2009. január 8. csütörtök

jan. 8
6:36
Egyiptomban tárgyalnak az izraeliek és a palesztinok (Kripto Akadémia)
Magas rangú egyiptomi diplomaták közlése szerint Egyiptom azt tervezi, hogy csütörtökön Kairóban külön-külön tárgyalásokat kezd Izrael, a Palesztin Hatóság és a Hamász képviselőivel a gázai övezeti válságról.
jan. 8
6:38
Elfogyott a türelem! Izrael távozásra szólította fel Rafah lakosait (Kripto Akadémia)
Az izraeli hadsereg röplapokon szólította fel Rafah lakosságát, hogy hagyja el lakhelyét, mert hamarosan légicsapásokat mérnek a közeli csempészalagutakra.
jan. 8
6:40
Bombával fenyegtőzött egy repülőgép utasa (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vették és kihallgatták egy amerikai belföldi légi járat egyik utasát, aki a landolás utolsó perceiben felpattant helyéről, és azt üvöltözte, hogy bomba van nála.
jan. 8
6:45
Gáza: "A Biztonsági Tanács nem képes kezelni a helyzetet" (Infostart)
Újabb eredménytelen napot zárt az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán: a számtalan egyeztetés ellenére sem sikerült megállapodni arról, hogy határozattal vagy nyilatkozattal segítsék-e elő a gázai övezeti válság rendezését.
jan. 8
6:47
"Magányos farkasok" leselkednek Obamára? (Infostart)
Az amerikai elnök közelgő beiktatási ünnepsége vonzó célpont terroristák számára - állapította meg a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), amely azonban azt is közölte, hogy semmilyen konkrét veszélyről nincs tudomása.
jan. 8
7:03
Rakétákat lőttek ki Libanonból Izrael északi területeire (Infostart)
Több rakétát lőttek ki Libanonból Izrael északi területeire - közölték csütörtökön reggel izraeli katonai illetékesek. Az izraeli tüzérség lövéseket adott le csütörtökön reggel, válaszul a rakétatámadásra - közölte a hadsereg szóvivője.
jan. 8
7:12
Chávez beszállt Izrael ellen (Kitekintő)
A gázai támadások ellen tiltakozva Hugo Chávez kiutasította Venezuelából az izraeli nagykövetet. A Hamász pedig gratulált a "bátor cselekedetért."
jan. 8
7:12
Ismét egy nagy multicég csökkenti a munnkaerőt (Kripto Akadémia)
A kínai Lenovo-csoport csütörtökön bejelentette, hogy a világgazdasági válság következményeként mintegy 2500 munkahelyet szüntet meg.
jan. 8
7:14
Nincs esély a békére a Gázai övezetben? (Kripto Akadémia)
Újabb eredménytelen napot zárt az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdán: a számtalan egyeztetés ellenére sem sikerült megállapodni arról, hogy határozattal vagy nyilatkozattal segítsék-e elő a gázai övezeti válság rendezését.
jan. 8
7:30
Terrorista cselekménytől tartanak az amerikai elnök beiktatása előtt (Kripto Akadémia)
Az amerikai elnök közelgő beiktatási ünnepsége vonzó célpont terroristák számára - állapította meg a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), amely azonban azt is közölte, hogy semmilyen konkrét veszélyről nincs tudomása.
jan. 8
7:48
Kemény tárgyalások várhatók a zöld útdíj kapcsán (Kitekintő)
A cseh EU-elnökség mielőbb megállapodást szeretne a teherszállításban bevezetni tervezett „zöld útdíj” kapcsán. A tagállamok megosztottak a kérdésben, az iparvállalatok képviselői pedig összefogtak, hogy megcáfolják azt a „hiteltelen” feltételezést, hogy pusztán a költségnövekedés fenntarthatóbb fuvarozáshoz vezet-e.
jan. 8
7:48
Újabb kanadai katona vesztette életét Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Egy kanadai katona életét vesztette, három pedig megsebesült szerdán Afganisztánban pokolgép robbanásának következtében.
jan. 8
7:50
Izrael bekeményített! 40 célpontot bombáztak (Kripto Akadémia)
Legalább 40 célpontot bombáztak az izraeli harci gépek csütörtökre virradóra a Gázai övezetben - közölte a palesztin polgári védelem.
jan. 8
7:52
Két oldalról is támadják Izraelt? (Kripto Akadémia)
Rakétákkal támadták Libanon területéről Izrael északi részét - közölték csütörtök reggel izraeli katonai illetékesek.
jan. 8
7:57
Itt az indiai Enron-botrány (Napi)
jan. 8
8:06
30 éve buktatták meg a legkegyetlenebb diktatúrát (Kitekintő)
Szerdán volt a 30. évfordulója a vietnami hadsereg kambodzsai bevonulásának, amely véget vetett a vörös khmerek uralmának.
jan. 8
8:06
Van megoldás? A Gazprom és a Naftogaz vezetői tárgyaltak az éjszaka (Kripto Akadémia)
A Gazprom és az ukrán gázimportőr Naftogaz vezérigazgatói szerdáról csütörtökre virradó éjszaka Moszkvában tárgyalást folytattak - jelentette be csütörtökön reggel Alekszej Kuprijanov, a Gazprom szóvivője.
jan. 8
8:42
Iskolák és színházak zárhatnak be Romániában (Kitekintő)
Iskolák maradnak szakképzett tanárok nélkül, színházak leghíresebb színészeik nélkül Romániában egy új kormányrendelet életbe lépésével.
jan. 8
8:42
Megy az adok-kapok! Az izraeli hadsereg válaszolt rakétatűzre (Kripto Akadémia)
Az izraeli tüzérség lövéseket adott le csütörtök reggel, válaszul a Libanonból érkező rakétatámadásra - közölte a hadsereg szóvivője.
jan. 8
8:44
Gáz! Miért nem lesz háromoldalú orosz-ukrán-EU találkozó? (Kripto Akadémia)
A Gazprom és az ukrán gázimportőr Naftogaz vezérigazgatói szerdáról csütörtökre virradó éjszaka Moszkvában tárgyalást folytattak - jelentette be csütörtökön reggel Alekszej Kuprijanov, a Gazprom szóvivője.
jan. 8
8:46
"Alapvetően mindaz, ami történik, Izrael hibája" (Kripto Akadémia)
A Hamász palesztin iszlamista szervezet libanoni szóvivője szerint a fegyveres csoport nem felelős a Libanon területéről csütörtökön reggel Izraelre kilőtt rakétákért.
jan. 8
8:51
Kifúrnák magukat a lengyelek (Napi)
jan. 8
9:00
Srí Lankán lelőtték az egyik ellenzéki lap főszerkesztőjét (Kripto Akadémia)
Srí Lankán lelőtték az egyik ellenzéki lap főszerkesztőjét, aki a merényletet túlélte ugyan, de állapota válságos - közölte csütörtökön a rendőrség.
jan. 8
9:02
Bulgáriában nagyon durva a helyzet! Gázfelhasználási tilalmat rendeltek el (Kripto Akadémia)
Szófia A bolgár kormány az orosz földgázszállítások kiesése miatt drasztikus takarékossági intézkedéseket jelentett be csütörtökön.
jan. 8
9:09
Veszteség és elbocsátások a Lenovonál (Napi)
jan. 8
9:18
A Hamász kész a békére? (Kitekintő)
A szír elnök szerint van remény a tűzszünetre a Gázai-övezetben - bizonyos feltételek teljesülése esetén.
jan. 8
9:18
Peresz szerint Izrael a terrornak akar véget vetni (Kripto Akadémia)
Simon Peresz izraeli államfő szerint Izrael nem akarja, hogy a Gázai övezet Irán csatlósa legyen, nem tűzszünetet akar, hanem véget akar vetni a terrornak.
jan. 8
9:36
Adósságokba veri magát Németország (Kitekintő)
A koalíció tagjai megegyeztek a gazdaságélénkítő csomagról, de megmutatkozott a kormányzó pártok közötti véleménykülönbség. Nemsokára itt a választás...
jan. 8
9:54
Ilyen nagy a baj? Az amerikai pornóipar szövetségi élénkítőcsomagot sürget (Kripto Akadémia)
Ötmilliárd dolláros szövetségi élénkítőcsomagot sürget a gazdasági válság miatt nehéz helyzetbe került amerikai pornóipar számára a pornóüzlet két mogulja.
jan. 8
9:56
A vöröskereszt Izraelt bírálja (Kripto Akadémia)
A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága (CICR) csütörtökön bírálta Izraelt azért, mert nem engedélyezi, hogy a szervezet dolgozói sebesülteket lássanak el a Gázai övezetben.
jan. 8
9:58
"Teljesen leállt az Ukrajnán keresztül történő földgázszállítás" (Kripto Akadémia)
Csütörtökön sem érkezik a közép-kelet-európai országokba Ukrajnán keresztül orosz földgáz - jelentették az országok gáztársaságainak illetékesei.
jan. 8
10:12
Caplovic több szlovák nyelvet akar a nemzetiségi iskolákban (Kitekintő)
A szlovák miniszterelnök-helyettes szerint a nemzetiségek teljes integrációjának egy adott államban az a feltétele, hogy az államnyelv és a kisebbségek nyelve legalább fele-fele arányban legyen jelen a nemzetiségi iskolákban.
jan. 8
10:12
Egyiptom csodára számít a Gázai övezetben (Kripto Akadémia)
Az egyiptomi külügyminiszter úgy gondolja, hogy három napon belül létrejöhet a tűzszünet a Gázai övezetben - írta csütörtökön az el-Hajját című napilap.
jan. 8
10:21
Siralomházban az autógyártók (Napi)
jan. 8
10:30
Boeing repülőgépekkel erősít az indiai haditengerészet (Kitekintő)
India folyamatosan fejleszti védelmi képességeit, ezúttal a Boeinggel kötöttek szerződést.
jan. 8
10:30
Húzogatják az oroszlán bajszát? Libanonból újabb rakétatámadás érte Izraelt (Kripto Akadémia)
Libanonból újabb, csütörtökön már a második rakétatámadás érte Izrael északi részét - közölték izraeli rádió- és tévéállomások.
jan. 8
10:32
Malájziába utazók figyelem! (Kripto Akadémia)
A Külügyminisztérium azt javasolja azoknak a magyar turistáknak, akik a malajziai főváros szórakoztató negyedeibe látogatnak, hogy a késő esti órákban az utcákon kerüljék a helyiek összeverődő csoportosulásait.
jan. 8
10:39
Az Audi legyőzte a válságot (Napi)
jan. 8
10:57
Amit a gázai konfliktusról tudni kell (Infostart)
A gázai konfliktus hetek óta a világ érdeklődésének középpontjában szerepel. George Bush-tól Dmitrij Medvegyeven át Nicolas Sarkozyig mindenki a megegyezést sürgeti, az arab országokban pedig egyre nő az Izraellel szembeni elégedetlenség.
jan. 8
10:57
Ciszjordániában lelőttek egy gyújtogatásra készülő palesztint (168 Óra Online)
- Izraeli rendőrök lelőttek egy palesztint csütörtökön egy ciszjordániai zsidó telepen, nem messze Jeruzsálemtől, mert megpróbált felgyújtani egy benzinkutat -- írja az MTI.
jan. 8
11:06
Fico: Megint "csodaország" vagyunk (Kitekintő)
Valószínűleg Szlovákia lesz az első olyan ország, amelyben az euró bevezetése nem növeli az inflációt – vélekedett ma Robert Fico.
jan. 8
11:06
Lelőttek egy benzinkút felgyújtására készülő palesztint (Kripto Akadémia)
Izraeli rendőrök lelőttek egy palesztint csütörtökön egy ciszjordániai zsidó telepen, nem messze Jeruzsálemtől, mert megpróbált felgyújtani egy benzinkutat.
jan. 8
11:08
Ki a német szocialisták példaképe? Nem más, mint Barack Obama (Kripto Akadémia)
Az amerikai elnökválasztást fölényesen megnyerő Barack Obamától akar győzni tanulni a Német Szociáldemokrata Párt (SPD).
jan. 8
11:15
Irány előre a múltba! (Napi)
jan. 8
11:15
Százezer ember fűtés nélkül - egy ország, amelynek nincs gáztartaléka (Infostart)
Szerbiában a Vajdaság a gázhiány első számú áldozata. Újvidéken százezer ember él fűtetlen lakásokban, több vajdasági városban az egészségházak naponta csak három órán át fogadják a betegeket. Szerbia azon ritka európai országok közé tartozik, amelyeknek nincsenek és nem is voltak földgáztartalékai.
jan. 8
11:33
Hangrobbanás volt a rakétatámadás (Infostart)
Hamisnak bizonyult az a hír, hogy Libanonból újabb rakétatámadás érte csütörtökön Izrael északi részét, amit izraeli rádió- és tévéállomások közöltek, de azután mind Izraelben, mind Libanonban cáfoltak.
jan. 8
11:35
Gázai konfliktus: Az EU "bolhacirkusz-diplomáciát" folytat (Infostart)
A volt német külügyminiszter szokatlanul éles szavakkal bírálta az Európai Unió közel-keleti politikáját. Egy interjúban Joschka Fischer egyszerűen bolhacirkusznak nevezte, amit az EU vezetői a palesztin-izraeli harcok kirobbanása óta folytatnak.
jan. 8
11:42
70000 iráni diák vállalná a mártírhalált Gázáért (Kitekintő)
Hétfőig több mint 70000 iráni egyetemi hallgató jelentkezett, hogy részt vegyen a Gázában harcoló izraeli alakulatok ellen irányuló ”mártír hadműveletekben”.
jan. 8
12:00
Románia - Decentralizáció államosítással (Kitekintő)
"Döbbenetes, hogy az új kormány sokat hangoztatott decentralizációja a források államosításával kezdődik" - nyilatkozta az RMDSZ önkormányzatokért felelős ügyvezető alelnöke.
jan. 8
12:09
Kisebb benzinkút - kisebb fogyasztás (Napi)

Keresés