2008. február 12. kedd

febr. 12
5:17
Obama tovább növelheti az előnyét (Infostart)
A keddi újabb forduló előtt a republikánusoknál egyértelmű a kép: John McCain országosan is megerősítette vezető helyét a Newsweek legújabb felmérése szerint. A demokratáknál ugyan Hillary Clinton és Barack Obama fej-fej mellett halad, az illinoisi szenátor azonban Virginiában és Marylandben is messze vezet fő riválisa előtt.
febr. 12
5:46
Világszerte gyászolják Tom Lantost (Kripto Akadémia)
Elhunyt Tom Lantos, a magyar származású amerikai kongresszusi képviselő, a képviselőház külügyi bizottságának elnöke. A washingtoni kongresszus egyetlen holocaust-túlélője február 1-én töltötte be nyolcvanadik évét.
febr. 12
5:52
Hillary Clinton lecserélte kampánymenedzserét (Kripto Akadémia)
Barack Obama diadalmenete tovább folytatódhat, az előrejelzések szerint jó esélyei vannak újabb három győzelemre, s ezzel mind a megnyert államok, mind a küldöttek számát tekintve az élre kerül. Hillary Clinton stábjában érezhető a feszültség, a volt First Lady kénytelen volt lecserélni kampánymenedzserét.
febr. 12
5:55
Több mint kétmillió bevándorló Nagy-Britanniában (Infostart)
Meghaladta a kétmilliót Nagy-Britanniában a külföldről érkezett munkavállalók száma. Közöttük egyre többen vannak az elégedetlenkedők.
febr. 12
6:12
Éves csúcson az Egis (Napi)
febr. 12
6:44
Megkezdődik a luxusmárkák rohama (Napi)
febr. 12
8:23
Incidens egy amerikai hadihajó és orosz bombázók között (Kripto Akadémia)
Orosz nehézbombázó repülőgépek veszélyesen megközelítették a Nimitz amerikai repülőgép-hordozót, amelyről emiatt négy F/A-18-as vadászgép emelkedett a magasba, hogy az orosz gépeket távozásra kényszerítse - közölték washingtoni védelmi minisztériumi források. Az incidens szombaton a Csendes-óceán nyugati térségében történt. A Nimitz jelenleg ebben a térségben járőröz.
febr. 12
8:45
A gázvezeték-háború új frontjai (Kitekintő)
Európa után Ázsiában terjeszkedik a Gazprom, melynek fő célja, hogy a térség teljes energiaexportját ellenőrzése alá vonja. A versenybe azonban egyre többen szállnak be, és korántsem mindenki Oroszországot választja szövetségesének.
febr. 12
9:10
Kocsmában felejtette titkos információkkal teli laptopját a katonatiszt (Infostart)
Titkos információkat - katonák és családtagjaik nevét, fegyverraktárak helyét - tartalmazó hordozható számítógépre bukkant az egyik brit bulvárlap, a Sun olvasója egy sörözőben.
febr. 12
9:34
Többmilliárdos képlopás Svájcban (Kitekintő)
Európa leghíresebb festőinek képeit lopták el egy svájci galériából.
febr. 12
9:54
Könnyítés a lakáshiteleseknek (Napi)
febr. 12
10:45
Ukrajna csatlakozott a WTO-hoz (Kitekintő)
A Chilei Köztársaság nagykövete, Mario Matus, aki az ukrán kérdéssel foglalkozik a WTO-ban, gratulált a jelenlévő Viktor Juscsenkónak az elért eredményhez.
febr. 12
10:48
Bagdadba látogat Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök (Infostart)
Március elején Bagdadba látogat Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök - jelentette be Hosjar Zebari iraki külügyminiszter Moszkvában.
febr. 12
10:54
A Sony a király az LCD-piacon (Napi)
febr. 12
11:21
Malária, hőhullámok - itt az ideje a felkészülésnek (Infostart)
Maláriajárványok, halálos hőhullámok, fertőzött ivóvíz - öt év múlva már ezekkel kell megküzdenie a brit egészségügyi ellátórendszernek egy új kutatás szerint. A kormány arra utasítja az intézményeket: dolgozzanak ki átfogó tervet a klímaváltozás miatt kialakuló problémák kezelésére.
febr. 12
11:32
Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét (Infostart)
Egyeztetett a szerb államfő, a miniszterelnök és a parlament elnöke, kedden pedig összeül a szerb Nemzetbiztonsági Tanács. Az egységes álláspont szerint Koszovó Szerbia része kell, hogy maradjon. Hétfőn Belgrádban több mint ezer egyetemista tüntetett, "Európa a legfontosabb" jelszóval.
febr. 12
11:45
Meg akarták gyilkolni a dán Mohamed-karikatúrák egyik rajzolóját (Metropol)
Őrizetbe vett a dán rendőrség kedden négy személyt, akit azzal gyanúsít, hogy tervet szőtt a nemzetközi felháborodást kiváltó Mohamed-karikatúrák egyik rajzolójának a meggyilkolására.
febr. 12
11:48
Elbocsátás a Yahoonál (Napi)
febr. 12
11:53
Olcsóvá válnak a szupermobilok (Napi)
febr. 12
11:54
Bumeránggal érkeztek a parlamentbe (Infostart)
Több évszázados brit hagyomány ért véget Ausztráliában. amikor a didgeridoo nevű ősi fúvós hangszeren játszó, bőrüket fehér festékkel díszítő ausztrál őslakosok részt vettek az új canberrai törvényhozás első ülésszakának megnyitó ülésén.
febr. 12
12:01
"Túl sok a kétnyelvű tábla Szlovákiában" (Kitekintő)
A Szlovák Nemzeti Párt (SNS) már elkészítette annak a törvénynek a tervezetét, amely szerint az aktuális nemzetiségi arányoknak megfelelően módosítanák azoknak a településeknek a listáját, ahol kétnyelvű helységnévtáblákat használhatnának.
febr. 12
12:30
A nők döntenek az autóvásárlásról (Napi)
febr. 12
12:30
Meg akarták gyilkolni a dán Mohamed-karikatúrák egyik rajzolóját (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vett a dán rendőrség kedden négy személyt, akit azzal gyanúsít, hogy tervezte a nemzetközi felháborodást kiváltó Mohamed-karikatúrák egyik rajzolójának meggyilkolását. A gyanúsítottak a legnagyobb vihart kavaró, 73 éves Kurt Westergaard dán karikaturistát akarták megölni, akinek rajza Mohamed prófétát bombával a turbánjában ábrázolta.
febr. 12
12:49
Gyerekeket vetnek be az iraki terroristák (Kitekintő)
Az USA és a bagdadi kormány a terroroizmus felszámolására indított akcióira válaszként a radikális szunnita csoportok alig 10-11 éves gyerekeket toboroznak.
febr. 12
14:02
Winkler: az Európai Unió intézményei nem kisebbség-barátságukról híresek (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió intézményei nem éppen a kisebbségek iránti barátságukról híresek, a romániai magyar képviselőknek Brüsszelben az érzelmi megközelítésektől távoli tényekkel, konkrét elképzelésekkel kell kommunikálniuk, általában a frakciók politikai színezetének megfelelő érveket kell találniuk - mondta Winkler Gyula EP-képviselő a romániai Új Magyar Szó (ÚMSZ) keddi számában.
febr. 12
14:17
Újabb iszlámvita Nagy-Britanniában (Kripto Akadémia)
Vissza kell szorítani a családon belüli házasodás gyakorlatát a pakisztáni származású britek körében a genetikai eredetű betegségek kockázata miatt - hangoztatják brit politikusok. Ann Cryer munkáspárti parlamenti képviselő szerint az elsőfokú unokatestvérrel házasodó pakisztáni származású britek nem vesznek tudomást róla, hogy milyen veszélyekkel jár az ilyen frigy. "A következmények gyakran…
febr. 12
14:23
Lőfegyverbe való töltényeket kapott két szenátor (Kripto Akadémia)
Lőfegyverbe való töltényeket tartalmazó levelet kapott kedden két cseh szenátor asszony, a függetlenek közül csak ők támogatták Václav Klaust a hét végi sikertelen államfőválasztáson - közölték kedden Prágában. "A szenátusi posta szokásos reggeli ellenőrzésekor a röntgengép két borítékban lőfegyverbe való golyókat mutatott ki. A leveleket Jana Jurencáková és Liana Janácková szenátoroknak címezték"…
febr. 12
14:28
Tovább dőzsölnek a brókerek (Napi)
febr. 12
14:31
Meg akarták gyilkolni a karikaturistát (Infostart)
A dán rendőrség azt állítja, hogy megakadályozta a nagy felháborodást kiváltó Mohamed-karikatúrák egyik szerzője ellen tervezett gyilkosságot. Két évvel ezelőtt az egyik dán lapban publikált rajzok tömegtüntetéseket váltottak ki az iszlám világban, a lázongásokban néhányan meg is haltak. Több muzulmán ország pedig bojkottot hirdetett a dán termékekre.
febr. 12
14:37
Orosz bombázók a Csendes-óceán felett (Kitekintő)
Két orosz bombázógép „portyázott” szombaton, a Csendes-óceán nyugati térségben.
febr. 12
15:10
Izraelben nem ismerik a népszavazást (168 Óra Online)
Vannak népek, amelyek mániákusan népszavaznak, s vannak országok, ahol a referendum nincs is intézményesítve. [Dátum: 2008. 02. 12. 12:02]
febr. 12
15:26
Obama tovább menetelhet az elnökjelöltség felé (Infostart)
Úgy tűnik, republikánus oldalon eldőlt, hogy John McCain esélyes az elnökjelöltségre, Mike Huckabee pedig az alelnökjelölti posztra pályázik - véli Orbán Anita Amerika-szakértő. Kedden Maryland és Virginia államokban és a fővárosban tartanak előválasztást, a közvélemény-kutatások demokrata oldalon egyértelműen Barack Obama győzelmét jelzik. A Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatóhelyettese…
febr. 12
15:32
Elhunyt Tom Lantos (Kitekintő)
80 éves korában elhunyt Tom Lantos, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke.
febr. 12
16:21
Clinton bajban van? (Kitekintő)
Obama nyert mind a négy államban a hétvégén, és ma is neki áll a zászló DC-ben, Marylandben és Virginiában. Clinton elveszíti a februárt.
febr. 12
17:20
Megérkeztek Csádba az európai békefenntartók (Infostart)
Ténylegesen megkezdődött az Európai Unió békefenntartó alakulatainak telepítése Csádban; az első katonai szállítógép kedden délután szállt le Abeche repülőterén.
febr. 12
17:39
Rekordveszteség a GM-nél (Napi)
febr. 12
18:10
Lekapcsolják a hálózatról azt, aki kalóztartalmat tölt le (Infostart)
Az internet szolgáltatás kikapcsolásával számolhatnak a jövőben azok a britek, akik kalóztartalmakat töltenek le a világhálóról.
febr. 12
18:17
Allah győzelemhez segítette Egyiptomot (Kitekintő)
A címvédő Egyiptom nyerte a vasárnap befejeződött Afrikai Nemzetek Kupáját. A torna a rendezői bakik miatt is emlékezetes marad.
febr. 12
18:44
Még a repülő is zöld lesz (Napi)
febr. 12
19:53
Néhány évtized, és kisebbségben lesznek a fehérek Amerikában (Infostart)
Egy friss előrejelzés szerint az Egyesült Államokban 2050-re kisebbségbe kerülhetnek a nem spanyolajkú fehérek. A tengerentúlon azonban nemcsak a bevándorlók áradatával kell szembenézni, hanem a társadalom elöregedésével is.
febr. 12
19:58
Hiába az olajkincs, négymillió iraki éhezik (Infostart)
Négymillió iraki éhezik és a 27 millió lakos 40 százalékának nincs egészséges ivóvize az olajból eredő gazdagság és az erőteljesen fejlődő gazdaság ellenére - közölte az ENSZ kedden.
febr. 12
21:23
Liberális főpap kinevezése (Kripto Akadémia)
Robert Zollitsch freiburgi érseket választották meg a Német Katolikus Püspöki Konferencia új elnökének. Elődje, Karl Lehmann egészségügyi okok miatt mondott le. A 69 éves főpap megválasztása nem meglepezés, hiszen Reinhard Marx müncheni érsek mellett ő számított favoritnak. Zollitschot - elődjéhez hasonlóan - az egyház liberális vonalához sorolják. Olyannira, hogy a papi nőtlenség dogmájával sem…
febr. 12
21:45
Putyin részt vesz a NATO-csúcson (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin orosz elnök részt vesz a NATO bukaresti csúcsértekezletén - jelentette be kedden Szergej Lavrov orosz külügyminiszter. A RIA-Novosztyi orosz hírügynökség idézte a genfi látogatáson tartózkodó minisztert, aki szerint Putyin elfogadta a meghívást az április elején tartandó NATO-csúcsra. "Ez újfent megerősíti azt a tényt, hogy Oroszország bármilyen kérdésben kész a párbeszédre" -…
febr. 12
21:47
Az elnök fia hátba szúrta barátját (Infostart)
Mégsem indul az egyik párizsi kerület polgármesteri posztjáért Nicolas Sarkozy francia elnök szóvivője, miután az államfő fia ellene fordult. Egyes találgatások szerint a pálfordulás oka nem más, mint hogy a 21 éves Jean Sarkozy magának akarja a posztot. Nem ez lenne az első eset a történelemben, 1983-ban például egy bizonyos Nicolas Sarkozy hasonló előzmények után lett ugyanezen párizsi városrész…
febr. 12
22:14
Elfogadhatatlan kegyetlenség az állatokkal szemben (Infostart)
Újra egyesítik erőiket az állatvédő szervezetek annak érdekében, hogy megértessék a tenyésztőkkel és kereskedőkkel: felesleges a levágásra ítélt lovakat, birkákat vagy csirkéket hosszú utazásnak kitenni, érdemesebb lenne inkább a már feldolgozott húsukat szállítani.

Keresés