2009. február 5. csütörtök

febr. 5
6:09
Túlélte a kormány a bizalmi szavazást (168 Óra Online)
Bizalmi szavazást élt túl a lett kormánykoalíció szerdán, három héttel azután, hogy a súlyos válsághelyzet miatt zavargások voltak a balti ország fővárosában.
febr. 5
6:45
Nincs több benzinzabálás - belezöldülnek Obamába (Kitekintő)
Amerika kizöldül és egyben függetlenné válik a külföldi olajtól – kettőt egy csapásra?
febr. 5
6:45
Gránátokkal támadtak a venezuelai pápai nunciatúrára (Kripto Akadémia)
Ismeretlen tettesek Három könnyfakasztó gránátot dobtak szerdán Caracasban a pápai nunciatúrára - jelentette a venezuelai Globovision televízió.
febr. 5
7:21
Az EU büntetné az illegális bevándorlókat foglalkoztatókat (Kitekintő)
Az Európai Parlament (EP) ma szavaz az illegális bevándorlók foglalkoztatásáról szóló rendeletről. A jogszabály valószínűleg elfogadásra kerül. Tartalma szerint bárki, aki illegális bevándorlót foglalkoztat büntethetővé válik, vagyis a felelősség a bevándorlókról részben az őket foglalkoztató vállalatokra hárul.
febr. 5
7:57
Az őserdő olajkútja (Kitekintő)
A mezőgazdaságilag hulladékszámba menő cellulózból gombák segítségével állítanak elő dízelt.
febr. 5
8:15
Huszonnégy ujjú újszülött: nem vették észre a pluszt a kórháziak (168 Óra Online)
Van ujj a nap alatt, méghozzá bőven: 24 ujjal született egy fiú Kaliforniában, mindegyik végtagján hattal. Az meg új a nap alatt, hogy ezt nem vette észre a kórházi személyzet.
febr. 5
8:15
Pokolgép robbant Athén központjában (Kripto Akadémia)
Házi készítésű pokolgép robbant csütörtökön hajnalban Athén központjában a görög belügyminiszter-helyettes irodája előtt, kisebb anyagi károkat okozva - közölte a rendőrség.
febr. 5
8:17
Felrobbanó mobiltelefon ölt: vérben úszva találtak rá (168 Óra Online)
Vérben úszva találtak meg Kanton városában egy kínai bolti eladót, akinek a zsebében felrobbant a mobilja, és a szilánkok elvágták a nyaki artériáját - adta hírül az Index.
febr. 5
8:33
Bulgária elfújja a Bizottság energiaterveit? (Kitekintő)
Bolgár hivatalnokok tegnap (február 3.) kifakadtak Brüsszelben, miután kiderült, mennyire szerény összeget szán az Európai Bizottság a költségvetésből megmaradt forrásból összeállított, 5 milliárd eurós csomagból Bulgária számára. Szófia szerint „abnormális” a bánásmód, melyben Bulgária részesül, tekintve, hogy ezt az országot sújtotta leginkább a közelmúltban lezajlott gázválság. Magyarország…
febr. 5
8:33
Később hívnak mentőt a nők (Metropol)
Szívroham tüneteit tapasztalva az amerikai nők tovább várnak a mentőkocsi hívásával, mint a férfiak. A mentőszolgálat vizsgálatának eredményeit a szívgyógyászat egyik vezető folyóirata, a Circulation közölte.
febr. 5
8:51
Bomba robbant a belügyminiszter-helyettes irodája előtt (Infostart)
Házi készítésű pokolgép robbant csütörtökön hajnalban Athén központjában a görög belügyminiszter-helyettes irodája előtt, kisebb anyagi károkat okozva.
febr. 5
9:09
Tiltakozni hívnak az erdélyi magyar egyházak (Kitekintő)
Tiltakozó felvonulásra és nagygyűlésre hívják híveiket a háromszéki történelmi egyházak vezetői a megye magyar nemzetiségű intézményvezetőinek védelmében.
febr. 5
9:09
Összeesküvés a pápa ellen? (Kripto Akadémia)
Összeesküvést sejt a Vatikán a Williamson-botrány mögött. Olasz lapértesülés szerint ugyanis nem lehetett véletlen, hogy napra egybeesett a nagy vihart kavart, holokauszttagadó interjú megjelentetése azzal, hogy a pápa aláírta a Szent X. Piusz Testvériség kiközösítésének feloldásáról szóló dekrétumot, ami két nappal később lépett életbe. Egyre inkább körvonalazódik azonban, kik vezették félre a…
febr. 5
9:27
A Suzukinál is gyarapodnak a gondok (Napi)
febr. 5
9:27
A celebek percei meg vannak számlálva (168 Óra Online)
1800 francia személyiség számít "politikai véleménynyilvánítónak" a francia médiafelügyeleti csúcsszerv, a Legfelső Audiovizuális Tanács (CSA) szemében. A listán szereplők adásidejét nyilván kell tartani a választási kampányon kívüli időszakban is. Az érintettek között művészek is akadnak - írta meg a La Croix című francia lap.
febr. 5
9:45
Készülődnek Nándorfehérvárnál! (Kitekintő)
Február 3-án hat délkelet-európai állam képviselői találkoztak Belgrádban. A terítéken a válság és az EU-csatlakozás szerepelt.
febr. 5
10:03
A nemzeti összboldogság legfőbb vesztesei (Kitekintő)
Megérkezett a bhutáni menekültek első csoportja Dániába. Az elkövetkező években még sok százan jönnek.
febr. 5
10:21
Emberi csontokat találtak a spanyol parlament pincéjében (Infostart)
Emberi csontok és koponyák kerültek elő a spanyol parlament épületének pincéjében végzett ásatások során.
febr. 5
10:21
Emberi maradványokat találtak a spanyol parlament alatt (Kripto Akadémia)
Emberi csontok és koponyák kerültek elő a spanyol parlament épületének pincéjében végzett ásatások során.
febr. 5
10:23
A svéd kormány atomerőműveket építene? (Kripto Akadémia)
A svéd kormány szabaddá tette az utat új atomerőművek megépítése számára - erről állapodott meg Fredrik Reinfeldt jobbközép kormánya a stockholmi SR rádióadó csütörtöki beszámolója szerint. A kabinet eddig kifejezetten ellenezte új atomerőművek építését.
febr. 5
10:39
Heten vannak a szlovák államfői szorítóban (Kitekintő)
Mind a hét államfőjelölt időben leadta a jelöléséhez szükséges petíciós íveket - jelentette be a szlovák házelnök.
febr. 5
10:39
Moszkvában lelőtték Groznij volt polgármester-helyettesét (Kripto Akadémia)
Megölték Gilani Sepijev volt grozniji polgármester-helyettest három fejlövéssel Moszkvában a csütörtökre virradó éjszaka.
febr. 5
10:41
Ismét bajban Anglia-Havazik (Kripto Akadémia)
Ismét jelentős havazás okoz komoly fennakadásokat Nagy-Britanniában, ahol autópályákat, repülőtereket zártak le csütörtökön. A járattörlések budapesti légi járatokat is érintenek.
febr. 5
10:57
Kínai lehet a Volvo (Napi)
febr. 5
10:57
Egy magyar férfi milliárdokkal károsította meg az angol kincstárat (Kripto Akadémia)
Budapesten fogták el azt az 59 éves magyar-újzélandi állampolgárságú férfit, akit a hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy 250 millió angol fonttal (83 milliárd forinttal) károsította meg az angol kincstárat - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön.
febr. 5
11:15
Csecsen ex-politikus rejtélyes halála Moszkvában (Infostart)
Meggyilkolták Moszkvában Gilani Sepijev volt grozniji polgármester-helyettest, a 36 éves csecsen férfit háromszor fejbe lőtték.
febr. 5
11:15
Tankönyvtörvény: Mikolaj húzza az időt (Kitekintő)
A szlovák Alkotmánybíróság döntéséig a kisebbségi iskolák honismereti tankönyvekeit az eddigi kiadási terv és az eddigi gyakorlat szerint fogják kiadni.
febr. 5
11:15
Miniszter lesz a szélsőjobbos pártvezér? (168 Óra Online)
"Fontos" miniszteri posztot szán Avigdor Liberman szélsőjobboldali politikusnak Benjámin Netanjahu, az izraeli jobboldali ellenzék vezetője csütörtöki nyilatkozata szerint, amennyiben ő alakíthat kormányt a jövő heti előre hozott választások eredményeként Izraelben.
febr. 5
11:33
Az EU tagállami szinten küzd az autóipar megmentéséért (Kitekintő)
Az Európai Parlament, a Tanács és az Európai Bizottság képviselői is jelen lesznek a ma délután, Strasbourgban tartandó vitán, ahol a gazdasági válságnak az autóiparra gyakorolt hatásairól és annak megoldásairól egyeztetnek majd az összegyűltek. Az állami támogatások ügye a napirend élén szerepelhet. Az EurActiv hálózat nyugat-, közép- és kelet-európai szerkesztőségei néhány, az autóipar…
febr. 5
11:33
Nőtt a Hamász népszerűsége (Metropol)
Emelkedett a Hamász iszlamista mozgalom népszerűsége a Gázai övezetben végrehajtott izraeli offenzíva után, derült ki csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási eredményekből.
febr. 5
11:33
Schwarzenberg: "Két nagyon, nagyon kemény évnek nézünk elébe" (Kripto Akadémia)
Az európai uniós elnökséget ellátó Csehország külügyminisztere nem sok reményt fűz az osztrák kormány által kezdeményezett közép- és kelet-európai stabilizációs háló megvalósulásához. Karel Schwarzenberg a News című osztrák hetilap legfrissebb, csütörtökön megjelent számában borúlátását azzal indokolta, hogy valamennyi európai ország saját nemzeti programjának a finanszírozásával vesződik,…
febr. 5
11:51
Sötét jövőt vár a Deutsche Bank (Napi)
febr. 5
11:51
Megerősítette a gázai háború a Hamászt (Kripto Akadémia)
Emelkedett a Hamász iszlamista mozgalom népszerűsége a Gázai övezetben végrehajtott izraeli offenzíva után - derült ki csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási eredményekből.
febr. 5
12:09
Pásztor: "A VMSZ egységes" (Kitekintő)
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke mai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a VMSZ-ben szó sincs pártszakadásról.
febr. 5
12:09
Egyre népszerűbb a Hamasz (Kripto Akadémia)
Emelkedett a Hamász palesztin iszlamista mozgalom népszerűsége a Gázai övezetben végrehajtott izraeli offenzíva után - derült ki csütörtökön nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatási eredményekből.
febr. 5
12:27
Letartóztattak egy magyar sofőrt az angliai csokigyárban (Infostart)
Angliában tizenöt közel-keleti férfit tartóztattak le, miután egy tartálykocsi belsejébe rejtőzve szöktek be az országba. A kamion magyar sofőrjét szintén őrizetbe vette a rendőrség.
febr. 5
12:27
Emberi csontok a parlament pincéjében (168 Óra Online)
Emberi csontok és koponyák kerültek elő a spanyol parlament épületének pincéjében végzett ásatások során.
febr. 5
12:27
Az angliai havazás a budapesti járatokat is érinti (Kripto Akadémia)
Ismét jelentős havazás okoz komoly fennakadásokat Nagy-Britanniában, ahol autópályákat, repülőtereket zártak le csütörtökön. A járattörlések budapesti légi járatokat is érintenek.
febr. 5
12:29
"Egyetlen katolikus sem tagadhatja a holokauszt megtörténtét" (Kripto Akadémia)
Teljesen hamisnak és mélységesen sértőnek nevezte az amerikai püspöki kar elnöke Richard Williamson tradicionalista püspök holokauszttagadó nyilatkozatait - jelentette a Kathpress osztrák katolikus hírügynökség csütörtökön.
febr. 5
12:45
Egy gázai apa három lányát gyászolja (Infostart)
Az izraeli hadsereg elismerte, hogy katonái okozták annak a három gázai lánynak a halálát, akiknek az apja Izraelben is praktizáló orvos. A tragédia pár perccel azelőtt történt, hogy egy izraeli tévé meginterjúvolta a férfit, akinek gyásza megrázta a nézőket.
febr. 5
12:45
Parázs vita lobbant fel kisebbség-ügyben (Kitekintő)
Heves vita zajlott kedden későn este az Európai Parlamentben a hagyományos nemzeti és etnikai, valamint a bevándorló európai kisebbségek védelme tárgyában.
febr. 5
12:45
Botrány!Rasszista kijelentést tett Margaret Thatcher lánya (Kripto Akadémia)
Egy magánbeszélgetésben tett rasszista ízű megjegyzése miatt nem alkalmazza többé Carol Thatchert, Margaret Thatcher volt brit miniszterelnök lányát a BBC brit közszolgálati műsorszóró társaság.
febr. 5
13:03
A horvát NATO-csatlakozást is megfúrják a szlovének? (Kitekintő)
A szlovén parlament múlt heti ülésén nem sikerült elérni a horvát NATO-csatlakozás ratifikálásához szükséges kétharmados többséget. Az ellenzéki Demokrata Párt nem támogatja a döntést.
febr. 5
13:21
Öngyilkossággal akarta megmenteni édesapját egy 13 éves kislány (Infostart)
Több mint kétszáz altatótablettával próbált meg öngyilkosságot elkövetni egy 13 éves lány a kelet-kínai Csiangszu tartományban, hogy halála után a máját súlyosan beteg édesapjának adhassák.
febr. 5
13:39
Energiaspórolásra tanítanak - Önt is! (Kitekintő)
Az éghajlatváltozás elsődleges oka az óriási mértékű szén-dioxid kibocsátás, melynek több mint egyharmadát a lakossági energiafelhasználás okozza. A most indult Kapcsold k(i) kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy a mindennapi szokások apró változtatásával mindenki hozzájárulhat az éghajlatváltozás elleni küzdelemhez.
febr. 5
13:39
Újabb öngyilkos merénylet Irakban (Metropol)
Legalább 15 embert megölt, 15 másikat pedig megsebesített egy öngyilkos merénylő csütörtökön az északkelet-iraki Dijála tartományban.
febr. 5
13:39
Kamilla férfivá esküdte magát, Kamill lett belőle (168 Óra Online)
Albániában még 20 olyan nő él, aki a régi törvények szerint "férfivá esküdte magát", mert családjából a vérbosszú miatt kihaltak a férfiak.
febr. 5
13:39
Öngyilkos merénylő Irakban (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 15 embert megölt, 15 másikat pedig megsebesített egy öngyilkos merénylő csütörtökön az északkelet-iraki Dijála tartományban - közölte a rendőrség.
febr. 5
13:41
Igaz! Sikosítógélt oszt a brazil kormány (Kripto Akadémia)
Az immár hagyományosan járó női és férfi óvszerek mellé idén első ízben 15 millió tasak sikosítógélt is szétoszt ingyen a rászorulók között a brazil kormány az AIDS-prevenció részeként.
febr. 5
13:43
A britek után a csehek is kamatot csökkentettek (Kripto Akadémia)
A cseh jegybank csütörtökön fél százalékponttal (50 bázispont) 1,75 százalékra csökkentette irányadó kamatát. Ezzel a kamat 2005 október óta a legalacsonyabb szinten áll.

Keresés