2018. február 12. hétfő

febr. 12
0:33
Ma kezdik a választásról szóló értesítők kézbesítését (ProfitLine)
Hétfőn kezdik kézbesíteni a 7,9 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt.
febr. 12
1:33
Az előrehozott bérfejlesztés nem oldja meg a problémákat az egészségügyben (ProfitLine)
Levélben fordult a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége az egészségügyért felelős államtitkárhoz, mert szerintük az egészségügyi szakdolgozók idei 8 százalékos béremelésének előrehozása "gesztusértékű", de nem oldja meg a problémákat.
febr. 12
2:33
Tavaly rekordszámú turista látogatott Csehországba (ProfitLine)
Rekordszámú, több mint 20 millió turista szállt meg tavaly (2017) a kereskedelmi szálláshelyeken Csehországban, ami 9,1 százalékkal több, mint 2016-ban - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal pénteken Prágában.
febr. 12
3:33
Miért nem megy a matek a magyar diákoknak? (ProfitLine)
Annak ellenére, hogy a magyar diákok töltik a legtöbb időt az iskolán kívüli matektanulással régiónkban, eredményük mégis szinte a régió legrosszabbja, derült ki a PISA legutóbbi összefoglaló jelentéséből.
febr. 12
4:33
8,2 milliárd euró lett a külkereskedelmi többlet 2017-ben (ProfitLine)
Az elmúlt évet 8,234 milliárd euró többlettel zárta a magyar külkereskedelem, ami 1,487 milliárd euróval kevesebb az előző évinél - jelentette pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
febr. 12
5:12
Megjelent az Adóellenőrzés a gyakorlatban 2018 (Adózóna)
2018 februárjában megjelent a HVG Kiadó Adóellenőrzés a gyakorlatban 2018 című kiadványa. Szakmai partner: az adozona.hu.
febr. 12
5:30
Rezsit csökkent az E.ON a lakosságnál (vg.hu)
Az E.ON öt százalékkal olcsóbban kínálja a gázt a lakossági fogyasztók egy körének, mint az állami NKM Földgázszolgáltató, mert maga is olcsóbban jut hozzá.
febr. 12
5:32
Két százalék körül marad a pénzromlás (vg.hu)
A fogyasztói kosár év elején esedékes változása felülírhatja az elemzői várakozásokat, ám a szakértők többsége abban egyetért, hogy 2 százalék közelében maradhatott az infláció januárban.
febr. 12
5:33
Elfogadta idei, egymilliárdos költségvetését a Tolna megyei önkormányzat (ProfitLine)
Egymilliárd 45 millió forint főösszeggel pénteken elfogadta a Tolna megyei önkormányzat idei költségvetését a megye közgyűlése. A testület határozatban támogatta a kormány bevándorlási politikáját.
febr. 12
5:39
Nem titok többé: így lehet neked is giganyugdíjad (Pénzcentrum)
Az utóbbi időszakban egyre nagyobb hangsúlyt kap az öngondoskodás fontossága. Nem véletlenül, hiszen a jelenlegi állás szerint, az állami nyugdíjrendszer néhány évtized múlva már nem lesz képes tisztes megélhetést nyújtani az akkori...
febr. 12
5:42
Az új Puskásnak sem lesz akkora parkolója, mint amilyet Kisvárdán terveznek (Menedzsment Fórum)
Natura 2000-es terület szomszédságában építhet egy igen nagyméretű parkolót Kisvárda, hogy a közelben készülő stadion, csúszdapark és filmpark látogatóit kiszolgálják.
febr. 12
5:51
Elkészült a Budapest–Belgrád közötti vasút építési menetrendje (AQUA)
Nem számítanak sem jogi, sem technikai nehézségekre a Budapest–Kelebia vonal átépítése során a Kínai–Magyar Vasúti Nonprofit Zrt. vezetői.
febr. 12
6:12
Nem várt támogatóra leltek a kurdok a török háborúban (Privátbankár)
Az ellenségem ellensége a barátom, tartja a mondás, és ez most különös módon igazolódik Szíriában, ahol Aszad elnök úgy döntött, a törököket nagyobb veszélynek tekinti, mint a kurdokat, akik nagy önálló részt hoztak létre maguknak az országban amerikai támogatással, így ott Aszad nem uralkodhat. Most melléjük áll, ami az oroszok helyzetét is bonyol
febr. 12
6:24
Statisztikai trükközés miatt háborognak a lengyeleknél (Napi)
A lengyel bányászok felháborítónak tartják, hogy a varsói statisztika hivatal forintban számolva majdnem egymillió forintos átlag bruttó fizetést hozott ki az ágazatra vonatkozóan.
febr. 12
6:33
Robbanásveszélyes gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro (ProfitLine)
Magyarországról származó élesztővel szennyezett és a gázképződés következtében "robbanásveszélyes" gyerekpezsgőt hívott vissza az osztrák Metro, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett riasztás útján értesült az esetről.
febr. 12
6:36
Fejlesztések (Üzlet és Utazás)
Kisvárda, Seszták miniszter kedvenc városa igazán nem panaszkodhat a fejlesztések hiánya miatt.
febr. 12
6:36
Kérjük, ajánld fel adód 1%-át a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületnek! (vg.hu)
Itt a lehetőség, hogy eldönthesd, melyik nonprofit szervezet munkáját szeretnéd támogatni a jövedelmed egy részéből. Az egy százalékod biztosan jó helyre kerül, ha nem felejtesz el nyilatkozni róla.
febr. 12
6:38
Szeretünk rajongani (Üzlet és Utazás)
Én többé-kevésbé valósnak tartom a közvélemény-kutatók eredményeit.
febr. 12
6:38
Elmaradt az év eleji holtszezon a személyi kölcsönöknél (vg.hu)
Továbbra is sok akciós ajánlattal lehet találkozni a személyi kölcsönöknél, annak ellenére, hogy az év első hónapjai nem számítanak erős időszaknak ennél a konstrukciónál. A magas jövedelmű és nagy összeget igénylő ügyfeleknek kedvezőbbek a pozícióik.
febr. 12
6:39
Gyorsjelentés 2018: A Richter nyeresége 21,1 százalékkal csökkent 2017-ben (GazdaságPortál)
A Richter Gedeon Nyrt. 2017-ben 52,86 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 21,1 százalékkal kisebb az előző évinél – közölte hétfőn a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A társaság éves árbevétele 444,356 milliárd forint volt, ami 14,0 százalékkal több az előző évinél, euróban számolva 14,8 százalékkal em
febr. 12
6:45
Öveket becsatolni! Záporoznak majd a fontos adatok a héten (Portfolio)
A következő napokban egy sor lényeges statisztika jelenik meg Magyarországgal kapcsolatban, a negyedik negyedéves GDP-növekedés mellett jön a januári infláció adata, majd a hét végén az S&P ajándékozhat meg egy esetleges felminősítéssel....
febr. 12
6:45
Épületenergetikai fejlesztések támogatására lehet pályázni (hirado.hu)
A mikro-, kis- és középvállalkozások 52,5 milliárd forintos keretösszegre nyújthatják be igényeiket.
febr. 12
6:57
Béremelések: a kormány adatai szerint a munkáltatók többet trükköznek (Startlap)
A munkaügyi hatóság már 657 szabálytalanságot talált. Előfordul, hogy jogsértés nincs, mégis kevesebbet visz haza a dolgozó.
febr. 12
7:03
Még a legpesszimistább várakozásokat is alulmúlta a Richter (Portfolio)
A fontosabb eredménysorokon, az összes árbevételt, a bruttó fedezetet vagy az üzleti tevékenység eredményét tekintve nagyjából a vártnak megfelelő számokat publikált ma hajnalban a Richter, az adózott eredmény viszont alaposan elmaradt...
febr. 12
7:03
Mozgósíthatnak a pártok ellen, akik nem támogatják az elképzeléseiket (Hírstart)
A pártokhoz fordul a deviza- és gazdasági károsultak megsegítése érdekében egy civil szervezet.
febr. 12
7:09
Nem indítanak új Esmya-kezeléseket (vg.hu)
Összeomlott a Richter árfolyama a hírre, hogy az Európai Gyógyszerfelügyelet javaslatára egy ideig nem kezelnek új pácienseket Esmyával.
febr. 12
7:15
Így térhet át katáról társasági adózásra – példával (Adózóna)
Cikkünk az átlépéssel kapcsolatos tennivalókat, a megszűnő adóval történő elszámolást és a választás módját mutatja be.
febr. 12
7:15
Íme, az Elios-csalások gyanúsítható szervezői (Startlap)
Hét céget és ennél is több magánszemélyt nevezett meg érintettként az Elios-ügyben az OLAF.
febr. 12
7:24
Újabb tévécsatorna szűnik meg Magyarországon (Napi)
A FOX tévécsatorna Magyarországon április végéig lesz elérhető magyarul, utána nem lesz látható. A döntésnek gazdasági okai vannak - írja az Origo a Sorozatwikire hivatkozva
febr. 12
7:27
Megszűnik a magyar FOX csatorna (Hírstart)
A döntést gazdasági okokkal magyarázzák. A FOX többi hazai csatornája megmarad.
febr. 12
7:33
Közvetlen nagysebességű vonatjáratot indítanak Amszterdam és London között (ProfitLine)
Közvetlen nagysebességű vonatjáratot indítanak április elejétől Amszterdam és London között - jelentette be a Nagy-Britanniát Európa szárazföldi részével összekötő Eurostar vasúttársaság.
febr. 12
7:39
312 forint fölé ment az euró (Hírstart)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel: az euróhoz képest gyengült, míg a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött - írta az MTI.
febr. 12
7:39
Már a vidékben is látnak fantáziát a fejlesztők (AQUA)
Magyarország hangsúlyosabb jelenlétét a cannes-i „ingatlanszakmai Oscaron” a hazai ingatlanpiacot jellemző rendkívüli dinamika indokolja.
febr. 12
7:42
312 forint fölé ment az euró (Napi)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel: az euróhoz képest gyengült, míg a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött - írta az MTI.
febr. 12
7:42
Csekkautomatákkal 6,5 milliárdot fizettünk (vg.hu)
A csekkbefizető gépeket 2015 elején állította üzembe a Magyar Posta, először húsz berendezést helyezett ki az ország több pontján.
febr. 12
7:44
Visszaesett a Richter profitja (vg.hu)
Éjfél után tette közzé a 2017-es év utolsó háromhavi, illetve a teljes évre vonatkozó beszámolóját a Richter.
febr. 12
7:46
Nem bírt az euróval a forint (vg.hu)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel: az euróhoz képest gyengült, míg a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött.
febr. 12
7:48
Hogy lehet kevesebbet keresni fizetésemelés után? Nálunk erre is van példa (Privátbankár)
Trükköznek a bérekkel a munkaadók, a cégek a dolgozók átminősítésével és a munkaórák csökkentésével próbálják kikerülni a kötelezően megemelt fizetések kifizetését.
febr. 12
7:54
Beszámoló - veszik az oroszok a Richtert (Napi)
A Richter Gedeon Nyrt. 2017-ben 52,86 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 21,1 százalékkal kisebb az előző évinél - közölte hétfőn a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 12
7:57
Épületenergetikai fejlesztésekre pályázhatnak a vállalkozások (Hírstart)
Az elnyerhető támogatás 1,5 millió és 100 millió forint közötti összeg lehet.
febr. 12
7:57
A Saudi Aramco értéke megegyezik Magyarország 11 évnyi GDP-jével (NRGreport)
A világ legértékesebb vállalata már két éve tőzsdére készül. A vezérigazgató szerint most már minden sínen van és az év második felében tényleg megtörténik a Szaúd-Arábiában eddig példátlan privatizáció.
febr. 12
8:03
Növényi Norbertnek csurrant negyedmilliárd forint uniós támogatás (Startlap)
A birkózó alapítványának kuratóriumában ott ül Simonka György fideszes országgyűlési képviselő bizalmasa.
febr. 12
8:03
Vegyesen alakult a forint árfolyama (GazdaságPortál)
Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon hétfő reggel: az euróhoz képest gyengült, míg a dollárral, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött. Az euró 312,30 forinton forgott reggel hét órakor, szemben a péntek esti 311,92 forinttal. A dollár árfolyama 255,42 forintról 254,25 forintra, a
febr. 12
8:03
Beszámoló - veszik az oroszok a Richtert (Hírstart)
A Richter Gedeon Nyrt. 2017-ben 52,86 milliárd forint konszolidált nettó nyereséget ért el, ami 21,1 százalékkal kisebb az előző évinél - közölte hétfőn a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
febr. 12
8:06
Újabb tévécsatorna szűnik meg Magyarországon (Napi)
A FOX tévécsatorna Magyarországon április végéig lesz elérhető magyarul, utána nem lesz látható. A döntésnek gazdasági okai vannak - írja az Origo a Sorozatwikire hivatkozva
febr. 12
8:06
Annyira imádunk sárga csekket fizetni, hogy az valami elképesztő (Privátbankár)
A sárga csekkeket - avagy "készpénzátutalási megbízásokat - a legjobb lenne száműzni a magyar pénzügyi kultúrából, ehelyett kreáltak egy automatát, hogy azon keresztül fizessék be őket az ügyfelek - finoman szólva sem lett átütő siker.
febr. 12
8:09
Növényi Norbertnek csurrant negyedmilliárd forint uniós támogatás (Hírstart)
A birkózó alapítványának kuratóriumában ott ül Simonka György fideszes országgyűlési képviselő bizalmasa.
febr. 12
8:11
Magyar városok a világ legnagyobb ingatlanszakmai kiállításán (Hírstart)
Az idén nem csak a Budapesten zajló világszínvonalú projektek, de négy egyetemi város - Debrecen, Miskolc, Pécs és Szeged – fejlesztései is bemutatkoznak a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán.
febr. 12
8:15
Franciaország addig harcol, amíg vissza nem kapja Elzász-Lotaringiát (Üzlet és Utazás)
Megtoroljuk a gazságot fölszabadítjuk a leigázott népeket visszahódítjuk tartományainkat Elszász-Lotharingiát újból a francia anyaföldhöz csatoljuk
febr. 12
8:15
Ötvenmilliárdos fejlesztési forrás nyílik a kkv-k előtt (vg.hu)
Megjelent a megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatására kiírt pályázati felhívás a Ginop keretében.

Keresés