2010. február 27. szombat

febr. 27
1:18
Bocsánatot kért a Mohamed-karikatúra miatt a dán napilap (Kripto Akadémia)
A Politiken című dán napilap elsőként kér bocsánatot a muzulmánoktól az elhíresült Mohamed-karikatúrák leközléséért. A Jyllands Posten, amely eredetileg kiírta a rajzversenyt, és publikálta a képeket, úgy véli, hogy a Politiken elárulta a sajtószabadságot.
febr. 27
2:12
Sokan meghaltak egy vallási szertartáson kialakult tolongásban Maliban (Kripto Akadémia)
Legkevesebb 26 muszlim zarándok vesztette életét és további 40 megsérült pénteken, amikor egy vallási ünnepen pánik tört ki a tömegben egy timbuktui mecsetnél.
febr. 27
3:06
Rekordot jelentő 35 millió dollár egy 507 karátos gyémántért (Kripto Akadémia)
Rekordot jelentő 35,3 millió dollárt (7 milliárd forint) fizettek pénteken egy 507 karátos csiszolatlan gyémántért Dél-Afrikában.
febr. 27
5:12
Sajnálkoznak: rossz vicc volt (168 Óra Online)
A Politiken című dán napilap elsőként kér bocsánatot a muzulmánoktól az elhíresült Mohamed-karikatúrák leközléséért. A Jyllands Posten, amely eredetileg kiírta a rajzversenyt, és publikálta a képeket, úgy véli, hogy a Politiken elárulta a sajtószabadságot.
febr. 27
7:00
"A roma etnikumúak körében fiziológiai probléma a bűnözés" (168 Óra Online)
A szerdai utcai tiltakozó akciójuk után tegnap ismételten távozásra szólították fel az emberjogi szervezetek a román külügyminisztert állítólagos rasszista kijelentései miatt.
febr. 27
7:15
Komoly földrengés Japánban (Infostart)
Japánban 7-es erősségű rengést észleltek Okinaván, az ország déli szigetén. Cunamiriadó lépett életbe, de ezt visszavonták.
febr. 27
7:33
A Hungexpón is jelen lesz a Székelyföld-stand (Kitekintő)
Nagy sikere volt a tavalyi Romexpón a Székelyföld-standnak, amelyet szintén Kovászna megyével közösen alakítottak ki, és a jövő héten kezdődő Hungexpón is felállítják.
febr. 27
7:54
Szélsőségesek csúcsértekezlete Damaszkuszban (Kripto Akadémia)
Mahmúd Ahmadinezsad iráni elnök Damaszkuszban nem csak Basar Aszad szír elnökkel és a szír hadsereg vezetőivel találkozott, hanem a Hezbollah vezetőjével, Haszan Naszrallahhal is.
febr. 27
7:56
Kevés esélye van a Hídnak a parlamentbe való bejutásra (Kripto Akadémia)
Bár egyes közvéleménykutatások szerint mindkét szlovákiai magyar párt, a Magyar Koalíció Pártja és a Híd is bejuthat a szlovák parlamentbe, politológusok szerint Bugár Béla tömörülése kiszorulhat a törvényhozásból.
febr. 27
8:12
Botrány Trencsénben: lemondott a szexrektor (168 Óra Online)
Miroslav Mečár, a trencséni Alexander Dubček Egyetem rektora a hónap végén távozik posztjáról, s elmegy az egyetemről is. Az intézmény vezetője, aki több botrányba is belekeveredett, pénteken felmondott.
febr. 27
8:30
Öngyilkos merénylet Pakisztánban (Metropol)
Négy embert rántott magával a halálba egy öngyilkos merénylő szombat reggel Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal szomszédos részén - közölte a rendőrség.
febr. 27
8:45
Lerántja a leplet a kommunistákról! (Kitekintő)
A "szekus névsor" nyilvánosságra hozatala után nem sokkal rágalmazó hangvételű bulvárcikk jelent meg Tőkés Lászlóról, de a püspököt az ilyen támadások nem állíthatják meg.
febr. 27
9:03
Nagy erejű földrengések Japánban és Chilében (Infostart)
Nagy erejű földrengés rázta meg Japán déli szigetét, Okinavát helyi idő szerint szombat hajnalban. Ezzel szinte egy időben Chilében mozdult meg többször is a föld.
febr. 27
9:03
Milliárdos veszteségek, milliárdos jutalmak (Kitekintő)
Stephen Hester, a Royal Bank of Scotand vezérigazgatója megvédi bankjának azon döntését, mely szerint az a hatalmas veszteségek ellenére is több milliárd font jutalmat fizet ki bankárainak.
febr. 27
9:06
Nagy erejű földrengés rázta meg Okinavát (Metropol)
Nagy erejű földrengés rázta meg Japán déli szigetét, Okinavát helyi idő szerint szombat hajnalban - közölte a helyi meteorológiai szolgálat.
febr. 27
9:08
Földrengés után cunami fenyeget (Metropol)
Legkevesebb 78 halálos áldozatot követelt a szombat hajnalban a Csendes-óceánban, a chilei partoknál bekövetkezett nagy erejű földrengés - jelentette be Michelle Bachelet chilei elnök. Az államfő szükségállapotot hirdetett az elemi csapás miatt.
febr. 27
9:24
"Nem fog tetszeni a táliboknak az igazságszolgáltatásban" (168 Óra Online)
Újabb támadást intézett az olasz miniszterelnök a bírák ellen pénteken. A konzervatív Silvio Berlusconi a tálibokhoz hasonlította őket egy torinói sajtótájékoztatón. Mint fogalmazott: jelenleg a jogrendszer reformján dolgozik a kabinet, ez pedig "nem fog tetszeni a táliboknak az igazságszolgáltatásban." Úgy vélte: a szuverenitást már nem az emberek, hanem az ügyészek felügyelik. Berlusconi, akinek…
febr. 27
9:39
A nyelvtörvény ellen tüntettek a magyar egyetemisták (Kitekintő)
Probléma nélkül folyt le a komáromi egyetemisták által szervezett nyelvtörvény elleni megmozdulás. A média nagy érdeklődésétől övezve, a komáromi Klapka-téren megközelítőleg 300 résztvevő gyűlt össze.
febr. 27
9:57
Megmozdult alattunk a föld - hatalmas rengések a világ különböző pontjain (Infostart)
Nagy erejű földrengések rázták meg Japánt és Chilét. A dél-amerikai országban a Richter-skála szerinti 8,8-es erősségű volt az egyik rengés - jelentette az amerikai földtani intézet.
febr. 27
9:57
Jobbnál Jobbik (Kitekintő)
Az olvasó nemzetisége? Nem akadály, ha van gyomra a jobbnál „Jobbik” jegyzetíróink által összehordott, lejárt szavatosságú zöldségekhez! – akár így is hangozhatna a magát névleg legszabadabbnak tekintő szlovákiai magyar újság legújabb reklámszlogenje.
febr. 27
9:59
Újra pénisszel fog fellépni Lady GaGa (Kitekintő)
Lady GaGáról tavaly egy olyan fotó jelent meg, melyen az látszott, mintha pénisze lenne, emiatt rögtön hermafroditának titulálták őt.
febr. 27
10:33
Háromszéki vádlottja is lett a jogsibotránynak (Kitekintő)
A Kovászna megyei törvényszék egy sepsiszentgyögyi fiatalember 29 napos előzetes letartóztatásáról döntött a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) kérésére.
febr. 27
11:09
Sötét jövőkép! Ránk is ez a sors vár? (Kitekintő)
Az euró bevezetése előtt több közgazdász is megkérdőjelezte egyes országok felkészültségét a közös valuta bevezetésére. Az instabil gazdasággal rendelkező államok azonban a figyelmeztetéseket figyelmen kívül hagyták.
febr. 27
11:27
Dubaji rendőrfőnök: A Moszad vezetője vállalja a felelősséget! (Infostart)
Dubaj rendőri vezetője arra sürgette szombat reggel nyilvánosságra került nyilatkozatában az izraeli hírszerzés, a Moszad főnökét, hogy ismerje el szervezetének felelősségét Mahmúd al-Mabhúh Hamász-politikus januári dubaji meggyilkolásában.
febr. 27
11:45
Eldobta a semlegességét Hollandia (Kitekintő)
Hollandia visszavonulót fúj, és ha nem is tér vissza a náci megszállást megelőző korszakra oly jellemző semlegességhez, nemzetközi elkötelezettsége megkérdőjelezhető.
febr. 27
11:48
Figyelmeztetett a kormányfő: "senki nem áll a törvények fölött!" (168 Óra Online)
Újabb katonatiszteket vettek őrizetbe Törökországban egy állítólagos puccskísérlet miatt. Az ország 13 városában 18 embert fogtak el. A letartóztatások a hét elején kezdődtek, összesen 31 katonatiszt van őrizetben.
febr. 27
12:21
Befellegzett a legendás autómárkának (Kitekintő)
Megszűnik a Hummer márka, miután a tulajdonos General Motors és a potenciális vevő kínaiak között nem jött létre megállapodás - jelentette be a cég. A megállapodás kútbaesésének okáról nem adtak ki információkat.
febr. 27
12:24
Óriási vihar fenyegeti a mediterrán térséget (Kripto Akadémia)
Riadókészültségben várta szombat délelőtt Portugália, Spanyolország és Franciaország annak a viharnak a közeledtét, amely az Atlanti-óceán fölött alakult ki, és amely a számítások szerint akár 160 km/h sebességű széllökésekkel is járhat.
febr. 27
12:42
Spanyolországban fogták el a nápolyi maffiafőnököt (Metropol)
A spanyol rendőrség letartóztatta a nápolyi maffia, a camorra egyik legveszélyesebb főnökét és két emberét - közölte a madridi belügyminisztérium.
febr. 27
13:18
Chile: legkevesebb 47 halálos áldozat (168 Óra Online)
Erős, a Richter-skála szerint 8,8-es erősségű földrengés történt szombaton Chile csendes-óceáni partvidékén - közölte az Egyesült Államok földtani intézete. A helyi idő szerint hajnali fél négy után történt rengést követően cunamiriadót rendeletek el a Csendes-óceán térségében.
febr. 27
13:51
A radikálisok veszélyeztetik a választást (Kitekintő)
Új választási törvényt szavaztak meg az iraki képviselők az amerikai ihletésű 2004-es jogszabály helyett. A cél az, hogy igazságosabbá tegyék az egész rendszert.
febr. 27
14:09
Chilei földrengés: szökőárhullám fenyegeti a csendes-óceáni szigeteket - képek (Infostart)
Szökőár fenyegeti a Csendes-óceán szigeteit a Chile partjainál történt szombat hajnali földrengés miatt - közölte a csendes-óceáni cunamielőrejelző központ.
febr. 27
14:12
Földrengés és szökőár a chilei partoknál - halottak (Kripto Akadémia)
Nagy erejű, a Richter-skála szerinti 8,8-es földrengés volt helyi idő szerint szombat hajnalban a Csendes-óceánban, Chile partjainál; a földmozgás legkevesebb 122 halálos áldozatot követelt a szombat kora esti hivatalos adatok szerint. A hatóságok hatalmas földrajzi kiterjedésű területen szökőárriadót léptettek érvénybe.
febr. 27
14:27
Kigyulladó Suzukik: visszahívják a hibás gépkocsikat (Kitekintő)
Újabb több százezer eladott autót kellett visszahívnia három japán autógyárnak.
febr. 27
14:30
Kisebbségi kormány alakulhat Nagy-Britanniában? (Kripto Akadémia)
Izgalmasabbnak ígérkeznek a brit választások, mint jóideje gondolták. A konzervatívok kétszámjegyű előnyéből sokat ledolgozott a Munkáspárt, s a legvalószínűbbnek most az látszik, hogy egyik párt sem tud abszolút többséget szerezni.
febr. 27
14:45
Levetkőzött a 2004-es Miss Universe (Képpel!) (Kitekintő)
Jennifer Hawkins, a 2004-es Miss Universe igazi természetes szépség, aki nemrég úgy állt fotó objektív elé, ahogy a természet megalkotta őt.
febr. 27
15:06
Két gyerek után annyi támogatást kapnak, amennyit a közmunkáért kapott pénz alig növel (168 Óra Online)
Rossz nyelvek szerint Angela Merkel azért vitte kabinetjének tagjait közös kormányülésre Párizsba, mert remélte, hogy legalább idegenek előtt nem veszekednek a keresztény–liberális koalíció 100. napján. Számítása bejött: a miniszterek rendesen viselkedtek. De amikor hazatértek Berlinbe, ott folytatták, ahol abbahagyták. KASZA LÁSZLÓ helyzetképe.
febr. 27
15:21
„Eltökéltek a regionális energiabiztonság megerősítésében…” (Kitekintő)
Észak-dél-keleti gázellátási háromszög létrehozását kezdeményezte Közép-Kelet-Európa érdekében Bajnai Gordon budapesti Energiabiztonsági Csúcstalálkozón.
febr. 27
15:39
A szépségipar is bukott a válságon (Kitekintő)
Egy a napokban közzétett felmérésből kiderült, hogy a gazdasági válság hatására kevésbé kelendők a luxus kozmetikai termékek.
febr. 27
15:57
Folytatódhat a Berlusconi elleni korrupciós per (Infostart)
Az illetékes olasz bíróság szombati döntése szerint folytatódhat a Silvio Berlusconi olasz kormányfő elleni korrupciós per.
febr. 27
15:57
Szomszédba "lóghat" a frekvencia (Kitekintő)
A mobiltelefonok által használt frekvenciák „átlógnak” a szomszédos országokba.
febr. 27
16:15
Óriási botrány! Milliókat keresnek a hivatalnokok! (Kitekintő)
Egy Neo nevű hacker 7 millió dokumentumot lopott el a lett adóhivatal adatbázisából, és azóta folyamatosan nyilvánosságra hozza az állami hivatalnokok fizetéseinek részleteit.
febr. 27
16:18
Folytatódhat a Berlusconi elleni korrupciós per (Metropol)
Az illetékes olasz bíróság szombati döntése szerint folytatódhat a Silvio Berlusconi olasz kormányfő elleni korrupciós per.
febr. 27
16:18
Jó kis kampány: térdelj le és szeress! (168 Óra Online)
Nehéz a tizenévesek figyelmét felkelteni, a cigi ellen pedig szinte minden kampány hatástalan – panaszkodnak a kommunikációs szakemberek. Nem így a francia BDDP & Fils munkatársai, akiknek sikerült leejteni pár állat a csigaevőknél.
febr. 27
16:33
Megtalálták a 10 napja eltűnt amerikai színész holttestét (Képpel!) (Kitekintő)
Andrew Koenig amerikai színész holttestére helyi idő szerint tegnap délután bukkantak rá egy vancouveri parkban, ahol családja szerint öngyilkosságot követett el.
febr. 27
17:09
Betörték az kiskunfélegyházi MSZP-iroda ablakait (Metropol)
Fémkukával betörték Kiskunfélegyházán az MSZP-iroda nagyméretű ablakait szombat hajnalban.
febr. 27
17:09
Megalakult a Híd komáromi szervezete (Kitekintő)
Bastrnák Tibor sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy kedden megalakult a Híd komáromi klubja. Elmondása szerint a Komáromi járás községeinek felében már létrejöttek a helyi csoportok.
febr. 27
17:27
Lecsapott a cunami Chilére (Infostart)
Kétméteres és annál nagyobb cunamihullám csapott le szombaton több chilei város partszakaszára, Talcahuanónál elérte a 2,34 méteres magasságot.
febr. 27
17:27
Cunamihullám csapott le egy chilei partszakaszon (Metropol)
Kétméteres és annál nagyobb cunamihullám csapott le szombaton több chilei város partszakaszára, Talcahuanónál elérte a 2,34 méteres magasságot.
febr. 27
17:45
Korábban is gyilkolt az idomárját kivégző kardszárnyú delfin (Kitekintő)
Továbbra is a floridai SeaWorld akváriumpark lakója maradhat az a kardszárnyú delfin, amely  saját produkciója közben ölte meg idomárját, Dawn Brancheau-t.

Keresés