2010. február 7. vasárnap

febr. 7
6:27
Jégtömb sújtott le a miniszterre (168 Óra Online)
Rászakadt egy jégkunyhó teteje szombaton a kanadai pénzügyminiszterre, aki a G7-es országok pénzügyi vezetőinek tanácskozása előtt meglátogatott egy hagyományos inúit (eszkimó) kunyhót az északi Iqaluit ((Ikvaluit))- ban, ahol a tanácskozást tartják - írja a Független Hírügynökség.
febr. 7
8:33
Jövő péntekig mindenképp dönteni kell (Kitekintő)
A Legfelső Bíróság dönthet Irakban annak a több mint 500 szunnita jelöltnek a sorsáról, akiket még januárban zártak ki a március 7-i választásokról baathista kapcsolatok miatt.
febr. 7
8:33
Újabb tucatnyi áldozat: sárlavinák pusztítanak Mexikóban (Kripto Akadémia)
Újabb tizenegy ember életét követelték szombaton a Mexikó középső részét napok óta sújtó heves esőzések és a nyomukban keletkező földcsuszamlások - közölték a mentőalakulatok.
febr. 7
8:51
Földrengés Japánban, szőkőárveszély! (Kripto Akadémia)
A Richter-skálán mért 6,6-es erősségű földrengés volt közép-európai idő szerint vasárnap reggel 7 óra után Japán déli szigeteinél, Tajvantól keletre. A japán meteorológiai szolgálat szökőárriadót rendelt el több kisebb szigetre vonatkozóan.
febr. 7
8:53
Egymásnak estek keresztények és muzulmánok (Kripto Akadémia)
Keresztények és muzulmánok csaptak össze Guinea keleti részén pénteken és szombaton, s az első jelentések szerint legkevesebb egy halálos áldozata is van az összetűzéseknek. Rendőrségi források szombaton 29 sebesültről számolt be, és mint mondták: nyolcnak közülük aggodalomra ad okot az állapota. Két személyt eltűntként tartanak nyilván.
febr. 7
9:09
Ezúttal Japánban rengett a föld (Infostart)
Erős, a Richter-skálán mért 6,6-es földrengés volt közép-európai idő szerint reggel 7 óra után Japán déli szigeteinél, Tajvantól keletre.
febr. 7
9:09
Kaliforniában is pusztít az eső (Kripto Akadémia)
Sártengerek rongáltak meg lakóházakat szombaton Los Angeles környékén annak következtében, hogy a térségre hatalmas mennyiségű eső zúdult - közölték a helyi hatóságok.
febr. 7
9:11
Tizenkét ház összedőlt Los Angeles környékén (Infostart)
Hatalmas mennyiségű eső zúdult Los Angeles környékére; a kialakult sártengerek több lakóházat megrongáltak. Az amerikai hatóságok beszámolója szerint 12 épület összedőlt, 43-ban súlyos károk keletkeztek, és óvintézkedésként több mint ötszáz lakóházból ki kellett költöztetni az embereket.
febr. 7
9:11
Erős földrengés Japán déli szigeteinél, cunamiriadó (Kripto Akadémia)
A Richter-skálán mért 6,6-es erősségű földrengés volt közép-európai idő szerint vasárnap reggel 7 óra után Japán déli szigeteinél, Tajvantól keletre.
febr. 7
9:13
Ukrajnában ma tartják az elnökválasztás második fordulóját (Infostart)
A mintegy 36 millió szavazásra jogosult állampolgár két jelölt közül választhat. A január 17-ei első fordulót Viktor Janukovics, az ellenzéki Régiók Pártja vezetője nyerte, 35,3 százalékkal, mögötte Julija Timosenko kormányfő végzett 25 százalékos szavazataránnyal. Bár az oroszbarátnak mondott Viktor Janukovics 10 százalékponttal előzte meg az első fordulóban Julija Timosenkót, elemzők szerint nem…
febr. 7
9:15
Hat embert megöltek egy mexikói szórakozóhelyen (Infostart)
Mexikó északi részén hat embert öltek meg tegnap hajnalban egy éjszakai szórakozóhelynél. Sinaloa szövetségi állam ügyészsége szerint három fegyveres a bárban három emberrel végzett, majd az épület előtt lelőttek egy taxisofőrt, egy éjjeliőrt és a korábban fogságukba esett túszukat is.
febr. 7
9:17
A haiti elnök megérti a földönfutóvá vált lakosság elkeseredettségét (Infostart)
Szolidaritásra, türelemre és fegyelemre szólította fel honfitársait Haiti elnöke, miután az élelmiszersegélyek és az átmeneti lakóhelyül szolgáló sátrak szétosztása még mindig vontatottan halad a földrengés sújtotta karibi országban. René Préval hangsúlyozta: megérti a földönfutóvá vált lakosság elkeseredését, de - mint mondta - ilyen rövid idő alatt nagyon nehéz összegyűjteni a szükséges…
febr. 7
9:27
Haiti - testközelből (Kitekintő)
"Nem hiszem el… maga a pokol. Még ebből a távolságból is felkavaró a látvány… az egész város összedőlt."
febr. 7
9:27
Cunamiriadó Japánban (Metropol)
A Richter-skálán mért 6,6-es erősségű földrengés volt közép-európai idő szerint vasárnap reggel 7 óra után Japán déli szigeteinél, Tajvantól keletre.
febr. 7
9:45
Újabb halálos áldozatok Mexikóban (Metropol)
Újabb tizenegy ember életét követelték szombaton a Mexikó középső részét napok óta sújtó heves esőzések és a nyomukban keletkező földcsuszamlások - közölték a mentőalakulatok.
febr. 7
9:47
Sártengerek rongáltak meg lakóházakat Kaliforniában (Metropol)
Sártengerek rongáltak meg lakóházakat szombaton Los Angeles környékén annak következtében, hogy a térségre hatalmas mennyiségű eső zúdult - közölték a helyi hatóságok.
febr. 7
9:49
Megnyíltak az ukrán szavazóhelyiségek (Metropol)
Megnyíltak a szavazóhelyiségek Ukrajnában az elnökválasztás második fordulóján vasárnap reggel, hogy megválasszák az 1991 óta független szovjetköztársaság negyedik államfőjét.
febr. 7
10:03
Meghökkentő módszer a bűnözők ellen (Kitekintő)
Az albán parlament meghosszabbította a már öt éve fennálló moratóriumot az ún. speedboat-ok, vagyis gyors motorcsónakok használatára, mivel egyes szervezett bűnözői csoportok előszeretettel használták ezeket a járműveket cigaretta-, ember- és drogcsempészetre.
febr. 7
10:03
Hat embert öltek meg Mexikóban egy bárnál (Metropol)
Hat embert öltek meg ismeretlen fegyveresek szombaton hajnalban a Mexikó északi részén lévő Sinaloa szövetségi államban egy éjszakai szórakozóhelynél - közölték helyi ügyészségi szervek.
febr. 7
10:21
Stoppolva, lakókocsival a Ruhr-vidékről Pécsen át Isztambulba (Kitekintő)
Emberek százezreit érdeklik azok a települések, amelyek az Európa Kulturális Fővárosa címet viselik, közöttük több olyan kalandvágyó ember akad, aki hosszabb, nagy kitartást igénylő úttól sem riadnak vissza.
febr. 7
10:39
Letartóztattak egy rendőrparancsnokot Afganisztánban (Infostart)
Afganisztánban letartóztattak egy rendőrparancsnokot, aki együttműködött a tálib lázadókkal.
febr. 7
10:57
Egymást jelentgetik fel a radikálisok és a "haladók" (Kitekintő)
A Szerb Haladó Párt tisztségviselője bűnvádi feljelentést tett a Szerb Radikális Párt három tisztségviselője ellen, mert azok – úgymond – hamisan megvádolták háborús bűncselekmények elkövetésével.
febr. 7
10:57
Német adócsalási ügy: leleplező DVD-k (Metropol)
Egyre nagyobb méreteket ölt a Németországban egy héttel ezelőtt kirobbant adócsalási botrány. Vasárnapi német lapok megerősítették azokat az értesüléseket, amelyek szerint Baden-Württembergeben és Bajorországban is állítólagos adócsalókat leleplező DVD-lemezeket kínálnak eladásra a tartományi hatóságoknak.
febr. 7
11:15
Irán hazai centrifugákkal dúsítana uránt (Infostart)
Iránban utasítást adott az államfő, hogy hazai centrifugákkal kezdjenek el 20 százalékosra dúsítani uránt a teheráni kutatóreaktor üzemanyag-ellátása céljából. Mahmúd Ahmadinezsád bejelentésével gyakorlatilag megkérdőjeleződik az előrehaladás az uráncseréről szóló tárgyalásokon.
febr. 7
11:33
Lavina temetett maga alá egy cseh hegymászót (Kitekintő)
Kisebb lavinát indított el két cseh síelő az Alacsony-Tátrában szombaton négy óra körül, s bár egyiküket maga alá temette a lezúduló hótömeg, szerencsére nem szenvedett súlyosabb sérüléseket.
febr. 7
11:33
Német adócsalási ügy: Leleplező DVD-k Baden-Württembergben és Bajorországban is (Kripto Akadémia)
Német lapok megerősítették azokat az értesüléseket, amelyek szerint Baden-Württembergeben és Bajorországban is állítólagos adócsalókat leleplező DVD-lemezeket kínálnak eladásra a tartományi hatóságoknak. Az illetékesek a hírek szerint mind Stuttgartban, mind Münchenben tárgyalásokat kezdtek az informátorokkal.
febr. 7
11:51
Müncheni konferencia: Oroszországot jobban be kell vonni az afganisztáni rendezésbe (Kripto Akadémia)
A Münchenben zajló nemzetközi biztonsági konferencia zárónapján Anders Fogh Rasmussen hangsúlyozta: a NATO Oroszország, egyben a többi szomszédos állam szorosabb bevonására törekszik annak érdekében, hogy mielőbb úrrá legyen az afganisztáni helyzeten.
febr. 7
12:09
Haiti - testközelből (Kitekintő)
"Nem hiszem el… maga a pokol. Még ebből a távolságból is felkavaró a látvány… az egész város összedőlt."
febr. 7
12:11
140 kilója ellenére igazi sztár... (Fotóval!) (Kitekintő)
Egy egyszerű amerikai diáklányból igazi sztár lett, ő Gabourey Sidibe 26 éves amerikai színésznő, aki alakjával nem tartozik éppen a hollywoodi szépségek közé, mivel eléggé túlsúlyos.
febr. 7
12:45
Sokba kerülnek a parlamenti választások (Kitekintő)
A szlovák belügyminisztérium tárcaközi egyeztetésre bocsátotta a választások előkészítésének pénzügyi hátteréről szóló javaslatot
febr. 7
13:03
Nem ért minket Európa (Kitekintő)
Mit hozott az elmúlt 20 év a nemzetpolitikában? Hogyan kellene összekapcsolni a regionalizmust, az EU-t és a szomszédságpolitikát a magyar nemzetpolitikával? MKI konferenciabeszámoló a Kitekintőtől.
febr. 7
13:21
Háborús bűnöket tussol el Izrael? (Kripto Akadémia)
A Human Rights Watch (HRW) nemzetközi emberjogi szervezet azzal vádolta vasárnap Izraelt, hogy nem folytatott le "alapos és tárgyilagos" vizsgálatot azon vádak tisztázására, amelyek szerint katonái háborús bűnöket követtek el a gázai offenzíva során.
febr. 7
13:39
Öt éven belül a saját lábára állna Afganisztán (Kripto Akadémia)
Afganisztán 2015-ig saját lábára kíván állni - jelentette ki vasárnap Hamid Karzai elnök.
febr. 7
13:41
Ukrán elnökválasztás: aktívak a szavazók (Kripto Akadémia)
Az első fordulóhoz képest többen mentek el szavazni az ukrajnai elnökválasztás második, döntő fordulójában az első három óra alatt.
febr. 7
13:57
Megérkezett a MÖSZ szállítmánya Haitire (Metropol)
Megérkezett a földrengés sújtotta Port-au-Prince-ba a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖSZ) szállítmánya helyi idő szerint szombaton.
febr. 7
13:57
Két magyar katona megsérült Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Magyar katonákat támadtak meg Afganisztánban. Két katona sérült meg, egyikük súlyos, társa könnyebb sérülést szenvedett - közölte a Honvédelmi Minisztérium.
febr. 7
13:59
Két magyar katona sérült meg Afganisztánban (Metropol)
Magyar katonákat támadtak meg Afganisztánban; két katona sérült meg, egyikük súlyos, társa könnyebb sérülést szenvedett - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap. Gránátvetővel lőttek rá magyar katonákra. Akár haza is jöhet a külszolgálatban megsérült katona.
febr. 7
13:59
Csúszik az űrsikló indítása (Kripto Akadémia)
Legalább egy nappal elhalasztották az Endeavour amerikai űrrepülőgép indítását, mert a floridai Kennedy Űrközpont felett felhős az ég - közölte vasárnap a NASA.
febr. 7
14:01
Aktívak az ukrán szavazók (Metropol)
Az első fordulóhoz képest többen mentek el szavazni az ukrajnai elnökválasztás második, döntő fordulójában az első három óra alatt.
febr. 7
14:30
Még a hó sem segít (Napi)
febr. 7
14:33
Amerikai fegyvereket venne Tajvan (Kripto Akadémia)
Tajvan újabb amerikai fegyvereket akar vásárolni annak ellenére, hogy Pekinget felingerelte az amerikai kormány január végi bejelentése, miszerint fegyvereket ad el a szigetországnak 6,4 milliárd dollár értékben.
febr. 7
14:51
Apokaliptikus havazás: riasztást adtak ki (168 Óra Online)
Hatalmas mennyiségű havat hozó front bénította meg a közlekedést szombat reggelre Washingtonban és a közép-atlanti térségben az Egyesült Államokban; az ítéletidő máris két halálos áldozatot követelt, és ezrek maradtak áram nélkül - írja az MTI.
febr. 7
14:51
Gripen-ügy: megkenték a kormányokat (Kripto Akadémia)
Megvesztegetési kampányt folytatott Közép-Európában a Gripen vadászgépek értékesítését végző brit BAE Systems - írta jogi forrásokat idézve a The Observer.
febr. 7
15:09
Magyar katonákat ért támadások (Metropol)
Magyar katonákat támadtak meg vasárnap Afganisztánban; két katona sérült meg, egyikük súlyos, társa könnyebb sérülést szenvedett.
febr. 7
15:24
Ukrajnában a korábbinál nagyobb a szavazási hajlandóság (Infostart)
Ukrajnában az első fordulóhoz képest többen mentek el szavazni az elnökválasztás mai, második fordulójában. Helyi idő szerint délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 17,44 százaléka járult az urnákhoz. A legaktívabbak ismét a Kelet-Ukrajnában élők voltak, ott a 20 százalékot is meghaladta vagy megközelítette a részvételi arány.
febr. 7
15:26
Megtámadtak egy magyar alakulatot Afganisztánban (Infostart)
Megtámadtak egy magyar alakulatot Afganisztánban. A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint két katona megsérült, egyikük súlyosan, társa könnyebben. A tárca hangsúlyozta: a sérülteket a csoport egészségügyi személyzete azonnal ellátta, és állapotukat stabilizálta.
febr. 7
15:27
„Elég az ország megerőszakolásából!” (Kitekintő)
Elkezdődött a választás második fordulója Ukrajnában. A reggeli órákban mind Julija Timosenko, mind Viktor Janukovics a szavazóurnákhoz járultak, különböző ifjúsági csoportok aktivistái pedig zavarni próbálták a választást. A FEMINA csoport például úgy, hogy a kamerák előtt vetkőztek le.
febr. 7
15:27
Ukrajna az ellenzéki Janukovicsot választotta - az exit poll eredmények szerint (Kripto Akadémia)
Az adatokat csaknem teljesen feldolgozták, az eredmények szerint az ellenzék vezére, Viktor Janukovics lesz az 1991 óta független köztársaság negyedik államfője. A verseny szoros volt, Julija Timosenko közel négy százalékkal maradt alul a szavazáson az exit poll felmérés szerint.
febr. 7
15:42
Líbiában felmentettek egy svájci üzletembert (Infostart)
Bizonyítékok hiányában beszüntették az eljárást egy svájci üzletember ellen Líbiában, akit egy másik svájci üzletemberrel együtt még 2008 júliusában vettek őrizetbe, majd ítéltek el 16 havi börtönbüntetésre.
febr. 7
15:44
Gates: a nemzetközi közösségnek nyomást kell gyakorolnia Iránra (Infostart)
Az amerikai védelmi miniszter vasárnap felszólította a nemzetközi közösséget, hogy közösen gyakoroljanak nyomást Iránra; szerinte ez a módszer akkor is eredményes lehet, ha Teherán már elrendelte a 20 százalékos dúsítottságú urán előállítását.

Keresés