2009. február 2. hétfő

febr. 2
7:09
Gyerekkórházat lőtt a Srí Lanka-i tüzérség (Metropol)
A Srí Lanka-i kormányerők és a lázadók közötti tüzérségi harcokban eltaláltak egy kórházépületet vasárnap éjszaka a szigetország északi részén, a csapásnak kilenc halálos és tizenöt sebesült áldozata van.
febr. 2
7:09
Senki nem ad szállást a megkínzott foglyoknak (Kitekintő)
Az EU országai üdvözölték, hogy Barack Obama beiktatása után alig néhány órával megtette az első lépést a guantánamói börtön megszüntetéséért. A kérdés most az: hova helyezik el a foglyokat, ha végleg bezár Guantánamó?
febr. 2
7:10
Erőszakcselekmények nélkül zajlott az iraki tartományi voksolás (Kripto Akadémia)
Az első nem hivatalos eredmények arról tanúskodnak, hogy az iraki kormányfő vezette pártlistára szavaztak a legtöbben a többségben síiták lakta térségek nagy részén a szombaton tartott iraki tartományi választásokon. A vártnál valamivel alacsonyabb volt a részvétel, nem érte el a remélt 60 százalékot, de így is mintegy 7,5 millióan járultak az urnákhoz. Bagdadban ugyanakkor 40 százalék alatt…
febr. 2
7:11
Már a pénzügyminiszter is lottózik (Metropol)
35 millió euró - bő 9 milliárd forint - a tét, a német lottó történetének harmadik legnagyobbja. Már a pénzügyminiszter is lottózik Németországban, ami lehet a gazdasági válság mélységének jele, de inkább a nyeremény nagyságának tudható be.
febr. 2
7:28
Izraeli légicsapás a Gázai övezetre (Metropol)
Az övezetet ellenőrző radikális palesztin, a Hamász szervezet szerint a támadásnak nincs áldozata.
febr. 2
7:46
Afganisztánban az EU (Kitekintő)
Az Európai Unió soros elnökségét ellátó Csehország megbeszélésre hívta Afganisztán azon politikusait, akik érintettek az iszlám ország újjáépítésében és pénzügyi támogatásában. A találkozón – melyre Prágában 2009. január 28-án került sor – az Európai Bizottság számos képviselője is részt vett.
febr. 2
7:46
Megbénult a havazás miatt Anglia (Metropol)
Jórészt összeomlott hétfő délelőttre a közúti és a légi közlekedés Londonban és környékén, amelyet hosszú évek óta nem látott havazás sújt. Londont hétfőre 20-30 centiméteres hótakaró borította, és továbbra is sűrűn havazott. A felfordulás miatt két budapesti repülőgépjáratot is töröltek.
febr. 2
7:46
A támadók tüzet nyitottak az autójára (168 Óra Online)
Fegyveresek fogságába esett az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egyik munkatársa hétfőn a Pakisztán délnyugati részén fekvő Kvettában - közölte a rendőrség.
febr. 2
8:21
Munkához lát a homoszexualitását nyíltan vállaló miniszterelnök (Infostart)
Izlandon a szociáldemokrata Jóhanna Sigurdardottir vezetésével megalakult az új kormány, amely a tavaszra tervezett előre hozott választásokig lesz hivatalban. A 66 éves politikus asszony az első olyan kormányfő a modern politikatörténetben, aki házasságban él egy azonos neművel.
febr. 2
8:21
Kérdőjelek az EU klímacsomagja körül (Kitekintő)
A Bizottság állítólag ambíciózus programja a klímaváltozás ellen. Csak a gazdasági hátteret felejtették el meghatározni.
febr. 2
8:22
Elraboltak egy ENSZ-tisztségviselőt Pakisztánban (Metropol)
Fegyveresek fogságába esett az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egyik amerikai állampolgárságú munkatársa hétfőn a Pakisztán délnyugati részén fekvő Kvettában.
febr. 2
8:23
Szigorítások Szlovákiában (Infostart)
Szlovákiában életbe lépett a módosított KRESZ. Az új közlekedési szabályok értelmében egész évben kötelező a tompított fényszóró használata, a lakott területeken az eddigi óránkénti 60 helyett csak 50 kilométeres sebességgel lehet haladni, emellett tilos vezetés közben telefonálni.
febr. 2
8:40
Öngyilkos merénylet Afganisztánban (Metropol)
Legalább tizennyolc halálos áldozata van az első jelentések szerint annak az öngyilkos merényletnek, amelyet hétfőn hajtottak végre Dél-Afganisztánban.
febr. 2
8:42
Hat év börtön „forró kutyáért” (Metropol)
Hat év börtönre ítélték azt a hotdogárust Marokkóban, aki az étek nevének megfelelőn valóban kutyahúsból készített hot dogot.
febr. 2
8:58
Újabb túszokat engedtek el a kolumbiai gerillák (Kitekintő)
Decemberi ígéretének eleget téve, a kolumbiai gerillaszervezet (FARC) elengedett négy, közel két éve raboskodó túszt, akik korábban a fegyveres erők kötelékéhez tartoztak.
febr. 2
8:58
Működésbe lépett egy vulkán Japánban (Metropol)
A vulkáni hamu már elérte a fővárost, Tokiót is.
febr. 2
9:33
Megelőzte az RTL-t a TV2 tulajdonosa (Napi)
febr. 2
9:34
Nemi erőszakkal viccelődött a 73 éves kormányfő (Kitekintő)
Nemi erőszak és bevándorlók kezdhetik ki Silvio Berlusconi népszerűségét
febr. 2
9:51
Pokolgép robbant egy kolumbiai rendőrőrs előtt (Metropol)
Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant helyi idő szerint vasárnap este a nyugat-kolumbiai Cali városban egy rendőrőrs épülete előtt, egy ember meghalt, 38 megsebesült, köztük hat gyermek.
febr. 2
9:51
Kit robbantanak fel legközelebb? (168 Óra Online)
A parlamenti választások közeledtével növekszik Németország terrorfenyegetettsége Wolfgang Schäuble belügyminiszter szerint. Egy hétfői interjúban a miniszter a biztonsági hatóságok információira hivatkozva annak a nézetnek adott hangot, hogy iszlám terroristák esetleges merényletekkel igyekezhetnek befolyásolni az őszi választások kimenetelét, hasonlóan ahhoz, ahogy ezt 2004-ben Spanyolországban…
febr. 2
9:53
Pech: páncélterem helyett piszoárba tört be (168 Óra Online)
Vécében lyukadt ki széfterem helyett egy francia bankba betörő férfi.
febr. 2
10:10
Magyar megemlékezés a kubai forradalom 50. évfordulójáról (Kitekintő)
"... a történelmi pillanat értelme az, hogy megváltoztatunk mindent, amit meg kell változtatni ... a Forradalom egység, függetlenség, küzdelem igaz álmaink megvalósításáért Kubában és az egész világon." (Fidel Castro, 2000.)
febr. 2
10:45
Szigetet árul a miniszterelnök és a dohánymaffia feje (Infostart)
A montenegrói kormányfő, annak öccse és a balkáni dohánymaffia vezére árulja az ország egyetlen adriai szigetét. A területet bárki megvásárolhatja, ha van legalább 28 millió eurója.
febr. 2
10:45
Radicova miniszterségéről vitáztak (Kitekintő)
Robert Kaliňák belügyminiszter szerint Iveta Radičová miniszterkedése korrupción alapult. Daniel Lipšic védelmébe vette az elnökjelöltet.
febr. 2
11:03
Brutálisan megemelték a közlekedési bírságokat (Infostart)
Az eddiginél szigorúbb ellenőrzésre és jóval keményebb büntetésre számíthatnak a közlekedési szabályokat megszegők február 1-től Németországban. Ittas vezetésért például az eddigi 250 helyett 500 eurós bírság jár.
febr. 2
11:03
A vártnál magasabban szállhat a Ryanair (Napi)
febr. 2
11:03
Napirenden az ENSZ Biztonsági Tanács bővítése (Kitekintő)
Japán pontot tenne az ENSZ átalakításának végére.
febr. 2
11:03
Növekszik a terrorfenyegetettség Németországban (Metropol)
Egy hétfői interjúban a Wolfgang Schäuble belügyminiszter a biztonsági hatóságok információira hivatkozva annak a nézetnek adott hangot, hogy iszlám terroristák esetleges merényletekkel igyekezhetnek befolyásolni az őszi választások kimenetelét, hasonlóan ahhoz, ahogy ezt 2004-ben Spanyolországban tették.
febr. 2
11:21
Mindennapos a gyermekek kizsákmányolása (Metropol)
Észak-Koreában munkára kényszerítik és olcsó munkaerőként kizsákmányolják a gyerekeket, a nekik szánt élelmiszersegélyeket más célra fordítják, a bebörtönzöttek gyerekeit pedig fiatalkorúak büntetőintézetébe zárják - állítják szöuli székhelyű emberjogi szervezetek.
febr. 2
11:21
Nem vegyen "cionista terméket" (168 Óra Online)
Bojkottálni kell a "cionista termékeket", az izraeli vezetőket pedig bíróság elé kell állítani - jelentette ki Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök, aki Teheránban fogadta Háled Mesaalt, a Hamász palesztin iszlamista szervezet damaszkuszi száműzetésben élő vezetőjét. Meesal köszönetet mondott a gázai izraeli offenzíva idején nyújtott iráni segítségért.
febr. 2
11:39
Románia: szenvedő munkaerőpiac (Kitekintő)
Románia ékes példája annak, hogyan forgatja fel egy globális gazdasági sokk feltörekvő országok belső munkaerőpiaci viszonyait.
febr. 2
11:39
Irán bojkottálná a „cionista termékeket” (Metropol)
Az iráni elnök bíróság elé állítaná az izraeli vezetőket, egyúttal figyelmeztette a Hamász vezetőjét a gázai övezet elleni újabb támadás veszélyére.
febr. 2
11:57
Angliában már drágább a Ford és a GM (Napi)
febr. 2
12:15
Megközelíti a nagy gazdasági válság idején mértet a munkanélküliség (Infostart)
Alig valamivel kevesebb munkanélkülit tartanak számon Franciaországban ma, mint az 1933-as nagy gazdasági válság idején. December óta újabb 45 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma, amely az év végére elérte 2,11 milliót.
febr. 2
12:15
A Dior tervezője nem aggódik (Kitekintő)
A tervezők munkái egy pazarabb, fényűzőbb világot mutattak a jelenlegi válságban.
febr. 2
12:33
Nem vicc: laptop 5000 forintért (Napi)
febr. 2
12:33
"A háború határán állunk" - Észak-Korea fenyít (Kitekintő)
Észak-Korea eltörölte a Dél-Koreával kötött politikai és katonai szerződéseket, és kijelentette, hogy háború határán áll a két ország. Erőteljes retorika vagy valódi veszély?
febr. 2
12:33
63 ezerre nőtt a kolerások száma Zimbabwéban megbetegedettek száma (Metropol)
Közülük 3229-en haltak meg.
febr. 2
12:33
Európa a hó csapdájában (168 Óra Online)
Fennakadásokat okozott hétfő reggel a közlekedésben az erős havazás Olaszországban, Spanyolországban és Belgiumban.
febr. 2
12:35
A Honda messze lekörözi vetélytársait (Napi)
febr. 2
13:09
Ingyen osztogatják a Kiákat Angliában (Napi)
febr. 2
13:09
Mianmar nem fogadja vissza a menekülteket (Kitekintő)
Mianmar nem hajlandó állampolgárainak elismerni a nemrég Thaiföldre érkezett menekülteket.
febr. 2
13:27
Sok kicsi rossz bank mentheti meg az országot (Napi)
febr. 2
13:27
Basescu: soha nem lesz területi autonómia Székelyföldön (Infostart)
Soha nem lesz területi autonómia Székelyföldön, Románia egységes nemzetállam - mondta Traian Basescu román államfő hétfőn Budapesten az MTI kérdésére, azt követően, hogy tárgyalt magyar partnerével. Sólyom László szerint Magyarország lehetségesnek tartja az autonómiát.
febr. 2
13:27
Budapesten tárgyal Traian Basescu (Kitekintő)
A nemzeti kisebbségek védelmének témája és az energetikai biztonság kérdése is szerepel Traian Băsescu román államfő mai, kétnaposra tervezett budapesti látogatásának napirendjén.
febr. 2
13:27
Nem egységes a szlovákiai koalíció (Metropol)
Nincs egység a szlovákiai kormánykoalíció három pártja között a módosított oktatásügyi törvényről, amely lehetővé tenné, hogy a kisebbségi tankönyvekben két nyelven - kisebbségi és szlovák nyelven - szerepeljenek a földrajzi megnevezések.
febr. 2
13:27
Rendőri áldozatok a lövöldözésben (168 Óra Online)
Maoista lázadók megöltek tizenöt rendőrt az indiai Mahárástra államban.
febr. 2
13:45
Kadhafi az Afrikai Unió soros elnöke (Metropol)
Moammer el-Kadhafi líbiai vezetőt választották meg az Afrikai Unió (AU) soros elnökének a szervezet addisz-abebai tanácskozásán
febr. 2
13:45
Először hó, aztán tornádó Spanyolországban (168 Óra Online)
Jelentős anyagi károkat és személyi sérüléseket okozott egy közepes erősségű tornádó hétfőre virradóra a dél-spanyolországi Malagában.
febr. 2
13:47
Sikertelen bankrablás Budapesten (Metropol)
Bankot akartak kirabolni hétfőn Budapesten, az akció sikertelenül végződött; az elmúlt két hónapban nyolc pénzintézetet támadtak meg a fővárosban.

Keresés