2008. február 10. vasárnap

febr. 10
6:47
A fényűző pekingi olimpia ára (Infostart)
Rohamléptekben folyik Kínában azoknak a csatornáknak a megépítése, amelyeken keresztül 300 millió köbméter "rendkívüli" vizet juttatnának Pekingbe a "zöld" olimpiára, biztosítva, hogy egy buja, élettel teli nagyváros üdvözölje a világot augusztusban.
febr. 10
8:01
Franciaország megszavazta az új szerződést (Kitekintő)
A francia parlament jóváhagyta a Lisszaboni Szerződést, így a nagy tagállamok közül Franciaország ratifikálhatja elsőként a dokumentumot a közel három évvel ezelőtti, az eredeti alkotmány-tervezetet elutasító francia népszavazás után. Közben Szlovákiában folytatódik a ratifikációs botrány.
febr. 10
9:28
Képviselők a párhuzamos világegyetemből (168 Óra Online)
Egy konzervatív brit képviselőről kiderült, költségtérítési keretéből több százezret fordított arra, hogy feleségét és fiait alkalmazza. [Dátum: 2008. 02. 10. 08:22]
febr. 10
10:02
Halálos áldozatokat követelő ítéletidő Jáva szigetén (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 12 ember vesztette életét a legnagyobb indonéziai szigetet, Jávát sújtó áradásokban és viharokban - közölték vasárnap a helyi egészségügyi hatóságok. Nyolc ember az elmúlt két napban halt meg a sziget keleti részében keletkezett áradásokban. Szombaton további négy személy halt meg annak következtében, hogy a vihar kidöntött egy villanypóznát.
febr. 10
10:07
Obama padlóra küldte Clintont (Infostart)
Biztosan nyert riválisával, Hillary Clintonnal szemben Barack Obama az amerikai elnökjelöltségért folyó demokrata küzdelemben mindhárom államban - Washingtonban, Nebraskában és Louisianában -, ahol szombaton előválasztási fordulót rendeztek.
febr. 10
10:18
Kenyában újra fellángolhat az erőszak (Infostart)
Kenyában az államfő lemondását és új választások kiírását követelte az ellenzék vezetője.
febr. 10
10:18
Izrael fokozza a nyomást Gáza fölött (Kitekintő)
Tel-Aviv pénteken beváltotta fenyegetését azzal kapcsolatban, hogy fokozatosan csökkenteni fogja a Gáza-övezet energiaellátását, ha továbbra is rakéták hullanak Izraelre.
febr. 10
10:50
A NATO szakadásától fél az amerikai védelmi miniszter (Infostart)
A NATO szakadásának veszélyére figyelmeztetett Robert Gates amerikai védelmi miniszter a Münchenben zajló nemzetközi biztonságpolitikai fórumon.
febr. 10
11:48
A palesztin "kígyó" fejét akarja lecsapni az egyik izraeli miniszter (Infostart)
A Hamász politikai vezetőinek, köztük a Gázai övezet palesztin kormányát vezető Iszmáil Haníjének a meggyilkolását szorgalmazta az izraeli kormány egyik tagja.
febr. 10
12:27
McCain biztos befutó? (Kitekintő)
Huckabee meglepetésszerű győzelme Kansasban, Obama magabiztos fölénye Nebraskában, Louisianában és Washington államban.
febr. 10
13:10
Adományozzon gyógyszert a nélkülözőknek! (168 Óra Online)
Vegyen gyógyszert annak, akinek arra sem telik! Ezzel a jelszóval zajlott le Olaszországban az immár hagyományos karitatív akció. [Dátum: 2008. 02. 10. 12:38]
febr. 10
14:13
Biztonsági riadó miatt kiürítenek egy platformot az Északi-tengeren (Infostart)
Több száz munkás evakuálását kezdte meg a brit parti őrség és a királyi légierő egy, az északi-tengeri olajfúróplatformok munkásainak szállásául szolgáló platformról, közelebbről nem részletezett "biztonsági riadó" miatt.
febr. 10
15:13
Miért támogat az EU egy diktátort? (Kitekintő)
Az Európai Unió és az ENSZ Idriss Deby csádi elnököt támogatják a lázadók elleni harcban. Egyelőre úgy tűnik: sikerrel.
febr. 10
15:23
"Téglaporból készült gyógyszertől senki nem gyógyul meg" (Infostart)
A gyártás visszafogásával, a forgalomba hozatal szigorításával, az export és import ellenőrzésével, valamint a kereslet visszaszorításával lehet a leginkább küzdeni a Kínából az Európai Unióba érkező hamis termékek ellen - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a közösség adó- és vámügyi biztosa, aki a közelmúltban Kínában és Hongkongban tárgyalt a távol-keleti termékhamisítások…
febr. 10
15:32
Megméreztek egy polgármestert (Kripto Akadémia)
A patkányméreg hatóanyagaként használt sztrichinnel mérgeztek meg egy wachaui - alsó-ausztriai - polgármestert. Az ötvenhat éves Hannes Hirtzberger kremsi jogász, Spitz an der Donau település elöljárója szombaton lett rosszul, miközben Wachauból Krems felé hajtott. Csupán annyira futotta erejéből, hogy a gépkocsiból kiszóljon az arra járóknak: hívják gyorsan a mentőket, mert nem érzi jól magát,…
febr. 10
20:57
Sztrichninnel mérgeztek meg egy politikust Ausztriában (Infostart)
A patkányméreg hatóanyagaként használt sztrichninnel mérgeztek meg egy alsó-ausztriai - polgármestert.

Keresés