2012. január 1. vasárnap

jan. 1
8:06
Kaviárraktár hullaházban (Infostart)
Hullaházban bukkantak titkos kaviárraktárra Szentpétervárott.
jan. 1
8:42
Nagy erejű földrengés Japánban - sérültek és szökőár nélkül (hvg.hu)
Nagy erejű földrengés rázta meg Japán délkeleti partvidékét az új év első napján, de szökőárat nem okozott.
jan. 1
8:44
"Mindhalálig Kim Dzsong Un mellett" - indul az év Észak-Koreában (hvg.hu)
Az észak-koreai tömegtájékoztatási - az állami hírügynökség és a vezető lapok - közös újévi vezércikkben szólították fel az ország lakosságát és a hadsereget, hogy mintegy élőpajzsként védelmezzék mindhalálig az ország új vezetőjét, Kim Dzsong Unt.
jan. 1
9:39
Nagy erejű földrengés rázta meg Japánt (Metropol)
Nagy erejű földrengés rázta meg Japán délkeleti partvidékét az új év első napján, de szökőárat nem okozott.
jan. 1
9:57
Mostantól Dánia az EU soros elnöke (Metropol)
Vasárnaptól Dánia vette át Lengyelországtól fél évre az Európai Unió soros elnöki tisztét, amelyet immár hetedszer tölt be.
jan. 1
10:48
Ünnep a Fülöp-szigeteken - 500 sérülttel (hvg.hu)
Közel ötszáz ember sérült meg a Fülöp-szigeteken szilveszter éjszakáján a petárdázásban és lövöldözésekben a vigadalom veszélyeire figyelmeztető kormányzati kampány ellenére.
jan. 1
10:48
Nagy erejű földrengés rázta meg Japánt (Infostart)
Nagy erejű földrengés rázta meg Japán délkeleti partvidékét az újév első napján, de szökőárat nem okozott.
jan. 1
11:06
Visszafogottan búcsúztatták az óévet Európában és Ázsiában (Infostart)
Inkább a visszafogottság, mintsem az önfeledt vigalom jellemezte az óévbúcsúztatót Európa és Ázsia országaiban.
jan. 1
12:00
Irán rakétakísérletet hajtott végre (hvg.hu)
Irán közepes hatótávolságú föld-levegő rakétát indított sikeresen vasárnap a Hormuzi-szoros közelében tartott tengeri hadgyakorlat keretében - közölte az IRNA hírügynökség jelentése szerint a hadgyakorlat egyik szóvivője.
jan. 1
12:54
"Az ifjúság nevelése a jövő záloga" (Infostart)
A fiatalságnak az alapvető értékekre és erényekre való nevelése kulcsfontosságú a reményteljes jövő biztosítása érdekében - hangsúlyozta vasárnap újévi misén elhangzott beszédében a pápa.
jan. 1
13:15
Külföldi lapok: veszélyben a magyar demokrácia (Kripto Akadémia)
A Der Tagesspiegel című német liberális lap az új alkotmányról közölt rövid beszámolót hétvégi számában, vasárnap a dpa német hírügynökség az ellenzéki Német Szociáldemokrata Párt (SPD) külpolitikai szakértőjével közölt interjút a jogszabályról, míg Szapáry György washingtoni magyar nagykövetnek a The New York Timesban közölt levelére válaszolt Kim Lane Scheppele professzor az amerikai…
jan. 1
13:30
A tengerbe dobták a volt horvát elnök szobrát (hvg.hu)
A tengerbe dobták ismeretlen tettesek Franjo Tudjman néhai horvát államfő bronzból készült mellszobrát a dalmáciai Tribunje városában - jelentette vasárnap a horvát sajtó.
jan. 1
13:33
A pápa szerint az ifjúság nevelése a jövő záloga (Metropol)
A fiatalságnak az alapvető értékekre és erényekre való nevelése kulcsfontosságú a reményteljes jövő biztosítása érdekében - hangsúlyozta vasárnap újévi misén elhangzott beszédében a pápa.
jan. 1
13:48
Tragikus szilveszter Olaszországban - halottak is vannak (hvg.hu)
Két halálos áldozata van a szilveszteri dáridózásnak Olaszországban, s csaknem hatszázan sérültek meg - közölte vasárnap az olasz sajtó.
jan. 1
14:27
"A kormánynak kedvez a BBC" a brit Munkáspárt szerint (Kripto Akadémia)
"Politikailag kiegyensúlyozatlannak" és a kormánypártok felé hajlónak minősítette a BBC hírműsorait az ellenzéki brit Munkáspárt.
jan. 1
14:45
Gasparovic: nehéz év vár Szlovákiára (Kripto Akadémia)
Szlovákiára nem vár könnyű év, de meg lehet birkózni a helyzettel, ha a politikusok nem hárítanak át minden gondot az állampolgárokra - hangsúlyozta Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök vasárnapi újévi beszédében.
jan. 1
15:03
Klaus: romlik a társadalmi légkör Csehországban (Kripto Akadémia)
Csehországban megromlott a társadalmi légkör és mélyül az egyes társadalmi rétegek közti bizalmatlanság - jelentette ki Václav Klaus cseh köztársasági elnök vasárnapi újévi beszédében.
jan. 1
15:36
Boldog új évet kívánt - lecsukták (hvg.hu)
A szaúdi fővárosban letartóztattak egy külföldi férfit, aki "Boldog újévet 2012" feliratú léggömbökkel a kezében vonult végig éjszaka egy utcán.
jan. 1
16:12
Irán kipróbálta nukleáris fűtőelemeit (hvg.hu)
Irán sikeresen kipróbálta nukleáris erőművekben felhasználható saját gyártmányú fűtőelemeit - közölte vasárnap az iráni állami televízió.
jan. 1
17:09
Az MSZP a demokratikus erők összefogását sürgeti (Metropol)
Az MSZP szerint 2012 minden eddiginél rosszabb éve lesz a magyaroknak, ezért a párt minden támogatást megad azoknak a demokratáknak, akiknek "nem tetszik a rendszer" - hangzott el a szocialista párt vasárnapi sajtótájékoztatóján.
jan. 1
17:11
Irán szerint hatástalan az új amerikai szankció (Metropol)
Az iráni államfő szerint az iráni központi bank "szembeszáll az ellenség nyomásával", az iráni kereskedelmi kamara elnöke szerint pedig az Irán ellen meghirdetett új amerikai szankció "igazolhatatlan" és hatástalan.
jan. 1
18:21
Lengyelországban is új jogszabályok léptek életbe januárban (Kripto Akadémia)
Lengyelországban is új jogszabályok léptek életbe újén napján, egyebek közt módosították a térített gyógyszerek listáját és a tömegrendezvényekre vonatkozó rendelkezéseket, illetve engedményeket adtak az illegális bevándorlók meghatározott köre számára az országban való tartózkodásuk törvényesítéséhez.
jan. 1
18:36
Nem baj, ha hangosak a turisták, csak fizessenek (Infostart)
A szlovákiai Magas Tátrában megkezdődött az úgynevezett aranyhét, amikor a szállodákat és a sípályákat az orosz turisták ezrei lepik el.
jan. 1
19:15
Először jelent meg a nyilvánosság előtt betegsége óta Fülöp herceg (Kripto Akadémia)
Az idős herceget mellkasi fájdalmak miatt a királyi család Londontól északkeletre fekvő téli rezidenciájáról, Sandringham kastélyából vitték karácsony előestéjén a királyi légierő helikopterével az onnan száz kilométerre lévő, Cambridgeshire megyei Papworth kórházába, Nagy-Britannia első számú kardiológiai központjába, ahol szívkoszorúér-elzáródást diagnosztizáltak.
jan. 1
20:09
Dánia, a "konszenzus specialistája" az EU soros elnöke (Metropol)
Vasárnap Dánia átvette az Európai Unió soros elnökségét Lengyelországtól fél évre. Dánia nem tagja az euróövezetnek, sőt, a belépés hosszabb távon sem áll szándékában, éppen ezért fő feladatának tartja az együttműködés és a közös megegyezés támogatását mind a 27 EU-tagország között.

2012. január 2. hétfő

jan. 2
1:33
Ötszáz ember bontotta az úttorlaszokat New Yorkban (Metropol)
Őrizetbe vette a rendőrség az amerikai Occupy mozgalom 68 tagját, mert szilveszter éjjelén a tüntetők ledöntötték a Wall Street-i tőzsdéhez közeli Zucotti Parkot körülvevő úttorlaszokat - közölték a hatóságok helyi idő szerint vasárnap.
jan. 2
5:24
Szilveszterkor harmincan haltak meg Hondurasban (hvg.hu)
Tavaly 99-en, idén legalább harmincan haltak meg az óév búcsúztatása közben Hondurasban.
jan. 2
6:03
Nehéz szerepben a brit munkáspárti vezér (Kripto Akadémia)
Keresi a hangját az ellenzékbe szorult brit Munkáspárt. Az évet sikeresen zárta David Cameron, a tory kormányfő, annak ellenére, hogy a december EU-csúcs után válság robbant ki a konzervatív-liberális demokrata koalíción belül. A Munkáspárt új vezérének, Ed Milibandnek viszont még nem sikerült meggyőzni a baloldali párthíveket, hogy nem inkább a bátyját, Tony Blair egykori külügyminiszterét, David…
jan. 2
6:05
Megcélozták a szenátusi többséget a republikánusok (Kripto Akadémia)
Mitt Romney volt massachusetts-i kormányzó áll az élen az amerikai republikánus elnökjelöltségért folyó versenyben két nappal az első megmérettetés, az iowai caucus előtt.
jan. 2
6:07
Új szankciók Teherán ellen (Kripto Akadémia)
Egy nappal azután, hogy az Egyesült Államok új szankciókat léptetett életbe Irán ellen, Teheránban bejelentették, hogy az iráni nukleáris ipar immár képes saját nukleáris fűtőelemeket előállítani. Az iráni haditengerészet az év végén is folytatta hadgyakorlatát a Perzsa-öbölben, tegnap közepes hatótávolságú, radarkerülő rakétát teszteltek. Teherán mindeközben a hathatalmi tárgyalások felújítására…
jan. 2
6:18
Akció a Wall Streeten: több tucat Occupy-tagot vettek őrizetbe (hvg.hu)
Őrizetbe vette a rendőrség az amerikai Occupy mozgalom 68 tagját, mert szilveszter éjjelén a tüntetők ledöntötték a Wall Street-i tőzsdéhez közeli Zucotti Parkot körülvevő úttorlaszokat - közölték a hatóságok helyi idő szerint vasárnap.
jan. 2
6:36
Őrizetben az Occupy több tucat tagja New Yorkban (Infostart)
New Yorkban őrizetbe vették az Occupy mozgalom 68 tagját, mert szilveszter éjjelén ledöntötték a Wall Street-i tőzsdéhez közeli Zucotti Parkot körülvevő úttorlaszokat.
jan. 2
6:54
Szöul minden provokációra kemény választ adna (hvg.hu)
Ri Mjong Bak dél-koreai elnök hétfőn országa nevében készségét fejezte ki arra, hogy tárgyalásokat folytassanak a rivális Észak-Korea atomprogramjának leszereléséről, de figyelmeztetett, hogy Szöul minden provokatív lépésre kemény választ ad. Ri Mjong Bak a dél-koreai lakossághoz intézett, hétfőn sugárzott tévébeszédében fejtette ki ezzel kapcsolatban álláspontját.
jan. 2
7:30
Tűzpárbajban halt meg egy tucat ember Pakisztánban (hvg.hu)
Négy pakisztáni katona, tizenkét tálib lázadó és egy tálibellenes milicista vesztette életét Pakisztánban két robbanásban, valamint egy tűzpárbajban - közölték a hatóságok. Az incidensek vasárnap történtek.
jan. 2
7:48
Volt amerikai nagykövet: "tisztelem" Orbánt, de már nem értem (hvg.hu)
Reális veszéllyel jár Magyarország nemzetközi elszigetelődése - mondta a Népszabadságnak adott interjújában Mark Palmer, aki 1986 és 1990 között volt az USA budapesti nagykövete.
jan. 2
8:24
Újra szent a béke a szaúdiak és líbiaiak között (hvg.hu)
Szaúd-Arábia és Líbia megállapodott arról, hogy helyreállítják a két ország teljes körű diplomáciai kapcsolatait, tekintve, hogy ez utóbbi országot több mint négy évtizeden át vezető Moammer el-Kadhafi már nincs hatalmon.
jan. 2
8:26
A Twitteren örült egy drogbáró halálának a kolumbiai elnök (hvg.hu)
Végzett a kolumbiai rendőrség a latin-amerikai ország egyik befolyásos drogbárójával, aki több tonna kokaint csempészett Mexikóba - jelentette be a bogotái kormány helyi idő szerint vasárnap.
jan. 2
8:42
Hamis útlevéllel jutott el a haldokló Kim Dzsongilhez kegyvesztett fia (hvg.hu)
Titokban búcsúzott el apjától Kim Dzsong Il néhai észak-koreai vezető legidősebb fia, Kim Dzsong Nam, aki december végén járt az észak-koreai fővárosban, Phenjanban - írta hétfőn a Jomiuri című japán lap észak-koreai diplomáciai forrásokra hivatkozva.
jan. 2
9:21
Dél-Korea kész a párbeszédre (Metropol)
Ri Mjong Bak dél-koreai elnök hétfőn országa nevében készségét fejezte ki arra, hogy tárgyalásokat folytassanak a rivális Észak-Korea atomprogramjának leszereléséről, de figyelmeztetett, hogy Szöul minden provokatív lépésre kemény választ ad.
jan. 2
10:48
Elküldték a túrázókat, fegyveres férfi után kutatnak egy amerikai nemzeti parkban (hvg.hu)
Egy iraki háborút is megjárt fegyveres férfi után kutatnak az Egyesült Államok egyik nemzeti parkjában, aki korábban megölte az őt feltartóztatni próbáló vadőrt. A parkot lezárták, a túrázókat a látogatóközpontba terelték - számolt be az Origo.
jan. 2
10:50
Fóris: újabb, másfajta válság jöhet (hvg.hu)
Az Európai Unió jelenlegi problémáihoz az vezetett, hogy annak idején nagyon különböző fejlettségű országokat engedtek be az integrációba - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fóris György. A Bruxinfo szakértője szerint az euróválság uniós válsággá alakul át, ráadásul hamarosan szociális krízis bontakozhat ki.
jan. 2
11:42
Megnyitották az 1943 óta lezárt brit szellemfalut (hvg.hu)
Megnyitották a civilek előtt szilveszterkor azt a nagy-britanniai szellemfalut, amelyből még 1943-ban költöztették ki a lakókat - tette közzé a Daily Mail, amely fotósorozatot is közöl az év nagy részében a külvilág elől elzárt faluról. A települést egyébként a honvédelmi minisztérium használja, itt képzik ki a katonákat.
jan. 2
12:18
"Dühödt kirohanás": megfenyegette a Bildet a német államfő (hvg.hu)
A német államfő megfenyegette az ország legnagyobb példányszámú napilapját - írta hétfőn a Süddeutsche Zeitung, amely szerint Christian Wulff büntetőjogi eljárást helyezett kilátásba egy rá nézve kedvezőtlen cikk megjelenésének esetére a Bild főszerkesztőjénél.
jan. 2
12:18
Sztrájkolnak a görög orvosok és patikusok (Infostart)
Görögországban hétfőn megkezdődött az újévi "sztrájkszezon": az orvosok és gyógyszerészek szüntették be a munkát, hogy így tiltakozzanak a kormány egészségügyi reformlépései ellen.
jan. 2
12:36
Sztrájkolnak a görög orvosok és patikusok (hvg.hu)
Megkezdődött az újévi "sztrájkszezon" Görögországban: az orvosok és gyógyszerészek szűntették be a munkát, hogy így tiltakozzanak a kormány egészségügyi reformlépései ellen.
jan. 2
12:38
A Facebookon értesült arról, hogy lelőtték a fiát (hvg.hu)
A Facebook közösségi oldalon értesült egy indiai férfi arról, hogy fiát lelőtték Angliában.
jan. 2
12:39
Bulvárlapot fenyegetett meg a német államfő (Metropol)
A német államfő megfenyegette az ország legnagyobb példányszámú napilapját - írta hétfőn a Süddeutsche Zeitung, amely szerint Christian Wulff büntetőjogi eljárást helyezett kilátásba egy reá nézve kedvezőtlen cikk megjelenésének esetére a Bild főszerkesztőjénél.
jan. 2
12:54
Összecsapásokhoz vezetett egy kínai mecset lerombolása (hvg.hu)
Muzulmánok csaptak össze Kína északnyugati részében rendőrökkel, amikor a hatóságok leromboltak egy mecsetet - közölte hétfőn a rendőrég, valamint egy emberjogi csoport.
jan. 2
13:12
Nem lesz napirendi pont Magyarország az EB jövő heti ülésén (hvg.hu)
Nem szerepel Magyarország a következő, január 11-i európai bizottsági ülés hivatalos napirendjén - közölte hétfőn Joe Hennon, az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének ügyeletes szóvivője.
jan. 2
13:48
Elérte a Déli-sarkot két ausztrál férfi (Infostart)
Két ausztrál sarkjáró elérte a Déli-sarkot szilveszter napján.

Keresés