2009. február 17. kedd

febr. 17
4:57
Véget értek a koszovói mézeshetek... (Kripto Akadémia)
Ma ünnepli első születésnapját a független Koszovó. A helybéliek még derűlátóak, úgy vélik, megvalósult nagy álmuk, ám az országnak megannyi nehézséggel kell megküzdenie. Például azzal, hogy még évtizedekig képtelen lesz a saját lábára állni. A boldogság sem tarthat örökké.
febr. 17
6:09
Megkezdődött a vörös vezetők felelőségre vonása (Kripto Akadémia)
Történelmi jelentőségű per kezdődött kedden a kambodzsai népirtás ügyében ítélkező phnompeni törvényszéken: a testület megkezdte az első egykori vörös khmer vezető büntetőperét, három évtizeddel a csaknem kétmillió ember halálát követelő véres események után.
febr. 17
6:11
Hillary Clinton szerint haszontalan lenne az észak-koreai rakétakísérlet (Kripto Akadémia)
Hillary Clinton arra figyelmeztette kedden Phenjant, hogy egy esetleges rakétakísérlet részéről nem használna az észak-koreai-amerikai kapcsolatok előrehaladásának.
febr. 17
6:27
Lemondott a "részeges" pénzügyminiszter (Kripto Akadémia)
- Egészségügyi okokra hivatkozva bejelentette lemondását kedden a japán pénzügyminiszter, akinek azt vetették hazájában a szemére, hogy részegen jelent meg a hét legfejlettebb ország minapi római konferenciája előtt tartott sajtótájékoztatón.
febr. 17
6:45
A válság főbűnösei a vádlottak padján (Kitekintő)
Kit hibáztathat Amerika (és az egész világ) a gazdasági válságért? Nevezhetünk-e meg főbűnösöket? Az amerikai TIME magazin megtette.
febr. 17
7:03
Lemondott a részegséggel vádolt japán pénzügyminiszter (Infostart)
Egészségügyi okokra hivatkozva bejelentette lemondását kedden a japán pénzügyminiszter, akinek azt vetették hazájában a szemére, hogy részegen jelent meg a hét legfejlettebb ország minapi római konferenciája előtt tartott sajtótájékoztatón.
febr. 17
7:03
Jön Lajcák - "Vannak nyitott problémák" (168 Óra Online)
A kétoldalú kapcsolatokról, ezen belül a kisebbségi kérdésekről is tárgyal ma a magyar és az új szlovák külügyminiszter Budapesten. Szó lesz továbbá a nemzetközi gazdasági-pénzügyi válság hatásait mérséklő intézkedésekről.
febr. 17
7:03
Történészek: Lincoln volt a legjobb elnök, Bush a 36. (Kripto Akadémia)
65 történész összeállított egy listát az eddigi amerikai elnökökről
febr. 17
7:05
Fájhatott! Veszekedtek, aztán leharapta neki... (168 Óra Online)
Fülcimpa leharapásával ért véget egy parkolóhelyért folyt vita és verekedés az Egyesült Államokban.
febr. 17
7:21
Lisszaboni Szerződés: ír népszavazás EP-választással? (Kitekintő)
Az ír kormány komolyan fontolgatja, hogy előrehozza a Lisszaboni Szerződésről tervezett újabb népszavazás időpontját. Az EurActiv brüsszeli szerkesztősége úgy értesült, hogy az októberi dátum helyett júniusban kerülhet sor a referendumra, hogy a szavazás egybe essen az európai parlamenti választásokkal.
febr. 17
7:39
Kétrendbeli népirtást rónak Karadzsics terhére (Metropol)
Immár két rendbeli népirtással vádolja Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnököt a hágai Nemzetközi Törvényszék (NT).
febr. 17
7:39
"Részegnek látszott" a pénzügyminiszter (168 Óra Online)
Egészségügyi okokra hivatkozva bejelentette lemondását kedden a japán pénzügyminiszter.
febr. 17
7:41
Ittas volt a japán pénzügyminiszter? (Metropol)
Egészségügyi okokra hivatkozva bejelentette lemondását kedden a japán pénzügyminiszter, akinek azt vetették hazájában a szemére, hogy részegen jelent meg a hét legfejlettebb ország minapi római konferenciája előtt tartott sajtótájékoztatón.
febr. 17
7:57
Kolozsvár: az MPP jelöltje elégedett az eredménnyel (Kitekintő)
Sikeresnek ítélte a saját, illetve a Magyar Polgári Párt (MPP) kolozsvári szervezetének szereplését a polgármester-választásokon Gergely Balázs. A jelölt a szavazatok 3,5 százalékát gyűjtötte be.
febr. 17
8:15
Veszélyt jelentünk az európai bankokra (Napi)
febr. 17
8:15
Megkezdődött a vörös khmer vezetők felelősségre vonása (Metropol)
Történelmi jelentőségű per kezdődött kedden a kambodzsai népirtás ügyében ítélkező phnompeni törvényszéken: a testület megkezdte az első egykori vörös khmer vezető büntetőperét, három évtizeddel a csaknem kétmillió ember halálát követelő véres események után.
febr. 17
8:33
Az iraki háború uniós kampánytéma lehet (Kitekintő)
Megindult a nemzeti nyomozás a brit és a holland kormány azon döntéséről, amellyel a két ország csatlakozott az Egyesült Államok iraki inváziójához. Az EurActiv-nak nyilatkozó diplomáciai források szerint a nyomozás eredményei nagy szerepet kaphatnak az EU vezető pozícióiért folyó harcban.
febr. 17
8:33
Arzénnal és A vitaminnal a rák ellen (Metropol)
Sikeresen és biztonságosan kezeltek vér- és csontvelőrákos pácienseket arzén és A-vitamin kombinációjával egy hosszú távú kínai tanulmány szerint.
febr. 17
8:33
Kétrendbeli népirtással vádolják (168 Óra Online)
Módosult Karadzic vádirata.
febr. 17
8:33
Elesett a 145. brit katona Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Tűzpárbajban megöltek egy brit katonát Afganisztán déli részén - jelentette be kedden a brit védelmi minisztérium.
febr. 17
8:35
Ötös erősségű földrengés Törökországban (Metropol)
A Richter-skála szerint ötös erősségű földrengés volt kedd reggel Törökország nyugati részén, Kütahya tartomány Simav városában és környékén, egy ember meghalt, és kisebb anyagi károk keletkeztek.
febr. 17
8:51
Jönnek az amerikaiak, finomabb lesz a hamburger (Infostart)
Május végétől az amerikai hadsereg veszi át a dél-iraki Bászra irányítását a britektől. Bár ez nem fog jelentősebb változást hozni a tartomány életében, a katonai táborban lesznek érzékelhető megújulások: kényelmesebbek lesznek az ágyak és finomabbak a hamburgerek.
febr. 17
8:51
Ötös erősségű földrengés volt Törökországban (168 Óra Online)
A Richter-skála szerint ötös erősségű földrengés volt kedd reggel Törökország nyugati részén, Kütahya tartomány Simav városában és környékén, emberéletben nem esett kár, de kisebb anyagi károk keletkeztek - közölte a város polgármestere.
febr. 17
8:51
Afgán drogcsempészeket öltek meg a tadzsik-afgán határon (Kripto Akadémia)
Megöltek hat kábítószercsempészt határőrök egy összecsapásban a tádzsik-afgán határon - közölte a tádzsikisztáni határőrség szóvivője kedden.
febr. 17
9:09
Budapesten tárgyal a szlovák külügyminiszter (Kitekintő)
Kedden Budapestre utazik Miroslav Lajčák külügyminiszter, ahová kollégája, Göncz Kinga hívta meg őt.
febr. 17
9:45
A nagyipar diktál, Brüsszel engedelmeskedik (Kitekintő)
A Friends of Earth nevű környezetvédő szervezet által február 12-én publikált elemzés szerint az Európai Bizottság által létrehozott munkacsoportokban túl nagy befolyást szerez az üzleti világ és jelentéktelen a civil társadalom szerepe.
febr. 17
9:45
Kétszáz halálos áldozata van az ausztráliai bozóttüzeknek (Metropol)
Kétszázra emelkedett az ausztráliai bozóttüzek halálos áldozatainak száma, miután kedden további 11 holttestet találtak Kinglake város környékén - közölte a rendőrség.
febr. 17
9:45
A világvége köszönt be Németországban? (168 Óra Online)
Mintha a világvége köszönt volna be Németországban vagy valamiféle, csakis - különösen a használt - gépkocsikra leselkedő "járvány" tört volna ki. Kis túlzással ilyen, és ehhez hasonló forgatókönyvekre lehet következtetni abból, hogy a televíziós hírműsorokban az elmúlt hetekben szinte mindennapossá vált az autók tömkelegét bezúzó roncstelepek "életképe", s az újságokban is csaknem állandó…
febr. 17
10:03
Chávez győzött: korlátlanul újraválasztható (Kitekintő)
94%-os feldolgozottságnál a szavazatok 54 százaléka igennel válaszolt Hugo Chávez alkotmánymódosítási kezdeményezésére, így eltörölték az egyszeri újraválaszthatóságot előíró limitet.
febr. 17
10:21
Már a szépségre sem adunk (Napi)
febr. 17
10:21
Idegen lény riogatta a texasiakat? (168 Óra Online)
Kérdések egész lavináját indította el az a felvétel, amelyen egy tűlabdára hasonlító valami zuhan az égből Texasban.
febr. 17
10:21
Az amerikaiak napi 50 foglyot eresztenek szabadon (Kripto Akadémia)
Meredeken csökkent Irakban az amerikai hadsereg által fogva tartottak száma, 14 ezer 500 főre, míg 2007-ben még 26 ezren voltak rács mögött - közölte kedden az amerikai hadsereg.
febr. 17
10:23
Látványosan elvétette a lépést a Daimler (Napi)
febr. 17
10:23
Már ilyen is van: osztrák rendőrök kémkedtek Kazahsztánnak (Kripto Akadémia)
Felfüggesztettek beosztásából és őrizetbe vettek két alsó-ausztriai rendőrségi alkalmazottat, mert azzal gyanúsítják őket, hogy Kazahsztán javára kémkedtek.
febr. 17
10:39
Fokozná a bankok támogatását az IMF (Napi)
febr. 17
10:39
Igyál sört és csinálj üzemanyagot! (Kitekintő)
Az Egyesült Államokban bevezettek egy új technológiát, amellyel a sörfőzés melléktermékéből bioetanolt lehet előállítani.
febr. 17
10:39
Kémbotrány! Kazahsztánnak súgtak? (168 Óra Online)
Felfüggesztettek beosztásából és őrizetbe vettek két alsó-ausztriai rendőrségi alkalmazottat, mert azzal gyanúsítják őket, hogy Kazahsztán javára kémkedtek - közölte az MTI.
febr. 17
10:39
Az egyiptomiak a Hamasz oldalán a tárgyalások során (Kripto Akadémia)
Az egyiptomi elnök megerősítette, hogy a palesztinok fogságába esett Gilád Salit izraeli katona ügyét különválasztják a gázai övezeti tartós tűzszünet kérdésétől - írták kedden az egyiptomi napilapok.
febr. 17
10:57
Megöltek tíz drogcsempészt Iránban (Kripto Akadémia)
Megölt tíz drogcsempészt és lefoglalt közel 1300 kilogramm kábítószert az iráni rendőrség az afgán határ közelében - jelentette egy iráni állami tévécsatorna kedden.
febr. 17
10:59
Tüzek után most áradások sújtják Ausztráliát (Kripto Akadémia)
Áradások sújtják Ausztrália három államát a napok óta tartó özönvízszerű esőzések miatt; a megáradt folyók emberek ezreit zárták el a külvilágtól.
febr. 17
11:15
Hol téved a román államfő? (Kitekintő)
Băsescu nem számolt azzal, hogy az erdélyi magyar közösség területi autonómia iránti igénye nem váltható fel néhány miniszteri ígérettel.
febr. 17
11:16
Félnünk kellene? Szerdán értékel bennünket Brüsszel (Kripto Akadémia)
Kiadja értékelését szerdán az Európai Bizottság az európai uniós tagállamok egy részének, köztük a tervek szerint Magyarországnak a konvergencia- vagy stabilitási programjáról, és több nagy tagállamot várhatóan figyelmeztet arra, hogy túlzottan magasra emelkedik az államháztartási deficitjük.
febr. 17
11:33
Magyar álrendőrök átruccantak Burgenlandba igazoltatni (168 Óra Online)
Két, magát rendőrnek kiadó magyar állampolgár került az osztrák rendőrség hálójába.
febr. 17
11:33
Etnikai összecsapás Észak-Kínában (Kripto Akadémia)
Ezernél több fegyveres rendőr vigyázza a rendet az észak-kínai Hopej (Hebei) tartomány Mengcun járásában, miután tömegverekedés tört ki a muszlim vallású hujok és az ország etnikai többségét alkotó hanok között.
febr. 17
11:35
Botrány! 14 éves lányokat "tanított" szexre (168 Óra Online)
Tánc helyett szexre "oktatta" fiatalkorú tanítványait egy tánctanár a kelet-szlovákiai Eperjesen. A 28 éves férfit előzetes letartóztatásba helyezték és büntetőeljárást indítottak ellene - jelentette be Frantisek Lesko, Eperjes megye rendőrfőkapitánya.
febr. 17
11:51
Ukrajnában titkosították a GDP-t (Infostart)
Az Ukrán Statisztikai Állami Bizottság titkosította a nemzeti össztermék (GDP) csökkenésére vonatkozó januári adatot, így Julija Timosenko miniszterelnök a tavasz közepéig elleplezheti az ukrán gazdaság valós helyzetét - írta kedden a kijevi Kommerszant-Ukraina című üzleti napilap.
febr. 17
11:51
Lator államból gazdasági szövetséges? (Kitekintő)
Szíria érezhetően igyekszik diverzifikálni külkapcsolati rendszerét és kitörni az "Irán megbízható szövetségese" skatulyából.
febr. 17
11:51
Etnikai összecsapások Észak-Kínában (Metropol)
Ezernél több fegyveres rendőr vigyázza a rendet az észak-kínai Hopej (Hebei) tartomány Mengcun járásában, miután tömegverekedés tört ki a muszlim vallású hujok és az ország etnikai többségét alkotó hanok között.
febr. 17
12:09
Kik pályáznak a 2016-os Olimpiára? (Kitekintő)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak 4 alaposan kidolgozott elképzelés közül kell választania.
febr. 17
12:09
Titkosították az ukrán GDP-t? (Kripto Akadémia)
Az Ukrán Statisztikai Állami Bizottság titkosította a nemzeti össztermék (GDP) csökkenésére vonatkozó januári adatot, így Julija Timosenko miniszterelnök a tavasz közepéig elleplezheti az ukrán gazdaság valós helyzetét - írta kedden a kijevi Kommerszant-Ukraina című üzleti napilap.

Keresés