2009. február 24. kedd

febr. 24
5:33
"Egy normális országban már régesrég lemondott volna a miniszterelnök" (Kripto Akadémia)
"Egy normális országban már régesrég lemondott volna a miniszterelnök", mondta az ismert olasz ügyvéd, Antonio Di Pietro. Történt ugyanis, hogy a milánói bíróság négy és fél évi börtönre ítélte David Millst, Silvio Berlusconi korábbi ügyvédjét, mert hamisan tanúskodott a kormányfő mellett. Berlusconit azonban nem marasztalták el: már korábban gondoskodott arról, hogy ne kerülhessen bajba.
febr. 24
6:09
Milliós gettó a város közepén: 15 ezer vállalkozás otthona - képekkel (Infostart)
Egymillió ember, 15 ezer kisvállalkozás, a mumbai műanyagszemét nyolc százalékának újrahasznosítása - ezekkel a számokkal lehet jellemezni a India gazdasági központjának számító város legnagyobb nyomornegyedét, Dharavit. Az indiai nyomortelepekre a Gettómilliomos című film sikere irányította rá a figyelmet.
febr. 24
6:45
Újabb három amerikai katona esett el Irakban (Kripto Akadémia)
Elesett három amerikai katona egy iraki összecsapásban, s velük lévő tolmácsuk is meghalt - közölte az amerikai hadsereg.
febr. 24
7:03
Mindenki találgat - mit keresett Clinton Indonéziában? (Kitekintő)
Rendhagyó módon hivatalos utazásai sorát Ázsiában kezdte az amerikai külügyminiszter. Japán látogatása érthető, de miért tárgyalt Indonéziában?
febr. 24
7:03
Észak-Korea műholdat készül az űrbe juttatni (Kripto Akadémia)
Hamarosan műholdat bocsát fel egyik rakétájával Észak-Korea - jelentették be kedden Phenjanban.
febr. 24
7:21
Markó: nem az autonómiára építjük a kampányt (Kitekintő)
Markó Béla RMDSZ-elnök vasárnap az RMDSZ és az Erdélyi Nemzeti Tanács közötti egyezmény aláírása után kijelentette, nem hiszi, hogy az autonómia lesz az európai parlamenti választások kampányának központi témája.
febr. 24
7:21
Életfogytiglanra ítélték a magyar cselgáncsozó gyilkosát (Metropol)
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték hétfő este Londonban Bujkó Tamás egykori cselgáncsozó olimpikon szintén magyar állampolgárságú gyilkosát.
febr. 24
7:57
Bush emberei a kutyának sem kellenek? (Kitekintő)
Az amerikai munkaerőpiacon a helyzet nem túl fényes. De talán egyetlen munkanélküli számára sem olyan elkeserítő, mint a Bush-adminisztráció 3000 volt emberének - írta a Wall Street Journal szombaton.
febr. 24
8:33
Ukrajna a csőd szélén (Kitekintő)
A GDP 10 százalékos csökkenése várható. Az ukrán kormány nemrég 5 milliárd dollár hitelt kért Moszkvától a költségvetési hiány fedezésére.
febr. 24
8:33
A túlzott váleménnyilvánítási jogot bírálta Strasbourg (Kripto Akadémia)
Lehetetlenné teszi hatékony jogszabályok életbe léptetését a rasszista megnyilvánulásokkal szemben Magyarországon a véleményszabadság alkotmányos védelmének magas foka - állapította meg kedden közzétett jelentésében az Európa Tanács (ET) fajgyűlölet- és intolerancia-ellenes bizottsága (ECRI).
febr. 24
8:51
Bajban az egykori kormányzati gárda (Infostart)
Egekben a munkanélküliségi ráta, nemcsak Magyarországon, hanem a tengerentúlon is. Mindez nemcsak a pénzügyi szakembereknek vagy a termelő üzemekben állást keresőknek jelent problémát, hanem annak a nagyjából 3 000 embernek is, akik Bush elnököt szolgálták.
febr. 24
8:51
Határozatlan idejű tűzszünetet hirdettek a tálibok (Kripto Akadémia)
Határozatlan időre szóló tűzszünetet hirdettek a Pakisztán északnyugati részén fekvő Szvat-völgyet ellenőrző tálib fegyveresek kedden.
febr. 24
9:09
Radikalizálódhatnak a vajdasági követelések (Infostart)
Egyre radikálisabb követelésekkel állhatnak elő a vajdaságiak az alaptörvényük kapcsán, ha a tartomány statútumát nem fogadják el - figyelmeztet a Szerbiai Helsinki Bizottság elnöke. Szonja Biszerko szerint, ha Belgrád nem méltányolja a vajdasági érdekeket, fennáll a radikalizálódás veszélye.
febr. 24
9:09
A székelyek megint külön úton járnak (Kitekintő)
A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) hétvégén bejelentette: önálló szervezetként folytatja tovább tevékenységét.
febr. 24
9:27
Észak-Korea műholdat készül az űrbe juttatni (Metropol)
Hamarosan műholdat bocsát fel egyik rakétájával Észak-Korea - jelentették be kedden Phenjanban. Az indítás előkészületei az utolsó szakaszukban tartanak.
febr. 24
9:45
Obama piszkos kérdései (Kitekintő)
Az Egyesült Államok és Kanada viszonyát számos kényes probléma nehezítette az utóbbi időben.
febr. 24
9:45
Gyermektápszer botrány ismét! (Kripto Akadémia)
Újabb panaszok merültek fel a Kínában kapható gyermektápszerek minőségével kapcsolatban - tizenkilenc kínai család szerint gyermekeiknél a francia Danone-hoz tartozó Wyeth tejporaitól alakultak ki vese rendellenességek.
febr. 24
10:03
Oroszország "visszatalált" Latin-Amerikába (Kitekintő)
Evo Morales bolíviai elnök nyolcnapos oroszországi útján Dimitrij Medvegyev elnökkel folytatott tárgyalásokat. Számos megállapodás született.
febr. 24
10:21
Lovastúra Mongóliában (Kitekintő)
febr. 24
10:21
Ismét tüntetnek Thaiföldön a megbuktatott kormányfő hívei (Metropol)
Újabb kormányellenes tüntetésre gyűlt össze kedden Thaiföld fővárosában Thakszin Sinavatra volt miniszterelnök több ezer híve, és a kormány távozását követelte.
febr. 24
10:39
Összeül a három szlovák ellenzéki párt (Kitekintő)
Ma teljes létszámban találkozik a szlovák ellenzék, ezúttal az SDKÚ, a KDH és az idáig mellőzött MKP képviselői is tárgyalóasztalhoz ülnek.
febr. 24
10:39
Húsz halott a Fülöp-szigeteki harcokban (168 Óra Online)
A Fülöp-szigeteki hadsereg katonái helikopterek támogatásával megölték az Új Népi Hadsereg kommunista lázadószervezet legalább 15 tagját egy kétnapos hajtóvadászatban; a harcoknak 5 katona is áldozatul esett - közölték kedden hivatalos források.
febr. 24
10:57
Shell lesz a Tesco-kutakból (Napi)
febr. 24
11:15
Veszteséges negyedévet zárt az Akzo (Napi)
febr. 24
11:15
Határozottabb uniós külpolitikát! (Kitekintő)
Határozottabb külpolitikára lenne szüksége az EU-nak az EP szerint. A 2007-es uniós kül- és biztonságpolitikát értékelő jelentés szerint meg kell szüntetni a közös külpolitika súlyos alulfinanszírozottságát, tovább kell fejleszteni az uniós preventív diplomáciát, és új partnerséget kell kialakítani az USA-val a globális biztonsági problémák megoldására.
febr. 24
11:17
Kapaszkodik az Acer (Napi)
febr. 24
11:33
A tamil tigrisek készek tűzszünetet kötni (Kitekintő)
A tamil lázadók tűzszünetet kötnének a Srí Lanka-i vezetéssel, amely azonban nem hajlandó egyezkedni.
febr. 24
11:51
A nap idézete: Isten éltesse Elnök Úr! (Kitekintő)
A kormányhű zimbabwei újság születésnapi jókívánságai Mugabe elnöknek
febr. 24
12:09
Az európai fiatalok skandinávok lennének (Kitekintő)
Hogyan tudunk belépni az európai munkaerőpiacra? A fiatal szociológus, Cécile van de Velde, az egyetemek és a munkaerő közötti kapcsolatot tanulmányozta és hasonlította össze Spanyolországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Dániában. Interjú.
febr. 24
12:09
Veszélyesebb a klímaváltozás, mint gondolták (Metropol)
A Föld átlaghőmérsékletének kisebb változása is nagyobb kockázatot jelent az emberiségre és a környezetre, mint azt korábban hitték.
febr. 24
12:11
A falubeliek félnek Tatárszentgyörgyön (Metropol)
Nyugodtan telt az éjszaka a tegnap hajnali gyilkosság helyszínén, Tatárszentgyörgyön. A biztonság kedvéért rendőrök járőröztek az utcákon, de esetleges atrocitásra utaló jeleket nem tapasztaltak. Eközben vizsgálatot rendelt el Pest megye rendőrfőkapitánya a helyszínen történt rendőri intézkedéssel kapcsolatban.
febr. 24
12:27
Bércsökkentés a Jaguarnál - a szakszervezet támogatja (Napi)
febr. 24
12:27
Az új Varsói Szerződés már a NATO-t fenyegeti (Kitekintő)
Az Oroszország által vezetett régi-új szervezet gyorsreagálású erőt állomásoztatna az észt határ mellett. Azonnali választ sürget az Egyesült Királyság.
febr. 24
12:45
Megvalósul Orwell rémálma? (Infostart)
Az angol rendőrség azt tervezi, hogy megfigyelő feladatok ellátása céljából olyan pilóta nélküli robotgépeket fog alkalmazni a szigetország légterében, mint amilyenekkel a hadsereg az afganisztáni tálib fegyveres csoportokat kutatja fel a pakisztáni határvidék hegyei között.
febr. 24
12:45
Nem szavaznak az autonómiáról Sepsiszentgyörgyön (Metropol)
Nem tarthatnak népszavazást a Székelyföld autonómiájáról a romániai Sepsiszentgyörgyön március 15-én, mert a Kovászna megyei prefektúra bíróságon támadta meg az erről hozott döntést.
febr. 24
12:47
Az utolsó tamil várost ostromolják Srí Lankán (Metropol)
A Srí Lanka-i katonák behatoltak kedden a tamil szakadár lázadók ellenőrzése alatt álló utolsó városba, és folynak a harcok a település teljes ellenőrzéséért. A katonai szóvivő elmondta, hogy a katonák súlyos harcok után hatoltak be Putukudijiruppu városába.
febr. 24
13:03
Petíció a magyar kisebbség jogainak korlátozása ellen (Kitekintő)
Közös petícióval kíván tiltakozni több szlovákiai magyar szervezet a magyar kisebbség jogainak korlátozása ellen Szlovákiában.
febr. 24
13:21
Rejtő Jenő óta nem változott a francia idegenlégió (Infostart)
Lábbal tiporják az emberi jogokat a francia idegenlégióban - állítja egy, a katonák jogainak védelmére szakosodott egyesület. "Tarthatatlan, amit néhány perverz altiszt művel a legénységgel" - nyilatkozta az InfoRádiónak a szervezet elnöke.
febr. 24
13:22
Gyurcsány Ferenc: Magyarországnak szüksége van Oroszországra (Kripto Akadémia)
Gyurcsány Ferenc szerint Magyarországnak valóban szüksége van a hosszú távú stratégiai partnerségre Oroszországgal, és ezért meg kell értenie a változó Oroszországot.
febr. 24
13:24
Nem tarthatnak népszavazást az autonómiáról (Kripto Akadémia)
Nem tarthatnak népszavazást a Székelyföld autonómiájáról a romániai Sepsiszentgyörgyön március 15-én, mert a Kovászna megyei prefektúra bíróságon támadta meg az erről hozott döntést.
febr. 24
13:39
Latin-Amerika lemaradásban (Kitekintő)
Noha a lehetőségek szinte határtalanok, a latin-amerikai országok mégsem tudják a megújuló energiaforrások felhasználását növelni a politikai akarat, a megfelelő szakembergárda és a befektetések hiánya miatt.
febr. 24
13:57
Kevesebb munkáért teljes bért fizet a Renault (Napi)
febr. 24
13:57
A britek kétharmada kormányváltást szeretne (Metropol)
A brit választók csaknem kétharmada szerint jobban járna a kormányzó Munkáspárt Gordon Brown miniszterelnök leváltásával.
febr. 24
14:15
Államcsőd fenyegethet egy német tartományt? (Napi)
febr. 24
14:15
Katonai laboratórium robbant fel Bukarestben (Kitekintő)
Egy őrnagy életét vesztette, és ketten megsebesültek tegnap, amikor a nukleáris, biológiai és vegyi (NBC) hadviseléssel szembeni védekezés módozataival foglalkozó bukaresti laboratóriumban robbanás következett be.
febr. 24
14:33
Indiában terjeszkedik a Daimler (Napi)
febr. 24
14:33
Nem fog bedőlni Kelet-Európa! (Infostart)
Annak ellenére, hogy a nemzetközi pénzügyi sajtó az utóbbi napokban egyre többet cikkezik a kelet-európai helyzet kockázatairól, a Nemzetközi Valutaalap szerint nem fog "bedőlni" a régió. Lettországban a kormány lemondását okozta a sokkoló gazdasági visszaesés.
febr. 24
14:33
Magyarországnak is kedvez az új energia-javaslat (Kitekintő)
Az EU energiaügyi miniszterei csütörtökön elfogadták a Bizottság energiaprojekt-támogatási javaslatát. A tervezet hat stratégiai infrastruktúra-projektet kíván előtérbe helyezni. A preferenciák között találjuk az ellátásbiztonság növelését és a „bennszülött” energiaforrások támogatását, ez utóbbi alatt értve a megújulókat és a nukleáris energiát is. Az utolsó pillanatban megtett módosítások…
febr. 24
14:51
Egy év alatt elpárolgott három év nyeresége (Napi)
febr. 24
15:09
Pokolba kívánták a Microsoftot (Napi)

Keresés