2018. március 12. hétfő

márc. 12
0:06
Magyar Filmdíj - Felszállt a füst (Üzlet és Utazás)
Az 5 műfaji kategória mellett 16 szakmai kategóriában adtak át díjakat a gálaesten.
márc. 12
0:24
A gyermekeket is fenyegetheti a cukorbetegség (ProfitLine)
A korábban öregkori jelenségnek gondolt cukorbetegség a helytelen életmód és az elhízás miatt a gyermekek között is egyre gyakoribb, de figyelni kell a liszt- és tejfehérje-érzékenységre is - mondta Miháldy Kinga, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) dietetikusa az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.
márc. 12
1:00
Magyarország nemzetközi tartalékai - ábrán mutatjuk (ProfitLine)
Magyarország nemzetközi tartalékai összesen, millió euró, 2011-2018. február
márc. 12
2:06
Ezrek követelték Barcelonában a katalán köztársaság megvalósítását (ProfitLine)
Ezrek vonultak utcára Barcelonában vasárnap, hogy követeljék a katalán köztársaság megvalósítását a Katalán Nemzetgyűlés (ANC) nevű politikai civil szervezet felhívására.
márc. 12
3:06
Budapesten nyílt meg a régió első SAP egyetemi kutatóközpontja (ProfitLine)
A Corvinus Egyetemen indult el az SAP egyetemi kutatóközpontja. A labor az új szoftvertechnológiákra épülő kutatás bázisa kíván lenni. Kelet- Közép-Európában ez az első, ún. SAP Next-Gen Lab, és még közel egytucat hasonló megnyitását tervezik a régióban az idei év során.
márc. 12
3:12
Budapesten nyílt meg a régió első SAP egyetemi kutatóközpontja (Hírstart)
A Corvinus Egyetemen indult el az SAP egyetemi kutatóközpontja. A labor az új szoftvertechnológiákra épülő kutatás bázisa kíván lenni. Kelet- Közép-Európában ez az első, ún. SAP Next-Gen Lab, és még közel egytucat hasonló megnyitását tervezik a régióban az idei év során.
márc. 12
4:12
A 25 százalékos védővám minket is érinthet (ProfitLine)
A 25 százalékos amerikai acél védővám bevezetésének következményei áttételesen érinthetik Magyarországot is, hatásaira fel kell készülni még akkor is, ha a magyarországi acélgyárak direkt exportja nem jelentős az Egyesült Államokba - közölte Móger Róbert, a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés (MVAE) igazgatója szombaton az MTI érdeklődésére.
márc. 12
5:06
Ezek a legnépszerűbb termálvizes fürdőhelyek - TOP10 (ProfitLine)
Az eredmények alapján a hazai fürdőzés helyszínei széles körben ismertek, és a vendégéjszakák növekvő száma is alátámasztja, hogy fürdővárosaink a belföldi turizmus kiemelt célpontjai.
márc. 12
5:21
Négyéves csúcson a cégalapítási láz (vg.hu)
Négyéves csúcsra szökött fel februárban az építőiparban a cégalapítási láz, mi­után a múlt hónapban 472 új vállalkozást jegyeztek be. Mindeközben nem tudni, hány működő cég van az ágazatban, csak azt, hogy egyre kevesebb.
márc. 12
5:23
Kulcskérdés a generációs megújulás (vg.hu)
A következő uniós költségvetési ciklusban nemcsak megtartani, hanem növelni kellene a fiatal gazdák támogatását, a gazdaságok öröklésével kapcsolatos szabályokon pedig nem ártana változtatni – áll a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége – Agrya által kidolgozott javaslatcsomagban.
márc. 12
5:25
A Fitch sem változtatott most (vg.hu)
Megerősítette Magyarország BBB–besorolását és a felminősítés lehetőségére utaló pozitív kilátást a Fitch Ratings.
márc. 12
5:33
3,8 milliárdból panoráma medencés akadémia épülhet Szentendrén (Menedzsment Fórum)
Korábban Leányfalu kihátrált a projektből, amit Szentendre úgy tűnik, nem akar meggátolni: újabb sokmilliárdos sportberuházás valósulhat meg a városban.
márc. 12
5:33
E-szja: nézze meg bevallása tervezetét! (Adózóna)
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű e-szja rendszerében hétfő óta – péntek reggelig – már több mint 220 ezren nézték meg a bevallási tervezetüket – nyilatkozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára vasárnap az MTI-nek.
márc. 12
5:48
Kitört a botrány a budapesti reptéren: utazás előtt ezt jobb, ha tudod (Pénzcentrum)
Január-február folyamán nagy nyilvánosságot kaptak a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren elkövetett lopások, melyekről a Pénzcentrum is többször beszámolt. A fosztogatók senkit sem kíméltek: áldozataik között voltak külföldi...
márc. 12
5:54
Trump az egész világot a feje tetejére állítaná - Ennek a harcnak nem lesznek nyertesei (Portfolio)
Donald Trump acél- és alumínium vámja inkább politikai tőkekovácsolásnak jó, mintsem a bajba sodródott ipari munkások és az Egyesült Államok gazdaságának megsegítésére. Hosszú távon néhány amerikai acél- és alumíniumipari vállalaton...
márc. 12
5:54
Kárpát-medencei csúcskonferencia (AQUA)
Jelentős sikereket ért el a Magyar Nemzeti Kereskedőház a határon túli magyar vállalkozások exporttevékenységeinek kiszélesítésében, a Kárpát-medencei gazdasági térbe való becsatornázásukban.
márc. 12
6:06
Így változtak az erdei fák szállításának szabályai és nyomtatványai (ProfitLine)
Módosultak az erdei faválaszték szállításának mind a kereskedelmi célú, mind a saját felhasználásra vonatkozó szabályai és megújultak a szállításhoz szükséges nyomtatványok is a Nemzeti és Élelmiszerbiztonsági Hivatal (Nébih) honlapján szombaton közzétett tájékoztatás szerint.
márc. 12
6:24
Egyre nagyobb a baj az M1-esen - mikor javul a helyzet? (Napi)
Budapesttől Győrig 163 nagyméretű kátyú (és számtalan kisebb) tarkítja az M1-es autópályát. A helyzet egyelőre aligha javul érdemben - derül ki a 24. hu írásából.
márc. 12
6:27
A KPMG a világ legnagyobb tranzakciós tanácsadója (vg.hu)
A Thomson Reuters SDC, és a Mergermarket 2017-re vonatkozó értékelése egyaránt a KPMG-t hoza ki a világ legsikeresebb M&A tanácsadójának az 500 millió dollár alatti tranzakciók kategóriában. 2016-ban is a KPMG végzett az első helyen mindkét listán, és mindkét évben igen magas volt a tranzakciók száma a világban – mondja Simonyi Tamás, a KPMG szenio
márc. 12
6:29
Tovább híztak a háztartások értékpapírszámlái (vg.hu)
A lakosság bukott januárban a részvényein, a külföldi befektetők viszont nyertek a meglóduló OTP-n. A nonprofit szervezetek és az önkormányzatok jól bezsákoltak állampapírból.
márc. 12
6:30
Egyre nagyobb a baj az M1-esen - mikor javul a helyzet? (Hírstart)
Budapesttől Győrig 163 nagyméretű kátyú (és számtalan kisebb) tarkítja az M1-es autópályát. A helyzet egyelőre aligha javul érdemben - derül ki a 24. hu írásából.
márc. 12
6:30
Testre szabott megoldásokkal is segíti a magyar vállalkozásokat (hirado.hu)
Oláh Zsanett, a kereskedőház vezérigazgatója a Magyar Időknek nyilatkozott.
márc. 12
6:36
Tudnivalók a nők kedvezményes nyugdíjazásáról (Adózóna)
Mikor van lehetőség öregségi nyugdíj megállapítására? Melyek a kedvezményes nyugdíjazás feltételei? Mi vehető figyelembe és mi nem jogosultsági időként? Írásunkban összefoglaltuk a legfontosabb szabályokat.
márc. 12
6:36
Nem áll le a világ, amíg mi szabadságra megyünk (Portfolio)
Magyarországon a nemzeti ünnep miatt rövid hét lesz, közben viszont a világon nem áll le az élet. Bár igazán fontos makroadatokra nem kell számítani a következő napokban, elsősorban politikusi és jegybankári nyilatkozatok mozgathatják...
márc. 12
6:48
A hibázó ügyvéd harca a késlekedő földhivatallal (Napi)
Az ügyvéd a végleges szerződés helyett az előszerződést nyújtotta be a földhivatalhoz, ez utóbbi azonban csak nyolc hónap múlva szólt neki, hogy így nem tudja bejegyezni a tulajdonváltozást. Az adóhatóság az ügyvéd nyakába varrta a késlekedés miatti bírságot, amelyet ő a földhivatalon akart behajtani. A bíróság mindkettejüket vétkesnek találta és m
márc. 12
7:00
Megtorpant a létszámbővülés a bankokban (vg.hu)
A múlt év második felében már enyhén csökkent a hitelintézeti szektorban dolgozók átlagos száma, ám 2017 egészében, éves alapon még kitartott a növekedés. A fiókhálózat zsugorodása folytatódott.
márc. 12
7:06
Több ezer embert várnak a március 15-ei programokra (ProfitLine)
Több ezer embert várnak a március 15-ei központi rendezvényekre a szervezők - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtófőnöke szombaton Budapesten.
márc. 12
7:12
Meghökkentő következménye lehet a forradalomnak - sokan rosszul járhatnak (Napi)
Az OECD napokban kiadott elemzése részletesebben is foglalkozott azzal finn kísérlettel, melynek keretében feltétel nélküli alapjövedelem bevezetésével cserélnék le a jelenlegi szofisztikált tb-rendszerüket. Az elemzés sokak számára talán meglepő eredményt hozott: az OECD inkább más módszert ajánlana az északi országnak.
márc. 12
7:27
Ha jönnek az elektromos autók, mihez kezdünk egy kuplunggyárral? (24.hu)
Bár néhány fontos autóipari beszállítónknak valószínűleg szűkül a mozgástere, a magyar ipar nincs rossz helyzetben az elektromos forradalom küszöbén.
márc. 12
7:33
Az autóiparban csak vesztesek lehetnek (vg.hu)
Vegyesen reagáltak a piacok az acél- és alumíniumimportra kivetendő vámokra. Az Egyesült Államok legfontosabb partnerei, köztük az Európai Unió, igyekeznek mentességet szerezni.
márc. 12
7:35
Jól indult a hét az ázsiai piacokon (vg.hu)
Erősödtek a hét első kereskedési napján az ázsiai tőzsdeindexek. New Yorkban emelkedéssel, Európában vegyesen zárták a pénteki napot a börzék. A bitcoin 9500 dollár felett jár hétfőn reggel. Kora tavaszi időre számíthatunk, de napközben elkél majd az esernyő is.
márc. 12
7:36
EUB: Traktor és permetező – ha áll és ha megy (Hírstart)
Az Európai Unió Bírósága korábbi ítéletében egy mezőgazdasági traktor által végrehajtott tolatási manővert érintő ügyben megállapította: a „gépjármű forgalomban való részvétele” fogalmába tartozik a gépjárművek minden olyan használata, amely összeegyeztethető e gépjárművek szokásos funkciójával. Egy másik – e körben korábban még nem vizsgált kérdés
márc. 12
7:42
Heteken belül érkezik a csökkentett számla (AQUA)
A gázzal fűtőknek a kereskedő, a távhősöknek a nemzetgazdasági tárca számlájáról érkezik közvetve a 12 ezer forint. A fával és szénnel tüzelők az önkormányzatok által jutnak többletfűtőanyaghoz.
márc. 12
7:48
Érték és Minőség Nagydíj – új védjegy a kiváló minőségű áruk és szolgáltatások színterén (GazdaságPortál)
47 főkategóriában lehet pályázni itthonról és az egész Kárpát-medencéből egyaránt   Idén először, 47 főkategóriában hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot, amely az 1998-ban bevezetett és 20 éven át meghirdetett Magyar Termék Nagydíj tanúsító védjegy tradícióira épülve képviseli a kimagasló minőséget a határainkat átlépve – jelentette
márc. 12
7:48
A mobiltelefonok káros hatása az elmére és a kapcsolatokra (NRGreport)
Az okostelefonok stresszel és félelemmel töltik el az agyunkat, blokkolnak és szorongást okoznak. Egy amerikai kutató szerint nem úgy tervezték az emberi testet, hogy így éljünk. Kinek kell nagyon vigyáznia és miről ismerhető fel a függőség?
márc. 12
7:54
Olcsóbbá válhatnak az építkezések (Napi)
Betört a magyar ingatlanpiacra a nemzetközi szinten már egyre nagyobb jelentőségű proptech (property technology), amely a digitalizációt állítja a szektor szolgálatába. A proptech első körben a kereskedelmi ingatlanoknál hozott látványos eredményeket, emiatt az ingatlanba beruházók mellett ugrásszerűen növekedhet az épületeket, irodákat használó, b
márc. 12
7:54
Te is érzed? Sokkal több cafeteriát kapnak a magyarok (Privátbankár)
Többet szánnak a cégek pluszjuttatásokra, mint korábban.
márc. 12
8:00
Ennyivel kapnak többet a magyar munkavállalók - lapszemle (Infostart)
Idén a cégek átlagosan 390 ezer forintot költenek egy dolgozó cafeteriájára, 4,5 százalékkal többet, mint 2017-ben.
márc. 12
8:06
Átadták a Magyar Filmdíjakat (ProfitLine)
A Testről és lélekről című alkotás, Enyedi Ildikó rendezése nyerte el a legjobb játékfilmnek járó Magyar Filmdíjat, az elismerést vasárnap este Budapesten, a Vígszínházban megrendezett gálán adták át, amelyen összesen 23 kategóriában hirdettek győztest.
márc. 12
8:06
Limuzin és gourmet reggeli (vg.hu)
Idén átlagosan a cégek 390 ezer forintot költenek egy dolgozó cafeteriájára, 4,5 százalékkal többet, mint 2017-ben – monda el lapunknak Fata László cafeteria-szakértő.
márc. 12
8:06
Tus inspirálta a Lexust (Márkamonitor)
Az autó színvilága a japán tusfestészethez és kalligráfiához használt tradicionális sumi festék mélyen ragyogó, telt árnyalatát idézi.
márc. 12
8:08
Szakértők: nem gyorsul érdemben az amerikai infláció (vg.hu)
Kevés hazai makrogazdasági adat jelenik meg a következő, háromnapos rövidített munkahéten, nemzetközi porondon az amerikai inflációs mutató okozhat volatilitást a piacokon.
márc. 12
8:12
Erre számít Európa (Napi)
Indexemelkedésre lehet számítani hétfőn a főbb európai értékpapírpiacok nyitásakor.
márc. 12
8:12
A java csak most jön: több ezren tüntettek a köztársaságért (Privátbankár)
Még nincs vége a katalánok kálváriájának.
márc. 12
8:18
Kárpát-medencei csúcskonferencia (Hírstart)
Jelentős sikereket ért el a Magyar Nemzeti Kereskedőház a határon túli magyar vállalkozások exporttevékenységeinek kiszélesítésében, a Kárpát-medencei gazdasági térbe való becsatornázásukban.
márc. 12
8:24
Megszületett az idei első dollármilliomos a PokerStars online kaszinójában (Fortuna Web)
Egy norvég játékos nyert 1,6 millió dollárt - tehát úgy 404 millió forintot - a Genie Jackpots elenvezésű nyerőgépen.
márc. 12
8:36
Putyin: A Krímet semmilyen körülmények között sem lehet visszaadni Ukrajnának (ProfitLine)
A Krímet semmilyen körülmények között sem lehet visszaadni Ukrajnának - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök egy róla készült, még be nem mutatott portréfilmben, amelyet vasárnap több orosz hírügynökség is részletesen ismertetett.
márc. 12
8:36
A rövid héten futhat neki a 310-nek a forint (Portfolio)
A múlt héten majdnem egy százalékot erősödött a forint, ezzel lassan látótávolságon belülre kerül ismét a 310-es árfolyam, miközben nemrég még a másfél éves mélypont miatt aggódtunk 315 felett. A nemzetközi piacon az euró kisebb-nagyobb...
márc. 12
8:39
Szakértők: nem gyorsul érdemben az amerikai infláció (vg.hu)
Kevés hazai makrogazdasági adat jelenik meg a következő, háromnapos rövidített munkahéten, nemzetközi porondon az amerikai inflációs mutató okozhat volatilitást a piacokon.
márc. 12
8:41
Felfelé vehetik az irányt az európai börzék (vg.hu)
Indexemelkedésre lehet számítani hétfőn a főbb európai értékpapírpiacok nyitásakor.

Keresés