2018. március 8. csütörtök

márc. 8
5:15
A Dunától keletre sűrű ködre figyelmeztetnek (Kiderül)
Az éjszakai órákban a hideg, nedves talajfelszín felett, a szélcsendes időben többfelé alakult ki sűrű köd, amely várhatóan a nyugatról érkező felhő-, és csapadékzóna átvonulásával szűnik meg.
márc. 8
6:18
Mutatjuk, meddig kell esőre számítani (Kiderül)
Az éjszaka érkezett csapadékzóna fokozatosan kelet felé helyeződik át, este legfeljebb a Tiszántúlon fordulhat elő kisebb eső. Holnap már szárazabb időre számíthatunk.
márc. 8
7:18
Alig látni az orrunk hegyéig: figyelmeztetést adtak ki (Hírstart)
Csütörtökön kezdetben párás, ködös időre készülhetünk, a Dunántúlon és a középső országrészben kisebb eső, délen zápor lehet akár jégesővel. A látási viszonyok romlása miatt tíz megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést a köd miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Napközben még többfelé számíthatunk kisebb esőre, egy-egy záporra, miközben nyuga
márc. 8
8:30
Tragédia: 21-en fagytak halálra 4 nap alatt a brutális hideg miatt (Blikk)
– Huszonegy ember fagyott halálra négy nap alatt az elmúlt időszak hideg időjárása miatt. A Magyar Nemzet szerint a legtöbben a saját otthonukban fagytak meg, mert nem tudták felfűteni.
márc. 8
10:30
Meghökkentő adatot közölt a meteorológia a budapesti időjárásról (Ripost)
Hirtelen érkezett a tavasz, egyik napról a másikra szűntek meg az éjszakai mínuszok. Budapesten meglepő hőmérsékleteket mértek szerdán!
márc. 8
10:54
OMSZ: peremciklonok követik egymást - ez vár ránk a héten (Napi)
Az alapvető időjárási helyzet Európában változatlan: viszonylag kis méretű ciklonok, úgy nevezett peremhullámok haladnak egymás után a nagy északnyugat-európai ciklon körül. Hazánk fölül péntekre távozik az ismét jelentősebb csapadékot adó ciklon, majd néhány fokkal melegebb levegő érkezik fölénk - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
márc. 8
12:36
Estétől jelentősen romlanak a látási viszonyok (Kiderül)
Estére hazánk nagy részén csökken a felhőzet, a keleti területeken gyenge marad a légmozgás, így arrafelé ismét nagy területen kell sűrű ködmezők kialakulására számítani.
márc. 8
13:00
Gyönyörű képpel búcsúzik Dobó Kata – fotó (Blikk)
A csinos színésznőnek érezhetően elege volt már a hideg időjárásból, és egyáltalán nem bánja, hogy vége a télnek.
márc. 8
13:39
A hétvégére jelentősen javul az idő (Kiderül)
Az esős, hűvös időjárást okozó front péntekre elhagyja térségünket. A köd feloszlását követően országszerte számíthatunk napsütésre, ezzel együtt jelentősen melegszik az idő.
márc. 8
14:30
Újabb figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Most ez okozhat nagy bajt (Blikk)
10 megyére adtak ki figyelmeztetést.
márc. 8
15:42
Vasárnap már 20 fok lehet - Itt a friss prognózis (Napi)
Inkább borús, többször esős lesz az idő a hétvégén, de egyre melegebb lesz, vasárnap néhol akár 20 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet az MTI idézett.
márc. 8
15:45
Borús, de meleg idő lesz hétvégén (Hírstart)
Inkább borús, többször esős lesz az idő a hétvégén, de egyre melegebb lesz, vasárnap néhol akár 20 Celsius-fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
márc. 8
16:39
Pénteken megint ránk kacsint a tavasz (Hírstart)
A legmagasabb hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, csapadékra alig kell számítani.
márc. 8
18:48
Nyugdíjasok segítenek az időjárás előrejelzésében (Napi)
Az időjárási előrejelzések készítése szigorú tudományos munka, amelyhez elengedhetetlenek a pontos mérési adatok. Meglepő módon amatőrök, egy izgalmas hobbi megszállottai is segíthetnek abban, hogy a prognózisok a lehető legpontosabbak legyenek.

Keresés