2009. február 27. péntek

febr. 27
5:33
Európa feltételekkel ad otthont a guantanamoi foglyoknak (Kripto Akadémia)
Az Európai Unió kérni fogja az Egyesült Államoktól, hogy hozzáférhessen a szabadon bocsátandó guantánamói foglyok titkos aktáihoz, mielőtt beleegyését adja a befogadásukra - jelentette be Ivan Langer cseh belügyminiszter a tárcavezetők csütörtöki brüsszeli ülése után. Az uniós döntéshozók szerint egy sor politikai és jogi kérdést kell tisztázni, mielőtt egyáltalán szóba kerülhet a volt rabok…
febr. 27
6:45
Békanagyhatalom lesz Fehéroroszország? (Infostart)
A nagyüzemi békatenyésztésben gondolkodnak Fehéroroszország Tudományos Akadémiáján. Ruszlan Novicki akadémikus szerint hazája hamarosan világelső lesz az ehető békák tenyésztésben és exportjában.
febr. 27
6:45
"Argentína, Ecuador és Venezuela különösen nyugtalanítóak" (Kripto Akadémia)
Az ország ügyeibe való beavatkozásnak minősítette Argentína az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) vezetőjének a latin-amerikai ország gazdaságáról tett kijelentését.
febr. 27
7:03
Ledől az utolsó bástya (Kitekintő)
Egy miniszter-helyettes cseréjét nem szokták történelmi eseménynek nevezni. Ám a csere helyszíne jelen esetben a konzervatív Szaúd-Arábia, és a poszt várományosa egy nő.
febr. 27
7:21
Bokros Lajos igent mondott? (Metropol)
A pénteki Népszava információi szerint Bokros Lajos már igent mondott az MDF felkérésére, és elvállalja a párt EP-listájának vezetését. A Népszabadság azonban úgy tudja: a Horn-kormány pénzügyminisztere még nem döntött.
febr. 27
7:39
Támogatják a brit nukleáris terveket (Kitekintő)
Skócia is beállhat a atomenergiát támogató hatalmak közé.
febr. 27
7:57
Olajrekorddal nyitja az évet Brazília (Kitekintő)
A brazil állami tulajdonban lévő olajtársaság (Petrobras) 2009 januárjában megdöntötte eddigi exportrekordját. A napi export több mint 25 ezer hordóval volt magasabb, mint a tavaly szeptemberben felállított csúcs.
febr. 27
8:15
Sínre kerülhet a Citigroup? (Napi)
febr. 27
8:33
A magyar választókhoz is szól Radicová (Kitekintő)
Iveta Radičová köztársaságielnök-jelölt a www.mojaprezidentka.sk honlapon magyar nyelvű információkkal is megszólítja látogatóit, ami új színfolt a szlovák választási kampányok történetében.
febr. 27
8:51
Jön a "Marshall-segély" Kelet-Európának (Napi)
febr. 27
8:51
Ezrek menekülnek Ausztráliában (Kripto Akadémia)
Több ezer lakost menekítettek ki otthonából pénteken Ausztráliában, mert az ország délkeleti részében ismét tüzek lobbantak fel, akárcsak a hónap elején, amikor Melbourne környékén több mint kétszázan haltak meg.
febr. 27
9:09
Európa is befogad guantánamói foglyokat? (Kitekintő)
Jacques Barrot bel- igazságügyi biztos és a soros elnökséget ellátó Ivan Langer cseh belügyminiszter amerikai tárgyalásaitól függ, hogy milyen döntést hoz az EU a guantánamói foglyok esetleges befogadásának ügyében.
febr. 27
9:09
Újabb tüzek gyúltak Ausztráliában (Metropol)
Több ezer lakost menekítettek ki otthonából pénteken Ausztráliában, mert az ország délkeleti részében ismét tüzek lobbantak fel. A hónap elején Melbourne környékén több mint kétszázan haltak meg.
febr. 27
9:09
Iraki csapatkivonások (Kripto Akadémia)
Pénteken tesz hivatalos bejelentést Barack Obama amerikai elnök az iraki csapatkivonásról. Washington tervei szerint a harcoló alakulatok 2010 augusztusáig hagyják el az ázsiai országot - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió pénteken.
febr. 27
9:27
Veszteség a Deutsche Telekomnál, stabil EBITDA és kilátások (Napi)
febr. 27
9:27
Az Erste Bank állami segítségre szorul (Kripto Akadémia)
Az osztrák Erste Bank, Közép-Európában a nagyságra második bankcsoport az UniCredit mögött, legföljebb 1,89 milliárd euró értékben részvényeket bocsát ki az osztrák állam számára, az ügyletet legkésőbb áprilisi végéig zárják, és legalább 400 millió euró friss tőkét bevon a tőkepiacról is, tőkemegfelelési mutatójának javítása végett.
febr. 27
9:45
A román kormány törleszt Székelyföldön (Kitekintő)
Múlt héten kezdte meg székelyföldi látogatás-dömpingjét a Boc-kormány. A miniszterjárással párhuzamosan ugyanakkor újabb magyar prefektus leváltásról is lehet olvasni.
febr. 27
9:45
A Boeing két munkatársa is meghalt a török repülőgép balesetében (Metropol)
A Boeing amerikai repülőgépgyártó vállalat két alkalmazottja is az Amszterdam mellett történt repülőgép-szerencsétlenség kilenc halálos áldozata között van.
febr. 27
10:03
"Az emberek jobban meggondolják, mit tesznek, ha tudják, hogy megbüntetik őket" (Infostart)
A jeruzsálemi Jad Vasem Holokauszt Intézet magyar-román részlegének vezetője ugyan fontosnak tartja, hogy az Európai Unióban legkésőbb a jövő év végétől büntetik majd a "népirtás, emberiségellenes bűntett és háborús bűn" tagadását, ám úgy véli, ez politikai manipulációk alapja is lehet.
febr. 27
10:03
Vége lehet az ausztriai bankszámlákon tárolt pénzek titkosságának (Kripto Akadémia)
Kemény szavakkal bírálta az Európai Unió vám- és adóügyi biztosa az osztrák banktitkot. Bécs azonban továbbra is ragaszkodik az eddigi gyakorlathoz.
febr. 27
10:21
Súlyos recesszióban a német gazdaság (Kitekintő)
Az Európai Gazdasági Tanácsadó Csoport előrejelzése szerint 2010-ben az eurózóna országai közül egyedül a német gazdaság zsugorodása folytatódik.
febr. 27
10:39
Portugál vízikutyát kapnak az Obama-lányok (Metropol)
A first lady, Michelle Obama a People magazinnak árulta el, hogy a portugál vízikutyára esett a választásuk, amelyet egy menhelyről szereznek be.
febr. 27
10:57
Magyar Koalíció - a másik (Kitekintő)
Az újonnan alakult vajdasági magyar pártról, a Magyar Koalícióról László Bálint, az új párt elnöke nyilatkozott a Vajdaság Ma hírportálnak.
febr. 27
10:57
Németországban fogtak el egy toplistás baranyai bűnözőt (Metropol)
A huszonegy éves fiatalember az elmúlt években Kaposváron, Mohácson, Siklóson és Pécsett követett el lopásokat, csalásokat, sikkasztásokat, ezzel csak a baranyai megyeszékhelyen hatmillió forintos kárt okozott.
febr. 27
11:33
Fegyveres hatalomátvételre készülnek a neonácik? (Infostart)
A neonáci csoportok megpróbálnak tőkét kovácsolni a nemzetközi pénzügyi válságból, amelyet az idegenek elleni hangulatkeltésre használnak Németországban. A Spiegel című hírmagazin értesülése szerint e csoportok azt remélik a munkanélküliség erősödésétől, hogy a lakosság körében ismét népszerűsíthetik a hitleri eszméket.
febr. 27
11:33
Szigetekkel üzletel Japán és Oroszország (Kitekintő)
Dmitrij Medvegyev és Aszó Taró február 18-i találkozója nem hozott megoldást a Kuril-szigetek körüli problémákra: négy szigeten vitatkoznak.
febr. 27
11:35
Tapintható a feszültség az unió régi és új tagjai között (Infostart)
Egyre inkább politikai felhangot kap a globális gazdasági válság az Európai Unión belül - állapítja meg a francia Les Echos. A jól értesült gazdasági napilap két nappal a vasárnapra tervezett brüsszeli uniós csúcstalálkozó előtt úgy véli, hogy csaknem tapintható a feszültség az Európai Unió kelet-közép-európai és a régi, nyugat-európai tagjai között. Ennek oka a lap szerint az, hogy a csőd szélén…
febr. 27
11:51
Lehet ötödével olcsóbb a HD LCD-tévé (Napi)
febr. 27
12:27
Demokráciát hoznak a puccsisták? (Kitekintő)
Guinea az utóbbi hónapokban sűrítve jelenítette meg azokat a kliséket, melyeket Afrikához kötünk. Még happy end is lehet a történet végén.
febr. 27
12:46
Pakisztáni ezredest is bűnrészességgel vádol India (Kitekintő)
India egy pakisztáni ezredest is gyanúsít a mumbai merényletek kitervelésében való részvétellel. Ha beigazolódnak a vádak, további feszültségre kell számítani Dél-Ázsiában.
febr. 27
13:03
Egy hétig szükséglakásban, romák között fog lakni az emberi jogi miniszter (Infostart)
Egy hétig a lakbért nem fizetők - főként romák - számára fenntartott szükséglakások egyikében fog lakni a cseh emberi jogi és kisebbségügyi miniszter - jelentették be pénteken Prágában.
febr. 27
13:03
Saját bőrén! A miniszter 1 hétre romák közé költözik (Kripto Akadémia)
Egy hétig a lakbért nem fizetők - főként romák - számára fenntartott szükséglakások egyikében fog lakni a cseh emberi jogi és kisebbségügyi miniszter - jelentették be pénteken Prágában.
febr. 27
13:05
A becsületes hiteleseken miért nem segít az állam? (Infostart)
Saját szövetségeseinek ellenállása miatt elakadt Barack Obama lakáshitel-csökkentő terve az amerikai kongresszusban. A mérsékelt demokraták szerint a javaslat elfelejtkezik a részleteket még nagy nehezen törlesztő tulajdonosokról, és csak azokra figyel, akik nem tudnak fizetni.
febr. 27
13:05
Ungváron lekapcsolták a távfűtését (Kripto Akadémia)
Hat hőfejlesztő központ földgázellátását szüntette be a kárpátaljai megyeszékhelyen a Zakapatgaz Zrt. gázszolgáltató vállalat, mivel a lakossági fogyasztók nem fizetnek a fűtésért.
febr. 27
13:21
Már több mint hetven halottja van a bangladesi határőrlázadásnak (Metropol)
Hetvennél több halottja van a dakkai határőrök két nappal ezelőtti lázadásának. Tűzoltósági források szerint a hatóságok holttestek tucatjait hantolták ki a határőrség főhadiszállásának területén talált tömegsírokból.
febr. 27
13:21
'Ne manökeneket küldjön nekünk!' - Roma gettóba költözik a miniszter (168 Óra Online)
Egy hétig a lakbért nem fizetők - főként romák - számára fenntartott szükséglakások egyikében fog lakni a cseh emberi jogi és kisebbségügyi miniszter - jelentették be pénteken Prágában.
febr. 27
13:22
Etnikai tisztogatással vádoljákst (Kripto Akadémia)
A Kovászna megyei címerbizottság új tagjainak kinevezése miatt etnikai tisztogatással vádolta meg a helyi prefektust Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke.
febr. 27
13:24
Támogatás az új autók vásárlására Szerbiában (Kripto Akadémia)
A kragujeváci egykori Zastava autógyárat támogatva új autók vásárlására ösztönző programot hagyott jóvá a szerb kormány - írja a vajdasági Magyar Szó napilap.
febr. 27
13:39
A műveletlen földekért kapnának pénzt a brit farmerek (Kitekintő)
Veszélyben az az uniós program, amely a vadvilág megőrzésére irányult, de Nagy-Britanniában ezt is megoldanák.
febr. 27
14:15
Összedőlt a Citi az állami beavatkozásra (Napi)
febr. 27
14:16
Ne legyőzni, hanem megnyerni akarjuk egymást! – Állásfoglalás (Kitekintő)
Tőkés László állásfoglalást adott ki az EMNT védelmében.
febr. 27
14:33
Williamson püspök nem költözik Irwinghez (Metropol)
Szállást ajánlott Richard Williamson püspöknek Nagy-Britanniában a holokauszttagadó nézeteiről hírhedt brit történész, David Irving.
febr. 27
14:51
Nem húzta meg eléggé a nadrágszíjat a Dell (Napi)
febr. 27
14:51
Nincs megállapodás a génmódosított kukoricáról (Kitekintő)
Nem tudtak megállapodni szerdán az EU biotechnológiai szakértői a GMO kukorica jövőjéről. A patthelyzet kialakulása várható volt: a génmódosított kukorica termelése az egyik legvitatottabb mezőgazdasági kérdés az EU-ban.
febr. 27
15:27
Fizetésképtelenné válhat az Opel (Napi)
febr. 27
15:45
Újra bocsánatot kért a holokauszttagadó püspök (Infostart)
Újra bocsánatot kért nézeteiért a holokausztot tagadó brit tradícionalista katolikus püspök. Richard Williamson felháborodást váltott ki, amikor azt mondta, hogy nem hatmillió, hanem háromszázezer zsidót öltek meg a nácik a II. Világháború során. A bocsánatkérést egy katolikus hírügynökség tette közzé. A püspök tegnap tért vissza Argentínából Nagy-Britanniába, mivel kiutasították a dél-amerikai…
febr. 27
15:46
Elámult a Szent Anna-tó szépségétől a miniszter (Kitekintő)
Elena Udrea turisztikai miniszter nem tudott betelni a Szent Anna-tó és környéke szépségével.
febr. 27
16:03
Lelkészt ítélt el a ruandai népirtást vizsgáló ENSZ-törvényszék (Metropol)
Huszonöt év börtönre ítélt egy volt tábori lelkészt pénteken a ruandai népirtást vizsgáló ENSZ-törvényszék (ICTR) nemi erőszak és tuszi menekültek lemészárlása miatt.
febr. 27
16:03
Mire készülnek? Jemen egymilliárd dollárért vett fegyvert (Kripto Akadémia)
Egymilliárd dolláros fegyvervásárlási megállapodást kötött Jemen Oroszországgal - közölte a jemeni állami média.
febr. 27
16:21
Kilencezermilliárd dollár is lehet az amerikai deficit (Infostart)
Az előző években kimaradt egy nagy összeg az amerikai költségvetésekből, az Obama-kormányzat azonban becsületesen fölvállalja ezeket a pénzeket is - mondta Peter Orszag, Barack Obama költségvetési igazgatója.

Keresés