2009. január 21. szerda

jan. 21
5:12
A felelősség új időszaka kezdődik – hangsúlyozta a 44. amerikai elnök százezrek előtt (Kripto Akadémia)
Nehéz kihívásokra számít Barack Obama. A 44. amerikai elnök, akit tegnap iktattak be sok százezer ember előtt, beiktatási beszédében hangsúlyozta: függetlenül attól, hogy a nehézségeken nem lehet könnyen vagy rövid idő alatt túljutni, Amerika le fogja küzdeni, túl fog jutni ezeken. Kifejtette, hogy Amerika a válság közepén van, háborút folytat az erőszak és a gyűlölet ellen, és a gazdaság helyzete…
jan. 21
6:06
Obama már az első napon nekilát megváltani a világot (Infostart)
Gazdaság, Irak, Közel-Kelet, Guantánamo - a tervek szerint az újonnan beiktatott amerikai elnök már munkába állásának első hetében nekilát megoldani a legégetőbb kérdéseket. Úgy tűnik, mintha Barack Obama egy hét alatt akarná beváltani a hozzá fűzött óriási reményeket.
jan. 21
6:06
Túlzott becsületességét felehetően részegsége okozta (168 Óra Online)
Igen előzékeny vétkessel akadt dolga a rendőrségnek az Egyesült Államokban: az illető telefonált nekik, hogy karambolozott, az autót lopta, ittasan vezette és még jogosítványa sincs.
jan. 21
6:08
Obama: poroljuk le magunkat! (168 Óra Online)
Amerika sok és nehéz kihívással néz szembe, amelyeken nem lehet könnyen vagy rövid idő alatt túljutni, de Amerika le fogja küzdeni a nehézségeket - jelentette ki Barack Obama, az Egyesült Államok 44. elnöke beiktatási beszédében -- írja az MTI.
jan. 21
6:42
Obama beiktatása: felfüggesztett rendeletek és kihallgatások (Infostart)
Barack Obama új amerikai elnök kormányzata felfüggesztette elődje utolsó, még nem jogerős rendelkezéseit - jelentette be kedden a washingtoni Fehér Ház. Felfüggesztették a terroristagyanús személyek kihallgatását is a guantánamói amerikai haditengerészeti támaszponton az elnök beiktatásának napján.
jan. 21
6:42
Két szenátor összeesett a beiktatáson (Kripto Akadémia)
Két szenátor, Robert Byrd és Ted Kennedy is összeesett kedden a Capitoliumban tartott ünnepi beiktatási ebéden - jelentette a Fox News és a CNN hírcsatorna.
jan. 21
6:44
Guantánamón felfüggesztették a kihallgatásokat (Kripto Akadémia)
Felfüggesztették a terroristagyanús személyek kihallgatását a guantánamói amerikai haditengerészeti támaszponton kedden, Barack Obama új amerikai elnök beiktatásának napján.
jan. 21
6:46
Elkezdődött a koszovói hadsereg megalakítása (Kripto Akadémia)
Szerdán megkezdte működését a Koszovói Biztonsági Erő, s ezzel elkezdődött a volt szerb tartomány önálló hadseregének kialakítása.
jan. 21
6:48
Bush utca helyett Obama utca (Kripto Akadémia)
Ismeretlen mókamesterek a maguk módján ünnepelték Barack Obama amerikai elnök beiktatását San Franciscóban: öntapadós matricákkal Obama utcára keresztelték át a Bush utcát, az amerikai nagyváros egyik fő közlekedési ütőerét.
jan. 21
6:50
Befejeződött az elnöki beiktatási parádé! Részletek (Kripto Akadémia)
Befejeződött kedden Washingtonban az elnöki beiktatási parádé, amelynek élén Barack Obama elnök a Capitoliumból a Fehér Házba utazott, és amelyen 90 szervezet képviseletében 13 ezren vonultak fel.
jan. 21
6:52
Obama máris bekeményített! Függesztette Bush utolsó rendelkezéseit (Kripto Akadémia)
Barack Obama új amerikai elnök kormányzata felfüggesztette elődje utolsó, még nem jogerős rendelkezéseit - jelentette be a washingtoni Fehér Ház.
jan. 21
7:00
Az ENSZ az összes gázai határátkelő megnyitását szeretné (Infostart)
Az ENSZ azt szeretné, ha az összes gázai övezeti határátkelő megnyílna és Izrael nem csupán élelmiszert és gyógyszert, hanem építőanyag-szállítmányokat is beengedne a palesztin területre.
jan. 21
7:00
Románia "egységes nemzetállam" - A magyaroknak nem szóltak (Kitekintő)
Félelnöki rendszer bevezetését szorgalmazza Traian Basescu a gyakorlatilag már most is félelnöki demokráciaként működő Romániában. A gyanú szerint az államfő valójában elnöki rendszer bevezetését készíti elő.
jan. 21
7:00
A háború elveszi az emberek fizetését (Kripto Akadémia)
Az izraeliek és a palesztinok valamennyien kétszer olyan gazdagok lehetnének ma, ha a közel-keleti békefolyamat kezdete óta eltelt csaknem két évtizedben nem folytatódott volna a közöttük lévő konfliktus - állapította meg szerdán közzétett jelentésében egy nemzetközi szakértői csoport.
jan. 21
7:36
Februárban kezdődik a vörös khmerek első pere (Kitekintő)
Februárban fog megkezdődni az első per a Kambodzsában közel kétmillió halálos áldozatot követelő vörös khmer rezsim vezetői ellen.
jan. 21
7:54
Az amerikai kormány kérte a guantánamói perek felfüggesztését (Kripto Akadémia)
Barack Obama új amerikai elnök kormánya kérte helyi idő szerint kedden késő este, hogy a guantánamói börtöntáborban 120 napra függesszék fel azokat a tárgyalásokat, amelyek folyamatban vannak háborús bűnökkel vádolt foglyok ellen.
jan. 21
7:56
Vége! Az utolsó izraeli katona is elhagyta az övezetet (Kripto Akadémia)
Az utolsó izraeli katona is elhagyta szerda hajnalra a Gázai övezetet - jelentette be szerdán egy katonai szóvivő.
jan. 21
8:12
Obama csökkenteni akarta a várakozásokat (Infostart)
Barack Obama józan beiktatási beszédet mondott, amely alatta maradt a várakozásoknak - mondta a Demokratikus Átalakulásért Intézet igazgatóhelyettese az InfoRádió Aréna című műsorában. Magyarics Tamás szerint az új elnöknek az lehetett a célja, hogy mérsékelje az amerikaiak óriási elvárásait.
jan. 21
8:12
Bezár az Artek (Kitekintő)
Nincs pénz a világhírű gyermekközpont működtetésére.
jan. 21
8:12
Hogyan lehet megakadályozni az állami pazarlást? Jó tipp! (Kripto Akadémia)
A pazarlás ellen és az állami hivatalok jó hírének visszaállítása érdekében a tisztségviselők munkahelyének maximális méreteit is írásba foglalták Kínában.
jan. 21
8:30
A Toyota a király (Napi)
jan. 21
8:48
Bővítés: Törökország kijátssza az energia-kártyát (Kitekintő)
Törökország kénytelen lesz átgondolni a Nabucco gázvezetékre vonatkozó stratégiáját, amennyiben az Európai Unió továbbra is blokkolja az olyan kiemelt fontosságú csatlakozási fejezetekről szóló tárgyalásokat, mint az energiapolitika, jelentette be Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök tegnapi brüsszeli látogatása során. A gázvita következtében felmerült problémák miatt, a jövő héten,…
jan. 21
8:48
Bezárták az Egyesült Államok dubaji konzulátusát (Kripto Akadémia)
Biztonsági okokból szerdán egy napra zárva marad az Egyesült Államok konzulátusa Dubajban.
jan. 21
9:06
Kouchner beszámolt a gázai konfliktusról (Kitekintő)
Nem érdekli a francia országgyűlési képviselőket a gázai konfliktus!
jan. 21
9:42
Nagy-Britannia az atomrakétáit is elprivatizálta (Kitekintő)
Az Egyesült Királyságnak nincs többé érdekeltsége saját nukleáris robbanófejeinek előállításában. A többségi tulajdon amerikai magánkézbe került.
jan. 21
10:00
Az ukrajnai gázárak a legmagasabbak Európában (Kitekintő)
Európában csak egyetlen ország - Románia - kénytelen Ukrajnánál magasabb árat fizetni  az orosz gázért - jegyezte meg Konsztantin Borodin a Kijevi Energetikai Kutatóközpont igazgatója.
jan. 21
10:18
Nem Obama hibázott! (Kripto Akadémia)
Habár a híradások arról szólnak, hogy az eskütétel során Obama rontotta el a szöveget, azonban ez nem igaz, hanem a főbíró mondta rosszul, ezért tűnt úgy mintha a szavába vágna Obama, a beiktatáson egyébként felesége Michelle egy amerikai divattervező ruháját viselte
jan. 21
10:36
Okos mobil 30 forintért vagy ingyen (Napi)
jan. 21
10:36
Új korszakot remél a világsajtó Barack Obamától (Infostart)
Az amerikai sajtóhoz hasonlóan a párizsi, a sydneyi, a pekingi és a tokiói újságok is üdvözölték Barack Obamának, az Egyesült Államok 44. elnökének beiktatását, hangsúlyozva a válságban lévő világ óhaját a változásra.
jan. 21
10:36
Gašparovič: "Javult a kormány és a kisebbségek viszonya!" (Kitekintő)
Javult a szlovák kormány viszonya az országban élő nemzeti kisebbségekhez - mondták Gašparovičnak a kisebbségi képviselők.
jan. 21
10:36
Akár Európában is támadhat a Hezbollah? (Kripto Akadémia)
Egy év telt el Imad Mughniyeh, a libanoni Hezbollah egyik vezetőjének halála óta. A parancsnok Damaszkuszban lelte halálát, amikor egy autóba rejtett bomba robbant fel mellette
jan. 21
10:54
Németország tanulhat Obamától (Kripto Akadémia)
Barack Obamának sikerült az, hogy az amerikai emberek számára a legválságosabb időkben is bizalmat és reményt sugározzon - emelte ki szerdai nyilatkozatában Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter.
jan. 21
10:56
"Gasparovic távozik a magyaroktól, jön Radicová" (Kripto Akadémia)
A szlovákiai államfőválasztáson nem lebecsülendő ára, szerepe lesz a szlovákiai magyaroknak: részvételük aránya szerint 3-8 százalék szavazatot biztosíthatnak annak a jelöltnek, akit támogatni fognak - írta a Sme című pozsonyi napilap szerdán.
jan. 21
10:58
Obamát lekeverték (Kripto Akadémia)
A Kínai Központi Televízió (CCTV) hírcsatornája is élőben közvetítette az Egyesült Államok 44. elnökének beiktatási beszédét addig a pontig, amíg Barack Obama arról nem kezdett beszélni, hogy az előző nemzedékek hogyan szálltak szembe a kommunizmussal és fasizmussal.
jan. 21
11:12
Barroso összefogásra biztatja az új amerikai elnököt (Kitekintő)
Európa és az Egyesült Államok közötti transzatlanti kapcsolatok szorosabbra fűzését szorgalmazta az új amerikai elnök, Barack Obama keddi beiktatása kapcsán kiadott nyilatkozatában José Manuel Barroso bizottsági elnök.
jan. 21
11:12
Az utolsó katona is kivonult Gázából (Kripto Akadémia)
A korábbi várakozásoknak megfelelően, Obama hivatalba lépésének idejére Izrael az utolsó katonáját is kivonta a gázai övezet területéről, ezzel befejeződött a több mint három hétig tartó "öntött ólom hadművelet"
jan. 21
11:14
Fontos szerep juthat a magyaroknak Szlovákiában (Kripto Akadémia)
A szlovákiai államfőválasztáson nem lebecsülendő ára, szerepe lesz a szlovákiai magyaroknak: részvételük aránya szerint 3-8 százalék szavazatot biztosíthatnak annak a jelöltnek, akit támogatni fognak - írta a Sme című pozsonyi napilap szerdán.
jan. 21
11:30
Tényleg nincs pénz a globális bankrendszerben? (Napi)
jan. 21
11:30
Obama gazdasági csomagja csak fékezni tudja a válságot (Infostart)
Barack Obama amerikai elnök adócsökkentési és fejlesztési programja nagy támogatottságot élvez, viszont biztos, hogy nem ér el gyors és látványos eredményt - véli Móró Tamás, aki szerint 2010-ig elhúzódó válságra és 9 százalék körüli munkanélküliségre kell számítani az Egyesült Államokban.
jan. 21
11:30
Tőkést kérné fel az MPP az EP-választási nemzeti lista vezetésére (Kitekintő)
Nem mond le az önálló indulás lehetőségéről a Magyar Polgári Párt az idei Európai Parlamenti választásokon, sőt Tőkés László EP-képviselőt kéri fel a pártlista vezetésére.
jan. 21
11:30
Obama bezáratja a guantánamói börtönt (Metropol)
Barack Obama, az Egyesült Államok új elnöke beiktatása után alig néhány órával megtette az első lépést a guantánamói börtöntáborban működő különleges katonai törvényszékek megszüntetéséért. Az Európai Bizottság igazságügyi biztosa „erős, szimbolikus lépésnek” nevezte a guantánamói eljárások felfüggesztését. Svájc befogadná a rabok egy részét.
jan. 21
11:48
A Fiat kifoszthatja a Chryslert (Napi)
jan. 21
11:48
A bakik miatt Obamának újra le kell tennie az esküt? (Infostart)
Meglehet, sok száz millióan értékelték az új amerikai elnök, Barack Obama teljesítményét, hogy kívülről, folyékonyan elmondta előre megírt, bő negyedórás beszédét, ám a rövid elnöki eskütétel már nem sikeredett ennyire gördülékenynek. Pedig csak annyi lett volna a feladat, hogy megismételje John G. Roberts legfelsőbb bíró szavait.
jan. 21
12:06
Pestissel támadna az al-Kaida? (Infostart)
Elképzelhető, hogy biológiai fegyver "barkácsolása" közben fertőződtek meg pestissel az al-Kaida tagjai, akik Algériában haltak meg a kórtól.
jan. 21
12:06
EP választás: Továbbra sem érdekel minket, ki irányítja Európát (Kitekintő)
Annak ellenére, hogy az Európai Parlament döntéshozatali szerepe az elmúlt évtizedekben jelentősen megnőtt, ráadásul ez az intézmény bír a legnagyobb választói bizalommal, az EU 27 tagállamában végzett felmérések szerint idén is alacsony részvételre számíthatunk az európai parlamenti választásokon. Az Eurobarometer felmérése szerint a magyarok 52 százalékát nem érdeklik az európai választások. A…
jan. 21
12:24
Meghajoltak a bankárok az államfő akarata előtt (Infostart)
Meghajoltak Nicolas Sarkozy akarata előtt a francia bankok vezetői, és egyöntetűen lemondanak a 2008-as évhez kapcsolódó teljesítményarányos mozgóbérükről, illetve bónuszaikról, ezzel párhuzamosan pedig a pénzintézetek a tervezettnél kevesebb osztalékot fizetnek az idén. Ezt a francia bankszövetség elnöke jelentette be kedden, azt követően, hogy a vezető pénzemberek találkoztak az államfővel.
jan. 21
12:24
Fotó-bizonyíték: kiemelik a tengerből a magyar gép halott utasait (168 Óra Online)
1975. szeptember 30-án a tengerbe zuhant a Malév 240-es Budapest-Bejrút járata, a gép ötven utasa és a tízfőnyi személyzet életét vesztette. A szerencsétlenség körülményeiről azóta is számos elmélet és spekuláció látott napvilágot. Legutóbb a holland de Volkskrant-ban jelent meg egész oldalas cikk a témáról, „Szellemrepülés” címmel.
jan. 21
12:42
Hamász: megfogyva bár, de törve nem... (Kitekintő)
A Hamászra a legnagyobb csapást nem az izraeli bombák, hanem a gázai-egyiptomi határon zajló fegyvercsempészet megakadályozása érdekében tett diplomáciai erőfeszítések mérték.
jan. 21
13:00
A világ vezetői üzennek Obamának (Kitekintő)
Amint 2 millió ember nézte Barack Obama eskütételét Washingtonban, a világ vezető politikusai is nyilatkoztak a történelmi esemény alkalmából. A BBC összegyűjtött egy csokrot ezekből, a Kitekintőn ebből szemezgetünk.
jan. 21
13:00
A válság nem tetszik az embereknek (Kripto Akadémia)
A pénzügyi válság miatt tiltakozó tömeg Izland fővárosában szerdára virradóra, a tüntetések kezdete óta első ízben, éjszaka is a parlament épülete előtt maradt.

Keresés