében nyugdíjkorhatárra tekintett nélkül, amennyiben rendelkeznek 40 évi jogosultsági idővel, megállapítható az úgynevezett nők kedvezményes öregségi nyugdíja.
jan. 9
6:54
Gyorsuló ütemben nőtt a fakitermelés (Hírstart)
Már a hetedik egymást követő évben bővült a legfontosabb faipari termékek előállítása; a növekedés üteme 3-6 % közötti – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) nemrég megjelent elemzésében.
jan. 9
7:00
Ha nem jön meg hamarosan a fagy, akkor dráma lesz (Startlap)
Sok múlik a következő két-három héten: ha enyhe marad a tél, és azután üt be egy mínusz 20 fokos fagy, az nagy károkat okozhat a növényállományban.
jan. 9
7:06
Február végén kezdődik a Budapest Táncfesztivál (ProfitLine)
A San Francisco-i kortárs balett-társulat, az Alonzo King Lines Ballet lesz a díszvendége az idei Budapest Táncfesztiválnak, amelyet február 20. és március 1. között rendeznek meg a fővárosban.
jan. 9
7:06
Lelkesen segítenek az adótanácsadók az adóelkerülő nagyvállalatoknak (24.hu)
Évi többszáz milliárd dollárral rövidítik meg a világ államkasszáit a trükköző nagyvállalatok. Akik a Big 4 adótanácsadókkal dolgoznak, azok nagyobb eséllyel mennek ebbe az irányba.
jan. 9
7:06
Február végén kezdődik a Budapest Táncfesztivál (Hírstart)
A San Francisco-i kortárs balett-társulat, az Alonzo King Lines Ballet lesz a díszvendége az idei Budapest Táncfesztiválnak, amelyet február 20. és március 1. között rendeznek meg a fővárosban.
jan. 9
7:06
Még nincs új tulajdonosa a Tungsram strandnak (vg.hu)
A GE-fényforrásüzletág tulajdonában lévő ingatlan hasznosításáról hosszú évek óta nem született döntés.
jan. 9
7:12
A magyarok rövidebb és rosszabb minőségű életet élnek (Portfolio)
A sport és az egészséges táplálkozás népszerűsítését, a dohányzás visszaszorítását, illetve a cukor- és a szívbetegek hatékonyabb gondozását, valamint a szívinfarktusos és a stroke-os betegek minél gyorsabb ellátását tűzte...
jan. 9
7:14
Rengeteg jogsértést találtak a taxisoknál (Portfolio)
Folyamatosan végzi a személytaxi-szolgáltatás ellenőrzését a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt., és változatlanul jelentős számú jogsértést tapasztal - írja a Világgazdaság keddi számában a BKK tájékoztatása alapján. ...
jan. 9
7:15
Lázár János elmondta, mit gondol Juncker követeléséről (Privátbankár)
Kiszáll az egyik legfőbb befizető, mindenki másnak növelni kell az uniós tagállami hozzájárulását Juncker szerint.
jan. 9
7:24
Egyre népszerűbb az albérlet, jönnek a háziurak (Portfolio)
Bár a magyarok döntő többsége még mindig törekszik a saját tulajdonú ingatlan megszerzésére, a statisztikai adatok alapján az utóbbi években némileg többen választják a munkaerőpiaci mobilitást is megkönnyítő albérletet - írja...
jan. 9
7:36
Részleges kormányátalakításba kezdett Theresa May (ProfitLine)
Részleges kormányátalakításba kezdett hétfőn Theresa May brit miniszterelnök. A folyamat várhatóan kedden fejeződik be.
jan. 9
7:36
Megállt a lábán a tavalyi büdzsé (AQUA)
Jelentős többletkiadásokkal is jól sikerült megvalósítani a 2017-es költségvetési tervet, a nemzetgazdasági tárca államtitkára szerint így tartható a GDP két százaléka körüli éves hiánycél. Banai Péter Benő úgy ítéli meg, a választásokra való tekintettel célszerű lehet eltérni attól a gyakorlattól, hogy már tavaszra elkészüljön a jövő évi költségve
jan. 9
7:39
Titkos kormányjelentés: pácban a szakképzés (24.hu)
A szakképzési intézkedések hatása nem tudta megfelelően ellensúlyozni a korábban elindult kedvezőtlen folyamatokat.
jan. 9
7:39
Megakadhat a forint erősödése (vg.hu)
Az év végi hajrának és az erős évkezdésnek köszönhetően ismét 310 alá ereszkedett az euró-forint árjegyzése, miközben az euró lendülete sem apadt az év első napjaiban, aminek eredményeként a forint dollárral szembeni jegyzése a 256 forint környéki szintekre esett.
jan. 9
7:41
Háromszáz milliós támogatást kapnak a patikák (vg.hu)
2018-ban módosult a kis forgalmú patikák működési célú támogatása. Az árréstömeg nyolcmillió forintra emelése miatt idén több gyógyszertár részesülhet kiegészítő forrásban, amelyet bérfejlesztésre is költhetnek.
jan. 9
7:42
Megállt a lábán a tavalyi büdzsé (Hírstart)
Jelentős többletkiadásokkal is jól sikerült megvalósítani a 2017-es költségvetési tervet, a nemzetgazdasági tárca államtitkára szerint így tartható a GDP két százaléka körüli éves hiánycél. Banai Péter Benő úgy ítéli meg, a választásokra való tekintettel célszerű lehet eltérni attól a gyakorlattól, hogy már tavaszra elkészüljön a jövő évi költségve

Keresés