2009. január 6. kedd

jan. 6
5:42
A Hamász újabb rakétákat lőtt ki- Lesz tűzszünet? (Kripto Akadémia)
Izrael szárazföldi és légiereje tegnap folytatta a gázai hadműveletet, de a Hamász harci erejét nem sikerült megtörni. Negyvennél is több rakétát lőttek ki tegnap Szderot, Askelon és Asdod városokra – súlyos anyagi károkat okozva. Erőteljes nemzetközi diplomáciai erőfeszítések kezdődtek a tűzszünet elérése érdekében. Cipi Livni izraeli külügyminiszter elutasította tegnap az Európai Unió tűzszüneti…
jan. 6
6:18
Izraeli harckocsik vonultak be Hán-Júniszba (Infostart)
Izraeli harckocsik vonultak be kedden napfelkelte előtt Hán-Júniszba.
jan. 6
6:36
Tovább forrnak az indulatok a Gázai övezetben (Kripto Akadémia)
Ismét összeül az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy áttekintse a gázai övezeti helyzetet, és megpróbáljon közös álláspontot kialakítani - jelentette be Jean-Maurice Ripert, a soros BT-elnök Franciaország ENSZ-nagykövete hétfőn.
jan. 6
6:38
Saját katonáit ölte meg egy izraeli harckocsiból kilőtt gránát (Kripto Akadémia)
Három izraeli katonát megölt, négyet pedig megsebesített egy izraeli harckocsiból tévesen kilőtt gránát a Gázai övezetben dúló harcok során - jelentette be az izraeli hadsereg kedden hajnalban.
jan. 6
6:40
Egyik háborúzó fél sem akar békét? (Kripto Akadémia)
Az izraeli miniszterelnök hallani sem akar tűzszünetről mindaddig, amíg nincs biztosíték arra, hogy többé nem éri palesztin rakétatámadás Izrael földjét.
jan. 6
6:42
A palesztinok az ENSZ-től várják a megoldást (Kripto Akadémia)
A palesztinok remélik, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa hamarosan határozatban szólít fel egy gázai tűzszünetre, az izraeli támadások azonnali leállítására, illetve egy nemzetközi erő felállítására, hogy megvédelmezze a polgári személyeket.
jan. 6
6:54
Fordulat: 300 milliárd dollár adócsökkentésre (Kitekintő)
Több száz milliárd dolláros adócsökkentéssel normalizálná a pénzügyi válság következtében kialakult gazdasági helyzetet a megválasztott elnök.
jan. 6
7:30
Folytatódik az alkotmányos huzavona (Kitekintő)
Míg a központi kormányzat számos tisztségviselője az országot járja, hogy minél több választópolgárral ismertessék meg az új alkotmánytervezetet, addig a bolíviai ellenzék képviselői minden tőlük telhetőt megtesznek a bojkott érdekében.
jan. 6
7:30
India szerint Pakisztán háborús hisztériát szít (Kripto Akadémia)
Háborús hisztéria szításával, valamint a tavaly novemberi mumbai (bombayi) merényletek támogatásával vádolta kedden Pakisztánt Manmohan Szingh indiai kormányfő.
jan. 6
8:06
Gordon Brown a nagy gazdasági válság nyomában (Kitekintő)
Gordon Brown 100.000 új munkahely teremtésén fáradozik, az ellenzék szerint "csak levegőbe beszél".
jan. 6
8:06
Izrael bekeményített! Harckocsik vonultak be Hán-Júniszba (Kripto Akadémia)
Izraeli harckocsik vonultak be kedden napfelkelte előtt Hán-Júniszba.
jan. 6
8:24
Óriási a baj! Erőteljesen csökkentek az orosz földgázszállítások (Kripto Akadémia)
A Gazprom orosz energetikai cég drasztikusan csökkentette az Ukrajnán keresztül áramló, európai fogyasztóknak szánt földgázszállításait, és ez "néhány órán belül" zavarokat fog okozni Európa földgázellátásában - ezt közölte kedden reggel az ukrán Naftogaz illetékese.
jan. 6
8:42
Az orosz-ukrán gázvita azonnali uniós választ kíván (Kitekintő)
Az egy hete tartó gázvitában Oroszország és Ukrajna is támogatást várt Brüsszeltől. Az orosz gázelzárás hatását hat uniós tagállamban, köztük Magyarországon is érzékelni lehetett, ezért a tagállamok uniós követei ma (január 5.) megbeszélést tartanak a belga fővárosban. A cseh elnökség támogatásával lezajló találkozón közös választ igyekeznek kidolgozni.
jan. 6
9:00
Kórházakban keresnek menedéket a Hamász vezetői? (Kripto Akadémia)
A Gázai övezet kórházaiban, valamint olyan nemzetközi intézmények közelében, mint az ENSZ-szervezetek és a Nemzetközi Vöröskereszt, keresnek menedéket a Hamász egyes vezetői - írta kedden a Háárec című izraeli lap, palesztin forrásokra hivatkozva.
jan. 6
9:18
Fico már tart a válság hatásától (Kitekintő)
Robert Fico kormányfő a gazdasági válság kezelésében látja kormányának sorsát.
jan. 6
9:36
Ceausescu utolsó szilveszteri üzenete célba ért? (Infostart)
Húsz évvel ezelőtt sem mulasztották el az akkori politikai vezetők országuk népét újévi jókívánságokkal és a kor szokásainak megfelelően bölcs intelmekkel ellátni. Nicolae Ceausescu 1989-es szilveszteri üzenete élete utolsó ilyen aktusa volt, hiszen egy év múlva kivégezték. Utolsó üzenetében a vezér minden román állampolgárt felszólított, hogy törekedjék jó eredményekre a munkában. Mihail…
jan. 6
9:36
Robbanhat Kárpátalja (Kitekintő)
A ruszinok nemcsak az ukrán területi integritást borítanák, hanem Koszovóhoz hasonlóan ismét vitát szítanának a nyugati országok között. Oroszország kezében a végső döntés.
jan. 6
9:54
Nem veszélyes a növényvédőszer az üdítőitalokban? (Infostart)
Háromszázszor nagyobb mennyiségben tartalmaznak növényvédőszert a Coca-Cola cég Nagy-Britanniában forgalmazott üdítőitalai, mint az üveges vagy a csapvíz. A társaság szerint ugyanakkor nem veszélyes az italok fogyasztása, mert csak kis mennyiségben tartalmaznak vegyszert.
jan. 6
10:12
A Toyota is bezárja gyárait (Napi)
jan. 6
10:12
Felvásárlási pánik Belaruszban (Kitekintő)
A Belarusz Nemzeti Bank 2009. január 1-vel húsz százalékkal leértékelte a belarusz rubelt az amerikai dollárral szemben – jelentették belarusz hírügynökségek.
jan. 6
10:48
A Harvard szakértői is Chávezt pártolják (Kitekintő)
Több neves Latin-Amerika szakértő petícióban utasította el azt a vádat, mely szerint a politikai intolerancia és az emberi jogi garanciák fokozatos megvonása jellemzi Chávez kormányzásának elmúlt évtizedét.
jan. 6
11:06
„Gondoskodnak a Szlovákiában élő magyar nemzetiségű hívekről!” (Kitekintő)
Minden nagyon szép, minden nagyon jó és mindennel megvagyunk elégedve állítja a magyar hívek nevében a Szlovák Püspökkari Konferencia szóvivője.
jan. 6
11:42
A Gazprom csökkentette az európai gázszállítás mennyiségét (Kitekintő)
A Gazprom mától 65,3 millió köbméterrel csökkenti az Ukrajnán keresztülhaladó európai gázszállítás mennyiségét. Állításuk szerint Ukrajna ennyivel csapolta meg az európai szállítást.
jan. 6
12:00
Gáza: a sebesülteket szállító autókat is kilőnék (Infostart)
Humanitárius katasztrófa fenyegeti a Gázai övezetet. Lukács Csaba, a Magyar Nemzet főmunkatársa a Baptista Szeretetszolgálat orvoscsoportjával utazott a helyszínre, azt mondta az InfoRádiónak, hogy tömegesen menekülnének a Gázai övezetben élő palesztinok Egyiptomba, azonban nem engedik be őket a kairói hatóságok, eddig mindössze 102 palesztin jutott át a határon.
jan. 6
12:00
Szlovákia belépésével ünnepel az eurózóna (Kitekintő)
Szlovákiában 2009. január elsejétől hivatalos fizetőeszköz az euró, éppen attól a naptól, mikor a közös uniós pénz tíz éves lett. Északi szomszédunk az eurózóna tizenhatodik tagállama, és ezzel már 323 millió állampolgár használja az eurót nap, mint nap.
jan. 6
12:36
Méghogy nincsenek háborúk?! (Kitekintő)
A legaggasztóbb jelenség, hogy a 2008-ban kialakult négy súlyos krízisből három Európa területén található.
jan. 6
12:54
Most semmiképpen ne utazzunk a Gázai övezet környékére! (Kripto Akadémia)
A Külügyminisztérium nyomatékosan tanácsolja, hogy a magyar állampolgárok ne közelítsék meg a Gázai övezetet, illetve annak 45 kilométeres körzetét - közölte Szelestey Lajos szóvivő kedden az MTI-vel.
jan. 6
13:12
India átadta bizonyítékait Pakisztánnak (Kitekintő)
India átadta Pakisztánnak a mumbai merényletekkel kapcsolatos nyomozati anyagot.
jan. 6
13:48
A környezetszennyezés veszélyeire hívta fel a figyelmet a pápa (Infostart)
A fokozódó környezetszennyezés veszélyeire hívta fel a figyelmet Vízkereszt napi szentmiséjében a katolikus egyház feje.
jan. 6
13:48
Magyar polgármestere van Kolozsvárnak (Kitekintő)
Ideiglenesen László Attila RMDSZ-es alpolgármester vette át Kolozsvár vezetését a tegnap lemondott Emil Boc polgármestertől.
jan. 6
13:50
Rijád: a szaúdi királyság ékköve (Kitekintő)
jan. 6
14:06
A Chrysler lett a leggyengébb láncszem (Napi)
jan. 6
14:06
Szlovákiában nincs szükség kisebbségi biztosra (Kitekintő)
Kisebbségi ombudsman intézményének létrehozása teljesen felesleges Pavel Kandráč szlovák emberi jogi biztos szerint.
jan. 6
14:24
Robbanás egy albániai katonai üzemben (Kripto Akadémia)
Robbanás történt kedden egy albániai katonai üzemben, a detonációban egy ember életét vesztette.
jan. 6
14:42
Mindenki csak tippel, meddig tart majd a válság (Infostart)
A különböző német gazdaságkutató intézetek egymástól eltérően vélekednek arról, hogy mikorra várható a pénzügyi válság vége. A kormány most készülő konjunktúraélénkítő csomagtervében abból indul ki, hogy a gazdaság motorjának csúcsra járatásához még 2010-ben is központi támogatásra lesz szükség.
jan. 6
14:42
40 évet késett a karácsonyi ajándék (Kitekintő)
Egy ausztrál férfinak 39 évébe telt az 1000 forintos tartozását visszafizetni
jan. 6
14:42
"Semmi sem igazolja az izraeli katonák tetteit" (Kripto Akadémia)
Elítélte az izraeli katonák által a Gázai övezetben a polgári lakosság ellen elkövetett kegyetlenkedéseket kedden a török kormányfő, aki arra szólította fel a nemzetközi közösséget, hogy tegyen sürgős lépéseket egy tűzszünet érdekében.
jan. 6
14:44
"Az ember nem válhat önmaga istenévé" (Kripto Akadémia)
A fokozódó környezetszennyezés veszélyeire hívta fel a figyelmet vízkereszt napi szentmiséjében a katolikus egyház feje.
jan. 6
15:18
A Logitechet is elérte a válság (Napi)
jan. 6
15:18
"Ha nem lépünk gyorsan, két számjegyű munkanélküliségi ráta várható" (Infostart)
A két hét múlva hivatalba lépő Barack Obama szerint tovább romlik az amerikai gazdaság állapota. A megválasztott amerikai elnök több százmilliárd dolláros élénkítő csomaggal akarja talpra állítani a gazdaságot. Érdekes módon intézkedései között szerepelne az is, hogy az amerikai cégek 300 milliárd dollár értékű adó visszatérítést kapnának a korábban megfizetett járulékokból.
jan. 6
15:18
A hazai és nemzetközi energia szektor sajtószemléje - 2009. január 6. (Kitekintő)
Az energia szektor magyar és angol nyelvű sajtójának szemléje.
jan. 6
15:36
Minden eddiginél több panasz érkezett a cégekre (Napi)
jan. 6
15:36
Ki lesz az új szlovák külügyminiszter? (Kitekintő)
Alig egy hét van hátra Ján Kubiš külügyminiszter távozásáig, utódjának neve azonban még nem ismert.
jan. 6
15:54
Rettegnek az ebola-veszély miatt (Infostart)
Miközben Kongó keleti részén polgárháborús állapotok uralkodnak, az ország déli körzeteiben ismét megjelent a potenciálisan halálos ebola vírus, ezért a szomszédos Angola lezárta észak-keleti határszakaszát. Hivatalosan eddig néhány tucat betegről tudni.
jan. 6
16:12
A fővárosok már készítik a biztos-jelölteket (Kitekintő)
Egy év múlva kerül sor az új Bizottság összeállítására, de a tagállamok már most fontolgatják, hogy kit jelöljenek a biztosi pozíciókba. Egyes biztosokat megtartanának, másokat azonban visszahívnának a belpolitikába, hogy más politikusoknak adjanak európai szereplési lehetőséget.
jan. 6
16:48
Öngyilkos lett a német milliárdos? (Napi)
jan. 6
16:48
Új Gandhi érkezett! (Kitekintő)
India politikus-dinasztiájának egyik legfiatalabb képviselőjének, Rahul Gandhinak a szerepvállalása rendkívüli hatással lehet az országban zajló választásokra.
jan. 6
17:06
Basescu tanácsadója lett Eckstein-Kovács (Kitekintő)
Kisebbségekkel foglalkozó elnöki tanácsosnak nevezte ki az államfő kedden Eckstein-Kovács Pétert, az RMDSZ volt szenátorát, áll az államelnöki hivatal közleményében.
jan. 6
17:24
Újabb mentőcsomagot akarnak az amerikaiak (Napi)
jan. 6
17:42
Alkotmánybíróság előtt a cseh rakétapajzs-megállapodás (Kitekintő)
A szociáldemokraták reménykednek: a Lisszaboni Szerződés ugyan nem sérti a cseh alkotmányt, de az Egyesült Államokkal kötött rakétapajzs-megállapodás talán igen

Keresés