2018. február 10. szombat

febr. 10
0:03
Zuhan az olaj (Hírstart)
Hat napja zuhan a kőolaj árfolyama, miután az USA nyersolaj kitermelése új csúcsra emelkedett, míg Irán az olajkitermelésének növelését jelentette be. A lejtmenet este is folytatódott, a WTI 58,6, a Brent 62,3 dollárig esett a késő esti...
febr. 10
0:09
Ennyi mézet termelünk (ProfitLine)
Méztermelés Magyarországon, tonna
febr. 10
0:39
Stratégiai olajkészleteinek eladásából jutna pénzhez az USA (NRGreport)
Az USA készen áll arra, hogy eladja a sürgősségi olajkészletének felét költségvetés helyzetének stabilizálása érdekében.
febr. 10
1:03
Magyarország lehet a régió legversenyképesebb országa? (ProfitLine)
A kormány 3 ezer milliárd forintos útépítési és -felújítási programjának 2022-es befejezésekor Magyarország lesz a legversenyképesebb ország a régióban, itt lesz a legtöbb autópálya és négysávos autóút, ami jelentősen bővíti az ország gazdasági lehetőségeit - emelte ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Hódmezővásárhelyen.
febr. 10
2:03
A veszprémi kórházban is látogatási tilalmat rendeltek el (ProfitLine)
Látogatási tilalmat rendeltek el a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház teljes területén pénteken, mert jelentősen nőtt az influenzás megbetegedések száma a megyében - közölte az intézmény főigazgatója az MTI-vel.
febr. 10
2:21
Elindul a gázszállítás az észak-déli folyosón (NRGreport)
Magyarország évi 4,4 milliárd köbméter gázt importálhat 2022-től Románia felől. Ez a mennyiség fele annak, amit jelenleg Oroszországból vásárolunk.
febr. 10
2:27
Dél-Koreára figyel a világ (NRGreport)
Megkezdődött a XXIII. téli olimpia pénteken a dél-koreai Phjongcshangban: a február 25-ig tartó játékokat hivatalosan Mun Dzse In dél-koreai államfő nyitotta meg.
febr. 10
3:03
Megépítették az ország legnagyobb csokoládé-szökőkútját (ProfitLine)
Az ország legnagyobb csokoládé-szökőkútját építették meg a hatodik alkalommal megrendezett Szegedi Csokoládéfesztiválon, amely pénteken kezdődött el a Tisza-parti városban.
febr. 10
3:09
Megépítették az ország legnagyobb csokoládé-szökőkútját (Hírstart)
Az ország legnagyobb csokoládé-szökőkútját építették meg a hatodik alkalommal megrendezett Szegedi Csokoládéfesztiválon, amely pénteken kezdődött el a Tisza-parti városban.
febr. 10
4:09
Új, audio guide rendszert vezettek be a pécsi állatkertben (ProfitLine)
Egyelőre kizárólag magyar nyelven elérhető audio guide rendszert vezettek be az 1,8 milliárd forintos beruházással felújított, 2016-ban átadott pécsi állatkertben - közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.
febr. 10
5:03
Vigyázat, pornóval támadnak! (ProfitLine)
Tavaly a mobiltulajdonosok 25,4%-át felnőtt tartalommal rendelkező weboldalakon keresztül támadták meg, több mint 1,2 millió felhasználóról van szó világszerte – derül ki a Kaspersky Lab legújabb vizsgálatából.
febr. 10
5:09
Vigyázat, pornóval támadnak! (Hírstart)
Tavaly a mobiltulajdonosok 25,4%-át felnőtt tartalommal rendelkező weboldalakon keresztül támadták meg, több mint 1,2 millió felhasználóról van szó világszerte – derül ki a Kaspersky Lab legújabb vizsgálatából.
febr. 10
5:33
Támogatja a helyi vállalkozások bérfejlesztését a hódmezővásárhelyi önkormányzat (AQUA)
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 27 éves közös munka legfontosabb eredményének tartja, hogy jelenleg a városban, aki akar, az találhat munkát.
febr. 10
5:35
Kevesebb munkabaleset az agráriumban (AQUA)
A tárca adatai alapján 2016-ban az agráriumban – beleértve a halászatot és az erdőgazdálkodást – több mint hétszáz munkáltatót ellenőrzött a munkavédelmi hatóság.
febr. 10
5:37
Kezdetét vette a jelmezes mohácsi busójárás (AQUA)
Az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájára felkerült népszokás idei rendezvényein 49 busócsoport 1350 busója és egyéb maskarása vesz részt.
febr. 10
5:39
V. Németh Zsolt: a magyar kormány a méhészek pártján áll a mézvitában (AQUA)
Jogszabályalkotás is elkezdődhet, amely gátat szab az unión kívülről behozott, sokszor gyenge minőségű, hamisított méz behozatalának.
febr. 10
5:41
Nagy István: egyre népszerűbb a mangalica és sikeres a sertéságazat is (AQUA)
Növekedett a tisztességes vállalkozások versenyképessége, a sertéshús fogyasztása, valamint a sertéshús árának csökkenése érdemi megtakarítást eredményezett a fogyasztók számára.
febr. 10
5:43
Az építőipar kapacitásbővítésére szánt 8 milliárd forintos keret a kkv-kat célozza (AQUA)
Az ÉVOSZ adatai szerint ma Magyarországon körülbelül 4000 olyan építőipari vállalkozás van, amely jogosult a pályázat beadására és vélhetően egyötödük él is majd a lehetőséggel.
febr. 10
5:45
Magyarország környezetvédelmi kérdésekben is segítséget nyújt Szerbiának (AQUA)
A két országot összeköti a Duna, de a Tisza és a Dráva kérdéseiről is folyamatosan egyeztetnek a két ország környezetvédelmi szakemberei.
febr. 10
5:47
A béremeléssel érezhetően csökkent az állami szférában a fluktuáció (AQUA)
Az állami vállalatoknál végrehajtott bérintézkedések egyik legjelentősebb célja az volt, hogy az állami cégek munkaerőpiaci versenystátuszát erősítse.
febr. 10
5:54
Fordulat a New York-i tőzsdén? (Infostart)
Erősödéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
febr. 10
5:57
A 2008-as válság óta nem volt ekkora vérengzés a tőzsdéken (Hírstart)
Mínuszban járnak az európai tőzsdék, tovább zuhannak az amerikai részvénypiacok is. A Dow Jones index esetében nagyon fontos szint roppant meg, új minimumra esett az értéke. Eséssel zárta a napot a BUX 2018.02.09 17:17Eséssel zárták...
febr. 10
6:03
Újabb felbecsülhetetlen időszak veszi kezdetét a Bajnokok Ligájában (ProfitLine)
Az UEFA tegnap bejelentette, hogy megújítja szponzorációs szerződését a Mastercarddal, amely így további három évig a Bajnokok Ligája kiemelt támogatója marad.
febr. 10
6:03
10 hihetetlen űrfegyver, amiről sosem gondoltad volna, hogy már kitalálták (Portfolio)
Még ki se jutott az emberiség az űrbe, de már azon gondolkoztak a nagyhatalmak fegyver- és repüléstechnikai mérnökei, hogy lehetne fegyverrendszereket telepíteni a Föld köré. Bár az olyan egyezmények, mint az 1967-es Outer Space Treaty...
febr. 10
6:51
Nem kell a belvíztől tartani (AQUA)
A jelenlegi belvizes helyzet még jól is jöhet a termelőknek, amennyiben tavasszal kevés csapadék jellemzi majd az időjárást.
febr. 10
6:57
Ők azok, akik az egekbe hajtották a lakásárakat - Még mindig nem tágítanak (Portfolio)
Az elmúlt években a lakáspiaci kereslet és így az árak növekedésében nagy szerepet játszottak a befektetési céllal lakást vásárlók. Bár az árak azóta jelentősen emelkedtek, ami rontott az elérhető hozamokon, továbbra is úgy tűnik...
febr. 10
6:59
Visszavontak egy többmilliárdos munkaerőpiaci EU-s pályázatot (Portfolio)
Szűkszavú közlemény jelent meg a minap a hivatalos uniós pályázati oldalon, amely arról tájékoztatott, hogy visszavonták a "Hátrányos helyzetű személyek munkaerő-piaci integrációjának segítése helyi eszközökkel" című felhívást....
febr. 10
7:03
Jelentősen növelni kell a halfogyasztást 2023-ig (ProfitLine)
A belföldi halfogyasztás 20 százalékos növelését szeretnék elérni 2023-ig a "Kapj rá" elnevezésű halfogyasztást népszerűsítő kampánnyal - mondta budapesti sajtótájékoztatóján pénteken az Agrármarketing Centrum (AMC) szóvivője.
febr. 10
7:03
Kiderült az áruházláncok nagy trükkje: ezzel tarolnak Magyarországon (Pénzcentrum)
Egyre több áruházban bevett gyakorlatnak számít, hogy fizetéskor a pénztárosok elkérik a vevők irányítószámát. De vajon miért teszik ezt? A Pénzcentrum megkérdezte a lakberendező, illetve barkács óriás IKEA-t és Praktikert, hogy...
febr. 10
7:09
Együtt kell megvédeni a határt, a biztonságot (AQUA)
Magyarország célja, hogy minél több, különböző forrásból juthasson energiaellátáshoz, ezzel tudja biztosítani iparának hosszú távú nemzetközi versenyképességét – mondta tegnap Orbán Viktor.
febr. 10
7:15
Megbízásban, illetve katásként vállalkozó nyugdíjas tébéje (Adózóna)
Megbízási jogviszonyban, illetve katásként vállalkozó nyugdíjas járulékai és szolgálati idejéről kérdeztek olvasóink. Kérdéseikre Széles Imre tb-szakértő válaszolt.
febr. 10
7:24
Lehet pályázni a zalaegerszegi tesztpálya irányító központjára (Napi)
Az Autóipari Próbapálya Zala Kft. nyílt közbeszerzést írt ki a járműipari tesztpálya irányító központjának a kivitelezésére, továbbá annak a környezeti kialakítására.
febr. 10
7:48
Elfolyik a bevándorlók pénze (Napi)
Egyre nagyobb összeget utalnak el Lengyelországból az ott dolgozó külföldi vendégmunkások, főleg ukránok, miközben Nyugat-Európából nagyjából akkora összeg érkezik az ott dolgozó lengyelektől, mint korábban.
febr. 10
7:50
Munkahelyeket tart meg egy tiszaalpári fejlesztés (Napi)
A tiszaalpári Matic Ipari Szolgáltató Kft. 193 millió forint európai uniós támogatással mintegy 386 millió forint összegű beruházással növelte gyártóterületét és kapacitását - tájékoztatta a társaság az MTI-t.
febr. 10
7:51
Tamás Pál - Váratlan (ellenzéki) győzelmek: valószínűségek és technikák (Üzlet és Utazás)
Az Orbán-rezsim alapmítosza, a miniszterelnök, mint potenciális megmentő, már igazán két évtizedes, s a megmentés aktusa mára elfelejtődött, és a megmentés homogén legendáját már sokfélének tartja a közönség.
febr. 10
7:51
Gyermeke van? – Erre a változásra érdemes figyelni (Startlap)
Jelentősen megemelte a Magyar Államkincstár februártól a babakötvények kamatát, ráadásul a támogatás idén már a határon túli gyerekeknek is jár.
febr. 10
7:51
Ezen a listán megnézheted, hogy mennyire sugárzik a mobilod (24.hu)
Van néhány gyártó, amelynél ajánlott a kihangosító és érdemes nyújtott kézzel nyomkodni a telefont.
febr. 10
8:06
A lengyel piacra is belép a MET csoport (NRGreport)
Gázkereskedelmi és importengedélyt kapott Lengyelországban a MET International – a MET Csoport kereskedő cége – 2018. februárjától. Az engedélyek a MET International további növekedését segítik, megerősítve ezzel a MET Csoport jelenlétét az európai piacokon.
febr. 10
8:15
Nagy csapkodás volt a tőzsdéken (Hírstart)
Erősödéssel zártak pénteken a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói. A napot a nagy csapkodás jellemezte. Európában és Budapesten az eladók kerültek fölénybe.
febr. 10
8:30
Rétvári: egyre inkább látszanak a betegellátás javítására tett intézkedések eredményei (Napi)
A béremelések és az orvosutánpótlást segítő ösztöndíjprogramok hatására növekvő orvoslétszámról, csökkenő elvándorlásról és javuló egészségügyi ellátásról beszélt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.
febr. 10
8:33
Csúnyán lenyomták a Teslát - Ezek voltak 2017 legnépszerűbb elektromos autói (Portfolio)
Nagyon pörög a konnektorról tölthető elektromos autók értékesítése Európában, ez volt a leggyorsabban bővülő kategória tavaly. A jövő is biztató, a várakozások szerint idén már a teljes autópiac mintegy 4 százalékát adhatják....
febr. 10
8:36
Hekkerek támadták az olimpiát? (Napi)
Az olimpiai megnyitó alatt a szervezők több szerverét érte támadás, összeomlottak az internetalapú tévék, elérhetetlenné vált az olimpia hivatalos weboldala is egy rövid időre - írja a Business Insiderre hivatkozva az Index.
febr. 10
8:39
Dacoltak brutális amerikai tőkekivonással a feltörekvő kötvénypiacok (Portfolio)
Miközben 25 éve a legnagyobb tőkekivonás zajlott le az amerikai piacokra fókuszáló részvényalapokról a héten, aközben a feltörekvő kötvénypiacokon még minimális tőkebeáramlás zajlott, igaz ez csak a helyi devizás alapok jó teljesítményének...
febr. 10
8:39
Közel 400 millió forint összegű fejlesztés a Matic Kft.-nél (GazdaságPortál)
A tiszaalpári Matic Ipari Szolgáltató Kft. 193 millió forint európai uniós támogatással mintegy 386 millió forint összegű beruházással növelte gyártóterületét és kapacitását – tájékoztatta a társaság az MTI-t. Az 1992-ben alakult vállalkozás lemezfeldolgozással foglalkozik. Pénztárgépfiókokat, kazettákat, trezorokat, különféle műszerdobozokat, műsz
febr. 10
8:39
Munkahelyeket tart meg egy tiszaalpári fejlesztés (Hírstart)
A tiszaalpári Matic Ipari Szolgáltató Kft. 193 millió forint európai uniós támogatással mintegy 386 millió forint összegű beruházással növelte gyártóterületét és kapacitását - tájékoztatta a társaság az MTI-t.
febr. 10
8:39
Tarolt tavaly a magyar turizmus (AQUA)
A várakozásoknak megfelelően éves szinten rekorderedményeket produkált tavaly a magyarországi turizmus, valamennyi területen számottevően bővült az iparág eredményessége.
febr. 10
8:45
Dacoltak a brutális amerikai tőkekivonással a feltörekvő kötvénypiacok (Portfolio)
Miközben 25 éve a legnagyobb tőkekivonás zajlott le az amerikai piacokra fókuszáló részvényalapokból a héten, aközben a feltörekvő kötvénypiacokon még minimális tőkebeáramlás zajlott, igaz ez csak a helyi devizás alapok jó teljesítményének...
febr. 10
8:47
Nagyon fontos levelet adott át Kim Dzsongun húga Dél-Koreában (Portfolio)
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető húga, Kim Jo Dzsong Phenjanba szóló meghívót adott át szombaton Szöulban Mun Dzse In dél-koreai elnöknek, aki elfogadta azt - jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökség. A dél-koreai elnök csaknem...
febr. 10
8:51
Az építőipar kapacitásbővítésére szánt 8 milliárd forintos keret a kkv-kat célozza (Hírstart)
Az ÉVOSZ adatai szerint ma Magyarországon körülbelül 4000 olyan építőipari vállalkozás van, amely jogosult a pályázat beadására és vélhetően egyötödük él is majd a lehetőséggel.
febr. 10
8:54
Lecsaptak a reptéri tolvajokra (Napi)
Egy vecsési és egy monori rakodómunkást kapott el a rendőrség a ferihegyi reptéren, miután egy lopás vizsgálatánál kiderült, hogy indokolatlanul késleltették a ki- és berakodást.

Keresés