2009. február 11. szerda

febr. 11
5:15
Atyám, maga nem lehet náci... (168 Óra Online)
Az anglikán egyház tagjai kedden megszavazták: megtiltják a papjaiknak, hogy csatlakozzanak a bevándorlás-ellenes Brit Nemzeti Párthoz (BNP) vagy más szélsőjobboldali pártokhoz.
febr. 11
5:51
Cél: a Nagy Bumm utáni állapot (Kitekintő)
A közelmúlt talán legnagyobb sajtóvisszhangot kapott tudományterülete a részecskefizika, hiszen a múlt évre tervezték a Svájc és Franciaország határán elhelyezkedő CERN legújabb, eddig soha nem látott méreteket öltő kísérleti berendezésének beindítását.
febr. 11
6:09
A megroppant birodalom: a BBC szerint zavarbaejtő év volt 1989 (Infostart)
A közép-európai kommunizmus húsz évvel ezelőtti összeomlásának évére, 1989-re emlékezik a BBC szakértője. Mint mondja, nem sejtették, mi fog történni, senki sem számított ilyen gyors változásokra, melyek mögött ő a szovjet birodalom végleges elgyengülését látja.
febr. 11
6:27
A Kadima nyerte meg az izraeli választást (Infostart)
Cipi Livni jobbközép Kadima pártja szoros versenyben, mindössze egy képviselői hellyel megelőzte a Benjamin Netanjahu irányította jobboldali Likudot az izraeli parlamenti választásokon - derült ki a szavazatok 99 százalékos feldolgozottsága alapján szerda hajnalban közzétett részeredményekből.
febr. 11
6:27
Izraeli választások - Mindenki úgy gondolja hogy gy?zött (Kripto Akadémia)
Cipi Livni külügyminiszter jobbközép Kadima pártja vezet kicsivel a Benjámin Netanjahu volt kormányfő irányította jobboldali Likud előtt, de Netanjahunak jobb az esélye a kormányalakításra - jelentette a francia hírügynökség a birtokába jutott exit poll felmérések alapján, miután lezárultak a keddi előre hozott izraeli választások.
febr. 11
6:45
Sarkozy megint beszólt a kis Csehországnak (Kitekintő)
Sarkozy francia protekcionizmussal fenyeget, Topolánek legjobb visszavágása pedig a Lisszaboni Szerződés: újra fagyos Prága és Párizs viszonya.
febr. 11
6:45
Tömegszerencsétlenség: a teherautó belerohant két buszba (168 Óra Online)
Két súlyos közúti balesetben 32 ember életét vesztette, több mint százan pedig megsérültek Peru déli részén.
febr. 11
7:21
Sarkozy nem hagyja a Peugeot-t (Kitekintő)
Nicolas Sarkozy francia államfő 6,5 milliárd eurós segélycsomagot jelentett be a francia autógyártók számára. A javaslat óriási visszhangot keltette az EU vezetőinek körében. A soros elnökséget betöltő Cseh Köztársaság rendkívüli csúcstalálkozót hívna össze a helyzet kezelése érdekében. A Bizottság kijelentette, hogy szigorú szemmel fogja vizsgálni a segélycsomagokat.
febr. 11
7:21
Argentínában sem szeretik a holocaust-tagadást (Kripto Akadémia)
Feljelentették kedden az argentin szövetségi igazságügyi szerveknél Richard Williamson holokauszt-tagadó püspököt, akit a tradicionalista X. Szent Pius Testvériség e nézetei miatt fosztott meg a La Reja-i szeminárium igazgatói tisztségétől.
febr. 11
7:39
A Kadima szerezte a legtöbb mandátumot (Metropol)
Cipi Livni jobbközép Kadima pártja szoros versenyben, mindössze egy képviselői hellyel megelőzte a Benjámin Netanjahu irányította jobboldali Likudot az izraeli parlamenti választásokon. A feldolgozottság 99 százalékos.
febr. 11
7:39
Rettenetes bűz: 22 kutyával bezárkózott az autójába (168 Óra Online)
Két focicsapatnyi - azaz 22 - kutyát zsúfolt be személyautójába egy nő Texasban - plusz magát.
febr. 11
7:57
A "Székelyföld örök" - nyílt levél Basescunak (Kitekintő)
A „Székelyföld örök” önrendelkezési fórum résztvevői szerint a román elnök autonómiával kapcsolatos nyilatkozatai ellentmondanak a nemzetközi jognak.
febr. 11
8:15
99.7%-os feldolgozottság izraelben: Mindkét oldal győzőtt (Kripto Akadémia)
A szavazatok 99,7%-os feldolgozottsága mellett most már biztos: a Kadima párt kapta a legtöbb szavazatot az izraeli választásokon, azonban a Munkapárt gyenge szereplése miatt várhatóan a jobboldal alakít kormányt
febr. 11
8:33
Feltámasztják az összeomlott online könyvtárat (Kitekintő)
Az Europeana, az EU multimédiás online könyvtára – saját sikerének áldozataként – novemberi indulása után nem sokkal összeomlott, ugyanis nem bírta feldolgozni az óránként mintegy 10 millió keresést.
febr. 11
8:33
A tálibok megrohanták az afgán kormányzatot (168 Óra Online)
Fegyveres támadás ért szerdán reggel több közintézményt Kabulban, az afgán fővárosban. Az első hírek szerint számos halottja és sok sebesültje van a támadásoknak.
febr. 11
8:33
Pokolgépes támadás iraki síita zarándokok ellen (Kripto Akadémia)
Egy síita zarándok életét vesztette és nyolc megsebesült szerdán pokolgépes támadásban Bagdadtól délre - közölték iraki egészségügyi és biztonsági források.
febr. 11
8:52
"Mindenképpen jobboldali kormányt akarunk" (Kripto Akadémia)
Avigdor Lieberman nem valószínű hogy a Kadimát támogatja
febr. 11
9:09
A szlovák-magyar viszonyt javítaná az EBESZ (Kitekintő)
Knut Vollebaek, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségügyi főbiztosa szerint Szlovákia jó előmenetelt mutat a kisebbségekkel való kapcsolataiban.
febr. 11
9:27
Rekordveszteség a svájci bankóriásnál (Napi)
febr. 11
9:27
Ki is az a Lieberman? (Kripto Akadémia)
A kedden lezajlott izraeli parlamenti választások egyik nagy nyertese Avigdor Liberman és ultranacionalista, szélsőjobboldali Iszrael Béténu (Izrael az Otthonunk) pártja.
febr. 11
9:45
A dáma nyert a bubik helyett, a királycsináló más lehet (Kitekintő)
Izrael választott, és az eredmény roppant szoros. A legtöbb mandátumot Tzipi Livni pártja, a Kadima szerezte. Egy kormányzóképes koalíció felállítása nehéz lesz a kis(ebb) pártok dönthetik el a következő miniszterelnök kilétét.
febr. 11
10:03
Ujjlenyomat minden mexikói mobiltulajdonostól (Infostart)
Mexikóban a jövőben nyilvántartást vezetnek minden mobiltelefon-tulajdonosról, a regiszterben pedig a többi mellett az ujjlenyomatokat is tárolják majd.
febr. 11
10:03
Elfogták a zsinagóga fosztogatóit (Kitekintő)
Vasárnap 11 személyt vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy január végén megszentségtelenítették Caracas legrégebbi zsinagógáját. Az ügyet érintően washingtoni Kongresszus nyílt levelet címzett a venezuelai államfőnek, melyben Chávezt nevezték meg a támadás közvetett felelőseként.
febr. 11
10:39
Kelet-Európa húzta le az Erstét (Napi)
febr. 11
10:39
"Nemzetközi színtérre kell vinni Vajdaság ügyét!" (Kitekintő)
Pásztor István, a VMSZ elnöke attól tart, hogy a szerbiai parlament nem fogja elfogadni a tartományi statútumot.
febr. 11
10:39
Fegyveres támadás közvetlenül az amerikai küldött látogatása előtt (Kripto Akadémia)
- Fegyveres támadás ért szerdán reggel két közintézményt Kabulban, az afgán fővárosban. A legújabb hírek szerint legkevesebb 12 halottjuk és sok sebesültjük van a támadásoknak, amelyekben állítólag hét kamikaze is életét vesztette - közölték biztonsági illetékesek.
febr. 11
10:57
Nagyot bukott a Peugeot (Napi)
febr. 11
10:57
Meggyilkolták az azeri légierő parancsnokát (Kripto Akadémia)
Meggyilkolták szerdán az azerbajdzsáni légierő parancsnokát - közölte az azeri védelmi minisztérium.
febr. 11
11:15
Elbocsátások a Nokiánál (Napi)
febr. 11
11:15
Az európaiak harmada a zsidókat okolja a globális pénzügyi válságért (Infostart)
Hét európai országban jelentősen nőtt az antiszemitizmus, amely a globális pénzügyi válsággal és a palesztinok elleni izraeli katonai akcióval magyarázható - derül ki egy amerikai-izraeli civil szervezet felméréséből. A vizsgálat szerint Magyarországon is nőtt a zsidókkal szembeni ellenszenv.
febr. 11
11:15
Hatvan forintot érő légitársaságon veszekednek (Kitekintő)
Az argentin légitársaság (AA) államosítása beárnyékolja Cristina Fernández spanyolországi látogatását.
febr. 11
11:33
Facebook, YouTube, MySpace: legyenek biztonságosabbak! (Kitekintő)
17 közösségi oldal üzemeltetője írta alá azt az EU-s kezdeményezést, melynek célja a kiskorúak hatékonyabb védelme a világhálón.
febr. 11
11:51
A szciáldemokraták egészen biztosan nem működnek együtt a kommunistákkal (Kripto Akadémia)
Jirí Paroubek, az ellenzéki Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) elnöke, volt kormányfő kizártnak tartja, hogy pártja a közeljövőben szorosabban együttműködhetne a szintén ellenzéki kommunista párttal.
febr. 11
12:09
Csernovciban emlékművet állítottak Timosenkónak (Kitekintő)
Csernovci főterén az ismert Anatolij Fegyirko szobrász tegnap ünnepélyes keretek között avatta fel legújabb alkotását, a Timosenko-emlékművet.
febr. 11
12:09
A német alkotmánybírák ellenzik a szuverenitás korlátozását (Kripto Akadémia)
Meglehetősen kritikus a német alkotmánybíróság az Európai Unió elfogadásra váró reformszerződésével szemben.
febr. 11
12:11
Megverték, letartóztatták, árulással vádolták, és még csak nem is magyar! (Kripto Akadémia)
Megverték, letartóztatták, árulással vádolták meg: Morgan Tsvangirai tíz éven át testesítette meg annak a Robert Mugabe zimbabwei államfőnek az ellenzékét, akivel mostantól osztozik a hatalmon.
febr. 11
12:27
A jobboldal megerősödését hozták az izraeli választások (Metropol)
Habár mindkét nagy párt vezetője győztesnek kiáltotta ki magát szerdán hajnalban, az izraeli választások eredménye egyértelműen a jobboldal térnyerését hozta, ami csorbíthatja a palesztinokkal kötendő megállapodás esélyét.
febr. 11
12:45
A rettenetes látvány miatt nem engedik haza a túlélőket (Infostart)
Nem csitul a harag Ausztráliában a közel kétszáz halálos áldozatot okozó erődtüzek miatt - a rendőrség szerint a tragédia okozásával vádolt gyújtogatók az éjszaka újabb tüzeket lobbantottak lángra, egyes városokban fosztogatók jelentek meg, és vannak olyan települések, ahová nem engedik vissza a lakosokat, mert óvni akarják őket a sokkoló látványtól.
febr. 11
12:45
Pártszakadás: új Trianon a Felvidéken? (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártjában erősödik azoknak a hangja, akik Bugár Bélát emelnék ismét a párt élére. Bugár még kéreti magát.
febr. 11
12:45
Százak ragadtak jeges autópályán (168 Óra Online)
Százak kényszerültek autójukban tölteni az éjszakát kedd éjjel Németországban az A3-as autópálya Würzburg és Aschaffenburg közötti szakaszán.
febr. 11
13:03
Románia: Megsértődtek a demokrata-liberálisok (Kitekintő)
Elítéli a vasárnapi sepsiszentgyörgyi nagygyűlést a D-LP megyei szervezete.
febr. 11
13:03
Áprilisban tárgyalja az EU bizottság a zöld adócsomagot (Metropol)
Várhatóan legkésőbb áprilisban tárgyalja az Európai Bizottság azt a javaslatot, amely adókedvezményeket biztosít a hatékony energiafelhasználást, illetve az energiatakarékosságot segítő szolgáltatásoknak - jelentette be Kovács László, a testület adópolitikai felelőse
febr. 11
13:21
Jól haladnak a tárgyalások az EU és Oroszország közt (Kripto Akadémia)
Konstruktív szellemben folyik az Oroszország és az Európai Unió stratégiai partnerségéről kötendő új megállapodás előkészítése - mondta Moszkvában Szergej Lavrov szerdán, az unió küldöttségével tartott találkozót követően.
febr. 11
13:23
Rendkívüli EU gazdasági csúcs! (Kripto Akadémia)
A gazdaságélénkítés összehangolásáról lesz szó
febr. 11
13:39
EP-választások: interneten keresztül a szavazók szívéhez (Kitekintő)
Az európai parlamenti választások közeledtével jogosan vetődik fel a kérdés: mennyiben élnek az elektronikus kampányolás adta lehetőségekkel a képviselőjelöltek?
febr. 11
13:57
Irán továbbra is halál-listán tartja Rushdie-t (Kripto Akadémia)
Az iráni hatóságok szerint továbbra is érvényben van a Salman Rushdie világhírű brit íróra kimondott halálos fatva: a vallási állásfoglalást húsz évvel ezelőtt adta ki Khomeini ajatolláh, az iráni iszlám forradalom vezetője.
febr. 11
14:15
MKP Radičováról: Legyen a mi elnökünk! (Kitekintő)
Bastrnák Tibornak, az MKP parlamenti képviselőjének, és Komárom városa polgármesterének írása a közelgő államfőválasztással kapcsolatban:
febr. 11
14:15
Végső búcsú Cozmától (168 Óra Online)
Romániában szerdán hajnal óta már több százan vettek búcsút Marian Cozmától, az MKB Veszprém kézilabdacsapat meggyilkolt beállósától, akit várhatóan pénteken temetnek el Bukarestben.
febr. 11
14:33
Nyolc áldozatot követelt az oklahomai forgószél (Kitekintő)
Leszakadt háztetők, kicsavart villanyoszlopok, tönkrement utak és nyolc halott. Kedd éjszaka több tornádó is lecsapott Oklahoma államra.
febr. 11
14:33
Észak-Korea valószínüleg rakétakísérletre készül (Kripto Akadémia)
Rakétaalkatrészeket szállítanak Észak-Koreában egy indítóálláshoz, feltehetőleg rakétakísérletre készülve - jelentette szerdán a dél-koreai média, hírszerzési adatokra hivatkozva.

Keresés