2009. január 20. kedd

jan. 20
5:12
Gyors cselekvést ígér hivatalba lépése után a 44. elnök (Kripto Akadémia)
Eljött a hatalomváltás nagy napja Washingtonban. Nyolc év után ma lelép a színről a 43. elnök, a 62 éves, republikánus George W. Bush, s leteszi a hivatali esküt utóda, a 47 éves, demokrata párti Barack Obama, az Egyesült Államok első afrikai-amerikai elnöke. Talán soha nem fogadtak új államfőt ilyen felfokozott várakozással, s régen nem tornyosultak a Fehér Ház új lakója előtt ilyen embert…
jan. 20
5:48
Obamáé lesz minden idők legdrágább eskütétele (Infostart)
Javában zajlanak az előkészületek 2,5 millió látogató fogadására Barack Obama keddi beiktatása alkalmából. Történelmi eseményhez méltóan ez lesz minden idők legdrágább és legszigorúbban ellenőrzött elnöki eskütétele.
jan. 20
6:06
Újraindult az orosz gázszállítás (Infostart)
Normális tranzitüzemelésre állt át az ukrán csővezetéket működtető társaság - közölte a Gazprom vezérigazgatója. A cég szóvivője hangsúlyozta: ezzel csaknem két hetes szünet után újraindult az Európába irányuló orosz földgázszállítás, amit az Európai Unió szakemberei ellenőriznek. Az FGSZ Földgázszállító Zrt. folyamatosan egyeztet az ukrán diszpécserszolgálattal a szállítások mielőbbi felújítása…
jan. 20
6:06
Szmogadó: aki többet szennyez, többet fizet (168 Óra Online)
Évente fizetendő "légszennyezési" adó bevezetését fontolgatja a román kormány a gépkocsikra, annak az elvnek az alapján, hogy aki többet szennyez, többet fizet.
jan. 20
6:24
Nagyon kell a gazdaságélénkítés! De mégis hogyan? (Kripto Akadémia)
A nemzetközi pénzügyi válság miatt kedvetlenebbé vált kölcsöntevékenység felújítására sürgették a bankokat az eurót használó európai uniós tagországok pénzügyminiszterei hétfő esti brüsszeli találkozójukon.
jan. 20
6:42
Palesztin bosszú (Kripto Akadémia)
Palesztin fegyveresek súlyosan megsebesítettek egy izraeli autóst hétfő este a ciszjordániai Rámalláh közelében fekvő Kochav Ha Sahar zsidó telep mellett - jelentette az izraeli közszolgálati televízió.
jan. 20
6:44
Ciki! Élő műsorban szólta el magát az alelnök felesége! (Kripto Akadémia)
Joe Biden az alelnöki és a külügyminiszteri poszt közül választhatott - szólta el magát a megválasztott amerikai alelnök felesége, Jill Biden az Oprah Winfrey-show hétfői esti műsorában.
jan. 20
6:46
A Palesztin Hatóság ellenőrizze a gázai újjáépítést! (Kripto Akadémia)
A Palesztin Hatóságnak kell ellenőriznie az izraeli offenzíva során súlyos pusztítást elszenvedett Gázai övezet újjáépítését - vélekedett a palesztin miniszterelnök.
jan. 20
7:00
Tudta? Érdekességek az elnöki beiktatásról (Kitekintő)
A hosszas amerikai elnökválasztási eseménysorozat a végéhez közeledik: január 20-án az ország történelme során kialakult hagyományos ceremónia keretében Barack Obama átveszi az Egyesült Államok elnöki hivatalát elődjétől, George W. Bushtól.
jan. 20
7:00
Miről tárgyal Algériában Szili Katalin? (Kripto Akadémia)
A magyar-algériai parlamenti kapcsolatok fejlesztéséről tárgyal kedden Algírban Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke Abdel-Azíz Ziarival, az algériai nemzetgyűlés alsóházának elnökével.
jan. 20
7:02
Gyurcsány Ferenc célja: Omán és Katar (Kripto Akadémia)
Magyarország egyoldalú energiafüggőségének enyhítése és a Perzsa(Arab)-öböl térségével folytatott gazdasági együttműködés erősítése a fő célja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök keddtől csütörtökig tartó ománi és katari látogatásának.
jan. 20
7:18
Pedofilhálózatot lepleztek le a Maddie-ügy nyomán (168 Óra Online)
A Portugáliában közel két éve eltűnt Madeleine McCann ügyén dolgozó spanyol magánnyomozók segítségével lepleztek le egy internetes pedofilhálózatot, amelynek eddig 13 tagját tartóztatták le - értesült a spanyol El Mundo című napilap.
jan. 20
7:18
"Bush elvtárst" horgászni hívta a brazil elnök (Kripto Akadémia)
Horgászkirándulásra hívta meg Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök a hivatalából kedden távozó amerikai kollégáját, George Busht - közölte a brazil elnöki hivatal.
jan. 20
7:36
Éles balkanyar - ex-gerillák hatalmon (Kitekintő)
A Farabundo Martí Nemzeti Felszabadítási Front szerezte meg a szavazatok többségét a vasárnap rendezett el salvadori törvényhozási és helyhatósági választásokon. Politikai elemzők szerint ez az eredmény a márciusi elnökválasztási reményeket is meghatározza.
jan. 20
8:12
Óriási váltságdíjért szabadon engedték a görög cégvezért (Infostart)
Szabadon engedték az emberrablók Periklesz Panagopulosz görög hajózási nagyvállalkozót keddre virradóra Athén közelében - közölte a rendőrség.
jan. 20
8:12
Gasparovic: a Selye János Egyetem híd a szlovákok és magyarok között (Kitekintő)
Nagyszabású ünnepséget tartottak a komáromi Selye János Egyetem ötéves fennállásának alkalmából, melyen a szlovák és a magyar köztársasági elnök is részt vett.
jan. 20
8:12
Jön már a gáz Ukrajnából (168 Óra Online)
Kedden hajnalban, közép-európai idő szerint 2 órakor megindult az orosz gáz Európa felé - erről maga Julija Timosenko ukrán kormányfő győződött meg a Gazprom központi diszpécsertermében - de az ukrán tranzitvezeték-rendszer megfelelő működési rendje közép-európai idő szerint 8 órakor áll helyre.
jan. 20
8:30
Finnország nem tartott a gáz-vitától (Kitekintő)
Svédország és Görögország után Finnország az, aki legkevésbé függ az orosz gáz hiányától.
jan. 20
8:30
Döbbenet: Pornóképeket készített tanárnőjéről egy diák (168 Óra Online)
Bíróság előtt kell felelnie tettéért annak a szimferopoli diáknak, aki képszerkesztő programmal, bosszúból pornófotókat hamisított a Krími Állami Orvosegyetem egyik dékánnőjéről, és a képeket feltette az internetre.
jan. 20
8:30
Amerikai kémeket végeztek ki a tálibok? (Kripto Akadémia)
A tálibok kivégeztek kedden Pakisztánban hat férfit, akiket az Egyesült Államoknak való kémkedéssel vádoltak - közölték a pakisztáni hatóságok.
jan. 20
8:48
Nagyon kielégítő az Alstom eredménye (Napi)
jan. 20
9:06
Elengedték a szaúdi tankert a szomáliai kalózok (Kitekintő)
Három millió dolláros váltságdíj megfizetése után engedtek szabadon egy szaudi óriástankert a szomáliai kalózok.
jan. 20
9:06
Régen volt ilyen! Nyugodtan telt az éjszaka a Gázai övezetben (Kripto Akadémia)
A vasárnap kihirdetett tűzszünet óta a második, keddre virradó éjszaka is nyugodtan telt a Gázai övezetben, egyetlen incidenst sem jelentettek - közölte egy izraeli katonai szóvivő.
jan. 20
9:08
Kína jobb katonai kapcsolatokat vár Obamától (Kripto Akadémia)
Kína felszólította kedden Barack Obama megválasztott amerikai elnököt, hogy törekedjen a gyakran feszült katonai kapcsolatok javítására Washington és Peking között.
jan. 20
9:24
Megtépázta a Logitechet a válság (Napi)
jan. 20
9:26
Obama lett a Pepsi új arca? (Napi)
jan. 20
9:42
"Istenem, jön Klaus!" (Kitekintő)
Brüsszel az EU válságától tart, hiszen éppen az euroszkeptikusnak elkönyvelt csehek fogják megszavazni jövő hónapban az Unió sorsát.
jan. 20
10:00
Hosszú távon nyereséges marad az Air France (Napi)
jan. 20
10:00
A Gazprom újraindította az európai gázszállítást (Kitekintő)
A Gazprom január 20-án kora reggel újraindította az Ukrajna területén keresztülhaladó európai gázszállítást - közölte Julija Timosenko ukrán kormányfő a ma reggeli moszkvai sajtókonferenciáján.
jan. 20
10:00
Megmutatjuk, hogyan vigyázzák Obama életét (Galéria!) (168 Óra Online)
Akár egymillió ember is Washington utcáira tódulhat Barack Obama beiktatásának napján. Az FBI több száz emberrel és a legfejlettebb technikai eszközökkel biztosítja majd az eseményt. Az iraki és afganisztáni hadszínterekről ismert páncélozott járműveket, távirányítású robotokat is felvonultat a Szövetségi Nyomozóiroda.
jan. 20
10:02
Tortúra: csípőfogóval vallattak két nőt a rendőrök (168 Óra Online)
Megkínozta a gyanúsítottakat kihallgatásuk során a harkivi rendőrség időközben elbocsátott két műveleti tisztje; egy kijevi lap hétfői cikke szerint a kényszervallatás alatt egyebek mellett csípőfogóval szorították a nők mellbimbóit.
jan. 20
10:18
Új elnökkel erősít a Toyota (Napi)
jan. 20
10:18
Milliós bírság Magyarországnak az Emberi Jogok Európai Bíróságától (Kripto Akadémia)
Milliós nagyságrendű kártérítésre kötelezte a magyar államot a Emberi Jogok Európai Bírósága, mert csaknem tíz évig tartott az eljárás egy kamionsofőr ügyében, akit egy súlyos baleset okozása miatt elítéltek, és börtönbüntetésének letöltése közben derült ki ártatlansága - mondta Tóth István, a sofőr ügyvédje hétfőn az MTI-nek.
jan. 20
10:20
Metro: 15 ezer munkahely a magasabb profit ára (Napi)
jan. 20
10:36
Tömeges öngyilkosság tervéről suttogtak (Infostart)
A Charta '77 emberi jogi mozgalom húsz évvel ezelőtt demonstrációt tervezett a prágai Vencel térre. Ezzel szerettek volna emlékezni Jan Palachra, aki 1969. január 16-án, a téren felgyújtotta magát a szovjetek vezette invázió ellen tiltakozva. A tiltás ellenére megtartott demonstrációt további tüntetések követték, a rendőrség mindegyiket szétverte. A hatalmon lévők úgy próbálták megakadályozni a…
jan. 20
10:36
Enyhül a készülő nyelvtörvény, de lényegében durvul is (Kitekintő)
"Magyarán: ha emléktáblát írunk magyar szöveggel, akkor azt először a minisztériumnak kellene jóváhagynia."
jan. 20
10:36
Cipőt dobott Bush-ra, most menedékjogot kér Svájctól (168 Óra Online)
Politikai menedékjogot akar kérni Svájctól Muntaszir az-Zaidi iraki újságíró, aki a múlt hónapban George Bush amerikai elnök felé hajította cipőjét egy bagdadi sajtótájékoztatón - közölte egy svájci ügyvéd hétfői lapnyilatkozatában.
jan. 20
10:38
Katasztrófa: istentiszteletre mentek, rájuk omlott a templom (168 Óra Online)
Hét ember életét vesztette, további ötvenhét pedig megsérült, miután rájuk omlott egy templom teteje a brazíliai Sao Paulóban - közölték a mentőalakulatok.
jan. 20
10:40
Jól érezték az égett madár szagát az utasok (168 Óra Online)
A Hudson folyóra leszállt Airbus feketedobozainak első vizsgálata megerősítette, hogy az amerikai utasszállító repülőgép két hajtóműve madarakkal történő ütközés következtében állt le - közölték a hatóságok.
jan. 20
10:42
A miniszter asszony zuhanyzós fotója kering a neten - befürdött (168 Óra Online)
Ellenzéki vezetők exhibicionistának nevezték Uruguay belügyminiszterét, amiiért egy zuhany alatti képet csatolt profiljához a Facebook-on, egy, az iwiw-hez hasonló nemzetközi közösségi portálon.
jan. 20
10:44
A Hamászt hirdette "győztesnek" Izraellel szemben (168 Óra Online)
Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök úgy értékelte hétfőn, hogy a Hamász iszlamista palesztin szervezet legyőzte Izraelt a gázai övezeti háborúban, és üdvözölte "sikerét".
jan. 20
10:46
Istentagadó buszt nem vezet a keresztény (168 Óra Online)
Egy meggyőződéses keresztény buszsofőr nem hajlandó azt a járművet vezetni, melynek oldalán öles betűkkel ateista szlogen hirdeti: „Valószínűleg nincs Isten.”
jan. 20
10:48
Tömegesen puskáztak, lebuktak a közszolga-vizsgán (168 Óra Online)
A kínai köztisztviselői vizsgán az utóbbi évek eddigi legtöbb pályázója, közel ezer felvételiző bukott le puskázás miatt, a csalókat súlyosabb esetben akár öt évre is eltilthatják a vizsga újbóli megírásától - adta hírül az MTI.
jan. 20
10:50
Rendkívüli hírhelyzet Obama beiktatásán! (168 Óra Online)
A vezető amerikai hírtelevízió, a CNN "rendkívüli hírhelyzetet" hirdetett ki Obama történelmi beiktatásának napjára a közvetítést nehezítő nagy hideg és a várható hatalmas tömeg miatt - tudatta az MTI.
jan. 20
10:52
Hitlerrel úgy kellett volna bánni, mint Szaddám Huszeinnel (168 Óra Online)
Simon Peresz izraeli elnök hétfőn tisztelettel adózott George Bushnak, és sajnálatát fejezte ki, hogy nem úgy bántak Adolf Hitlerrel, mint a leköszönő amerikai elnök tette Szaddám Huszein iraki diktátorral - írja az MTI.
jan. 20
10:54
Szmogadó: aki többet szennyez, többet fizet (168 Óra Online)
Évente fizetendő "légszennyezési" adó bevezetését fontolgatja a román kormány a gépkocsikra, annak az elvnek az alapján, hogy aki többet szennyez, többet fizet.
jan. 20
10:54
Cipőt dobott Bush-ra, most menedékjogot kér Svájctól (168 Óra Online)
Politikai menedékjogot akar kérni Svájctól Muntaszir az-Zaidi iraki újságíró, aki a múlt hónapban George Bush amerikai elnök felé hajította cipőjét egy bagdadi sajtótájékoztatón - közölte egy svájci ügyvéd hétfői lapnyilatkozatában.
jan. 20
10:56
Pedofilhálózatot lepleztek le a Maddie-ügy nyomán (168 Óra Online)
A Portugáliában közel két éve eltűnt Madeleine McCann ügyén dolgozó spanyol magánnyomozók segítségével lepleztek le egy internetes pedofilhálózatot, amelynek eddig 13 tagját tartóztatták le - értesült a spanyol El Mundo című napilap.
jan. 20
10:56
Katasztrófa: istentiszteletre mentek, rájuk omlott a templom (168 Óra Online)
Hét ember életét vesztette, további ötvenhét pedig megsérült, miután rájuk omlott egy templom teteje a brazíliai Sao Paulóban - közölték a mentőalakulatok.
jan. 20
10:58
Jön már a gáz Ukrajnából (168 Óra Online)
Kedden hajnalban, közép-európai idő szerint 2 órakor megindult az orosz gáz Európa felé - erről maga Julija Timosenko ukrán kormányfő győződött meg a Gazprom központi diszpécsertermében - de az ukrán tranzitvezeték-rendszer megfelelő működési rendje közép-európai idő szerint 8 órakor áll helyre.

Keresés