2009. február 20. péntek

febr. 20
5:51
Miért nem akart Rolling Stones-dalt énekelni Hillary Clinton? (Infostart)
Indonéziába látogatott Hillary Clinton, aki az ország prosperáló demokráciájának dicsérete mellett arról is beszélt, hogy miért fogadta el egykori riválisa, Barack Obama külügyminiszteri posztra vonatkozó ajánlatát.
febr. 20
5:51
Netanjahu csak a szélső jobboldali és ultra-ortodox pártokkal tud kormányt alakítani (Kripto Akadémia)
Benjamin Netanjahu (képünkön) miniszterelnöki jelöltségét javasolta Simon Peresz izraeli elnöknek Avigdor Lieberman, a jobboldali "Otthonunk Izrael" párt vezetője
febr. 20
5:53
Vajon hogyan működik a Fidesz javaslata a gyakorlatban? Itt megtudhatja! (Kripto Akadémia)
Az Egyesült Államokban az 1990-es évek eleje óta szövetségi szinten, illetve huszonnégy szövetségi államban alkalmazzák a "három csapás" néven emlegetett törvényt a visszeső bűnözők elrettentésére. A szigorítás távolról sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
febr. 20
6:09
ljesen komolyan mondhatjuk, ha bin Laden még egyáltalán életben van, akkor ebben a pillanatban itt tartózkodik" (Kripto Akadémia)
Megtalálták Oszama bin Laden rejtekhelyét. Legalábbis ezt állítják a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem kutatói. Szakértők szerint a terroristavezér az afganisztáni határ közelében fekvő pakisztáni városban, Paracsinarban lelt menedékre. A tudósok a pontos körzetet is bejelölték: három egymás melletti ház valamelyikében sejtik bin Ladent.
febr. 20
6:11
Gázába látogat a pápa? (Kripto Akadémia)
Gázai látogatásra hívta meg hivatalosan XVI. Benedek pápát a palesztin enkláve kis katolikus közössége, és a területet ellenőrző Hamász iszlamista szervezet egyetértett ezzel a kezdeményezéssel - közölte Manuel Muszalam gázai egyházi elöljáró.
febr. 20
6:13
Nagy a baj Szerbiában! Sikkasztással gyanúsítják a kormányt (Kripto Akadémia)
Sikkasztás gyanújával bűnvádi feljelentést tett a boszniai szövetségi rendőrség Milorad Dodik boszniai szerb miniszterelnök és kormányának több tagja ellen, az intézkedés nagy vihart kavart a Szerb Köztársaságban (RS).
febr. 20
6:15
Brüsszelben bírálta az EU gazdaságpolitikáját a cseh elnök (Kripto Akadémia)
Csehország sokkal rosszabbul járna, ha az eurózóna tagja lenne - fejtette ki Václav Klaus csütörtökön Brüsszelben, miután az Európai Parlamentben (EP) megtartott beszédében bírálta az integráció elmélyítésére, az unió hatáskörének kibővítésére, a piac szabályozására irányuló szándékokat.
febr. 20
6:27
Amerikai félelem! Clinton: nem javulnak a kapcsolatok Phenjannal (Kripto Akadémia)
Washington kapcsolatai Észak-Koreával addig nem fognak javulni, amíg a kommunista ország elutasítja a párbeszédet Dél-Koreával - közölte pénteken Szöulban tett látogatásakor Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.
febr. 20
6:29
"Ján Slota nyilatkozatai súlyosan ártanak Szlovákiának" (Kripto Akadémia)
Vladimír Meciar fontosnak tartja, hogy Szlovákiában ne keletkezzenek felesleges konfliktusok a többségi társadalom és a nemzeti kisebbségek között, mert ez akadályozná az ország fejlődését.
febr. 20
6:45
Obama máris új Vietnámba vezényel (Kitekintő)
Túl sok vagy túl kevés katonát küldene Obama Afganisztánba? Vajon mikor látunk egy reális stratégiát? Irak helyett most Afganisztán van a fókuszban.
febr. 20
7:21
Fegyveres rablás volt a riói karnevál nyitánya (Kitekintő)
A riói karnevál előszeleként szerdán hajnalban négy fegyveres rabolt ki tizenhárom turistát a városban lévő szállásukon.
febr. 20
7:21
Nem döntött Obama az európai rakétapajzsról (Metropol)
Az Egyesült Államok érintett szövetségeseit, Lengyelországot és Csehországot arra kérte Gates, hogy legyenek türelemmel.
febr. 20
7:21
Megszökött két orosz túsz (Kripto Akadémia)
Megszökött nigériai emberrablók fogságából két orosz túsz, akiket decemberben raboltak el az ország déli részén.
febr. 20
7:23
Zaklatásról beszél az IMF főigazgatójának magyar "szeretője" (Metropol)
Szexuális zaklatással vádolta magyar munkatársa Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főigazgatóját abban a tavaly októberi dátumú levélben, amelyből a L'Express című francia folyóirat közölt csütörtökön megjelent számában részleteket.
febr. 20
7:39
Illegális rákgyógyszerek (Metropol)
Nehéz helyzetbe hozott sok rákbeteget egy miniszteri rendelet, mert a különleges gyógyszerek rendelését kivitelezhetetlen eljáráshoz kötötte.
febr. 20
7:39
Az amerikai erőknek hat hónapon belül távozniuk kell (Kripto Akadémia)
Kurmanbek Bakijev kirgiz elnök aláírta pénteken az Egyesült Államok által használt Manasz légi támaszpont bérleti szerződésének felmondását.
febr. 20
7:41
Önmagát herélte ki az oromi férfi (Metropol)
Önmagát herélte ki az az oromi férfi, aki azt állította, hogy mások csonkították meg Szabadkán - tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este a szabadkai rendőrfőnök.
febr. 20
7:57
Happy hour csecsen módra (Kitekintő)
Az alkoholizmus elleni lépések szigorításáról döntött Ramzan Kadirov csecsen elnök.
febr. 20
8:15
Pokolgép robbant egy síita muzulmán méltóság temetésén (Kripto Akadémia)
Legkevesebb hat ember életét vesztette, tizenhatan megsebesültek péntek reggel Pakisztán északnyugati részén, amikor pokolgép robbant egy előző nap meggyilkolt síita muzulmán méltóság temetésén.
febr. 20
8:33
Ismét ülésezik a magyar és szlovák emberi jogi bizottság (Kitekintő)
Nem viszi el a dunaszerdahelyi rendőrattakról készült videofelvételt március 4-ei pozsonyi látogatására Balog Zoltán, a magyar Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke.
febr. 20
8:51
Egyik RMDSZ-képviselő próbálta meg kirabolni a másikat (Infostart)
Marosludas egyik RMDSZ-es városi tanácsosa próbálta kirabolni a hétvégén szovátai kollégáját. Káli Zoltán szovátai üzletember, a városi tanács RMDSZ-es tagja tetten érte és megfutamította a lakásába éjjel behatoló férfit, aki gázspray-vel fenyegetőzött.
febr. 20
8:51
A nap idézete: A cseh elnök botrányos fellépése (Kitekintő)
Klaus cseh elnök botrányt okozó EP-beszéde után
febr. 20
9:09
A Google a szerzők barátja is (Infostart)
A világháló legtöbbet használt keresője 2004-ben indította útjára a Google Könyvkeresőjét, amelynek kapcsán több ezer szerző vádolta jogsértéssel az amerikai céget. A most született peren kívüli megegyezés szerint a keresőoldal több tízmillió dolláros alapot hoz létre, amelyből finanszírozza a szerzői jogok költségeit - de csak a 2009. január 5. előtt megjelent művek szerzői és kiadói tarthatják a…
febr. 20
9:09
A hazai és nemzetközi energia szektor sajtószemléje - 2009. február 19. (Kitekintő)
Az energia szektor magyar és angol nyelvű sajtójának szemléje.
febr. 20
9:09
Rendőrök is dolgozhattak a Providentnek (Metropol)
Rendőrök is dolgoztak, dolgoznak Baranyában a gyorskölcsöneiről ismert Provident Zrt.-nek Mali Zoltán, Drávapiski polgármestere szerint. Úgy véli, mindez etikai problémákat vet fel, mert hogyan intézkedhet egy faluban az a rendőr, aki néhány nappal azelőtt még pénzbeszedőként járt ugyanott.
febr. 20
9:09
A lázadók lefejeztek két katonát (Kripto Akadémia)
Szeparatista lázadók lelőttek, majd lefejeztek két katonát Thaiföld többségében muszlim lakosságú déli részén - jelentette be a rendőrség pénteken.
febr. 20
9:27
Thaiföldön lefejeztek két katonát (Metropol)
Szeparatista, muszlim lázadók lelőttek, majd lefejeztek két katonát Thaiföld többségében muszlim lakosságú déli részén.
febr. 20
9:27
Phenjan fegyveres összecsapást provokál? (Kripto Akadémia)
Dél-Korea célba fogja venni az észak-koreai rakéta-indítóállásokat, ha támadás éri hadihajóit a vitatott japán-tengeri határszakasz térségében - figyelmeztetett pénteken a dél-koreai nemzetvédelmi miniszter.
febr. 20
9:45
Megtéveszthette részvényeseit a bankóriás (Napi)
febr. 20
9:45
Megint mi engedünk a szlovákoknak (Kitekintő)
Hosszú hallgatás után a szlovák és magyar külügyminiszterek találkozóján ismét napirendre került a Kárpát-medencei Képviselők Fórum státuszának kérdése.
febr. 20
10:03
Gáza: ledöbbent a pusztítás láttán az amerikai delegáció (Kitekintő)
Az amerikai kongresszus küldöttsége megérkezett Gázába. A képviselők és szenátorok megdöbbentek, mikor meglátták az izraeli hadsereg pusztítását. Nyolc éve nem lépett amerikai törvényhozó a Hamász-kontrollált palesztin térségbe.
febr. 20
10:03
Németország segítene rajtunk! Elfogadjuk? (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió kész pénzügyi-gazdasági válság által különösen erősen sújtott kelet-európai országok megsegítésére, erősítette meg egy pénteken megjelent nyilatkozatban Joaquín Almunia, az EU pénzügyi biztosa.
febr. 20
10:21
Aláírást gyűjtenek a magyar pártelnök leváltására (Infostart)
Aláírásgyűjtés indult a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjában Csáky Pál elnök leváltására - derül ki a Sme című szlovák lap pénteki összeállításából.
febr. 20
10:21
Nem kell félnünk a cápától (Metropol)
Az utóbbi öt év legkevesebb cápatámadása tavaly történt. George Burgess, a Florida Egyetem cápakutatója elmondta, 2008-ban 59 esetben támadt emberre cápa, szemben a 2007-ben esett 71 támadással.
febr. 20
10:39
Eljutott az Európai Parlamentbe a sepsiszentgyörgyi petíció (Kitekintő)
Sógor Csaba és Winkler Gyula EP-képviselők  ismertették a sepsiszentgyörgyi nagygyűlésen elfogadott petíció szövegét.
febr. 20
10:39
Obamának írt levelet a Hamász (Kripto Akadémia)
A Hamász palesztin iszlamista szervezet Barack Obama amerikai elnöknek szóló levelét adták át csütörtökön Gázában az oda látogató John Kerry amerikai szenátornak - közölte egy ENSZ-szóvivő.
febr. 20
10:57
Csődvédelmet kért a Saab (Napi)
febr. 20
10:57
Két tizenévest késeltek halálra Londonban (Metropol)
Ismét meghalt két tizenéves fiatal késeléses támadásban csütörtök éjszaka Londonban.
febr. 20
10:57
A válság hatása a nemi vágyra (168 Óra Online)
Ha a globális nyomorúságból valaki fegyvert próbál kovácsolni, általában azt az érvet húzza elő, hogy a hatalmon lévőket „felkészületlenül” érte a válság, egyszóval semmit nem tettek azért, hogy az eseményeket megelőzzék. Ha pedig nem, akkor alkalmatlanok a kormányzásra. Ebben a nézetben a német nagykoalíciós kormány a „legalkalmatlanabb”, végtére is a világ legfejlettebb gazdaságai közül (Japánt…
febr. 20
11:15
"Megsemmisülhet" az ukrán hadsereg (Kitekintő)
Viktor Juscsenko ukrán államfő pénzt követel az Ukrán Hadseregnek Julija Timosenko kormányfőtől. Az államfő véleménye szerint elengedhetetlen az állami költségvetés mielőbbi módosítása.
febr. 20
11:33
Lengyel harc az euroszkeptikusokkal (Kitekintő)
Az Európai Bizottság lengyel biztosa lemond posztjáról, hogy hazájában vegyen részt az Európai Parlament (EP) választási kampányában. Danuta Hübner minden energiáját arra fordítja majd, hogy hatékonyan érveljen az euroszkeptikus „Libertas párt” egyre fokozódó támadásaival szemben, akik a Lisszaboni Szerződés írországi szavazásakor villantották ki méregfogukat Brüsszelnek.
febr. 20
11:33
A Hamász levelet írt Obamának (Metropol)
A Hamász palesztin iszlamista szervezet Barack Obama amerikai elnöknek szóló levelét adták át csütörtökön Gázában az övezetbe látogató John Kerry amerikai szenátornak.
febr. 20
11:51
Aláírásgyűjtéssel távolítanák el az MKP elnökét (Metropol)
A Magyar Koalíció Pártjának rimaszombati járási szervezetében 25-en írták alá azt a petíciót, amely Bugár Béla visszatérését követeli az MKP élére.
febr. 20
11:51
Leváltanák Csáky Pált (Kripto Akadémia)
Aláírásgyűjtés indult a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjában (MKP) Csáky Pál elnök leváltásáért - derül ki a Sme című szlovák véleményformáló napilap pénteki összeállításából.
febr. 20
11:53
40 fős újfasiszta banda (Kripto Akadémia)
Határozottabb fellépést sürgettek a szélsőjobboldal ellen több német politikai párt, illetve a szakszervezetek képviselői.
febr. 20
12:09
Csáky fejét követelik (Kitekintő)
Mede Vencel a pártelnök egyik legfőbb kritikusa, az MKP pozsonyi elnöke a pártgyűlésen javasolni akarja, hogy váltsák le Csákyt.
febr. 20
12:27
Olcsóbb, gyorsabb netbook Google-segítséggel (Napi)
febr. 20
12:27
Tojással dobálták meg Demszkyt Pozsonyban (Metropol)
Először tett hivatalos látogatást csütörtökön a pozsonyi főpolgármesternél Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere, akit a Magyar Kulturális intézetben meg akartak dobni tojással - adta hírül a Parameter.sk és a Bumm.sk hírportál.
febr. 20
12:27
Még az olasz belügyminiszter is foglalkoztatott illegális román bevándorlókat (Kripto Akadémia)
A bevándorlók elleni szigorú hatósági fellépést szorgalmazó Roberto Maroni olasz belügyminiszter is foglalkoztatott korábban román illegális vendégmunkásokat - adta hírül pénteken a Cotidianul című napilap.
febr. 20
12:46
Vesztett, de győzött: Netanjahu alakíthat kormányt (Kitekintő)
A jobboldali Likudot vezető Benjamin Netanjahut kérte fel kormányalakításra Simon Peresz államfő. Nagykoalíciós vagy jobb-szélsőjobb kormány fog alakulni Izraelben?

Keresés