2008. február 22. péntek

febr. 22
6:07
London sem tudott a titkos CIA-járatokról, pedig érintettek benne (Kripto Akadémia)
Érzékelhető feszültség okozott a két legszorosabb NATO-szövetséges, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok között, hogy - amint azt London igen kínos magyarázkodások közepette elismerte - a korábbi hivatalos brit cáfolatok ellenére mégis érintettek brit felségterületet terrorgyanúsítottakat szállító titkos amerikai repülőjáratok. Az ügyet a brit kormányfő "szerencsétlennek" nevezte.
febr. 22
6:33
Clinton a tévévitában sem tudta lehengerelni Omabát (Infostart)
A demokrata párti amerikai elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton nem tudta padlóra küldeni, lehengerelni érveivel vetélytársát, Barack Obamát kettejük csütörtök esti vitájában. A volt first lady és a legutóbbi tíz előválasztási fordulóban győztes afro-amerikai szenátor az austini Texasi Egyetemen vitázott egymással. Másfél órás civilizált, kiegyenlített vitát láthattak a CNN hírtelevízió által…
febr. 22
6:39
Az ENSZ BT elítélte a belgrádi nagykövetségek elleni támadásokat (Infostart)
Az ENSZ BT egyhangúlag elfogadott állásfoglalásában emlékeztetett rá, hogy az államok közötti kapcsolatokban alapelv a diplomáciai képviseletek sérthetetlensége, egyúttal felhívta a figyelmet arra, hogy a fogadó ország kötelessége megvédeni a külföldi missziókat.
febr. 22
7:07
Clinton Austinban is alulmaradt (Kripto Akadémia)
A demokrata párti amerikai elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton nem tudta padlóra küldeni, lehengerelni érveivel vetélytársát, Barack Obamát kettejük csütörtök esti vitájában.
febr. 22
7:51
Koszovó megtartását követelték a belgrádi gyűlésen (Kripto Akadémia)
„Amíg élünk, Szerbia Koszovó része marad” – hangoztatta Vojiszlav Kostunica szerb kormányfő a tegnapi, belgrádi tömegtüntetésen, amelyen több százezren tiltakoztak a koszovói függetlenség ellen. A vonatok ingyen szállították a tüntetőket a fővárosba. A politikai vezetést megosztotta az akció. Mert míg Vojiszlav Kostunica miniszterelnök, illetve Tomiszlav Nikolics, a Szerb Radikális Párt alelnöke…
febr. 22
8:47
Több halálos áldozat az indonéziai árvízben (Kripto Akadémia)
Több mint tíz emberéletet követeltek ezen a héten az árvizek Indonéziában - jelentették be hivatalos források pénteken.
febr. 22
9:09
Megbukott Funar magyarellenes törvénytervezete (Kitekintő)
A képviselőház jogi bizottsága visszautasította a Románia és a románok nyugalmáról szóló törvénytervezetet - tájékoztatott Tamás Sándor parlamenti képviselő.
febr. 22
9:15
Százhat tamil és négy katona halt meg két nap alatt (Kripto Akadémia)
A Srí Lanka-i hadsereg állítása szerint több mint száz tamil lázadót ölt meg harcokban két nap óta.
febr. 22
9:21
Világhírű sportolók a fegyveres bandák élén (Infostart)
A legjobb kenyai hosszútávfutók finanszírozták, szervezték és irányították a törzsi bandákat, amelyek részt vettek az afrikai ország történetének legvéresebb zavargásaiban - állítják szemtanúk. Két sportoló meg is halt, amikor az íjakkal, nyilakkal és bozótvágó késekkel felfegyverzett kalenjin törzshöz tartozó fiatalok kiverték a Mwai Kibaki elnökhöz hű kikujukat Eldoret városából.
febr. 22
9:43
Bush elleni terrorcselekményt hiúsított meg a tanzániai rendőrség (Kripto Akadémia)
errorcselekményeket hiúsított meg a tanzániai rendőrség Dar es Salaamban és Arushában George Bush amerikai elnök látogatása idején - jelentette pénteken egy dél-afrikai rádió.
febr. 22
10:05
Pénzügyi szabálytalanságok az EP-asszisztensi kereteknél? (Kripto Akadémia)
Pénzügyi szabálytalanságokat gyanít egy európai parlamenti bizalmas számvevői jelentés annál a keretnél, amely az EP-képviselők rendelkezésére áll közvetlen munkatársaik foglalkoztatására és javadalmazására - adta hírül pénteken a brüsszeli sajtó.
febr. 22
10:15
Fény a kenyai alagút végén (Kitekintő)
Kofi Annan egykori ENSZ-főtitkár szerint jól haladnak a kenyai kormány és ellenzék közötti tárgyalások.
febr. 22
10:43
Könyörög az igazságügyi miniszter: "Ne ítéljenek el ennyi embert!" (Infostart)
Felszólította a bíróságokat Jack Straw brit igazságügyi miniszter, hogy kevesebb embert ítéljenek börtönbüntetésre, mert a fegyintézetek tele vannak. Angliában és Walesben 82 ezer ember van rács mögött - ez rekord.
febr. 22
11:01
A románok követik el a legtöbb bűncselekményt Olaszországban (Kripto Akadémia)
Olaszországban a románok követik el a legtöbb súlyos bűncselekményt a bevándorlók közül - adta hírül a Gandul című bukaresti napilap.
febr. 22
11:17
Offenzíva a kurd felkelők ellen (Kripto Akadémia)
A kurd felkelők észak-iraki állásai ellen indítottak támadást török katonák repülőgépek támogatása mellett - közölte pénteken a török hadsereg.
febr. 22
11:21
Tízezer török katona lépte át az iraki határt (Infostart)
A kurd felkelők észak-iraki állásai ellen indítottak támadást török katonák repülőgépek támogatása mellett - közölte pénteken a török hadsereg. A bagdadi kormánynak nincs tudomása az akcióról.
febr. 22
11:28
Ismét mélyponton a német-francia kapcsolatok (Kripto Akadémia)
A Nicolas Sarkozy francia elnök tavaly májusi hivatalba lépését követően bekövetkezett felmelegedés után mostanra ismét mélypontra jutottak a német-francia kapcsolatok.
febr. 22
11:45
Az orosz sajtó legfőbb témája: a a lelőtt műhold (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok a műhold lelövésével megmutatta "kozmikus öklét", a veszélyes üzemanyag feletti aggodalom ehhez csupán információs fedőakció volt, és az akció megnehezíti a fegyverek világűrbe juttatását tiltó egyezmény létrehozására irányuló tárgyalásokat - vélik egybehangzóan az orosz lapok pénteken.
febr. 22
12:06
Németországnak 2011-ig nem kellenek új uniós munkavállalók (Infostart)
Berlinben a munkaügyi miniszter javasolta, hogy a 2004-ben, illetve később csatlakozott uniós országok állampolgáraira vonatkozó megkötéseket 2009 után is tartsák érvényben. A miniszter azt szeretné, ha 2011 előtt az új uniós tagállamok polgárai csak különleges engedéllyel vállalhatnának munkát.
febr. 22
12:30
Az USA támogatja a Nabucco-tervet (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államok pénteken teljes támogatásáról biztosította a Nabucco gázvezetéket, amely a tervek szerint Közép-Ázsiából szállítana földgázt Európába, Oroszország megkerülésével.
febr. 22
13:02
Börtönbüntetés a volt budapesti osztrák alkonzulnak (Kripto Akadémia)
Három és fél év börtönbüntetésre ítélte Ausztria volt budapesti alkonzulját a bécsi tartományi bíróság esküdttanácsa pénteken hivatali visszaélés, bűnszövetkezetben való részvétel és embercsempészés miatt.
febr. 22
13:30
Moszkva erővel fenyeget Koszovó ügyében (Kitekintő)
A NATO-hoz rendelt orosz nagykövet kijelentette, hogy Moszkva nem zárja ki az erő alkalmazását sem a koszovói függetlenedés kérdésének megoldására.
febr. 22
13:58
Szerb leltár a tegnapi tüntetésről (Kripto Akadémia)
Százharminc ember - 78 civil és 52 rendőr - sebesült meg a csütörtök esti belgrádi zavargásokban, s találtak egy elszenesedett holttestet is, amelynek az azonosítása még nem történt meg - közölte a szerb belügyminisztérium.
febr. 22
14:09
Szerbia ellenes megmozdulás a horvát fővárosban (Kripto Akadémia)
A horvát rendőrség 44 személyt vett őrizetbe Zágráb főterén csütörtök éjszaka, mert egy szerb zászlót égettek el.
febr. 22
14:15
Kostunica: az erőszak csak ártalmára van a Szerbiának (Kripto Akadémia)
A szerb érdekeknek okozott kár miatt kifogásolta csak Vojislav Kostunica kormányfő a csütörtök esti belgrádi zavargásokat.
febr. 22
14:31
Castro: Bush csalódni fog (Kripto Akadémia)
Fidel Castro szerint csalódni fog George Bush amerikai elnök, ugyanis Kubában nem lesz változás.
febr. 22
15:25
Koszovó, avagy a trianoni példa (168 Óra Online)
Szerbia ugyanúgy viselkedhet Koszovó függetlenné válása után, mint a király nélküli Magyar Királyság Trianon után: mindenét felteszi arra, hogy mindent vissza! [Dátum: 2008. 02. 22. 02:35]
febr. 22
16:10
Egyelőre "hétköznapi arcát mutatja Belgrád" (Infostart)
Megerősített biztonsági intézkedésekkel készül a péntek estére a belgrádi magyar nagykövetség - mondta az InfoRádiónak a Magyar Köztársaság Belgrádi Nagykövetségének sajtóattaséja. Boczka Károly hozzátette: jelenleg nyugodtak a szerb főváros utcái.
febr. 22
16:34
"Románia felül fogja vizsgálni álláspontját Koszovó-ügyben" (Kitekintő)
Fölöttébb furcsának nevezte Eckstein Kovács Péter RMDSZ-es szenátor, hogy Románia megengedte magának, hogy az Európai Unió alapító tagállamaival ellentétes álláspontot képviseljen Koszovó függetlenségének ügyében.
febr. 22
19:49
A NATO Koszovóban (Kitekintő)
A NATO erői 1999 óta jelen vannak Koszovóban. Januárban már készülődtek az esetleges függetlenségi nyilatkozat hatásaként jelentkező kihívásokra.
febr. 22
20:26
Ügyvéd készül az idegenek fogadására (Infostart)
UFO-központot létesítenek az oroszországi Permben, hogy méltó fogadtatásban részesíthessék a Földön kívüli civilizációk képviselőit.
febr. 22
21:27
Árulkodnak rólunk a ruháink (Infostart)
Az Európai Bizottság illetékes tagja szerint eladáskor hatástalanítani kellene azokat az apró jeladókat, amelyek árucikkek azonosítására szolgálnak.

Keresés