2008. március 8. szombat

márc. 8
6:23
Elővigyázatossági okokból, megfigyelik a volt kormányfőt (Kripto Akadémia)
Kórházba szállították péntek éjjel Margaret Thatcher volt brit kormányfőt. A 82 éves Thatchert, aki rekord ideig, 1979-től 11 évig volt Nagy-Britannia miniszterelnöke a Konzervatív Párt élén, a BBC értesülése szerint "elővigyázatossági okokból, megfigyelésre" vitték a St. Thomas kórházba, amely a Temze partján, éppen a parlamenttel szemben van.
márc. 8
6:34
Saját testőrei ölték meg a kolumbiai gerillák vezetőségi tagját (Kripto Akadémia)
Saját testőrei ölték meg Ivan Ríost, a kolumbiai kormány ellen harcoló legnagyobb, szélsőbaloldali gerillaszervezet vezetőségi tagját - jelentette ki Juan Manuel Santos védelmi miniszter.
márc. 8
7:17
Várhatóan marad a jelenlegi kormány (Kripto Akadémia)
Előre hozott parlamenti választások kezdődtek szombat reggel Malajziában: az országot eddig kormányzó koalíció várhatóan hatalmon marad, a kormányfő politikai jövője azonban kérdéses lehet.
márc. 8
10:17
Frattini is indul az olasz választásokon (Infostart)
Indul az olaszországi parlamenti választásokon az Európai Bizottság igazságügyi, szabadságjogi és biztonsági kérdésekért felelős alelnöke. Franco Frattini a jobboldali Silvio Berlusconi volt kormányfő Forza Italia nevű pártjának a tagja.
márc. 8
10:23
Megváltoztatják az EP-képviselők asszisztenseinek alkalmazási szabályait (Kripto Akadémia)
Megváltoztatják az európai parlamenti (EP-) képviselők asszisztenseinek alkalmazási szabályait, miután vitatható tételeket találtak a 2004-2005-ös bizonylatok szúrópróbaszerű átvizsgálása során.
márc. 8
10:39
Elhagyhatta a kórházat a Vaslady (Infostart)
Kórházban töltötte a szombatra virradó éjszakát Margaret Thatcher volt brit kormányfő, akit kivizsgálás után, szombat délután hazaengedtek.
márc. 8
11:14
Lezárták a konfliktust Dél-Amerikában (Infostart)
Lezárta az egy hete tartó konfliktust Kolumbia, Ecuador és Venezuela.
márc. 8
11:26
Több ezren tüntettek Afganisztánban a Mohamed-karikatúrák újraközlése miatt (Infostart)
Afganisztánban több ezren tüntettek a Mohamed-karikatúrák újraközlése és egy iszlám-ellenes film miatt.
márc. 8
11:49
A világ 2050-ben (Kitekintő)
Az Egyesült Államokat lekörözve már 2025-re Kína lehet a világ legnagyobb gazdasága, nyomában Brazíliával és Indiával.
márc. 8
11:59
Brüsszel szigorítja a képviselők asszisztenseinek alkalmazási szabályait (Infostart)
Megváltoztatják az európai parlamenti képviselők asszisztenseinek alkalmazási szabályait, miután az ellenőrök vitatható tételeket találtak a 2004-2005-ös bizonylatok átvizsgálásakor.
márc. 8
12:16
Választások Máltán (Infostart)
Máltán parlamenti választásokat tartanak elso alkalommal azóta, hogy a földközi-tenegri ország 2004-ben belépett az Európai Unióba.
márc. 8
12:58
Nőtt a HIV-fertőzöttek száma Magyarországon (Infostart)
Másfélszer több HIV-fertőzöttet regisztráltak tavaly Magyarországon, mint egy évvel korábban: ezzel mintegy 1500-ra nőtt a HIV-pozitívok száma.
márc. 8
13:39
Elkerülhető a „civilizációk összecsapása” (Kitekintő)
Az Egyesült Királyságnak meghatározó szerepet kell játszani „Európa szívében”. Ez volt Hans-Gert Pöttering egyik fő üzenete a La Manche csatorna túloldalán tett kétnapos látogatása során.
márc. 8
14:03
Észak-Korea elismeri: szakembereket küldött szíriai katonai és polgári létesítményekbe (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államokkal folytatott legutóbbi tárgyalásain Észak-Korea elismerte, hogy szakembereket küldött szíriai katonai és más létesítményeibe, visszautasította ugyanakkor azokat a feltételezéseket, hogy köze lenne Szíria nukleáris fejlesztéseihez - mondták el diplomáciai források pénteken New Yorkban.
márc. 8
14:19
Az év vihara csaphat le Nagy-Britanniára (Infostart)
Az év eddigi legnagyobb viharát jósolják brit meteorológusok; az Atlanti-óceán felől közelítő orkán az előrejelzések szerint vasárnap este éri el Írországot és Nagy-Britanniát.
márc. 8
14:25
Óriási hulladékzátonyok az Atlanti-óceánon (Kitekintő)
Íjesztő mértékben növekszik az a két hulladékzátony, melyeknek együttes mérete rövidesen meghaladja az Afrikai kontinens területét.
márc. 8
14:31
Súlyos vonatbaleset Görögországban (Infostart)
Görögországban több mint 20-an, köztük hatan súlyosan megsérültek, amikor kisiklott egy vonat az ország középső részén.
márc. 8
14:49
Egyiptomi rendőrök meglőttek egy izraeli területre belépni igyekvő szudánit (Kripto Akadémia)
Meglőttek egyiptomi rendőrök egy szudáni férfit, aki illegálisan izraeli területre akart lépni az egyiptomi Sinai-félszigetről - közölte egy egyiptomi biztonsági illetékes.
márc. 8
15:23
Putyin Medvegyevről: "Nem hiszem, hogy vele könnyebb dolguk lesz" (Infostart)
Moszkvában tárgyal a további együttműködés lehetőségeiről a német kancellár. Angela Merkel az első nyugat-európai vezető politikus, aki Dmitrij Medvegyev elnökké választása után az orosz fővárosba utazott. A német politikus találkozott Vlagyimir Putyin, hivatalban lévo elnökkel is.
márc. 8
15:25
Légszennyeződés áldozatai Mexikóban (Kripto Akadémia)
Évente négyezren halnak meg a levegő nagyfokú szennyezettsége következtében Mexikóvárosban a Szennyezésmentes Közlekedés Nemzetközi Tanácsának (ICCT) becslése szerint. Ennek okozója négymilliónál több autó, százezer taxi, 28 ezer autóbusz és teherautók tízezrei, amelyek nap nap után ellepik az utcákat - véli a szakértői testület. A 22 millió lakosú Mexikóváros és térsége a világ legsűrűbben lakott…
márc. 8
15:36
Tüntettek Afganisztánban a Mohamed-karikatúrák újraközlése és egy iszlámellenes film miatt (Kripto Akadémia)
Több ezren tüntettek szombaton a nyugat-afganisztáni Herát városában Dánia- és Hollandia-ellenes jelszavakat skandálva, tiltakozásul a két nyugat-európai országban szerintük elkövetett iszlámgyalázás miatt. Rendőrségi becslés szerint tízezren, egy helyszíni tudósító szerint feleannyian vonultak Herát központján át a város stadionjába, ahol a szónokok elítélték Dániát, amiért az ország lapjai…
márc. 8
15:48
Az íreken bukik a reformszerződés? (Kitekintő)
Az európai politkusok képzeletbeli karosszékikben hátradőlve várják, hogy véget érjen a nehezen kiküzdött Reformszerződés ratifikációja.
márc. 8
16:19
Lemondott a szerb miniszterelnök (Infostart)
Lemondott Vojislav Kostunica szerb kormányfő.
márc. 8
16:26
A szerb kormányfő új választásokat kezdeményez (Infostart)
Szerbiában hétfőre rendkívüli kormányülést hívott össze a kormányfő. Az InfoRádió tudósítója szerint Vojislav Kostunica várhatóan a parlament feloszlatását, és május 11-re előrehozott választások kiírását kezdeményezi.
márc. 8
16:47
Most vagy soha: indiai atomüzlet (Kitekintő)
Talán az utolsó esély kínálkozik az indiai-amerikai atomüzlet megkötésére: júliusig az amerikai kongresszus elé kell kerülnie a tervezetnek. Előtte a belső ellenzékkel és a nemzetközi szervezetekkel is dűlőre kellene jutni.
márc. 8
17:49
Jesse James meggyilkolása (Kitekintő)
Amerikának hősökre van szüksége. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy idén két olyan szuperprodukció jött létre az „Álomgyárban”, melyben egy-egy kultikus amerikai személyiség szerepét értelmezték újra.
márc. 8
17:54
Ankara és Athén bízik benne, hogy még idén újrakezdődnek a ciprusi egyesítési tárgyalások (Kripto Akadémia)
Törökország és Görögország szombaton egyaránt reményét fejezte ki, hogy még idén újrakezdődhetnek a megosztott földközi-tengeri szigetország, Ciprus egyesítését célzó tárgyalások.
márc. 8
18:21
Angela Merkel Moszkvában (Kripto Akadémia)
Anna Politkovszkaja újságírónő gyilkosai mindenképpen megkapják büntetésüket, csak azt nem tudni, hogy mikor - mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz elnökválasztás óta első külföldi politikusként Moszkvába érkezett Angela Merkellel tartott találkozója után nyilatkozva.
márc. 8
18:49
Befalazták a bankot: tiltakozás a Mohi bővítés ellen (Kitekintő)
Pénteken a kora reggeli órákban befalazták a Greenpeace aktivistái - köztük két magyar -, a Bécs centrumában található Erste Bank főbejáratát.
márc. 8
19:17
Sarkozy exneje tagadta, hogy SMS-t kapott volna az államfőtől (Kripto Akadémia)
Nicolas Sarkozy volt feleségét kihallgatta a párizsi rendőrség, miután a francia államfő feljelentést tett a Le Nouvel Observateur című hetilap ellen. Cécilia Ciganer-Albeniz tagadta, hogy volt férje néhány nappal Carla Brunivel kötendő házassága előtt kompromittáló tartalmú szöveggel SMS-t küldött neki.
márc. 8
19:49
Malinda Hedvig másik támadója is vallomást tett (Kitekintő)
Ma reggel 8 órától a pozsonyi főügyészségen kihallgatták azt a fiatalembert is, aki Róbert Benczi mellett gyanúsítható Malina Hedvig bántalmazásával.
márc. 8
20:34
Lemondott a szerb kormányfő (Kripto Akadémia)
A koszovói függetlenség és Belgrád Európai Unióhoz való közeledése ügyében támadt szerbiai kormányválság miatt szombaton lemondott Vojislav Kostunica kormányfő. A nacionalista vezető egyszersmind előre hozott parlamenti választások megtartására szólított fel. A koalíción belüli egység hiánya miatt a kormány képtelen a működésre - indokolta döntését Kostunica. A hét folyamán már jelezte, hogy…
márc. 8
21:23
Bush vétót emelt a vízbefojtásos vallatási módszereket betiltó jogszabály ellen (Kripto Akadémia)
George Bush amerikai elnök vétót emelt szombaton az ellen a jogszabály ellen, amely megtiltotta volna, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) a vízbefojtást szimuláló és egyéb ellentmondásos vallatási módszereket alkalmazzon.

Keresés