2018. március 7. szerda

márc. 7
0:18
Váratlanul lemondott Trump gazdasági főtanácsadója (Portfolio)
Bejelentette lemondását kedden Gary Cohn, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója. Az amerikai elnök által múlt héten bejelentett importvámok ügyét nem említi ugyan a távozásáról szóló közleményben, de vélhetően ez volt a döntő...
márc. 7
0:21
Váratlanul lemondott Trump gazdasági főtanácsadója (Hírstart)
Bejelentette lemondását kedden Gary Cohn, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója. Az amerikai elnök által múlt héten bejelentett importvámok ügyét nem említi ugyan, de vélhetően ez volt a döntő tényező. A Goldman Sachs korábbi elnöke...
márc. 7
0:24
Belgiumban ingyenesen vehetők át jódtabletták (ProfitLine)
A nukleáris biztonsági terv részeként a gyógyszertárakban keddtől ingyenesen vehetők át jódtabletták Belgiumban - közölte a La Libre Belgique című belga napilap kedden.
márc. 7
0:39
Februárban is rekordot döntött a debreceni reptér forgalma (Hírstart)
Idén februárban is tovább nőtt a debreceni utasforgalom. 26%-kal többen, mintegy 22 765-en vették igénybe Magyarország legdinamikusabb fejlődő repülőterét. Ez minden idők legerősebb februári utasforgalma volt a Debrecen Airporton. Debrecen Airport 2017. február 2018. február Változás Utasforgalom (fő) 18 060 22 765 +26% Debrecen Airport 2017. JAN-F
márc. 7
1:06
Több településen magas a légszennyezettség (ProfitLine)
Két településen veszélyesnek, három helyen egészségtelennek minősítette a levegőt kedden a szálló por (PM10) magas szintje miatt az Országos Közegészségügyi Központ (OKK).
márc. 7
1:36
Közel egymilliárd bevétellel zárt a LogMeIn (ProfitLine)
A magyar alapítású, mára globális IT vállalattá vált LogMeIn, Inc. (NASDAQ: LOGM) közzétette a 2017. december 31-én véget ért pénzügyi év negyedik negyedévi és összesített eredményeit.
márc. 7
2:06
Folytatódhat az ingatlanok drágulása Budapesten (ProfitLine)
Az idén is folytatódhat a lakóingatlanok árának emelkedése Budapesten a Cordia Zrt. szerint, az ingatlanfejlesztő cég a várható drágulást a növekvő építési költségekkel és a kínálat szűkülésével magyarázza.
márc. 7
2:36
Trump üdvözölte a két Korea vezetőjének tervezett csúcstalálkozóját (ProfitLine)
Donald Trump amerikai elnök Twitter-bejegyzésében üdvözölte kedden a két Korea vezetőjének tervezett csúcstalálkozóját és reményét fejezte ki, hogy a "lehetséges előrehaladást".
márc. 7
3:06
Egyre növekszik a számítógépes támadások száma (ProfitLine)
Az elmúlt évben Európa-szerte jelentősen növekedett az online kémkedés, a digitális úton terjesztett manipulatív politikai kísérletek és egyéb számítógépes támadások száma, bonyolultsága és jellege - közölte a holland hírszerző szolgálat (AIVD) kedden közreadott éves jelentésében.
márc. 7
3:36
Több mint 4 százalékos pluszban a magyar gazdaság (ProfitLine)
A magyar gazdaság 4,2 százalékos növekedéssel zárta a 2017-es évet a korrigált adatok szerint. Az idén a múlt évhez hasonlóan a beruházások mellet a fogyasztás és az építőipar lesz a főszereplő, a mostani kilátások alapján 3,8 százalékos bővülés várható. Igaz, a változékony eredményeket produkáló mezőgazdaság egy jó terméssel meglepetést okozhat.
márc. 7
4:12
Mekkora a szőlőterület hazánkban? - ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
Szőlőterület Magyarországon, 1990-2016; ezer hektár
márc. 7
4:36
Magyarország nem elég innovatív - adókedvezménytől esünk el (ProfitLine)
Magyarországon a cégek a GDP 1,5 százalékát fordítják kutatás-fejlesztésre vagy innovációra. Ez meglehetősen alacsony, a 2020-ra vállalt teljesítésnek mindössze a fele. Az alulteljesítésnek egyik oka az, hogy a vállalkozások nincsenek tisztában azzal, hogy valójában végeznek ilyen tevékenységet, pedig ami még fontosabb, ez után adókedvezményt is ig
márc. 7
4:39
Magyarország nem elég innovatív - adókedvezménytől esünk el (Hírstart)
• Magyarországon a GDP arányában kb. 1,5 százalék az innovációs célú költés – ez a fele a 2020-ra tervbe vett uniós átlagelvárásnak. • Ennek oka az is, hogy kevesebben veszik igénybe a vállalati K+F kedvezményeket, mint ahányan ténylegesen megtehetnék. • Holott három olyan, kutatás- fejlesztés, illetve innováció tevékenységhez kapcsolódó támogatás
márc. 7
5:06
Mennyit ér 20, 30, 40 vagy 50 millió forint az újlakáspiacon? (ProfitLine)
Elkészítette a teljes budapesti újlakáspiacot átfogó új elemzését a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia Zrt. A jelentésből többek között kiderül, hogy:
márc. 7
5:09
Mennyit ér 20, 30, 40 vagy 50 millió forint az újlakáspiacon? (Hírstart)
Elkészítette a teljes budapesti újlakáspiacot átfogó új elemzését a Futureal-csoporthoz tartozó Cordia Zrt. A jelentésből többek között kiderül, hogy:
márc. 7
5:27
Lesz-e Dallas Somogyban? (Üzlet és Utazás)
Az olajos cég szakemberei ,megérkeztek a településre, jelentősen megbolydítva ezzel a vízváriak életét.
márc. 7
5:27
Ismét jó negyedévet várnak a Waberer’stől (vg.hu)
Az egy évvel korábbi veszteséget a várakozások szerint 2,7 millió eurós nyereségbe fordíthatta a holnap jelentő Waberer’s.
márc. 7
5:29
Eljöve a Két Békemenet országa (Üzlet és Utazás)
Több ötletgazdája van az újabb kormánypárti vonulásnak. Ha ez nem lenne elég vicces, színre lép a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is.
márc. 7
5:29
Tovább eshet a fogyasztói árindex (vg.hu)
Az év legnagyobb kérdése, hogy a béremelések miatt mennyivel drágul az élet. Az olajár és az eurózóna inflációja is nagy hatással lehet a fogyasztói árindex idei változására.
márc. 7
5:31
Színjáték a nyugdíjasok szavazatáért (Üzlet és Utazás)
Társadalmi egyeztetésnek álcázva reklámozza magát, és fizeti le az ellátottakat a kormány a választások előtt.
márc. 7
5:31
Árverseny után ismét drágul a repülés (vg.hu)
Általában három napra, a kontinens nagyvárosaiba repülnek a magyar üzletemberek. Az üzleti utazásszervezők nem tűntek el az online foglalási rendszerek miatt, inkább élni kezdtek velük.
márc. 7
5:33
Orbánék sunyi időhúzásra játszanak CEU-ügyben (Üzlet és Utazás)
Pedig az egyetem a kormány utolsó feltételét is teljesítette - értesült lapunk.
márc. 7
5:33
Hazaérkezett az aranytartalék (vg.hu)
Visszakerült Magyarországra hazánk aranytartaléka, a hozzávetőleg 100 ezer uncia súlyú nemesfém Londonból érkezett Budapestre. A mostani árfolyamon számolva 130 millió dollár értékű jegybanki aranytartalék hazahozataláról teljes egyetértésben döntött az MNB vezetése.
márc. 7
5:35
A kezdő képviselő befejezi (Üzlet és Utazás)
Sallai R. Benedek a politikusként töltött évek alatt is végig civil maradt.
márc. 7
5:35
Megütheti a piacokat az infláció (vg.hu)
Találgatják a piaci szereplők, hogy lesz-e még idén a februárihoz hasonló, inflációvezérelt részvénypiaci korrekció. A lapunknak nyilatkozó szakértőknek eltér a véleményük arról, megüti-e a pénzromlás a tőzsdéket.
márc. 7
5:36
Megpróbálják lebeszélni Trumpot (ProfitLine)
Trump fő gazdasági tanácsadója, Gary Cohn egy végső erőfeszítés keretében megpróbálhatja lebeszélni Donald Trumpot az acél- és alumínium-behozatalra vonatkozó importvám bevezetéséről.
márc. 7
5:37
Billegő körzetekben vizitál Orbán (Üzlet és Utazás)
Mint álruhás Mátyás király.
márc. 7
5:39
Zsebszerződések: vesztett a kormány (Üzlet és Utazás)
A kormány 2013-ban ismét tizenkilencre húzott lapot, és a trükk bizonyos mértékig be is jött, mert sok külföldit sikerült elriasztania.
márc. 7
5:41
A Fidesz fenntartható felzárkózásra vált (Üzlet és Utazás)
Eget rengető bejelentések nélkül zajlott le az MKIK szokásos évnyitó fóruma.
márc. 7
5:48
Súlyos a helyzet: ezért özönlenek az országba ukrán és szerb melósok (Pénzcentrum)
"Kevés olyan területet látunk, ahol ne küzdenének a saját démonjaikkal. Mind a fehérgalléros, mind fizikai munkakörök tekintetében vannak olyan régiók és iparágak, amelyeknek rendkívül nehéz dolguk van - emelte ki a Pénzcentrumnak...
márc. 7
5:48
Az állam tényleg fel fogja vásárolni az egész belvárost? (Portfolio)
Tavaly decemberben elfogadtak egy jogszabályt, mely szerint az állam elővásárlási jogot gyakorolhat a világörökségi helyszínen található (nem lakó- és nem mező- vagy erdőgazdasági) ingatlanokra. Az új szabályozás főként az ezeken...
márc. 7
5:51
Az EU döntése veszélybe sodorja a földvagyont (Hírstart)
Az Európai Bizottság után az unió bírósága is a külföldi spekulánsok oldalára állt – így reagált kedden a Földművelésügyi Minisztérium a testület döntésére.
márc. 7
5:51
Az EU döntése veszélybe sodorja a földvagyont (AQUA)
Az Európai Bizottság után az unió bírósága is a külföldi spekulánsok oldalára állt – így reagált kedden a Földművelésügyi Minisztérium a testület döntésére.
márc. 7
5:57
Haszonélvezet termőföldre: itt vannak a részletek a korlátozó magyar szabályról hozott uniós bírósági döntésről (Adózóna)
Az Európai Bíróság kedden két konkrét kereset kapcsán elmarasztalta a termőföldre szerzett haszonélvezeti jog megszüntetéséről szóló 2013-as magyar törvényt. A jogi testület szerint ellentétes az uniós joggal azon személyek haszonélvezeti jogának a megvonása, akik nem közeli hozzátartozói a magyarországi mezőgazdasági földterületek tulajdonosainak.
márc. 7
5:57
Csökkent a gázolaj ára (hirado.hu)
Legutóbb múlt héten változott az üzemanyagok ára.
márc. 7
6:00
Korea-közi csúcstalálkozó lesz (Üzlet és Utazás)
Több mint egy évtizede nem volt már legfelsőbb szintű tanácskozás a két ország között.
márc. 7
6:02
Felfegyverzik az amerikai tanárokat (Üzlet és Utazás)
A törvényjavaslatot a legutóbbi vérengzésben elhunyt futballedzőről neveznék el.
márc. 7
6:03
Csökkent a gázolaj ára (Hírstart)
Legutóbb múlt héten változott az üzemanyagok ára.
márc. 7
6:03
Drágulnak az agglomeráció telkei (AQUA)
Az Ingatlan.com lapunk kérésére készített összegzése szerint a legkedveltebb, fővároshoz legközelebbi településeken átlagosan húszmillió forint fölötti árakkal lehet találkozni.
márc. 7
6:04
Láthatatlan, mégis ott van (Üzlet és Utazás)
Sötétségbe burkolózott helyeket fotózott Rafael Y. Herman, izraeli születésű művész.
márc. 7
6:06
GalCap Europe megvásárolta a második épületét Budapesten (ProfitLine)
A bécsi székhelyű GalCap Europe, nemzetközi vagyonkezelő és befektetési tanácsadással foglalkozó tarsaság, megvette a Central Udvart, ezzel a Merkúr Palota után megszerezte a második épületét a magyar fővárosban. A tranzakció a német Institutional Investment Partners nevében történt, amely befektetési társaság német nyugdíjalapokat képvisel. A Cent
márc. 7
6:06
Elő a múzeumból (Üzlet és Utazás)
A rajnai sellők a feledésbe süllyedt majdnem 140 éven át. Most az Erkel Színházban keltik életre.
márc. 7
6:08
Mesékből szőtt szabad élményénekek (Üzlet és Utazás)
A JaMese zenekarban nagyon fontos a belső szabadság, teret hagynak a rögtönzésnek.
márc. 7
6:09
Lendületet vett a sörpiac (Hírstart)
Tavaly 6,2 millió hektoliter sört értékesítettek a magyar piacon a nagy sörgyárak, a kisüzemi főzdék közel 100 ezer hektolitert.
márc. 7
6:09
A gazdaság hanyatlását hozná magával a migráció (AQUA)
A migráció alapjaiban határozza meg a fejlődést, ha hazánk bevándorlóországgá válik, akkor hanyatlás jön – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitó eseményén.
márc. 7
6:10
Szilágyi Zsófia nyerte az Arany-pályázatot (Üzlet és Utazás)
Az esszé- és szépirodalmi kategóriában meghirdetett pályázatra 42 mű érkezett.
márc. 7
6:12
David Fray és a születésnap (Üzlet és Utazás)
Koncertekkel ünnepli fennállásának 55. évfordulóját a Liszt Ferenc Kamarazenekar.
márc. 7
6:14
Michelisz: készen állok az újdonságokra (Üzlet és Utazás)
A versenyző szerint a szurkolók számára is vonzó lesz az idén debütáló új sorozat, a WTCR.
márc. 7
6:15
Megpróbálják lebeszélni Trumpot (Hírstart)
Trump fő gazdasági tanácsadója, Gary Cohn egy végső erőfeszítés keretében megpróbálhatja lebeszélni Donald Trumpot az acél- és alumínium-behozatalra vonatkozó importvám bevezetéséről.
márc. 7
6:15
Lendületet vett az elmúlt évben a sörpiac (hirado.hu)
Több mint 75 milliárd forinttal járult hozzá a szektor a költségvetéshez.

Keresés