2010. január 22. péntek

jan. 22
6:21
Huszonhatból huszonöt biztosjelölt átment a vizsgán (Kitekintő)
Rumjana Zseleva visszavonulásával csak huszonöt leendő biztos esetében volt tétje annak, hogy mi lesz az egyes meghallgatásokat vezető EP szakbizottságok véleménye a jelöltekről. Jerzi Buzek házelnök csütörtök délután elégedetten jelentette be, hogy valamennyi pozitív lett.
jan. 22
7:15
Hány magyar párt van Szlovákiában? (Kitekintő)
Csáky Pál MKP-elnök szerint a Híd-Most szlovák-magyar párt, ezért fontos, hogy a szlovákiai magyar szavazók tudják, egy magyar párt van Szlovákiában, az pedig az MKP.
jan. 22
7:33
Történelmi fordulat a Le Monde-nál (Kitekintő)
A vezető francia napilap igazgatója az újság 65 éves történetében először egy hölgyet  nevezett ki főszerkesztőnek.
jan. 22
7:33
Haiti földrengés - Kezdenek újra kinyitni az üzletek, gyógyszertárak (Kripto Akadémia)
Kezdenek újra kinyitni a kis üzletek és gyógyszertárak a földrengés sújtotta haiti fővárosban, ahol a túlélők utáni kutatásról egyre inkább a sérült és hajléktalanná vált tömegek megsegítésére helyeződik át a hangsúly.
jan. 22
7:35
Új terroristacsoport Görögországban (Kripto Akadémia)
Egy eddig ismeretlen csoport jelentkezett a január közepén a görög tájékoztatási minisztérium épületénél végrehajtott pokolgépes merénylet elkövetőjeként.
jan. 22
8:06
Kiguglizták a profitot (Napi)
jan. 22
8:09
Beszóltak a választásokra készülő politikusnak (Kitekintő)
A méltatások ellenére a Washington Post és az Economist is azt javasolja a kolumbiai elnöknek, hogy ne induljon harmadik alkalommal az elnökválasztáson, szerintük az andoki országnak inkább erős intézményekre, mintsem "népvezérre" van szüksége.
jan. 22
8:27
Kínos! Berúgva pózolt a szlovák pártelnök (Kitekintő)
Valószínűleg ittasan, dülöngélve, mosolyogva pózolt tegnap délután az újságíróknak a parlamentben a Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota.
jan. 22
8:45
Újabb orosz fegyverek Indiának (Kitekintő)
Alig egy héttel az Oroszországtól bérbe vett atomtengeralattjáróról szóló hírek után újabb fegyverüzleti nyélbeütésével növelheti erődemonstráló képességét az indiai flotta.
jan. 22
8:47
Tévutak és trágyadombok Szlovákiában (Kitekintő)
A legfrissebb szlovák munkanélküliségi adatokat böngészve gyorsan kiderül, hogy egyre több áldozata van a világgazdasági válságnak.
jan. 22
9:03
A lakosság felének csökkent a jövedelme (Kitekintő)
Az Unlock Market Research felmérésében a román válaszadók majdnem fele állította, hogy csökkent a jövedelme a válság kirobbanása óta, és nem is számítanak jövedelemnövekedésre, csupán stagnálásra, áll a Mediafaxnak eljuttatott tanulmányban.
jan. 22
9:03
"Ficónak már csak a primitív magyar kártya maradt" (168 Óra Online)
Robert Fico kormányfő visszaélt a Maroš Šefčovič szlovák EU-biztosjelölt állítólagos romaellenes kijelentései körüli vitával, és ismét a magyar kártyával riogatott - mondta kedd esti sajtóértekezletén Mikuláš Dzurinda, az SDKÚ-DS elnöke.
jan. 22
9:05
Templomokat akart felrobbantani szertartás közben (Kitekintő)
Terrorizmussal vádolja a rendőrség azt a szepesolaszi (Spišské Vlachy) férfit, aki templomokat akart a levegőbe röpíteni.
jan. 22
9:21
Az azonos nemű párok ugyanolyan jó szülők (Metropol)
Az azonos nemű párok által nevelt gyerekek ugyanolyan jól teljesítenek az életben, mint a hagyományos férfi-nő családok gyerekei - állapította meg egy friss nemzetközi tanulmány, amely a Journal of Marriage and Family amerikai szaklap pénteki számában jelent meg.
jan. 22
9:21
Egyre nagyobb kényelem és magány - Ilyen ma orosznak lenni (Kripto Akadémia)
Számos elemző szerint az orosz társadalom elmúlt tíz évének legfontosabb eseménye az új orosz középosztály formálódása.
jan. 22
9:23
Spanyolország, Belgium, Magyarország - Bemutatkozott az EU új hármas elnöksége (Kripto Akadémia)
Spanyolország, Belgium és Magyarország nagykövetei közös sajtótájékoztatón mutatták be az elkövetkező másfél év csoportos elnökségének programját Párizsban, az Európai Bizottság franciaországi képviseletén.
jan. 22
9:36
Mit csinált a Sony-Ericsson? (Napi)
jan. 22
9:39
Szlovákia: biztosított a kisebbségi nyelv használata (Metropol)
A szlovákiai minisztériumok szerint szabadon használható a kisebbségi nyelv minden olyan város állami hivatalaiban, amelyben a szóban forgó nemzeti kisebbség lakosságaránya eléri a 20 százalékot - írja az Új Szó című szlovákiai magyar lap pénteken.
jan. 22
9:57
Az EU is támogatja Haiti újjáépítését (Kitekintő)
Megszületett az EU határozata a Haitinak nyújtandó rövid-, közép- és hosszútávú segélyekről. Az USA újabb 7500 katonát küld a szigetre, Chávez és Ortega fegyveres "megszállást" emleget.
jan. 22
9:59
Az 1,5 milliót is elérheti a romániai állástalanok száma (Kitekintő)
Már februártól további 200 ezer személy válhat munkanélkülivé, illetve az év végére elérheti az 1,5 milliót a romániai állástalanok száma.
jan. 22
10:15
Egykor le akarta lőni a pápát, mára megőrült (Kitekintő)
Alig engedték ki a börtönből II. János Pál egykori merénylőjét, Mehmet Ali Agca máris botrányt kavart: azt állítja magáról, hogy ő a Messiás.
jan. 22
10:16
Indiában készül merényletre az al-Kaida (Kripto Akadémia)
Magas fokú készültséget rendeltek el a repülőtereken pénteken India-szerte, mert a titkosszolgálatok olyan értesülést kaptak, hogy az al-Kaida terrorszervezethez köthető csoportok egy repülőgépet készülnek eltéríteni.
jan. 22
10:17
Hova tűnt az író titokzatos imádója? (Kitekintő)
Elmaradt a konyak Edgar Allan Poe baltimore-i sírjáról, amelyre eddig minden évben az író születésnapjának hajnalán került ajándék ismeretlen csodálójától
jan. 22
10:30
Mégis eladják a finomítót (Napi)
jan. 22
10:33
Jobboldali tömörülést szervez az ukrán államfő (Kitekintő)
Viktor Juscsenko ukrán államfő bejelentette, hogy új politikai blokkot fog létrehozni mellyel az előrehozott parlamenti választásokon akar indulni.
jan. 22
10:33
Népszavazással fenyegetnek a politikai kalandorok (168 Óra Online)
A minaretépítést betiltó svájci népszavazás nyomán világszerte fellángolt a vita arról, hogy a közvetlen demokráciának ez a formája összeegyeztethető-e a jogállamiság 21. századi követelményeivel, biztosítja-e a kisebbségi jogokat, nyújt-e védelmet populisták ellen. KASZA LÁSZLÓ írása.
jan. 22
10:51
Mégis marad Kínában a Google (Kitekintő)
A híresztelések ellenére Kínában marad a Google – nyilatkozta tegnap a vállalat vezérigazgatója, Eric Schmidt a Financial Timesnak.
jan. 22
11:09
Katonai együttműködést akar Amerika (Kitekintő)
A térség stabilitása érdekében a bilaterális katonai együttműködés szorosabbá tételét hangsúlyozta indiai látogatása során az amerikai védelmi miniszter.
jan. 22
11:42
Elkezdtek költekezni a hitelkártya-tulajdonosok, szárnyal az AmEx (Napi)
jan. 22
11:44
Többmilliós visszahívás a Toyotánál (Napi)
jan. 22
11:45
Téli szünet van - kormány nincs (Kitekintő)
Az afgán parlament szombaton megkezdte közel egy hónapos téli szünetét anélkül, hogy döntés született volna az új kormány még betöltetlen pozícióinak ügyében.
jan. 22
11:47
Bezárja antwerpeni gyárát a General Motors (Kitekintő)
Az Opel átstrukturálásának keretében a belgiumi gyárát zárja be a General Motors, jelentette be a társaság európai részlegét irányító igazgatója.
jan. 22
12:00
Útnak indult a magyar kormány mentőcsapata Haitire (Infostart)
Útnak indult péntek délben az az egészségügyi mentőcsapat, amelyet a magyar kormány küld Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be, hogy segítséget nyújtson a földrengés sújtotta térségben.
jan. 22
12:21
Abortusz, eutanázia, egyneműek házassága - elutasítva (Kitekintő)
Bugár Béla, a Híd elnöke és Bastrnák Tibor, a párt elnökségi tagja szerdán a katolikus egyház képviselőivel találkozott Nádszegen.
jan. 22
12:21
Ananászok között csempészték a kokaint (Metropol)
Ananászszállítmányokban csempészett kokaint egy nemzetközi bűnbanda Közép-Amerikából Európába, tevékenységüket a holland és a belga rendőrség leplezte le pénteki bejelentés szerint.
jan. 22
12:23
Felesége szeretőjébe bukhat bele a politikus (Kitekintő)
Peter Robinson, észak-ír miniszterelnök kérésére a hét közepe óta az Egyesült Királyság egyik legtekintélyesebb jogásza, Paul Maguire vizsgálja a kormányfő felelősségét felesége, Iris Robinson pénzügyi botrányában.
jan. 22
12:57
Hatszáz román katona megy Afganisztánba (Kitekintő)
Hatszáz fővel növeli az Afganisztáni nemzetközi békefenntartó kötelék keretében tevékenykedő román katonák létszámát a legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT).
jan. 22
12:57
Gábor Zsazsa férje lehet Kalifornia kormányzója (Metropol)
Eddigi legnagyobb sikere után, vagyis hogy Gábor Zsazsa hollywoodi díva nyolcadik férje lett, újabb magaslatokba vágyik a német születésű Frederic von Anhalt herceg, aki bejelentette, hogy harcba száll Kalifornia kormányzójának Arnold Schwarzenegger távozásával megüresedő székéért.
jan. 22
12:57
Útnak indult a magyar kormány mentőcsapata (Kripto Akadémia)
Útnak indult péntek délben az az egészségügyi mentőcsapat, amelyet a magyar kormány küld Haiti fővárosába, Port-au-Prince-be, hogy segítséget nyújtson a földrengés sújtotta térségben.
jan. 22
13:12
Felülteljesített a General Electric (Napi)
jan. 22
13:15
Erdélyben fejlesztene a brit trónörökös (Kitekintő)
Környezetvédelmi és mezőgazdasági fejlesztési program indítását tervezi Máramaros, Vâlcea, Beszterce, Szeben, Brassó és Kovászna megyében a brit trónörökös.
jan. 22
13:15
Afganisztánban betiltották a műtrágyát (Metropol)
Afganisztánban az államfő pénteken betiltotta annak a műtrágyának a használatát, amiből robbanószert is előállíthatnak; az erről szóló rendelkezés egy hónapot ad a gazdálkodóknak ilyen készleteik beszolgáltatására.
jan. 22
13:17
Ki robbantotta fel a fizikaprofesszort? (Kitekintő)
A bombatámadás áldozatává vált tudós esete Teheránban korántsem egyértelmű. Irán ősellenségeit vádolja a gyilkossággal. De vajon nem lehetséges-e, hogy még csak a határt sem kell átlépni az indítékok és a felelősök megtalálása érdekében?
jan. 22
13:17
Újvidéki megemlékezés a „hideg napokról” (Metropol)
A második világháborús újvidéki razzia 68. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést a vajdasági székvárosban: a rakparton lévő szoborcsoportnál Vajdaság tartomány és a város vezetőin kívül számos szervezet és egyesület helyezte el a kegyelet virágait.
jan. 22
13:33
Garantálják a kisebbségi nyelvhasználatot (Kitekintő)
Berényi József, az MKP elnökhelyettese december 12-én interpellálta azokat a minisztereket, akiknek tárcája alá olyan hivatalok is tartoznak, melyekre érvényes a nyelvtörvény 20 százalékos küszöbe, azaz melyekben használható a kisebbség nyelve.
jan. 22
14:09
Drágább lesz a benzin, a cigaretta, az ital (Kitekintő)
Szerbia kormánya tegnapi ülésén elfogadta a kőolajipari származékok, a cigaretta, valamint az alkoholos italok jövedéki adójának növelését.
jan. 22
14:27
Több ezren sztrájkolnak Törökországban (Kitekintő)
Több ezer ember sztrájkol Törökország legnagyobb alkohol- és dohányforgalmazó vállalatánál. A többi szakszervezet is munkabeszüntetéssel fenyeget.
jan. 22
14:27
A szlovákoknak sem tetszik Fico magyarellenessége (Kripto Akadémia)
Az ellenzék szerint Robert Fico kormányfő kárt okozott Szlovákiának, amikor éles magyarellenes kijelentésekkel állt ki Maros Sefcovic szlovák EU-biztosjelölt mellett keddi pozsonyi sajtóértekezletén.
jan. 22
14:45
A H1N1 durvább, mint a feketehimlő (Kitekintő)
A H1N1 vírus szövődményeitől eddig kétszer annyian haltak meg Szerbiában, mint a feketehimlőtől az egykori Jugoszlávia területén.
jan. 22
15:03
Nem jöhetnek a Szigetre – gyászol a világzenei nagyszínpad (Kitekintő)
Januárban elhunyt Lhasa de Sela és Kate McGarrie. A kanadai világzenei élet két elismert alakját a rák győzte le.

Keresés