2008. március 13. csütörtök

márc. 13
7:54
Holtan találták a rendőrfőnököt (Kripto Akadémia)
Halottkémi vizsgálat kezdődött szerdán Manchesterben, hogy kiderítsék, mitől halt meg a brit nagyváros rendőrfőnöke - olvasható az rtlhirek.hu weboldalon. Michael Todd holttestét kedden fedezték fel kirándulók, Wales északi részén egy sziklánál.
márc. 13
8:22
Filmre vették a kihallgatásokat (Infostart)
Amerikai lapértesülés szerint a CIA után a washingtoni védelmi minisztérium is elismerte, hogy készültek filmfelvételek terrorista cselekményekkel gyanúsítottak kihallgatásáról.
márc. 13
8:28
Alig ismerik saját történelmüket (Infostart)
A britek majdnem felének fogalma sincs arról, mi az a Magna Charta Libertatum, azaz a Nagy Szabadságlevél, amelyet Földnélküli János angol király adott ki 1215-ben.
márc. 13
8:40
Hanyatlás előtt? (vol. 3) (Kitekintő)
The West and the Rest: a világ tényleg ketté van osztva? Róma bukása nem igazán rázta meg a világ többi részét, de vajon ma is ez lenne a helyzet? Lehetséges, hogy a globalizált világban mindenki együtt bukik?
márc. 13
9:20
Gyorshír! Tadic feloszlatta a szerb kormányt! (Kripto Akadémia)
Boris Tadic szerb elnök feloszlatta csütörtökön a kormányt, és május 11-re kiírta az előrehozott parlamenti választásokat - jelentették be hivatalosan.
márc. 13
9:33
Nézze meg a luxusprostituáltat, aki megbuktatta a kormányzót! (Infostart)
Távozik hivatalából New York szexbotrányba keveredett kormányzója - ezt maga Eliot Spitzer jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján. A politikus tíz év alatt 40 ezer dollárt (közel 7 millió forintot) költött luxusprostituáltak szolgáltatásaira.
márc. 13
9:45
Diplomáciai botrány a vereckei emlékmű miatt? (Kitekintő)
Sólyom László bizonytalan időre elhalasztotta március 14-ére tervezett ukrajnai hivatalos látogatását.
márc. 13
9:49
Feloszlatta a szerb parlamentet az államfő (Infostart)
Szerbiában feloszlatta a parlamentet a köztársasági elnök. Boris Tadic május 11-re kiírta az előrehozott parlamenti választásokat - jelentették be hivatalosan Belgrádban.
márc. 13
10:50
Kihírdette Basescu az új választási törvényt (Kitekintő)
Az román államelnök svédországi látogatásán jelentette be: aláírta az egyéni választókörzetes rendszerről szóló törvényt .
márc. 13
11:00
Megállapodott Ukrajna és a Gazprom (Infostart)
Moszkvában megállapodás született a Gazprom és Ukrajna között; a dokumentumot Alekszej Miller, a Gazprom, valamint Oleg Dubina, az ukrán Naftogaz vezérigazgatója írta alá.
márc. 13
11:05
A horvátok 2009 végére befejezhetik az uniós tárgyalásokat (Infostart)
Az Európai Bizottság elnöke szerint Horvátország jövő év végéig befejezheti a csatlakozási tárgyalásokat az Európai Unióval.
márc. 13
11:54
Hamarosan nem kell vízum az USA-ba (Kitekintő)
Magyarország egyeztet, közben a régi EU-tagok rosszallásukat fejezik ki. Csütörtökre jósolják a botrányt!
márc. 13
12:16
Újabb mérföldkő: Szlovákia hamarosan hitelnyújtó országgá válhat (Infostart)
A Világbank elképzelése szerint Szlovákia rövidesen a hitelező országok csoportjába kerülhet. Ezt a jó gazdasági eredmények teszik lehetővé.
márc. 13
12:38
Kormányválság Macedóniában (Infostart)
Macedóniában kilép a kormányból az Albánok Demokratikus Pártja. Az elnökség éjszaka elfogadott határozatát még a párt vezető testületének is jóvá kell hagynia; helyi sajtóértesülés szerint ez még csütörtökön megtörténik.
márc. 13
13:10
Az USA segíti Ukrajna NATO-csatlakozását (Kitekintő)
George Bush kormánya elismeri a NATO-n belüli nézetkülönbségeket Ukrajna és Grúzia csatlakozásával kapcsolatban, ugyanakkor mindent elkövet, hogy egységes vélemény alakuljon ki.
márc. 13
14:14
Washington provokál: Grúzia NATO tag lesz? (Kitekintő)
Az Egyesült Államok egyeztetésekbe kezdett Grúziával az ország esetleges NATO-csatlakozásról.
márc. 13
14:52
"Rossz hírek költségvetése": tíz év után emelik a sör árát (Infostart)
Anglia új pénzügyminisztere Alistair Darling, aki a kormányfővé előlépett Gordon Brown helyét tölti be, a képviselőház elé terjesztette az idei költségvetés terveit, melyek nem arattak osztatlan elismerést. A konzervatív ellenzék a "rossz hírek" költségvetéséről beszél. A miniszter viszont azt hangsúlyozta, hogy elsősorban a jelenleg gondokkal küzdő nyugdíjasokon, valamint a többgyermekes…
márc. 13
15:14
Még több szlovákórát akarnak a felvidéki magyar iskolákba (Kitekintő)
Robert Fico a szerdai kormányülést követően megerősítette kormánya azon szándékát, hogy a magyar iskolákban a jövőben több szlovákórát vezetnének be.
márc. 13
15:17
Kevés a katona Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Az Afganisztánban harcoló NATO-erők létszáma jelenleg mintegy tíz százalékkal marad alatta a feladatok ellátásához szükséges szintnek - mondta Jaap de Hoop Scheffer NATO-főtitkár csütörtökön Varsóban.
márc. 13
15:39
Robogóra ült a román miniszterelnök (Kripto Akadémia)
A bukaresti járókelők alig hittek a szemüknek, amikor felismerték, hogy ki is ül a robogón: maga a miniszterelnök volt az, akit persze vigyázóan követtek a megkülönböztetett jelzésű autók.
márc. 13
15:55
Sarkozyt a saját pártja is szégyelli (168 Óra Online)
Gondosan kerülte a pártja színeiben induló jelöltek többsége, hogy a helyhatósági választások kampányában az államfőre hivatkozzon. [Dátum: 2008. 03. 13. 14:53]
márc. 13
16:20
Négy halálos áldozatot követelt az influenza Hongkongban (Infostart)
Hongkongban két hétre bezárták az összes iskolát és óvodát, miután 4 gyermek halt bele a városban tomboló influenza-járványba. A lakosság pánikba esett, mert a mostani járvány a honkongiakat a 5 éve többszáz áldozatot szedett atípusos tüdőgyulladásra emlékezteti.
márc. 13
16:26
A lakkozott körmű virágáruslány: Simone de Beauvoir (Kitekintő)
Szenvedélyes és boldogtalan asszony, egyszerre akarnok és alázatos, okos és érzéki, elegáns, híres-hírhedt turbánjai ellenére, sok szeretővel, aki mégis egész életében egy férfihez kötődik.
márc. 13
16:44
Öngyilkos merénylet Bagdadban (Kripto Akadémia)
Legkevesebb tizennyolcan meghaltak és 64-en megsebesültek, amikor egy öngyilkos merénylő gépkocsiba rejtett pokolgépet robbantott csütörtök délután Bagdad központjában - közölték kórházi források.
márc. 13
16:54
Folytatják az észak-koreai atomprogram felszámolását (Kripto Akadémia)
Genfben összeült csütörtökön az Egyesült Államok és Észak-Korea tárgyalóküldöttsége, hogy megpróbálja feléleszteni az észak-koreai atomprogram felszámolásának folyamatát.
márc. 13
17:11
A szlovén parlamenti elnök is megemlékezett az 1848-49-as forradalomról (Kripto Akadémia)
A szlovén parlamentben emlékezett meg csütörtökön a házelnök az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról, a ljubljanai várban pedig Batthyány emléktáblájánál koszorúztak a helyi magyar kulturális egyesületek.
márc. 13
17:23
Kubában engedélyezték a számítógépek árusítását (Kripto Akadémia)
A kommunista Kuba engedélyezte a számítógépek, a DVD- és videolejátszók árusítását és még néhány eddig tiltott elektronikus, illetve elektromos eszköz forgalmazását.
márc. 13
17:30
A CIA válogathat a kihallgatási módszerek közül (Infostart)
Az Egyesült Államokban újabb botrány robbant ki a foglyokat érintő bánásmódról, miután a Pentagon elismerte: filmre vették egyes terrorizmussal gyanúsítottak kihallgatásait. A keményebb vallatásokat rögzítő felvételeket azonban később megsemmisítették.
márc. 13
17:58
A nemzetközi biztonságot fenyegeti a klímaváltozás (Kitekintő)
A klímaváltozás negatív hatása a nemzetközi biztonságra nem a jövő problémája, hanem már ma is a hétköznapok része.
márc. 13
18:00
Biztonsági riadó a Heathrow-n (Metropol)
Az utóbbi évek legkomolyabb biztonsági incidense miatt egy időre teljesen lezárták, majd részlegesen ismét megnyitották a londoni Heathrow repülőtér két kifutópályájának egyikét, amelyre csütörtök délután berohant egy férfi.
márc. 13
18:06
Fizet a dohányzáson kapott litván miniszterelnök (Kripto Akadémia)
Gediminas Kirkilas litván miniszterelnök, akit rajtakaptak, amint épp rágyújtott pipájára egy bárban, hajlandó kifizetni a büntetést, amelyet miatta a szórakozóhelyre róttak ki.
márc. 13
18:30
A klímavédelem a fő téma az EU-csúcson (Infostart)
Elsősorban a klímavédelmi tervek végrehajtásában terveznek előrelépést az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői csütörtök este Brüsszelben kezdődött találkozójukon, de nyilatkozatot adnak ki a nemzetközi pénzpiacok helyzetével kapcsolatban, és megerősítik az EU-tagországokat is magában foglaló földközi-tengeri unió létrehozásának tervét.
márc. 13
18:43
Mégsem kerül börtönbe az orosz blogger? (Kripto Akadémia)
Talán mégsem kerül börtönbe az az orosz blogger, aki megsértette a rendőrséget internetes naplójában, s aki ellen ezért vádat emeltek: az állami dumában is a védelmére keltek.
márc. 13
18:55
Washington fokozza a nyomást Venezuelára (Kripto Akadémia)
Oldalvágásként Venezuelának az amerikai külügyminiszter felszólította az ENSZ minden tagállamát, hogy határain túl is üldözze a terroristákat.
márc. 13
19:22
Szexbotrány Mallorcán (Kripto Akadémia)
Palma de Mallorca volt konzervatív főpolgármester-helyettesét azzal gyanúsítják, hogy éveken át közpénzeket vert el homoszexuális bordélyházakban.
márc. 13
19:38
Litvánia hétfőn írja alá az USA-val a vízummentességi jegyzőkönyvet (Kripto Akadémia)
Litvánia várhatóan hétfőn írja alá Washingtonnal azt az egyetértési jegyzőkönyvet, amely alapul szolgál ahhoz, hogy a balti ország állampolgárai vízum nélkül utazhassanak az Egyesült Államokba - közölte csütörtökön Lina Gumberviciute, a litván külügyminisztérium Amerika-osztályának vezetője.
márc. 13
20:20
Ukrajnába, Romániába és Horvátországba látogat Bush (Kripto Akadémia)
Ukrajnába, Romániába és Horvátországba látogat George W. Bush amerikai elnök a NATO-csúcstalálkozó köré szerveződő európai útja keretében - közölte csütörtökön a washingtoni Fehér Ház.
márc. 13
20:42
Hollandia: tilos a szex állatokkal (Kripto Akadémia)
Két évi vita után a holland parlament egyhangúlag bűncselekménynek nyilvánította az állatokkal való közösülést.
márc. 13
20:53
Biztonsági riadó a Heathrow-n (Metropol)
Az utóbbi évek legkomolyabb biztonsági incidense miatt csütörtökön egy időre teljesen lezárták a londoni Heathrow repülőtér két kifutópályájának egyikét, amelyre csütörtök délután berohant egy férfi.
márc. 13
21:09
Amerikában megcsappant az érdeklődés Irak iránt (Kripto Akadémia)
Amerikában megcsappant az érdeklődés Irak iránt: a háborús események már csak a hírek néhány százalékát teszik ki, és a közvéleménynek kevesebb, mint egyharmada tudja, hány amerikai halt meg az ázsiai országban.
márc. 13
21:14
Berlusconi egy munkanélküli apósának ajánlkozott (168 Óra Online)
Általános felzúdulást váltott ki az olasz politikai életben a tapintatlan megjegyzéseiről is elhíresült Silvio Berlusconi válasza egy diáklánynak, aki a fiatalok munkanélküliségét panaszolta fel. [Dátum: 2008. 03. 13. 20:50]
márc. 13
21:50
Érdekes kaland volt, de hazatérnek Nagy-Britanniából a lengyelek (Infostart)
Az Európai Unió adta lehetőségekkel élve mintegy nyolcszázezer lengyel munkavállaló érkezett két év alatt Angliába. Londonban és több más angol nagyvárosban mindenhol lengyel szót hallani. Az angolok előszeretettel alkalmazzák az ügyes és megbízható lengyel építőmunkásokat, vízvezeték- és villanyszerelőket, szobafestőket. De tízezrével dolgoznak lengyel vendégmunkások a szolgáltatóiparban is.…
márc. 13
22:31
A macedóniai albán párt kilép a kormányból (Kripto Akadémia)
Macedónia súlyos kormányválság előtt áll, miután a kormánykoalícióhoz tartozó Albánok Demokratikus Pártjának (DPA) elnöksége úgy döntött, hogy a párt kilép a kormányból.

Keresés