2018. február 21. szerda

febr. 21
0:24
Javulhat az egészségügy helyzete (ProfitLine)
A magyar gazdaság jó teljesítményének köszönhetően megkezdődhetett az egészségügy felzárkóztatása - hangoztatta a nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, a III. kerületi Szent Margit-rendelőintézet tüdőgondozó állomása új tüdőszűrő berendezésének átadásán.
febr. 21
0:51
Ennyit fordít idén Debrecen szociális kiadásokra, kultúrára, oktatásra (Hírstart)
Komolay Szabolcs alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a szociális, kulturális és oktatási ágazatról a költségvetés tekintetében 2018. február 20-án.Mint fogalmazott, 2018 Debrecen számára a léptékváltás éve lesz. Ebben az évben hozzákezdünk mindannak a felépítéséhez, amely Debrecent európai értelemben vett régióközponttá, új centrummá teszi. Eg
febr. 21
1:06
Romlott a szerb kisebbség helyzete Horvátországban (ProfitLine)
Az elmúlt néhány évben romlott a szerb kisebbség helyzete Horvátországban - jelentette ki Milorad Pupovac szerb kisebbségi parlamenti képviselő, a horvátországi szerbek szervezetének, a Szerb Nemzeti Tanácsnak az elnöke Szarajevóban - közölték horvát lapok kedden.
febr. 21
1:18
Így fejlesztik az újgenerációs hajókat - Videó (NRGreport)
A hajógyártás piacán arról szól a verseny, hogy ki tud minél kisebb fogyasztást és minél nagyobb mozgékonyságot biztosítani.
febr. 21
1:36
Ennyit keresnek az egészségügyi dolgozük (ProfitLine)
humán-egészségügyi ellátás területén dolgozók nettó átlagkeresete, ft/hó
febr. 21
2:06
A magyar mezőgazdaság kész a digitális átállásra (ProfitLine)
A magyar mezőgazdaság digitalizációjának megvannak az alapjai, az ágazat kész az átállásra - mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Prega Science 2018 elnevezésű szakmai konferencia megnyitóján, Budapesten.
febr. 21
2:12
Kiberbiztonság: van, hogy az ábécé is ellenünk játszik (FinTechRadar)
Bejött a pesszimistább hajlamú elemzőknek az a jóslata, hogy 2018 egyik nagy trendje a kiberbűnözés lesz. Mindig nézzétek meg jól a címsorban feltűnő karaktereket!
febr. 21
2:30
Itt a Google Pay: összesíti a fizetési megoldásait a Google (FinTechRadar)
A Google időnként megpróbálja összeszedni magát és egységes képet mutatni. Most épp a fintech területén rendezkednek.
febr. 21
2:36
Az Allen & Overy felmérése alapján továbbra is élénk aktivitás jellemzi a globális M&A; piacot (ProfitLine)
Az Allen & Overy legfrissebb „Global Trends in Private M&A” éves felmérésének eredményei alapján 2017-ben is élénk aktivitás jellemezte a vállalatfelvásárlási (M&A) piacot világszerte, bár ennek szintje némi gyengülést mutatott az egy évvel korábbi szinthez képest. A felmérés külön kiemeli a magántőke-befektetők sikeres aukciós szereplését. A befek
febr. 21
3:06
Brüsszel kereskedelmi háborúra készül (ProfitLine)
Hetek óta teljes erővel készül az Európai Bizottság arra, hogy megtorló intézkedéseket tegyen az Egyesült Államokkal szemben, ha európai uniós (EU-) cégeket is sújtanak Washington vámemelései - írta kedden a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap.
febr. 21
3:10
Sok a menedékhely a hajléktalanok számára (ProfitLine)
A hajléktalanellátó rendszer felkészült lesz a segítségnyújtásra a február utolsó napjaira várható hideg időben is, a téli időszakban országszerte összesen 11 100 férőhelyen várják a hajléktalanokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztérium (Emmi) kedden az MTI-vel.
febr. 21
3:36
Bővíti kapacitását a Hell-csoport (ProfitLine)
Megkezdte legújabb fémdobozos töltősorának telepítését a Hell Energy Magyarország Kft. szikszói gyárában, az 5 milliárd forintos beruházással több mint duplájára növeli gyártókapacitását az energiaitalt gyártó társaság, és mintegy 70 új munkahelyet teremt a hátrányos helyzetű borsodi régióban - közölte a cég.
febr. 21
4:06
Új kutatás-fejlesztési központot hoz létre az Audi Győrben (NRGreport)
A 6,15 milliárdos beruházást az Audi magyarországi jelenlétének 25. évfordulóján jelentették be. Még idén elkezdődik az elektromos erőforrások és a Q3-as modell sorozatgyártása is Győrben.
febr. 21
4:12
Német lap írt a magyar migrációs politikáról (ProfitLine)
A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap kommentárban és egy összeállításban foglalkozott Magyarországgal keddi számában.
febr. 21
4:36
Idén nyártól igénybe vehető az EU fiataloknak szánt ingyenes utazási kedvezménye (ProfitLine)
Már idén nyáron igénybe vehető lesz az Európai Unió 12 millió euró támogatással létrejövő, az európai identitás kialakítását és megerősítését célzó, fiataloknak szánt utazási kedvezménye - közölte Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője kedden Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva.
febr. 21
5:06
A spam és adathalász támadások fő témái 2017-ben a foci vb és a Bitcoin (ProfitLine)
A Kaspersky Lab 2017-es spam és phishing jelentése szerint a kiberbűnözők figyelemmel kísérték a világ eseményeit. Olyan népszerű témák, mint a 2018-as labdarugó világbajnokság és a Bitcoin megemlítésével csapták be a felhasználókat és lopták el pénzüket vagy személyes adataikat az elmúlt 12 hónapban.
febr. 21
5:30
Kormányzati rezsirizsa (Üzlet és Utazás)
Akárhogy is ködösítenek: tovább mérsékelhették volna a lakossági költségeket.
febr. 21
5:32
Dicséretes az E.ON-ajánlat (Üzlet és Utazás)
Kaderják Péter szerint azonban az ajánlat kapcsán kibontakozó vita nem használ.
febr. 21
5:33
Idén már több anyagot használtak az utak síkosságmentesítésére, mint tavaly (vg.hu)
Bár még nincs vége a télnek, már eddig a tavalyinál ötven százalékkal több anyagot használt fel a Magyar Közút a síkosságmentesítési munkái során.
febr. 21
5:34
Bérügyek - Óvatosabban emelnének (Üzlet és Utazás)
Sok munkavállalónak csak a fizetése emelkedett, a tényleges jövedelme nem.
febr. 21
5:36
Mol: rekordnyereség és osztalékemelés (Üzlet és Utazás)
A tőzsde kevéssé díjazta a számokat.
febr. 21
5:36
Zentán rendez fesztivált a Magyar Teátrumi Társaság (ProfitLine)
Szerdán kezdődik a Magyar Teátrumi Társaság fesztiválja a Zentai Magyar Kamaraszínházban: a II. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok keretében a vajdasági közönség egyaránt találkozhat gyermekeket és felnőtteket megszólító színházi programokkal.
febr. 21
5:38
Képviselők „ipari indexe” (Üzlet és Utazás)
Minden esetben Gúr Nándor szocialista képviselő végzett az első helyen.
febr. 21
5:42
Óriási maradt a bérszakadék az országban, hiába a fizetések szárnyalása (Menedzsment Fórum)
Évek óta óriási szakadék tátong a legmagasabb és a legalacsonyabb átlagos bért regisztráló megyék között. Ezen mit sem segített a tavalyi jelentős béremelkedés.
febr. 21
5:42
Súlyos a helyzet: ezért kell 10-12 órát várni a sürgősségin (Pénzcentrum)
Hónapról hónapra hallani olyan esetről, amikor súlyos betegek akár 10-12 órán át kellett várakozzanak a sürgősségin. Utánajártunk, mi lehet az oka annak, hogy fél napokat kell vesztegelni a kórházi folyosón, akár étlen-szomjan,...
febr. 21
5:42
Zentán rendez fesztivált a Magyar Teátrumi Társaság (Hírstart)
Szerdán kezdődik a Magyar Teátrumi Társaság fesztiválja a Zentai Magyar Kamaraszínházban: a II. Teátrum Neked! Zentai Teátrumi Napok keretében a vajdasági közönség egyaránt találkozhat gyermekeket és felnőtteket megszólító színházi programokkal.
febr. 21
5:54
Néhány óra és olyan döntés születhet, amelybe beleremeg a német autós társadalom (Portfolio)
Február 22-én a lipcsei Szövetségi Közigazgatási Bíróságon döntés születhet az Euro 6-osnál alacsonyabb besorolású dízel motorral szerelt autók német nagyvárosokból történő kitiltásáról Sokan arra számítanak, hogy erre végül...
febr. 21
5:54
Áfacsökkentést kérnek a hazai burgonyatermelők (AQUA)
A növény termőterülete hazánkban évről évre csökken, a költségek emelkedése, az időjárási kockázatok és alacsony árak miatt egyre többen hagytak fel a termeléssel.
febr. 21
6:00
Tavasszal kezdődik az M1-es felújítása (AQUA)
Rövid távon a legrosszabb részek újraaszfaltozása segíthet – közölte lapunkkal a közútkezelő –, míg a valódi megoldás a 2020 után kezdődő nagy felújítás lesz, a harmadik sáv megépítésével.
febr. 21
6:06
A vallásszabadság napjává nyilvánították január 13-át (ProfitLine)
A vallásszabadság napjává nyilvánította az Országgyűlés január 13-át, annak évfordulóját, amikor az erdélyi országgyűlés 1568-ban elfogadta a tordai vallásügyi törvényt.
febr. 21
6:06
Idén már több anyagot használtak az utak síkosságmentesítésére, mint tavaly (vg.hu)
Bár még nincs vége a télnek, már eddig a tavalyinál ötven százalékkal több anyagot használt fel a Magyar Közút a síkosságmentesítési munkái során.
febr. 21
6:12
Új rekordon az Ausztriában dolgozók száma, vita a gyerekpénzről (Privátbankár)
Megérkezett a következő csúcs, már majdnem 91 ezer magyar dolgozik a sógoroknál. Az utóbbi egy évben szépen nőtt az álláshelyek száma általában is a szomszédban. A vendégmunkások gyerekeinek járó pótlékot még az idén csökkentenék, de lehet, hogy nem fog menni, sok a kérdőjel.
febr. 21
6:24
Drasztikusan változás a vámeljárásban (Hírstart)
Az új vámtörvény zömében eljárási szabályokat tartalmaz új elemként, ezért gazdálkodói oldalról sokan hajlamosak a változások felett átsiklani. Egy ponton azonban drasztikus változás következett be és ez a vámteher egyetemleges megfizetésére vonatkozó szabályozás.
febr. 21
6:36
Megint változott a benzin ára (Infostart)
Csökkentette bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.
febr. 21
6:36
Kerítés (Üzlet és Utazás)
Egy jobb napokat látott Szeged-környéki napilap a címlapján hozta a szívmelengető hírt.
febr. 21
6:36
Mi lesz a Brexit után? (ProfitLine)
Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után sem züllik "valamiféle sötét jövőképű fikcióból előlépő, Mad Max-stílusú" országgá - mondta kedden a Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter.
febr. 21
6:36
Az MNB szerint az Eximbank-ügy nem változtat az államadósság kedvező trendjein (Portfolio)
Az államadósság elszámolása 2014. óta folyamatos módszertani felülvizsgálat alatt áll az Európai Unióban. Az uniós nemzeti számlák statisztikai módszertanának megújítása (ESA 2010) következtében jelenleg is napirenden lévő kérdés...
febr. 21
6:38
Államférfi (Üzlet és Utazás)
Nincs a mai kormányban államférfi.
febr. 21
6:39
Osztrák szintű fizetést kapnak az Aldi boltvezetői (24.hu)
Kis kompromisszumokkal, de igaz, hogy egy magyar boltvezető közel annyit vásárolhat a fizetéséből itthon, mint kollégája Ausztriában.
febr. 21
6:39
Tíz uniós forintból kilencet már odaítéltek (vg.hu)
Az uniós források közel felét már kifizette a pályázóknak a kormány, miközben a versenyszféra leginkább a vállalati innovációs felhívás hajrájára, illetve a képzési pályázatok startjára figyel.
febr. 21
6:40
A számok nyelve (Üzlet és Utazás)
Sokszor hallhatjuk, hogy az átlagember nem tud mit kezdeni a túl nagy számokkal.
febr. 21
6:41
Olcsóbban tankolhatunk, és a jövő is biztató (24.hu)
Hetekig kitarthat az üzemanyagok árának mérséklődése.
febr. 21
6:42
Lyuk a falban (Üzlet és Utazás)
Évek óta azt harsogja a média, hogy ne fűtsük az utcát, takarékoskodjunk az energiával.
febr. 21
7:06
Megkönnyítik a kiserőművek létesítését (ProfitLine)
A megújuló energiaforrással gazdálkodó, nem engedélyköteles kiserőművek létesítésének megkönnyítése érdekében módosította a villamos energiáról szóló törvényt kedden az Országgyűlés.
febr. 21
7:06
Félmilliárdos támogatás vadászati fejlesztésekre (hirado.hu)
Több mint ezer pályázatot nyújtottak be az Országos Vadgazdálkodási Alap 2017. évi felhívására.
febr. 21
7:12
Évtizedek óta nem történt hasonló, újabb szuperciklus indul (Napi)
Egy amerikai technikai elemző szerint véget ért a 36 éve tartó bikapiac az amerikai államkötvényeknél, a most megindult hozamemelkedés sorsfordító volt. Egyelőre nincs baj, de eljön majd az idő, amikor ez komoly problémákat okozhat.
febr. 21
7:12
Nekik állapítható meg 2018-ban korhatár előtti ellátás (Adózóna)
Már hetedik éve, hogy a nyugdíjkorhatár betöltése előtt korhatár előtti öregségi nyugdíj – előrehozott öregségi nyugdíj, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, korkedvezményes öregségi nyugdíj, korengedményes öregségi nyugdíj stb – megállapítására nincs jogi lehetőség. A megváltozott szabályozás azonban külön jogszabályban meghatározott – kivételes – esetekben megengedi úgynevezett…
febr. 21
7:12
Egymillió fős hadgyakorlat és záródó határok a csődben lévő országban (Portfolio)
Venezuelában nagyszabású hadgyakorlatot tartanak a hétvégén, majdnem egymillió ember részvételével - jelentette be kedden a caracasi vezetés. Eközben Kolumbia szigorúbb ellenőrzést vezet be a közös határon A súlyos gazdasági és politikai...
febr. 21
7:12
Félmilliárdos támogatás vadászati fejlesztésekre (Hírstart)
Több mint ezer pályázatot nyújtottak be az Országos Vadgazdálkodási Alap 2017. évi felhívására.
febr. 21
7:12
A tavalyinál már többet költöttek síkosságmentesítésre idén (vg.hu)
Bár még nincs vége a télnek, már eddig a tavalyinál ötven százalékkal több anyagot használt fel a Magyar Közút a síkosságmentesítési munkái során.

Keresés