2008. február 11. hétfő

febr. 11
5:58
Meg kell akadályozni, hogy unokatestvérek házasodjanak! (Infostart)
A családon belül kötött házasságok miatt jóval több gyermek jön a világra valamilyen születési rendellenességgel a bevándorlók körében. A brit környezetvédelmi miniszter szerint a helyzet a pakisztáni emigránsok esetében a legrosszabb.
febr. 11
7:06
Obama Maine államban is nyert (Kripto Akadémia)
Barack Obama illinois-i szenátor vasárnap újabb győzelmet szerzett Hillary Clinton New York-i szenátorral szemben a demokrata elnökjelöltség megszerzéséért folyó harcban az északkeleti Maine államban rendezett helyi jelölőgyűléseken.
febr. 11
7:59
Drámai fordulat az amerikai elnökválasztáson (Infostart)
Barack Obama illinois-i szenátor vasárnap újabb győzelmet szerzett Hillary Clinton New York-i szenátorral szemben a demokrata elnökjelöltség megszerzéséért folyó harcban az északkeleti Maine államban rendezett helyi jelölőgyűléseken.
febr. 11
8:38
Megemlékezések Bettino Craxiról filmen, könyvben (Kripto Akadémia)
Dokumentumfilmet készített apjáról Stefania Craxi. A film felöli Bettino Craxi egykori olasz miniszterelnök egész életét. Magánjellegű filmrészletek váltakoznak különböző politikai megnyilvánulásaival, ritka interjúkkal benne - írta a Corriere della Sera című olasz napilap. Bettino Craxi, akinek figurája máig megosztja Olaszországot, nyolc évvel ezelőtt halt meg a tunéziai Hammametben
febr. 11
9:19
A Nobel-díjas írónő szerint meggyilkolnák Obamát, ha elnök lenne (Infostart)
Meggyilkolnák Barack Obamát, ha megnyerné az amerikai elnökválasztás - mondta egy svéd lapnak Doris Lessing Nobel-díjas írónő.
febr. 11
9:36
Valentin-napi befektetési tanácsok (Napi)
febr. 11
10:27
Gépek éltetik a kelet-timori államfőt (Infostart)
Gépekkel tartják életben egy ausztrál kórházban José Ramos-Horta kelet-timori államfőt, akit zendülő katonák támadtak meg hétfőn reggel.
febr. 11
10:28
A rakétahír szétbombázhatja az eddigi barátságot (168 Óra Online)
Irán a rakétakísérlet nyomán háborúba keveredhet az USA-val, és egyik legfőbb szövetségesét, Oroszországot is elveszítheti. [Dátum: 2008. 02. 11. 09:50]
febr. 11
10:54
A tömeggyilkos politikus vallomása: "Mindenkit el kellett pusztítani" (Infostart)
Csak "Kambodzsa Himmlereként" emlegették a 17 ezer ember halálért felelős Kang Khek Ieut. A ma már 65 éves egykori Vörös Khmer-vezető (egyetlenként a Kambodzsát terrorba taszító kommunista vezérek közül) jelenleg a bírósági tárgyalására vár, ám előtte kivételesen nyilatkozott a The Independent brit lapnak.
febr. 11
11:24
Bozótharcba keveredett a Nokia (Napi)
febr. 11
11:39
Milliárdos festménylopás Svájcban (Infostart)
Több mint 16 milliárd forint értékű képeket lopott el egy fegyveres banda Zürichben - közölte a svájci rendőrség. A műalkotások között Cezanne, Degas, Van Gogh és Monet képei is megtalálhatók.
febr. 11
11:48
Gates támogatja az iraki amerikai erők kivonásának szüneteltetését (Kripto Akadémia)
Robert Gates amerikai védelmi miniszter támogatja azt a felvetést, hogy egy rövid időre szüneteltessék az Irakot megszállva tartó amerikai erők kivonását azután, hogy először júliusban kivonnak öt harcoló dandárt az arab országból. "Úgy gondolom, hogy valószínűleg van értelme egy rövid szünetnek, amely alkalmas a konszolidációra és az értékelésre" - jelentette ki hétfőn újságíróknak az iraki…
febr. 11
12:16
Újabb vita a német-török kapcsolatokban (Kripto Akadémia)
Általános elutasítást váltott ki német politikai körökben Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök hétvégi javaslata arra, hogy hozzanak létre török nyelvű iskolákat, illetve egyetemeket Németországban. Wolfgang Scha:uble belügyminiszter hétfői nyilatkozatában a leghatározottabban visszautasította az indítványt, hangoztatva, hogy az ellentétes az országban élő külföldiek beilleszkedését célzó…
febr. 11
12:19
Részvények bagóért (Napi)
febr. 11
12:23
Magyar tag került a brüsszeli jelölőbizottságba (Kitekintő)
Ján Figel oktatási és kulturális biztos döntött az EITI-jelölőbizottságnak az összetételéről.
febr. 11
12:25
Közel 100 állam kész elismerni Koszovó függetlenségét (Kitekintő)
Közel száz állam kész azonnal elismerni Koszovó függetlenné válását és elszakadását Szerbiától, amint az bekövetkezik – jelentette ki pénteken Hashim Thaci koszovói miniszterelnök.
febr. 11
12:27
Franciaország megszavazta az új szerződést (Kitekintő)
A francia parlament jóváhagyta a Lisszaboni Szerződést, így a nagy tagállamok közül Franciaország ratifikálhatja elsőként a dokumentumot a közel három évvel ezelőtti, az eredeti alkotmány-tervezetet elutasító francia népszavazás után. Közben Szlovákiában folytatódik a ratifikációs botrány.
febr. 11
12:29
A velencei karneválon jártunk (Kitekintő)
febr. 11
12:31
A "Putyin-tervről" fellebbent a fátyol (Kitekintő)
Az orosz elnök péntek este egy élőben közvetített 45 perces beszámolót tartott, amelyben felvázolta Oroszország követendő politikai irányvonalait.
febr. 11
12:33
USA: Európa nincs tisztában azzal, mekkora veszély fenyegeti biztonságát (Kitekintő)
Az amerikaik szerint meggondolatlanok azok az elképzelések, melyek az Afganisztánban állomásozó európai csapatok visszavonására, vagy legalábbis létszámcsökkentésére törekszenek.
febr. 11
12:35
Hason lőtték a Nobel-díjas elnököt (Kitekintő)
Hétfő hajnalban merényletet követtek el Kelet-Timor Nobel-díjas elnöke, José Ramos-Horta ellen. A politikust Ausztráliában ápolják, állapota stabil.
febr. 11
12:57
Nő a feszültség a cseh kormánykoalíción belül (Infostart)
Csehországban az ellenzék sikereként értékéli, hogy Václav Klaus államfő még nem nyerte meg az elnökválasztást, így péntekre új voksolást kellett kiírni. Elemzők szerint a választási kudarc miatt megromlott a kormánykoalíción belüli viszony.
febr. 11
13:47
Merre tovább? (Kitekintő)
A tagországok védelmi minisztereinek vilniusi informális találkozója, illetve a müncheni biztonságpolitikai fórum után lehetetlen továbbra is a szőnyeg alá söpörni a NATO-t belülről feszítő ellentétek sorát.
febr. 11
13:49
Terrortámadásra készült, gyerekeit ölte meg (Kripto Akadémia)
Pokolgép készítése közben, annak idő előtti robbanásában életét vesztette egy molla, két 15 év alatti fia és további két férfi, aki segédkezett a robbanószerkezet összeszerelésében Afganisztán déli, Hilmend tartományában - közölte hétfőn a helyi rendőrség.
febr. 11
13:51
Gyilkosságra gyilkosság! (Kripto Akadémia)
A Hamász fegyveres erejének megsemmisítését és vezetőinek "megkülönböztetés nélküli" likvidálását szorgalmazta hétfőn újra egy izraeli kormánypárti politikus. "El kell söpörni a Hamász rezsimjét, porrá kell zúzni katonai erejét és likvidálni kell minden vezetőjét, tekintet nélkül arra, hogy robbanóövet vagy öltönyt viselnek" - hangoztatta a közszolgálati rádióban Cahi Hanegbi, a parlament külügyi…
febr. 11
13:59
Gazprom: kinek az arca, kinek a talpa (Napi)
febr. 11
14:21
Olcsóbb lesz az sms (Napi)
febr. 11
14:28
Rendkívüli állapotot és kijárási tilalmat rendeltek el Kelet-Timoron (Kripto Akadémia)
Rendkívüli állapotot és kijárási tilalmat rendelt el Kelet-Timoron Xanana Gusmao miniszterelnök a következő 48 órára. Hétfő reggel erőszakos hatalomátvételt kíséreltek meg zendülő katonák a délkelet-ázsiai országban, támadást hajtva végre José Ramos-Horta államfő és Gusmao kormányfő ellen. A támadók súlyosan megsebesítették az elnököt, akit jelenleg gépekkel tartanak életben egy ausztrál…
febr. 11
14:42
"Egy csepp olajat nem adunk Amerikának az Exxon-banditák miatt" (Infostart)
A New York-i piacra egyelőre nem volt hatással Hugo Chavez venezuelai elnök fenyegetése, hogy leállítja az Egyesült Államokba irányuló olajexportot. A világ egyik vezető olajkitermelő állama az Exxon Mobil olajcéggel fennálló jogi vitája miatt helyezte kilátásba a radikális lépést.
febr. 11
14:48
A nagy csokoládé-összeesküvés (Napi)
febr. 11
15:21
Hatalmas felháborodást váltott ki a kormányfő beszéde (Infostart)
Határozott elutasítást váltott ki a német vezetés körében a török kormányfő javaslata, amely szerint török nyelvű iskolákat és egyetemeket kellene létrehozni a nyugat-európai országban. De Recep Tayyip Erdogan nem csak ezzel a kijelentésével verte ki a biztosítékot Németországban.
febr. 11
15:22
Írország áttér a jobb közlekedésre? (Kripto Akadémia)
Írországnak fontolóra kellene vennie, hogy áttérjen a balos közúti közlekedésről a jobbosra, hogy kevesebb legyen a külföldiek okozta baleset - javasolja egy vezető ír politikus.
febr. 11
15:27
Rendkívüli állapotot hirdetnek Koszovóban? (Kitekintő)
Tomislav Nikolić, a Szerb Radikális Párt vezetője kijelentette, hogy a jelenlegi körülmények között – amikor Koszovó sorsa dől el – támogatni fogja a kormányt, mintha tagja lenne.
febr. 11
16:10
Meghalt Tom Lantos amerikai kongresszusi képviselő (Infostart)
Meghalt Tom Lantos amerikai kongresszusi képviselő - jelentette a Fox News hírtelevízió.
febr. 11
16:23
Meghalt Tom Lantos amerikai képviselő (Metropol)
Hétfőn hajnalban elhunyt Tom Lantos amerikai kongresszusi képviselő - jelentette a Fox News hírtelevízió. A 80 éves Tom Lantos a Washingtonhoz közeli, Maryland állambeli Bethesda Haditengerészeti Kórházban halt meg.
febr. 11
16:44
Inog Musharraf hatalma (Kitekintő)
Egy héttel a választások előtt negatív rekordot döntött a pakisztáni elnök népszerűsége.
febr. 11
17:02
Nem létező kormányfői interjú (Kripto Akadémia)
Ivo Sanader horvát miniszterelnökkel folytatott beszélgetést közölt szombati számában a "Jutarnji list" című horvát lap, ám utóbb kiderült, egy névtelen zágrábi férfivel készült az interjú. Állítólag "félreértés" történt, mivel Davor Butkovic, a lap újságírója meg volt győződve arról, hogy SMS-en és e-mailen is a horvát miniszterelnökkel kommunikált.
febr. 11
17:24
Az EU még e héten elfogadja a koszovói misszió műveleti tervét (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió még e héten elfogadja a koszovói rendőri-igazságügyi misszió műveleti tervét - közölték hétfőn uniós források. Erre azért van szükség - tették hozzá -, mert értesülések szerint Koszovó vasárnap vagy legkésőbb hétfőn kikiáltja a függetlenségét. A műveleti terv jóváhagyása írásban történik meg, ahhoz nincs szükség az EU-tagállamok képviselőinek magas szintű találkozójára.
febr. 11
18:03
Elhunyt Tom Lantos amerikai képviselő (Kripto Akadémia)
Hétfőn elhunyt Tom Lantos budapesti születésű amerikai kongresszusi képviselő - közölte Lynne Weil, a politikus szóvivője. A 80 éves Tom Lantos a Washingtonhoz közeli, Maryland állambeli Bethesda Haditengerészeti Kórházban halt meg, helyi idő szerint hajnalban.
febr. 11
18:42
Diáktüntetés és mélyülő kormányválság (Kripto Akadémia)
Több ezer diák tüntetett hétfőn Belgrádban, követelve Szerbia Európai Unióhoz való közeledésének folytatását, amely körül egyelőre bizonytalan kimenetelű politikai válság alakult ki. Ennek feloldását szakértők Boris Tadic államfő és Vojislav Kostunica miniszterelnök hétfőre várt megbeszélésétől várták, amelyről azonban a délután közepén sem lehetett tudni, hogy megtörtént, vagy egyáltalán…
febr. 11
19:18
Csúnyán elszámolta magát az óriásbiztosító (Napi)
febr. 11
20:24
Retteg a szökött ex-kém: "Én leszek a következő Litvinyenko" (Infostart)
Aggódik az életéért Oleg Gorgyevszkij; a KGB egykori tisztje, aki Nagy-Britanniának kémkedett, attól tart, hogy az orosz titkosszolgálat vele is éppen úgy végez majd, mint Alekszandr Litvinyenkóval.
febr. 11
20:35
Nincs kivétel: hazatoloncolják a 102 éves bevándorlót (Infostart)
Hiába van 145 ezer fontnyi (52 millió forintnyi) megtakarított pénze és évi 33 ezer fontos (12 millió forintos) nyugdíja, a nyugdíjas kémikus - akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra - nem maradhat Új-Zélandon, ahol egyetlen még élő rokona, a fia lakik.
febr. 11
20:45
A téli rekordmeleg miatt tovább zsugorodtak a svájci gleccserek (Infostart)
A 2006/2007-es rekord meleg tél tovább ártott a svájci gleccsereknek: a 91 gleccserből 88 tovább zsugorodott a legújabb felmérések időszakában - közölték a méréseket elvégzett szakértők a Neue Zürcher Zeitungban.
febr. 11
21:19
Lövöldözés egy amerikai középiskolában (Kripto Akadémia)
Lövöldözés tört ki hétfőn egy amerikai középiskolában a Tennessee állambeli Memphis városban; egy diák súlyosan megsebesült - közölte a rendőrség. Mint egy szóvivő elmondta, helyi idő szerint reggel dördültek lövések a Mitchell High School menzáján. Az áldozatot két lövedék találta el, válságos állapotban került kórházba. A lövöldözőt őrizetbe vették. Tettének okát még nem tudni, csak annyit, hogy…
febr. 11
22:03
A politikusok hallgatnak, az egyetemisták veszekszenek (Kripto Akadémia)
A vezető szerb politikusok hétfőn mély hallgatásba burkolóztak az ország működését megbénító politikai válsággal kapcsolatban. A különböző táborokhoz tartozó egyetemisták viszont hangos vitát folytattak róla.
febr. 11
22:09
Sarkozy SMS-e Céciliának (Kripto Akadémia)
"Ha visszajössz, mindent lemondok": a Le Nouvel Observateur című francia hetilap online kiadásának múlt heti értesülése szerint ezzel a szöveggel küldött volna SMS-t Céciliának, exfeleségének Nicolas Sarkozy francia elnök, alig nyolc nappal Carla Bruni volt olasz topmodellel kötött új házassága előtt, az elnök ügyvédje szerint viszont valótlanságnak nevezte a lap állítását, az elnök beperelte a…
febr. 11
22:36
Szerbia vezetői kiálltak Koszovó függetlensége ellen (Kripto Akadémia)
Egységes, Szerbia szuverenitását és területi integritását védő állami és nemzeti politika mellett állt ki egy hétfő esti közlemény szerint Boris Tadic államfő és Vojislav Kostunica miniszterelnök. A Tanjug szerb hírügynökség nem közölte, honnan kapta a hírt, amely feltehetően a két politikusnak a szerbiai kormányválság miatt nagyon várt, de be nem jelentett találkozója után született.

Keresés