2009. január 17. szombat

jan. 17
0:27
Kötélen vonszolta saját fiát a bérgyilkoshoz (168 Óra Online)
Azért ölette meg saját fiát a kínai asszony, hogy a drákói egykepolitika megsértése nélkül ismét szülhessen gyermeket, mégpedig új férjének.
jan. 17
6:27
Kábítószer-csempészeket fogtak el cseh vámosok egy nemzetközi akcióban (168 Óra Online)
A cseh vámosok széles nemzetközi összefogással öt, kábítószer-csempészettel és kereskedelemmel gyanúsított személyt vettek őrizetbe és húsz kilogramm heroint foglaltak le - közölte a vámhivatal szóvivője, Jirí Barták.
jan. 17
6:29
Obamán a világ szeme (168 Óra Online)
Barack Obama megválasztott amerikai elnök elődeihez képest jóval nagyobb támogatottsággal lép hivatalba - derült ki az AP-GfK friss felméréséből. Az első afroamerikai elnök jelenleg, napokkal jövő heti beiktatása előtt 65 százalékos népszerűséget élvez. Ilyen széles háttere még Bill Clintonnak, az előző demokrata elnöknek sem volt, aki első mandátumát 1993-ban 56 százalékos támogatottsággal…
jan. 17
7:12
IMF hitel Szerbiának (Kripto Akadémia)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) 400 millió eurós készenléti hitelt hagyott jóvá szombaton Szerbia számára.
jan. 17
7:39
Izraeli támadás egy ENSZ-iskola ellen - két halott (168 Óra Online)
Egy nő és egy gyermek haltak meg szombaton hajnalban a Gázai övezetben egy ENSZ-iskola elleni izraeli tüzérségi támadásban a terület északi részén fekvő Beit Lahíjában - közölték szemtanúk és orvosi források.
jan. 17
7:48
Pokolgépes merénylet egy német nagykövetség ellen (Kripto Akadémia)
Pokolgép robbant szombaton reggel Kabulban a német nagykövetség közelében.
jan. 17
8:24
Izraeli ENSZ-iskolára támadtak (Kripto Akadémia)
Egy nő és egy gyermek haltak meg szombaton hajnalban a Gázai övezetben egy ENSZ-iskola elleni izraeli tüzérségi támadásban a terület északi részén fekvő Beit Lahíjában - közölték szemtanúk és orvosi források.
jan. 17
9:18
Bush könnyes búcsút vett! (Kitekintő)
A leköszönő elnök csütörtöki televíziós beszédében tett pontot az utóbbi nyolc év republikánus kormányzására. Bush értékelt, magyarázott és szerényen fejet hajtott saját teljesítménye előtt. Nem úgy az amerikai nép.
jan. 17
9:36
Fokozott biztonság Obama beiktatásán (Kitekintő)
Az első afro-amerikai elnök hivatalba lépésének szimbolikus jelentősége, a 2 milliós tömeg és a világ számos pontjáról érkező magasrangú politikus indokolja a fokozott biztonsági intézkedéseket január 20-án Washingtonban.
jan. 17
10:30
Energiatakarékos városok (Kitekintő)
45 európai város fogott össze, hogy hozzászólhassanak az épületek energiafelhasználására vonatkozó uniós szabályok felülvizsgálatához. A kezdeményezés résztvevői egyetértettek abban, hogy először a középületekre nézve kell jóval szigorúbb energiahatékonysági feltételeket alkotni, hogy a közszféra vezető szerepet töltsön be a hatékonyság növelésében.
jan. 17
11:06
Vita a gázválságról az EP-ben (Kitekintő)
Az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktusról, az uniós energiabiztonságáról vitázott a héten az Európai Parlament. A vitában három magyar képviselő szólalt fel.
jan. 17
11:06
A Hamász nem hátrál, akkor se ha uzrael tűzszünetet hírdet (Kripto Akadémia)
A Hamász palesztin iszlamista szervezet szerint akkor is folytatódik a "szembenállás" a Gázai övezetben, ha Izrael egyoldalú tűzszünetet hirdet.
jan. 17
11:15
Újabb bankcsődök (Napi)
jan. 17
11:33
Az ENSZ tűzszünetet követel (Infostart)
Azonnali tűúzszünetre szólította fel Izraelt és a palesztin Hamászt az ENSZ közgyűlése. A határozatot 142 állam támogatta, 6 ellenezte, 8 pedig tartózkodott. A dokumentum a tűzszünet mellett az izraeli csapatok Gázai övezetből való kivonulását, valamint a humanitárius segélyek akadálytalan eljuttatását és szétosztását követeli az övezet egész területén.
jan. 17
11:51
Szerbián is segít a valutaalap (Infostart)
A Nemzetközi Valutaalap 400 millió eurós készenléti hitelt hagyott jóvá Szerbia számára. A 15 hónapos időtartamra szóló hitelkeret segítségével Belgrád a nemzetgazdaság megszilárdítását célzó gazdasági programját kívánja megvalósítani.
jan. 17
12:00
Ötéves a komáromi Selye János Egyetem (Kitekintő)
Öt évvel ezelőtt, 2004. január 17-én tartották a Selye János Egyetem avatóünnepségét.
jan. 17
12:27
A Hamász nem kér a tűzszünetből (168 Óra Online)
A Hamász palesztin iszlamista szervezet szerint akkor is folytatódik a "szembenállás" a Gázai övezetben, ha Izrael egyoldalú tűzszünetet hirdet.
jan. 17
12:45
Melyik állat jelképezze Európát? (Infostart)
Az amerikaiak jelképe a sas, a kínaiaké a panda, a franciáké a kakas - de mi legyen Európáé? Miután az Európai Bizottság 2009-et a kreativitás és az újítás évévé nyilvánította, a Párizsban megjelenő International Herald Tribune is előállt egy eredeti indítvánnyal: válasszon magának az öreg kontinens is jelkép-állatot. Az ötletet a lap eljuttatta az Európai Parlament (EP) alkotmányos ügyekkel…
jan. 17
14:24
Miniszterek lettek volna a célpontok (Kitekintő)
Nyilvánosságra kerültek a mumbai terrortámadással kapcsolatos bizonyítékok, amelyeket India átadott Pakisztánnak. Kiderült, hogy miniszterek is célpontok voltak.
jan. 17
14:24
Meg akarják ölni az izraeli külügyminisztert (Kripto Akadémia)
Egy iráni vallási méltóság az izraeli külügyminiszter lelövésére szólított fel hívek előtt mondott beszédében.
jan. 17
14:42
Javul a helyzet Bulgáriában, de még sokan fagyoskodnak (Kripto Akadémia)
A gázhiány miatt az egyik legnagyobb bajban lévő Bulgária szomszédjaitól, Görögországtól és Törökországtól kap földgázt.
jan. 17
15:18
Kim Dzsong-Il megnevezte utódját (Kitekintő)
Meglepetésre 24 éves fiát, Dzsong Unt nevezte meg utódjaként az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong-Il.
jan. 17
15:18
Elkezdődött a nemzetközi gázkonferenciát (Kripto Akadémia)
Olyan nemzetközi mechanizmust kell kidolgozni, amely megakadályozza a jelenlegihez hasonló problémák kialakulását a gázszállítások terén - mondta Dmitrij Medvegyev orosz elnök a szállítások felújításának előmozdítására összehívott és szombaton délután a moszkvai Kremlben megkezdődött nemzetközi konferenciát megnyitó beszédében.
jan. 17
15:27
Izrael kész leállítani a Gázai övezet elleni hadműveletet (Infostart)
Izrael a három hete indított gázai offenzíva leállítását tervezi, miután már elérte a kitűzött célokat - jelentette ki szombaton egy magas rangú jeruzsálemi illetékes.
jan. 17
15:27
Harminc csúcsbor rohamra indul (168 Óra Online)
Amszterdam, amely eddig leginkább drogkínálatával vonzotta a kábulni vágyókat, a január 12-én megnyílt borkiállításra felvonultatott magyar nedűkkel kemény konkurenciát fogadott. Az elmúlt években 25 százalékkal nőtt a Hollandiába irányuló magyar borexport.
jan. 17
15:45
Újra rászállt az EU a Microsoftra (Napi)
jan. 17
15:54
Közös uniós feladat a benesi bélyeget lemosni (Kitekintő)
Közös magyar érték az európai elkötelezettséget, mert lehetőséget adott a nemzeti együttgondolkodásnak - véli Duray Miklós.
jan. 17
16:12
Mikor lesz gáz? (Kripto Akadémia)
Olyan nemzetközi mechanizmust kell kidolgozni, amely megakadályozza a jelenlegihez hasonló problémák kialakulását a gázszállítások terén - mondta Dmitrij Medvegyev orosz elnök a szállítások felújításának előmozdítására összehívott és szombaton délután a moszkvai Kreml Katalin termében megkezdődött nemzetközi konferenciát megnyitó beszédében.
jan. 17
16:21
Medvegyev kevesli a jelenlegi szerződéseket (Infostart)
Új nemzetközi megállapodások kidolgozását szorgalmazza a zavartalan gázszállítások érdekében az orosz államfő. Dmitrij Medvegyev a Moszkvában, az orosz-ukrán gázvita megoldását célzó nemzetközi tanácskozáson hangsúlyozta: erre azért van szükség, mert a jelenlegi nemzetközi szerződések nem voltak elégségesek a probléma megoldására.
jan. 17
16:39
Épületek állati csontokból (Infostart)
Egy középkori cserépégető kemence véletlen felfedezése nyomán tudósok kiderítették, hogy a mór építészek porított állati csontokat alkalmaztak az erődítmények falainak megóvására a dél-spanyolországi Alhambra palota térségében.
jan. 17
17:06
Kampányfinis Németországban (Kitekintő)
Vasárnap tartományi parlamenti választások lesznek Hessenben. Az előzetes felmérések borítékolják a CDU győzelmét. Ezzel választások sorozata veszi kezdetét Németországban: 2009-ben a választópolgárok tizenhat alkalommal járulhatnak majd az urnákhoz.
jan. 17
17:08
A nap idézete: Bush legjobb elszólásai II. (Kitekintő)
George W. Bush
jan. 17
17:15
Amerika új vezetője vonatra ült (Infostart)
Történelmi hagyományt felelevenítve vonattal indult szombat délelőtt Philadelphiából Washingtonba Barack Obama megválasztott amerikai elnök, akit jövő héten iktatnak be hivatalába.
jan. 17
17:42
Hat halottja van a kabuli merényletnek (Kripto Akadémia)
Egy öngyilkos merénylő még öt embert rántott magával a halálba, amikor szombaton a kabuli német nagykövetség előtt felrobbantotta lőszerrel megrakott gépkocsiját.
jan. 17
18:00
Fehéroroszország: az EP további lépéseket vár Minszktől a kapcsolatok javításáért (Kitekintő)
Az EP üdvözli, hogy Fehéroroszországban szabadon engedték a politikai foglyokat és engedélyezték bizonyos független újságok megjelenését. A képviselők szerint viszont az EU-val folytatott kapcsolatok jelentős javulásához Minszknek még sok tennivalója van.
jan. 17
18:18
Rövid időn belül rendezve lesz a gázszállítás-de mennyi a rövid? (Kripto Akadémia)
Szemmel látható eredmény nélkül ért véget Moszkvában a gázszállítási problémák megoldására és egy a hasonlók elkerülésére alkalmas nemzetközi mechanizmus kidolgozására összehívott moszkvai értekezlet, de Dmitrij Medvegyev hasznosnak nevezte a tanácskozást, ahol - mint mondta - nyílt, konstruktív és jó szándékú véleménycsere zajlott le.
jan. 17
18:36
"Itt kezdődött az amerikai utazás" (Kripto Akadémia)
Történelmi hagyományt felelevenítve vonattal indult szombat délelőtt Philadelphiából Washingtonba Barack Obama megválasztott amerikai elnök, akit jövő héten iktatnak be hivatalába a fővárosban.
jan. 17
18:38
Véget ér a gázai offenzíva? (Kripto Akadémia)
Az izraeli kabinet szombat esti ülése után a miniszterelnök be fogja jelenteni az egyoldalú tűzszünetet a gázai offenzívában - közölte percekkel az ülés kezdete előtt egy illetékes.
jan. 17
19:12
Putyin és Timosenko tárgyalásai még szombat este folytatódnak (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin orosz és Julija Timosenko ukrán kormányfő tárgyalásai a 2009-re szóló kétoldalú gázszállítási szerződésről még szombaton este folytatódnak - jelentette be több hivatalos forrás is Moszkvában a nemzetközi értekezlet után.
jan. 17
19:30
Tömegtüntetések Európa-szerte (Kripto Akadémia)
A Gázai övezet elleni izraeli offenzíva leállítását követelő tömegtüntetések voltak szombaton Európa számos nagyvárosában, köztük Londonban, Berlinben, Párizsban, Rómában és Athénban.
jan. 17
20:33
Izrael egyoldalú tűzszünetet hirdetett a gázai övezetben (Infostart)
Egyoldalú tűzszünetet hirdetett ki és léptetett életbe Izrael vasárnapra virradóra a Gázai övezetben, a palesztin területet uraló Hamász szervezettel huszonkét napon át folytatott, több mint ezerkétszáz palesztin halálos áldozatot követelő háborúja után.
jan. 17
21:54
Folytatódtak Putyin és Timosenko tárgyalásai (Kripto Akadémia)
Folytatódtak Vlagyimir Putyin orosz és Julija Timosenko ukrán kormányfő tárgyalásai szombat este Moszkvában a 2009-re szóló kétoldalú gázszállítási szerződésről - közölte Putyin sajtótitkára.
jan. 17
22:30
Izrael tűzszünetet hirdetett! (Kripto Akadémia)
Talán vége lesz a háborúnak.

Keresés