2010. február 24. szerda

febr. 24
0:06
Nap idézete: nem számítanak a melegek (Kitekintő)
Gene Taylor (R-MS)
febr. 24
4:18
Ezernél is több amerikai katona halt meg Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Ezer fölé emelkedett az Afganisztánban meghalt amerikai katonák száma - közölte kedden egy független hírportál, amely az amerikai háborús áldozatokat tartja nyilván.
febr. 24
5:12
A Hamász és a Hezbollah bírálja Izraelt a vitatott szent helyek miatt (Kripto Akadémia)
Arroganciának minősítette és bírálta Izraelt a Hezbollah libanoni síita mozgalom amiatt, hogy a zsidó állam történelmi öröksége részének nyilvánított két, Ciszjordániában fekvő szent helyet.
febr. 24
6:21
Visszatért hazájába a nigériai államfő (Infostart)
Több hónapig tartó külföldi gyógykezelés után visszatért hazájába Umaru Yar,adua nigériai elnök.
febr. 24
6:42
Gates: Európa túl messzire ment a demilitarizálásban (Kripto Akadémia)
Európa túl messzire ment a demilitarizálásban, a kontinens idegenkedése a katonai erőtől korlátozza a NATO képességét háborúk hatékony megvívására - jelentette ki az amerikai védelmi miniszter kedden egy washingtoni tanácskozáson.
febr. 24
6:44
Bosszúból vizelt az ételbe (Kripto Akadémia)
Rosszul bántak egy külföldi szolgálólánnyal szaúdi munkaadói, a Délkelet-Ázsiából származó alkalmazott ezért rendszeresen vizeletet kevert a szaúdiak ételébe.
febr. 24
6:46
Mircea Dinescu fellebbez (Kripto Akadémia)
Ha a bukaresti Országos Feddhetetlenségi Ügynökség ténymegállapítása jogerőssé válik, Romániában nem lesz szekuritátés együttműködéssel minősíthető személy, állapították meg a neves román költő és publicista, Mircea Dinescu ügyvédei.
febr. 24
6:48
Szigorú büntetés vár az elkövetőkre (Kripto Akadémia)
A pápa elé kívánja vinni a szexuális visszaéléseket elkövetett főpapok ügyét Robert Zollitsch, a német katolikus püspöki konferencia elnöke, aki bocsánatot kért az áldozatoktól. Az elmúlt hetekben több ilyen eset sokkolta a német közvéleményt.
febr. 24
6:50
Brit próbafúrások a Falkland-szigeteknél (Kripto Akadémia)
Argentina mellett foglaltak állást a latin-amerikai államok a mexikói Cancúnban, a Riói Csoport csúcsértekezletén a Falkland(Malvin)-szigetek hovatartozása körül ismét kiújult vitában. Buenos Aires tiltakozása ellenére egy brit olajvállalat hétfőn megkezdte a fúrást az argentin partok közelében fekvő szigetek körüli területi vizeken.
febr. 24
7:00
Török csatlakozás spanyol támogatással (Kitekintő)
Zapatero spanyol miniszterelnök február 22-én egy sajtótájékoztatón bejelentette, támogatja Törökország Európai Unióhoz való csatlakozását és az elnökség hat hónapos periódusa alatt négy területen kíván tárgyalást kezdeményezni az országgal, melyek reményei szerint lendületesen és zökkenőmentesen fognak zajlani.
febr. 24
7:33
Mérgében mandarinnal dobálózott a miniszterelnök (Infostart)
A brit kormányfő egy gyárlátogatás közben állítólag olyan ideges lett, hogy az egyik gépet sikerült elrontania, miután hozzávágott egy mandarint. Gordon Brown környezetéből egyre többen állnak elő történetekkel, amelyek a politikus durva viselkedéséről és dühkitöréseiről szóló híreszteléseket támasztják alá.
febr. 24
7:54
A Fehér Ház előtt hógolyózhatott a dalai láma (Kitekintő)
Találkozóra került sor Barack Obama és a dalai láma között múlt csütörtökön a Fehér Házban -- Kína hangos tiltakozása közepette.
febr. 24
8:09
Egy hét múlva hazajöhetnek az Afganisztánban megsérült magyar katonák (Infostart)
Körülbelül egy hét múlva - a PRT (tartományi újjáépítési csoport) hetedik váltásával együtt - hazaérkezik a támadásban megsérült két magyar katona Afganisztánból - közölte a Honvédelmi Minisztérium.
febr. 24
8:12
Robbanás egy török szénbányában (Kripto Akadémia)
Kevesebb az áldozatok száma az először közölteknél abban a balesetben, amely kedden történt egy szénbányában Törökország északnyugati részén - közölte szerdán a török munkaügyi miniszter.
febr. 24
8:30
Egy lépéssel közelebb az iráni atomhoz (Kitekintő)
Az orosz Atomsztrojexport bejelentette, befejezte a teszteket a hermetikus rendszeren az Iránban épülő Bushehr atomerőműben.
febr. 24
8:30
Kubában meghalt egy éhségsztrájkoló politikai fogoly (Metropol)
Fogva tartási körülményei elleni tiltakozásul kezdett éhségsztrájkot több mint két hónapja. Jogvédők szerint szándékosan túl későn szállították kórházba.
febr. 24
8:30
Tűzszünetet kötöttek - lezárul a dárfúri háború (Kripto Akadémia)
Aláírta a szudáni államfő és a dárfúri körzet egyik vezető lázadócsoportja, a JEM a tűzszüneti egyezségről szóló keretmegállapodást kedden késő este Dohában.
febr. 24
8:32
A holland kormány soha nem volt életképes? (Kitekintő)
A holland katonák hazarendelésének vitája - amellett, hogy a nemzetközi porondon nagy port kavart - a hazai koalíciós kormány felbomlását is eredményezte. A májusi választásokon Balkenende, a munkáspárti Bos és a bevándorlás-ellenes Szabadság Párt egyaránt esélyes.
febr. 24
8:34
Kuba: az embargó a turizmust is visszafogja (Kitekintő)
Kuba mára a kilencedik legfontosabb idegenforgalmi célpont az amerikai kontinensen.
febr. 24
9:03
Megtartotta királyságát a Toyota Prius (Napi)
febr. 24
9:06
Újabb halottakra bukkantak Indonéziában (Kripto Akadémia)
A mentőalakulatok földmunkagépekkel igyekeztek eltakarítani szerdán a sáros talajt annak az indonéziai földcsuszamlásnak a helyszínén, amelyben az előző nap bizonyosan meghalt 15 ember - közölte egy tisztviselő. Feltehetőleg további 57 ember még a sártömeg alatt van.
febr. 24
9:39
Kalapácsütés a Hummerre (Napi)
febr. 24
10:00
Nem épül meg a tőketerebesi hőerőmű (Kitekintő)
A körülbelül 22 ezer lakosú Tőketerebesen több mint 9 ezer aláírást és 3500 tiltakozó megjegyzést gyűjtöttek a tiltakozók.
febr. 24
10:15
Visszahívás a Hyundainál is (Napi)
febr. 24
10:18
Hét katonai vezető ellen emelt vádat a török bíróság (Metropol)
Az Ergenekon-ügyben az illetékes török bíróság hét magas rangú katonai vezető ellen emelt vádat azon a címen, hogy néhány éve az iszlámbarát kormány megdöntésére szőttek összeesküvést.
febr. 24
10:18
Előzetesben hét magas rangú katonai vezető (Kripto Akadémia)
Az Ergenekon-ügyben az illetékes török bíróság hét magas rangú katonai vezető ellen emelt vádat azon a címen, hogy néhány éve az iszlámbarát kormány megdöntésére szőttek összeesküvést. A szerdai bírósági határozat elrendelte előzetes letartóztatásukat is.
febr. 24
10:33
Házkutatás egy osztrák haditechnikai cégnél (Infostart)
Házkutatást tartottak a Steyr osztrák haditechnikai vállalatnál a múlt héten felmerült csehországi korrupciós gyanúval összefüggésben - jelentette szerdán az osztrák sajtó.
febr. 24
10:54
Elképesztő korrupciós ügyletekre derítünk fényt! (Kitekintő)
Az elmúlt 20-25 évben a korrupció Kelet-Ázsiában is súlyos biztonsági fenyegetéssé vált. A jelenség az egyes országokban különböző mintázatokat mutat, az ellene való küzdelem azonban az egész régió közös érdeke.
febr. 24
10:54
Mindentől függetlenül megépül az Északi és Déli Áramlat (Kripto Akadémia)
A Gazprom nem tesz le az Északi és a - Magyarországon is áthaladó - Déli Áramlat gázvezetékek építéséről annak ellenére sem, hogy a megválasztott ukrán államfő visszatért ahhoz az elképzeléshez, hogy nemzetközi konzorciumot hozzanak létre az ukrajnai gázvezeték-rendszer irányítására és fejlesztésére - jelentette ki Alekszandr Medvegyev, a Gazprom igazgató tanácsának helyettes elnöke.
febr. 24
10:56
Rezeg a léc a demokraták alatt (Kitekintő)
Egy újabb demokrata politikus jelentette be, hogy nem száll versenybe a törvényhozói széke megvédéséért az ősszel tartandó kongresszusi választásokon
febr. 24
10:56
Házkutatás a Steyr-nél a cseh korrupció-ügy kapcsán (Kripto Akadémia)
Házkutatást tartottak a Steyr osztrák haditechnikai vállalatnál a múlt héten felmerült csehországi korrupciós gyanúval összefüggésben - jelentette szerdán az osztrák sajtó.
febr. 24
10:58
Nem lesz többé gondja a földgázzal Romániának (Kitekintő)
540 millió eurót nyerhet az  állam, ha a Déli Áramlat vezeték Románián is áthalad - mondták el energetikai szakemberek.
febr. 24
11:27
Tömegmészárlás egy mexikói faluban (Infostart)
Egy fegyveres banda berontott a mexikói Oaxaca szövetségi állam egy falujába, és megölt ott 13 embert - közölte a település polgármestere.
febr. 24
11:30
A Zöld Herceg sok merényletet megelőzött (Kripto Akadémia)
A Hamász radikális palesztin mozgalom egyik kiemelkedő személyiségének fia éveken át a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálatnak dolgozott, és annak egyik legértékesebb információs forrása volt - értesült a Háárec című izraeli lap.
febr. 24
11:45
Bezárás fenyegeti a sepsiszentgyörgyi dohánygyárat (Infostart)
Tiltakoztak a sepsiszentgyörgyi cigarettagyár dolgozói, amiért a román adóhatóság tartózások miatt a gyár bezárását tervezi - írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap honlapján.
febr. 24
11:48
Tévedésből 27 civilt öltek meg (Kitekintő)
Legalább 27 afgán civil vesztette életét egy félresikerült NATO légicsapás miatt. Karzai felháborodott, a szövetség bocsánatot kért.
febr. 24
11:50
Újabb atomerőművek épülhetnek Amerikában (Kitekintő)
Barack Obama elnök bejelentette, 8 milliárd dollár, azaz kb. 5,8 milliárd euró értékben kaphatnak hitelgaranciát a három évtized elteltével épülő első új amerikai atomerőművek.
febr. 24
12:03
Egész Albánia sötétségbe borult egy villámcsapás miatt (Infostart)
Egy villámcsapás miatt megszűnt az áramszolgáltatás kedden este Albániában, félórára az egész ország sötétségbe borult.
febr. 24
12:39
Megbénult az élet Görögországban az általános sztrájk miatt (Infostart)
Szinte teljesen megbénult az élet Görögországban a kedd éjfél óta tartó általános sztrájk miatt, amit a kormány szigorító intézkedései elleni tiltakozásul hirdettek meg a szakszervezetek.
febr. 24
12:42
Kéz a kézben: palesztin rendőrök és izraeli katonák (Kitekintő)
A palesztin biztonsági erők egy olyan nagy hatótávolságú Kasszám rakétát adtak át Izraelnek, amely már a sűrűn lakott dél-izraeli településeket is fenyegetést jelent
febr. 24
12:42
Nőket a tengeralattjárókra (Kripto Akadémia)
A Pentagon szerint eljött az ideje, hogy nők is szolgáljanak a tengeralattjárókon. A terv a kongresszus elé kerül, a képviselőknek 30 napjuk van a döntésre.
febr. 24
12:44
Javult a kiskereskedelmi teljesítmény (Kitekintő)
Jelentősen javult az eredménye a legnagyobb amerikai lakásberendezési áruházláncnak, a Home Depotnak.
febr. 24
13:00
Sarkozy ismét balra nyit, legalábbis látszólag (Kripto Akadémia)
Francois Mitterrand néhai szocialista államfő egykori legfőbb bizalmasát és volt miniszterét, Michel Charasse szenátort jelölte szerdán a francia köztársasági elnök az Alkotmánytanács egyik új tagjának.
febr. 24
13:18
Hazaengedték Líbiából a svácji üzletembert (Kripto Akadémia)
Hazaérkezett Svájcba Rachid Hamdani üzletember, aki egy Líbiával kirobbant diplomáciai viszály miatt 19 hónapon át nem hagyhatta el az észak-afrikai országot - közölte szerdán a svájci külügyminisztérium.
febr. 24
13:20
Világos választ vár Timosenko (Kripto Akadémia)
Julija Timosenko szerdán világos választ kért a parlamenttől a kormányát érintő bizalmi szavazás kérdésében.
febr. 24
13:36
Lebuktak! Így mutyizott a kormány! (Kitekintő)
Tovább emelkedik a nyomás a pénzügyi piacon. Egyes szakértők szerint a görög krízis újabb észek-déli törésvonal kialakulását eredményezheti Európában.
febr. 24
13:54
Fico halálhírét keltették (Kitekintő)
Hacker terjesztette az interneten az álhírt, miszerint Robert Fico kormányfő meghalt egy autóbalesetben. Az erről szóló cikket hétfőn egy ismert szlovák hírportál másolatára helyezte el.
febr. 24
14:12
Az igazságügyi miniszter szerint nem elég elszánt a német katolikus egyház (Metropol)
Tovább éleződött a vita szerdán a német katolikus egyház és az igazságügyi miniszter között. Az utóbbi szerint katolikus egyház vezetői nem mutatnak "aktív érdeklődést" a paptanárok által diákokkal szemben korábban elkövetett szexuális bűncselekményekmaradéktalan feltárása iránt.
febr. 24
14:12
Korai lenne kihirdetni a H1N1 járvány végét (Kripto Akadémia)
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) még korainak tartja megszüntetni a H1N1-es influenza világjárványként való kezelését - közölte a szervezet fő járványügyi szakértője szerdán.
febr. 24
14:14
A paptanárok ügye egyre tovább burjánzik (Kripto Akadémia)
Tovább éleződött a vita szerdán a német katolikus egyház és az igazságügyi miniszter között.

Keresés