2009. február 12. csütörtök

febr. 12
5:33
Halálos ítéletet hajtottak végre Floridában (168 Óra Online)
Halálos ítéletet hajtottak végre helyi idő szerint szerda este Floridában egy férfin, akit gyilkosság vádjában találtak bűnösnek.
febr. 12
5:51
Börtönpriccsper: kártérítés dohos matracért (168 Óra Online)
Kártérítési pert nyert dohos és büdös matraca okán egy rab az Egyesült Államokban, ám örömébe ürüm vegyül, mert a bíró "megkilenctizedelte" az összeget.
febr. 12
6:45
Furcsa véletlenek az ellenzéki újságíró halála után (Kitekintő)
Az elmúlt időszak egyik legismertebb pere az Politkovszkaja-per. Ez mutatja meg talán leginkább az orosz igazságszolgáltatásban meglévő anomáliákat.
febr. 12
6:45
Összeütközött két műhold (Kripto Akadémia)
Összeütközött két távközlési műhold az űrben, a baleset várhatóan nem jelent veszélyt a nemzetközi űrállomásra (ISS) - jelentette be a NASA szerdán.
febr. 12
7:21
"Függetlenség" hadművelet - puccskísérlet Chavez ellen? (Infostart)
Venezuelában kormányellenes katonai összeesküvést hiúsítottak meg a hatóságok - jelentette be az elnök. A puccsot "Függetlenség" fedőnévvel szervezték, a katonákat őrizetbe vették.
febr. 12
7:21
Közel a megállapodás a kedvezményes áfáról (Kitekintő)
Kovács László magyar biztos úgy látja, a tagállamok már akár a jövő hónapban megállapodhatnak a kedvezményes áfa alkalmazásának egységesítéséről.
febr. 12
7:21
Lábon lőtte magát a kórházban (168 Óra Online)
Fizetni akart, de helyette lábon lőtte magát egy kórház büféjében egy férfi az Egyesült Államokban.
febr. 12
7:39
Nagy erejű földrengés rázta meg Indonéziát (Kripto Akadémia)
Legalább 49 ember megsérült és épületek százaiban keletkeztek károk, amikor csütörtökön nagy erejű földrengés rázta meg Indonézia keleti részét.
febr. 12
7:57
Öt évig húzták az ortodox templom engedélyét (Kitekintő)
Egy finn építész segítségével tették a városképnek megfelelővé a templom terveit.
febr. 12
7:57
Nagy erejű földrengés Indonéziában (Metropol)
Legalább 49 ember megsérült és épületek százaiban keletkeztek károk, amikor csütörtökön nagy erejű földrengés rázta meg Indonézia keleti részét.
febr. 12
7:59
Szív alakú száj a menő (Metropol)
Olasz plasztikai sebészek véleménye szerint a szív alakú ajkak a legcsábítóbbak. Angelina Jolie ajka kiment a divatból, és nem is áll jól mindenkinek.
febr. 12
8:15
Megvannak az ausztrál gyújtogatók? - videóval és fényképekkel (Infostart)
A hatóságok attól tartanak, hamarosan a háromszázat is eléri a dél-ausztráliai tűzvész halálos áldozatainak a száma. Gyújtogatás gyanújával őrizetbe vettek két embert, de már elengedték őket. Egy harmadik gyanúsított arcképét hamarosan közzéteszik a hatóságok. Egyes pletykák szerint az elkövetők tizenévesek voltak. A tettesek kézre kerítésén 150-en dolgoznak. Eddig ötszázan sérültek meg és ezrek…
febr. 12
8:15
Pekingi tűz: letartóztattak 12 embert (Metropol)
Valamennyiüket azzal gyanúsítják, hogy ők szervezték azt a tűzijátékot, amely hétfőn elpusztította a 29 emeletes épülő komplexum nagy részét.
febr. 12
8:15
Amerikai zsidó vezetőket fogad a pápa (168 Óra Online)
- XVI Benedek pápa amerikai zsidó vezetőket fogad csütörtökön Vatikánvárosban - ez az első ilyen jellegű találkozó azóta, hogy a római katolikus egyház feje nemzetközi felzúdulást váltott ki a holokauszttagadó Richard Williamson püspök egyházi kiközösítésének a feloldásával.
febr. 12
8:15
Kiégett egy kínai luxusszálló (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vettek Pekingben 12 embert egy tűzvész miatt, amelyet egy nem engedélyezett tűzijáték okozott a kínai központi állami televízió új épületegyütteséhez tartozó Mandarin Oriental hotelben.
febr. 12
8:33
Külön útiterv az atomenergiának (Kitekintő)
Az Európai Parlament az energiafüggetlenség és a klímavédelem zászlaja alatt előtérbe helyezné az atomenergiát.
febr. 12
8:33
Köüzel kétmillió brit munka nélkül (Metropol)
Évtizedes csúcsra emelkedett a tavalyi év végére a munkanélküliség Nagy-Britanniában – azzal együtt, hogy a szerdai hivatalos kimutatás szerint a vártnál valamivel kevesebben voltak állás nélkül a vizsgált időszakban.
febr. 12
9:09
A kommunizmus legyűrte a hitelválságot (Napi)
febr. 12
9:09
Paska ideges a szlovák-magyar bizottsági ülés miatt (Kitekintő)
Folytatódik a magyar és a szlovák törvényhozás közös bizottsági üléssorozata.
febr. 12
9:27
Optimista a K&H; tulajdonosa (Napi)
febr. 12
9:27
Gyermekmolesztálás miatt elítéltek egy volt papot (Metropol)
Egy kiskorú fiú megrontása miatt 25 év börtönre ítéltek szerdán egy volt katolikus papot az Egyesült Államokban.
febr. 12
9:29
Lábon lőtte magát a látogató (Metropol)
Fizetni akart, de helyette lábon lőtte magát egy kórház büféjében egy férfi az Egyesült Államokban. Az 59 éves illető nem rabolni akart, csupán a családját látogatta meg a gyógyintézményben.
febr. 12
9:45
Nem lát a Renault (Napi)
febr. 12
9:45
Magyar és szerb két jó barát! (Kitekintő)
Magyarországon járt a szerb külügyminiszter. Jeremic hálás, amiért Magyarország támogatást nyújt országa európai integrációs törekvéseiben, és kisegítette Szerbiát az energiaválság idején.
febr. 12
10:03
Mitől csökken az olasz infláció? (Kitekintő)
Csökkenő olasz infláció. Még az energiaárak csökkennek, addig az élelmiszerek tovább drágulnak, főként az olaszok kedvence: a tészta ára megy egyre feljebb.
febr. 12
10:03
Elfogtak egy veszélyes maffiózót (Kripto Akadémia)
Elfogták a nápolyi alvilág egyik veszélyes, szökésben lévő tagját Spanyolországban - közölte csütörtökön a spanyol rendőrség.
febr. 12
10:21
Rossz hír a lapostévék háza tájáról (Napi)
febr. 12
10:21
Pakisztánban készítették elő a mumbai terrortámadást (Kripto Akadémia)
Iszlámábád elismerte csütörtökön, hogy részben Pakisztánban készítették elő az indiai Mumbai (Bombay) belvárosa ellen intézett múlt novemberi terrortámadást, amelynek 179 ember esett halálos áldozatául.
febr. 12
10:39
Leköszön a dunaszerdahelyi polgármester (Kitekintő)
Dunaszerdahely polgármestere, Pázmány Péter úgy döntött, hogy február 12-vel leköszön tisztségéről.
febr. 12
10:39
Tiltakozás Székelyföldön! (Kripto Akadémia)
Több mint 70 Hargita megyei településen gyújtottak jelképes jelzőtüzeket szerda este, tiltakozásul a székelyföldi magyar tisztségviselők tervezett leváltása ellen, miközben Szatmár megyében máris leváltottak egy magyar intézményvezetőt - adta hírül az Új Magyar Szó.
febr. 12
10:57
Pekingi pokoli torony: 12 embert vettek őrizetbe (Infostart)
Pekingben 12 ember vettek őrizetbe a kínai központi állami televízió új épületegyütteséhez tartozó Mandarin Oriental hotelben tegnapelőtt keletkezett tűz miatt. A szerencsétlenséget a kínai holdújév alkalmából rendezett tűzijáték okozta.
febr. 12
11:15
Óriáscég csillapítja Kína nyersanyagéhségét (Napi)
febr. 12
11:15
Iszlámellenessége miatt tiltották ki Angliából a képviselőt - videóval (Infostart)
Kitiltották Nagy-Britanniából azt a holland politikust, akinek iszlámellenes filmje tavaly jelent meg az interneten. Geert Wilderst brit kollégája hívta meg a szigetországba, a belügyminisztérium azonban nem engedélyezi az utazást: az illetékesek attól tartanak, hogy jelenléte veszélyeztetné a közbiztonságot.
febr. 12
11:15
A hazai és nemzetközi energia szektor sajtószemléje - 2009. február 12. (Kitekintő)
Az energia szektor magyar és angol nyelvű sajtójának szemléje.
febr. 12
11:15
Harminckét kilométeren át vonszolta a halottat (Metropol)
Csaknem egy órán át autózott egy férfi New York utcáin egy elgázolt halottal a kocsija alatt anélkül, hogy észlelte volna.
febr. 12
11:33
Székelyföldön tiltakoznak a magyar vezetők leváltása ellen (Infostart)
Több mint 70 Hargita megyei településen tiltakoztak a magyar nemzetiségű vezetők eltávolítása ellen. A román elnök szerint az RMDSZ a kormány ellen uszít.
febr. 12
11:33
Budapest is ráígért az uniós klímacélokra (Kitekintő)
Több, mint 350 város vezetője találkozott február 10-én Brüsszelben, hogy fogadalmat tegyen: csökkenteni fogják városukban a CO2 kibocsátást.
febr. 12
11:33
Tárgyalás Tőkés helyéről: nőttek a megállapodás esélyei (Kripto Akadémia)
A korábbiaknál nagyobb az esélye annak, hogy valóban megszülessen a magyar–magyar összefogás az európai parlamenti választásokra - állapítja meg csütörtöki számában a Krónika. Markó Béla és Tőkés László e napon várható kolozsvári találkozója előtt az erdélyi napilap írásában úgy véli: mind a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), mind az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnökének eddigi…
febr. 12
11:51
Kólával öblíti le a válságot a nép (Napi)
febr. 12
11:53
Nem fogy a vodka és whisky a válságban (Napi)
febr. 12
12:09
"A támogatási rendszer ne a szlovák kormány hangulatától függjön!" (Kitekintő)
Knut Vollebaek, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) kisebbségügyi főbiztosa szerdán szlovákiai magyar szervezetek és intézmények képviselőivel találkozott Komáromban, hogy tájékozódjon a szlovákiai magyarok helyzetéről.
febr. 12
12:27
A német hadsereg Strasbourgba tart (Kitekintő)
A Francia-Német Brigád kötelékében az idei évtől 600 német katona fog a strasbourgi agglomerációhoz tartozó Illkrich városában állomásozni.
febr. 12
12:45
Elrejtőzött a nyolcasikrek édesanyja (Metropol)
Ismeretlen helyre költözött a dél-kaliforniai nyolcasikrek édesanyja hat korábban született gyermekével az őt ért állítólagos halálos fenyegetések miatt.
febr. 12
13:03
A román államfő RMDSZ-eseket bírált (Kitekintő)
"Egyes RMDSZ-es politikusok úgy bántak a decentralizált intézményekkel, mint saját birtokaikkal" - bírálta őket Traian Băsescu.
febr. 12
13:03
Hatalmi bandák bunyóznak a vagyonért (168 Óra Online)
Ukrajna belső labilitása nem csupán a gázkonfliktusok következménye, s geopolitikai helyzetével sem magyarázható. A valóságos ok: az állam és a nemzet megosztottsága. E. FEHÉR PÁL vizsgálja e történelmi kettős könyvelés egyenlegét.
febr. 12
13:21
Lármafák gyúltak Székelyföldön (Kitekintő)
Lármafák gyúltak szerda este Székelyföldön. Így tiltakoznak Hargita megye 73 településén az állami intézmények magyar intézményvezetőinek sokat hangoztatott leváltása ellen.
febr. 12
13:39
Panelban is keresték Sztojkát, de nem volt ott (Metropol)
Kórházban és autóban is kutattak a gyilkossággal vádolt bűnöző után, de egyelőre nyoma veszett.
febr. 12
13:39
XVI. Benedek: tűrhetetlen a holokauszt tagadása (Kripto Akadémia)
Tűrhetetlennek nevezte XVI. Benedek pápa a holokauszt tagadását vagy kisebbítését amerikai zsidószervezetek vezetőit fogadva csütörtökön a Vatikánban.
febr. 12
13:57
3000 luxusautót hagytak hátra a Dubajból menekülő külföldiek (Infostart)
Dubaj egyes részei kihalt városra hasonlítanak, a pénzügyi válság nyomán távozó külföldiek miatt. A pénzügyi, média és jogi szektorban korábban munkát vállalók egy része még helyi ingatlant is vásárolt, most azonban autóikat hátrahagyva távoznak.
febr. 12
13:57
Visszavonták a szlovákiai magyar történelemtankönyveket (Kitekintő)
A szlovák Oktatási Minisztérium Ján Mikolaj utasítására visszavonta azokat a másfél éve jóváhagyott történelemtankönyveket, amelyek szlovákiai magyar történészek írtak.

Keresés