2009. január 26. hétfő

jan. 26
5:12
Berlusconi megint bunkó beszólással sokkol (168 Óra Online)
- Ismét felháborodást keltett egy kijelentésével vasárnap Silvio Berlusconi olasz kormányfő; azt mondta, az olasz nők olyan szépek, hogy katonai kíséretre van szükségük, nehogy megerőszakolják őket.
jan. 26
5:48
A világ megpróbálja megakadályozni a Hamász újrafelfegyverzését (Kripto Akadémia)
Barack Obama új amerikai elnök nem késlekedik: alig egy héttel közelkeleti különmegbízottjának kinevezése után máris a helyszínre küldte John Mitchellt, aki a tervek szerint szerdán érkezik a térségbe. Az Egyesült Államok és Franciaország hadihajókat kíván a térségbe küldeni, így akadályozva meg a Hamász fegyverutánpótlását. Ez a tegnap ismertetett német béketerv egyik célja is.
jan. 26
5:50
"A nácik franciaországi megszállása nem is volt annyira embertelen"-Megbüntetve? (Kripto Akadémia)
Franciaország büszke múltjára, az országban nem tűrik a szélsőséges kijelentéseket. Egy fellebbviteli bíróság a napokban megerősítette azt a Jean-Marie Le Pen ellen korábban hozott ítéletet, amellyel felfüggesztett börtönbüntetésre és pénzbírságra ítélték. A szélsőjobboldali Nemzeti Front elnöke egy ízben azt találta mondani, hogy a nácik franciaországi megszállása nem is volt annyira embertelen.
jan. 26
6:42
Sarkozyné: "Egy elnökfeleség ilyenről nem beszélhet" (168 Óra Online)
- Visszautasította Carla Bruni, a francia államfő hitvese azokat az olasz sajtóban megjelent vádakat, amelyek szerint közbenjárt a brazil elnöknél a dél-amerikai országba menekült valamikori olasz szélsőbaloldali aktivista, Cesare Battisti ügyében.
jan. 26
6:44
Elsüllyedt egy bárka, negyven halott (168 Óra Online)
Elsüllyedt egy túlzsúfolt folyami bárka vasárnap Vietnam középső részén, legkevesebb negyven ember vízbe fulladt - közölte a rendőrség.
jan. 26
6:48
Obama és Chávez máris összekaptak (Kitekintő)
Obama egyik beiktatása előtti interjúja során hátráltató tényezőként utalt Hugo Chávezre. A venezuelai kormányzat helyesbítést kért.
jan. 26
7:00
Legkevesebb negyven ember fulladt vízbe Vietnamban (Kripto Akadémia)
Elsüllyedt egy túlzsúfolt folyami bárka vasárnap Vietnam középső részén, legkevesebb negyven ember vízbe fulladt - közölte a rendőrség. A halottak kétharmada nő, s hét gyerek is van a halálos áldozatok között.
jan. 26
7:18
Az Obama-lányokat fegyelmezné Anne Hathaway (168 Óra Online)
Neveletlenből lesz a legjobb nevelő. A bűbájos Anne Hathaway-t neveletlen hercegnőként ismerte meg a világ, azóta számos nagy sikert tudhat a magáénak, idén még talán az Oscar-díjat is besöpri, miközben éppen A csajok háborúja című vígjátékkal (The Bride Wars, hazai bemutató: január 29.) hódít.
jan. 26
7:24
Két napos tárgyalás a Lisszaboni Szerződésről (Kitekintő)
Két napon keresztül fogja vizsgálni a Lisszaboni Szerződést a német alkotmánybíróság februárban.
jan. 26
8:00
Bolívia ismét válaszút előtt (Kitekintő)
Alig fél évvel az Evo Morales elnök visszahívását célzó referendum 67%-os elutasítása után január 25-én az új alkotmány sorsáról döntenek a bolíviai választók.
jan. 26
8:36
Fából földgázt! (Kitekintő)
Egy újfajta eljárás elérhetőbbé teszi a környezetbarát energiaforrásokat.
jan. 26
8:48
A Harley-Davidsonhoz is begurult a válság (Napi)
jan. 26
9:12
Egyre rémisztőbb adatok jönnek a gazdaságról (Kitekintő)
A mérések kezdete óta soha nem látott mértékben, 26,2 százalékkal zuhant az eurózóna ipari rendelésállománya novemberben az egy évvel korábbi szinthez képest – közölte az Eurostat. Az EU makrogazdasági helyzetének romlásáról folyamatosan újabb és újabb hírek érkeznek. Az elmúlt napokban csupán egyetlen apró reménysugár csillant fel: a beszerzői menedzserindex hajszállal javult.
jan. 26
9:24
Két embert megölt, majd főbe lőtte magát (168 Óra Online)
Két diáklányt lelőtt és hét hallgatót megsebesített hétfőre virradóra egy férfi egy diákklubnál az egyesült államokbeli Oregon államban.
jan. 26
9:26
Szörnyű pedofil botrány az egyház berkeiben (168 Óra Online)
Több tucatnyi siketnéma gyermeket és kamaszt molesztáltak és erőszakoltak meg egy veronai egyházi intézményben 1984-ig. A volt növendékek évtizedes szenvedés után összeszedték a bátorságukat, és nyilvánosságra hozták az átélt borzalmakat. Több megvádolt egyházi ember még mindig az intézményben dolgozik.
jan. 26
9:48
Időzített bomba: A törökök nem akarnak integrálódni (Kitekintő)
Egy német bevándorláskutató intézet friss tanulmánya ijesztő eredményeket mutat a németországi törökök helyzetét illetően.
jan. 26
10:00
Azért sem kell állami pénz a Fordnak (Napi)
jan. 26
10:02
Melyek a legmegbízhatóbb használt autók? (Napi)
jan. 26
10:06
Árleszállítások éve Romániában (Kitekintő)
Minden rosszban van valami jó, tartja a régi bölcsesség, mely még a súlyos pénzügyi-gazdasági válság idején is beigazolódni látszik.
jan. 26
10:42
Oroszországnak bocsánatot kell kérnie Ukrajnától (Kitekintő)
Az Egyetlen Centrum párt elnöke, Igor Krily úgy véli, Julija Timosenko kormányfőnek kötelessége rábírnia orosz kollégáit arra, hogy kérjenek publikusan elnézést Ukrajnától az alaptalan rágalmazásokért.
jan. 26
11:18
Hazárdjáték folyik a Pátria Rádióval (Kitekintő)
A középhullámon való sugárzás megszűntetésével Szlovákia némely régiójában a Pátria rádió nem lesz fogható. Az átállás okozta problémák megoldást igényelnek.
jan. 26
11:36
Hírek a kolozsvári választásokról (Kitekintő)
Ma véglegesen eldől, hogy lesz-e magyar polgármester-jelölt Kolozsváron.
jan. 26
11:48
Még nagyobb lett a gyógyszerpiaci megafúzió (Napi)
jan. 26
11:48
Halálos vihar után áradás fenyeget (Infostart)
Kilencen vesztették életüket a hét végi ítéletidőben dél-nyugat Franciaországban, és bár hétfőre a német meteorológusok által Klausnak nevezett vihar elcsitult, közel 700 ezer háztartásban továbbra sincs áram, emiatt mintegy 300 ezer előfizetőnél szünetel a telefonszolgáltatás, a közel negyedmilliós Bordeaux-ban és környékén pedig zárva vannak az iskolák. A kárelhárítás nagy erőkkel zajlik, ám a…
jan. 26
12:12
Ne hallgassunk a kisebbségi problémákról! (Kitekintő)
Ez év június 6-án tartják az Európai parlamenti választásokat. A Magyar Koalíció Pártja képviselőjelöltjeinek listáját csakúgy mint 5 évvel ezelőtt, Bauer Edit vezeti.
jan. 26
12:24
Bankfúziós hullám indul Franciaországban? (Napi)
jan. 26
12:42
Gyenge karácsonyt zárt a Philips (Napi)
jan. 26
12:48
Mindenki Obama akar lenni (Kitekintő)
Irak nem sokban különbözik bármely más, demokratikus választásokra készülő országtól: az egész ország a kampány lázában ég és a jelöltek, pártok stratégiáját, taktikáját elemzi.
jan. 26
13:00
A nagybank visszautasította a mentőövet (Napi)
jan. 26
13:03
Markó lemondatásáról tárgyaltak (Kitekintő)
"Tisztázó jellegű” találkozó jött létre a hétvégén Markó Béla szövetségi elnök és a Bihar megyei RMDSZ vezetői között.  Biró Rozália, Nagyvárad alpolgármestere nem kívánt részleteket elárulni "a belső megbeszélésről”.
jan. 26
13:18
Miroslav Lajcák az új szlovák külügyminiszter (Infostart)
Miroslav Lajcák az új szlovák külügyminiszter - a nemzetközi közösség eddigi boszniai főmegbízottját hétfőn Pozsonyban nevezte ki Ivan Gasparovic köztársasági elnök. Jan Kubist egy szintén tapasztalt diplomata váltja fel, Lajcák eddig a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai megbízottja volt.
jan. 26
13:39
Életmentőt ölt a cápa (Kitekintő)
jan. 26
13:54
Sátán volt a beceneve a magányos belga ámokfutónak (Infostart)
Magányos, falfehér arcú fiatalember a pénteki belgiumi bölcsődei ámokfutás elkövetője. A húszéves fiú spártai egyszerűségű lakásban lakott, senkivel nem beszélt, nem voltak barátai és hobbija sem - a filmnézésen kívül. Úgy tűnik, a támadást is az utolsó Batman-film, A sötét lovag egyik szereplője, a Jokert alakító Heath Ledger halálának évfordulójára időzítette.
jan. 26
14:15
Megvilágosodott a szlovák külügyminiszter? (Kitekintő)
Érdekes változást figyelhetünk meg Jan Kubis személyiségében, az ex-külügyminiszter Die Pressének adott interjújának fényében.
jan. 26
14:30
A bírság vitte el a gyógyszeróriás nyereségét (Napi)
jan. 26
14:30
Már üzemel a világ első naperengiával működő erőműve (Infostart)
A Kölntől nyugatra fekvő Jülich közelében megkezdődött a világ első napenergiával üzemeltetett erőművének próbajáratása. Jó idő esetén máris 400 lakás áramellátását tudja biztosítani a kísérleti erőmű.
jan. 26
14:33
Szentpéterváron az áremelés mellett tüntettek (Kitekintő)
Az Élenjárók nevű polgári csoportosulás „kormánypárti” tüntetést szervezett Szentpéterváron, melynek az Egyetértők menete nevet adták.
jan. 26
14:48
Hibridautó-bukás az USA-ban (Napi)
jan. 26
15:06
A McDonald's még mindig kaszál a válságon (Napi)
jan. 26
15:09
Szerbia nemsokára az EU-ban? (Kitekintő)
Vuk Jeremics szerb külügyminiszter mai brüsszeli látogatása során több uniós vezetővel is tárgyal. Belgrád szeretné, ha egy éven belül megkezdenék az országgal a csatlakozási tárgyalásokat.
jan. 26
15:24
Világháborús állapotok az amerikai építőiparban? (Napi)
jan. 26
15:24
Pártatlansága védelmében nem közöl segélyfelhívást a BBC (Infostart)
Kényes kérdést vitat a brit közvélemény: a BBC nem kívánja közölni a gázai károsultak segélyezését célzó felhívást, mert pártatlanságát mindennél előbbre valónak tartja.
jan. 26
15:26
Tőkeemeléssel erősíti magát az AIG európai biztosítási holdingja (Napi)
jan. 26
15:42
Megint bezár a Dacia (Napi)
jan. 26
15:45
A vártnál rosszabbak Szlovákia gazdasági kilátásai (Kitekintő)
A legújabb adatok szerint mindössze 2,7 százalékos éves gazdasági növekedésre számíthat idén Szlovákia.
jan. 26
16:03
Lajcák Gönczcel is hamar kapcsolatba akar lépni (Kitekintő)
Prágába vezet majd Miroslav Lajcák új külügyminiszer első útja, és rövid időn belül kapcsoaltba szeretne lépni magyar kollégájával, Göncz Kingával is.
jan. 26
16:18
Képtelen beilleszkedni a legnagyobb kisebbség (Infostart)
Németországban a törökök alkotják a legnagyobb bevándorlóréteget: számuk megközelíti a hárommilliót. Egy most készült tanulmány azonban kimutatta, hogy éppen a törökök beilleszkedése terén súlyos problémák mutatkoznak.
jan. 26
16:36
Orosz lépés, mely aggodalmat kelthet az Egyesült Államokban (Kripto Akadémia)
Oroszország idén megkezdi egy haditengerészeti támaszpont építését Ocsamcsira abháziai városban - közölte hétfőn a fekete-tengeri orosz hadiflotta vezérkarának egyik tisztségviselője.
jan. 26
16:39
Az év filmes szenzációjának otthon nem örülnek (Kitekintő)
Megosztotta az indiaiakat a Mumbai nyomornegyedében játszódó Gettó millomos (Slumdog Millionaire) című brit-amerikai film. Úgy érzik, szegénységükből gazdagodnak a nyugatiak.
jan. 26
16:54
Lemondott az izlandi kormány (Kripto Akadémia)
Bejelentette hétfőn Geir Haarde izlandi miniszterelnök a mélyülő pénzügyi válság nyomán népszerűtlenné vált kormányának azonnali lemondását.

Keresés