2012. január 10. kedd

jan. 10
5:45
Megrendült az államfő pozíciója, tüntettek a rezidencia előtt (168 Óra Online)
Példátlan módon a hét végén több száz polgár tüntetett a német államfő rezidenciája előtt. Cipőket emeltek a magasba – a muszlimok mintájára ezzel fejezve ki megvetésüket Christian Wolff elnök iránt és annak lemondását követelték. Időközben Angela Merkel kancellár minden jel szerint már fontolgatja, kit jelöljön az államfői tisztre, ha korábbi jelöltje – miután tovább gyanúsítások is felmerültek-…
jan. 10
6:03
Konzervatív alternatíva? (Kripto Akadémia)
Rick Santorum volt pennsylvaniai szenátor mögött sorakoznak fel a kérlelhetetlen konzervatív republikánusok, akik nem tudnak beletörődni, hogy a középutas volt massachusetts-i kormányzó, Mitt Romney a legesélyesebb a republikánus elnökjelöltség elnyerésére. Santorumnak azonban van egy kis problémája: az amerikaiak többsége szerint megválaszthatatlan.
jan. 10
6:05
Szabadságharc teheráni módra (Kripto Akadémia)
A Nyugat vezetői azt üzenték Iránnak, hogy újabb szankciókkal sújtják, ha nem hagyja abba nukleáris fegyverprogramját.
jan. 10
6:07
Halálra ítélték Iránban az amerikai "kémet" (Kripto Akadémia)
Szinte napról napra válik feszültebbé az amúgy sem rózsás amerikai-iráni viszony. A szembenállás még erőteljesebbé válhat azt követően, hogy tegnap kémkedés vádjával halálra ítélt egy amerikai útlevéllel rendelkező iráni férfit.
jan. 10
6:09
Tovább akadozik a palesztin kiegyezés (Kripto Akadémia)
Jordánia közvetítésével tegnap folytatódtak az ENSZ által is szorgalmazott közvetlen izraeli-palesztin béketárgyalások.
jan. 10
6:11
Sarkozy a gázra lépett (Kripto Akadémia)
Jól haladnak a tárgyalások az Európai Stabilitási Mechanizmusról - közölte Angela Merkel német kancellár, aki tegnap Berlinben Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnököt fogadta. Hozzátette, március elsején tető alá hozhatják az erről szóló megállapodást. Közeledés volt tapasztalható a két politikus között a pénzügyi tranzakciókat érintő adó megítélésével kapcsolatban.
jan. 10
6:18
Lemondott a Fehér Ház kabinetfőnöke (Infostart)
Lemondott William Daley, a Fehér Ház kabinetfőnöke, helyét Jack Lew, az elnöki apparátus költségvetési hivatalának igazgatója veszi át - jelentette be hétfőn Washingtonban Barack Obama amerikai elnök.
jan. 10
6:18
"Brüsszel nem lehet Moszkva" - Tőkésék kiállnak az Orbán-kormány mellett (Kitekintő)
“Egyes nyugati körök a tárgy érdemi ismerete nélkül, a megbukott vagy egyenesen a hatalomból elcsapott magyarországi politikusok hisztériakeltésére rezonálva alkotnak sommás ítéleteke" - áll Tőkés László és Toró Tibor közös közleményében.
jan. 10
6:20
Tömegverekedés egy venezuelai börtönben (Infostart)
Öt elítélt életét vesztette egy túlzsúfolt nyugat-venezuelai börtönben kitört tömegverekedésben, és a fegyencek túszul ejtettek nyolc rendőrt - közölte az AVN venezuelai hírügynökség.
jan. 10
7:12
Szlovák roham a magyar boltokban (Kitekintő)
Vásárlók ezrei indultak Szlovákiából az elmúlt hosszú hétvégén Magyarország határ menti üzleteibe vásárolni.
jan. 10
7:30
Legkorábban 2015-ben kezdik meg építeni az új Duna-hidat (Kitekintő)
Legkorábban 2015-ben kezdődik el az új Duna-híd építése Révkomárom és Komárom között.
jan. 10
8:09
Süllyed a tartályhajó tatja Új-Zélandon (Metropol)
Süllyedni kezdett kedden az Új-Zéland partjainál három hónapja megfeneklett, majd kettétört olajszállító tartályhajó tatja.
jan. 10
8:11
Tömegverekedés egy venezuelai börtönben (Metropol)
Öt elítélt életét vesztette egy túlzsúfolt nyugat-venezuelai börtönben kitört tömegverekedésben, és a fegyencek túszul ejtettek nyolc rendőrt - közölte az AVN venezuelai hírügynökség.
jan. 10
8:24
Pokolgépes merénylet Pakisztánban (Infostart)
Pokolgépes merényletben meghalt legalább tíz ember kedden Pakisztán északnyugati részén - közölték hatósági tisztségviselők.
jan. 10
8:24
Nem mond le a közigazgatási átszervezésről a román elnök (Kitekintő)
Basescu szerint a bukaresti parlamentnek már az idei választások előtt el kellene fogadnia az erről szóló jogszabályt.
jan. 10
8:27
Robbantás Pakisztánban: 35 áldozat (Metropol)
Pokolgépes merényletben meghalt 35 ember kedden Pakisztán északnyugati részén, és legalább 69 megsebesült.
jan. 10
8:29
Nyugat-Ausztria hó alatt (Metropol)
A nyugati tartományokban újra településeket zárt el a hó. Lechből helikopterrel mentik a betegeket és azt, aki siet. Néhol 5 méteres a hó.
jan. 10
8:45
Líbiában megalakult az első iszlamista párt (Metropol)
Líbiában megalakult az első iszlamista párt Reform és Fejlődés Pártja néven - jelentették be az ország keleti részén lévő Bengáziban.
jan. 10
8:47
Lemondott a Fehér Ház kabinetfőnöke (Metropol)
Lemondott William Daley, a Fehér Ház kabinetfőnöke, helyét Jack Lew, az elnöki apparátus költségvetési hivatalának igazgatója veszi át - jelentette be hétfőn Washingtonban Barack Obama amerikai elnök.
jan. 10
9:00
Megszorítás, nyugdíjcsökkentés: ezért rettegnek az IMF-től (Kitekintő)
Vajon miben rejlik a román IMF-történet sikere?
jan. 10
9:18
Ahmadinezsád Latin-Amerikába készül (Kitekintő)
A magát veszélyben érző iráni vezetés újabb tapogatózása ezúttal Latin-Amerikába vezet majd. Mahmúd Ahmadinezsád elnök jövő héten sorra keresi fel lehetséges partnereit, így erősítve saját befolyását az USA holdudvarában.
jan. 10
10:15
Kína nem szállna be egy Irán elleni olajembargóba (Kripto Akadémia)
Peking elutasította, hogy Irán atomprogramját összekapcsolják Kína kereskedelmi és energiaügyi kapcsolataival, vagyis azt, hogy Kína olajembargót vezessen be Irán nukleáris programjának megfékezésére - adták tudtul kedden a kínai lapok.
jan. 10
10:30
Honosítás már falvakon is (Kitekintő)
A háromszéki Demokrácia Központok munkatársai falvakra is kiszállnak, helyben segítenek összeállítani az igénylőknek a magyar állampolgárság elnyeréséhez szükséges iratcsomót.
jan. 10
10:33
Orbansenko: A Washington Post már Belorussziához hasonlítja Magyarországot (168 Óra Online)
Ha az Európai Unió eltűri, hogy Magyarországon az emberi jogokat sértő törvények legyenek, saját alapelveit is megsérti, írja a Washington Post Orbán Viktor alkotmányát és sarkalatos törvényeit bíráló szerkesztőségi vezércikkében. Magyarország már nem az európai demokráciákra, hanem Belorussziára hasonlít, írja a lap.
jan. 10
10:51
Frunda aggódik, hogy a következő választásokon bejut-e a parlamentbe az RMDSZ (Kripto Akadémia)
Frunda György nem tartja kizártnak, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a jövőben esetleg koalíciót alkot az ellenzéki szociáldemokratákkal és liberálisokkal, de őt most inkább az foglalkoztatja, bejut-e a parlamentbe a következő választásokon ez a szövetség.
jan. 10
11:06
A lehető leggyorsabban akarják megmenteni az eurót (Kitekintő)
A tegnapi randevú alkalmával újból előkerültek a régi sérelmek. A görög mostohagyerek ügyét minél előbb meg akarják oldani Sarkozyék.
jan. 10
11:08
Egyre nő a veszély: kettészakadhat az ország (Kitekintő)
A kormányzó skót párt néhány éven belül népszavazást írhat ki az ország függetlenségről. A tét az Egyesült Királyság politikai jövője.
jan. 10
11:09
A lengyel elnöki tanácsadó szerint Magyarország a pokol (168 Óra Online)
A magyarországi helyzetet értékelő lengyel vélemények sorában jelentős helyet kapott az az interjú, amelyet Tomasz Nalecz, Bronislaw Komorowski államfő miniszteri rangban levő tanácsadója adott. Nalecz a magyar helyzetet összehasonlítja a lengyel állapotokkal, és kifejti, hogy országa maga a paradicsom a magyar pokollal szemben.
jan. 10
11:24
Szlovákia: Emelkedtek a közlekedési büntetések (Kitekintő)
Módosultak a közúti közlekedésről szóló jogszabályok, ezáltal a büntetési tarifák is megemelkedtek.
jan. 10
11:42
Mellékhatás (Kitekintő)
A szlovákiai és egyáltalán, a határon túli magyarok nagy része valószínűleg azt hiszi, hogy a magyarországiaknak minden vágyuk az elcsatolt nemzettestek magyarjaival való újraegyesülés. Közjogilag vagy akárhogy.
jan. 10
12:03
„Szíria polgárháború felé halad” (Metropol)
Bassár el-Aszad szíriai elnök kedden kijelentette: nem hajlandó lemondani, s továbbra is élvezi a nép támogatását. Erdogan szerint Szíria polgárháború felé halad.
jan. 10
12:18
Finisben az első 1944-es délvidéki magyar kártérítési per (Kitekintő)
Január 10-én kilenc órakor lesz a tárgyalás a Zombori Városi Bíróságon.
jan. 10
12:54
Veszteséges volt az óriásvállalat (Kitekintő)
A tegnapi napon piaczárás után tette közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését az Alcoa.
jan. 10
12:57
Putyin az év politikusa Oroszországban (Kripto Akadémia)
Vlagyimir Putyin az év politikusa, Andrej Arsavin labdarúgó az év sportolója Oroszországban egy kedden közzétett közvélemény-kutatás adatai szerint.
jan. 10
13:30
Az újság, ahol Obama fehér (Kitekintő)
A dél-szudáni sajtószabadság veszélyben van, mivel a vezetés ellehetetleníti a média zavartalan működését.
jan. 10
13:51
Dánia: takarékos, csapvizes EU-elnökség (Metropol)
Palackozott víz helyett csapvíz, kevesebb ajándék a vezetőknek, több tömegközlekedés, egyszóval a költséghatékonyság fémjelzi majd a dán EU-elnökséget.
jan. 10
13:51
Kiteregették a szennyest: nőzött a magyar származású államfő (168 Óra Online)
Senkinek sincs varázsgömbje, hogy a most beköszöntött új év új kérdéseit, új válságait, új tendenciáit megjósolja. Ahhoz viszont semmilyen varázsgömbre nincs szükség, hogy az elemző – „körülbelüli hatállyal” – megjósolja azoknak a 2011-ből itt maradt, trendeket jelző eseményeknek a kifutását, amelyek intenzíven foglalkoztatták a világ közvéleményét. Lehetséges aztán pár „betonbiztos” jövendölés…
jan. 10
13:51
Rehn-Fellegi találkozó január 20-án (Kripto Akadémia)
Január 20-án, vagyis jövő pénteken találkozik Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke Fellegi Tamással, a nemzetközi pénzügyi tárgyalások folytatásával megbízott magyar tárca nélküli miniszterrel Brüsszelben - jelentette be az uniós javaslattevő-végrehajtó testület keddi sajtótájékoztatóján Amadeu Altafaj-Tardio, Rehn szóvivője.
jan. 10
14:24
Milyen válság? Két kézzel szórja a közpénzt a kormánypárt (Kitekintő)
A hétvégén ünnepelte a dél-afrikai kormánypárt alapításának századik évfordulóját. Az Afrikai Nemzeti Kongresszusnak van mire büszkének lennie a múltja miatt, a jelene azonban több mint tragikus.
jan. 10
14:45
"Budapest visszalép az IMF nyomására?" (Kripto Akadémia)
A Spiegel Online egy politológussal elemezte a magyar politikai helyzetet, a Die Zeit című hetilap a gazdasági helyzetről közölt összeállítást online kiadásában, a Handelsblatt német üzleti lap az IMF-fel kezdett tárgyalásokkal összefüggésben Orbán Viktorról írt, és beszámolt a Malévra vonatkozó döntésről, míg a párizsi Le Monde Erdélyről jelentetett meg írást, lengyel lapok pedig az IMF-fel…
jan. 10
15:00
Megtámadták az államot Rába-felvásárlás miatt (Kitekintő)
A Napi Gazdaság értesülése szerint egy kisrészvényes bírósági beadványban támadta meg az MNV Rába részvényekre tett vételi ajánlatát, mivel véleménye szerint a társaság legértékesebb győri ingatlana az alacsonyabb, bekerülési (338 millió Ft) és nem a magasabb, piaci (~6 milliárd Ft) áron szerepelt a Rába könyveiben.
jan. 10
15:18
Kínaiak milliói kelnek útra (Kitekintő)
Elkezdődött a kínai újévi szezon. Vasárnap óta migránsok milliók indulnak haza, hogy egyszer az évben családjaikkal lehessenek.
jan. 10
15:39
Havelről nevezhetik el a prágai nemzetközi repülőteret (Metropol)
A cseh kormány hamarosan megvitatja annak lehetőségét, hogy a főváros nemzetközi repülőterét a decemberben elhunyt korábbi államfőről, Václav Havelről nevezzék el.
jan. 10
15:39
Vita volt politikusok diplomata-útleveléről Ausztriában (Kripto Akadémia)
Elutasította a volt kormánytagok diplomáciaiútlevél-használatával kapcsolatos bírálatokat kedden az osztrák külügyminiszter.
jan. 10
15:57
A demokrácia elleni támadásról ír a The Washington Post (Metropol)
A The Washington Post napilap keddi szerkesztőségi kommentárja szerint a figyelmét az olasz és görög adósságválságára összpontosító Európai Uniónak egy potenciálisan nagyobb kihívással is szembe kell néznie az EU- és NATO-tag Magyarországon.
jan. 10
15:57
Újabb saller az Orbán-kormánynak (Kripto Akadémia)
A The Washington Post napilap keddi szerkesztőségi kommentárja szerint a figyelmét az olasz és görög adósságválságára összpontosító Európai Uniónak egy potenciálisan nagyobb kihívással is szembe kell néznie az EU- és NATO-tag Magyarországon.
jan. 10
16:15
Fitch: "nincs átfogó megoldás az euróválságra, de nem biztos a felbomlás" (Kripto Akadémia)
Az euróövezeti szuverén adósságválságra "nincs átfogó megoldás", de ez nem azt jelenti, hogy valószínűnek tekinthető a valutaunió szétesése - hangzott el a Fitch Ratings keddi londoni szakszemináriumán.
jan. 10
16:30
A tervezettnél is több külföldit utasítottak ki az országból (Kitekintő)
A megszigorított bevándorlási politika eredményeként Franciaország a tervezettnél öt százalékkal több, összesen 33 ezer külföldi állampolgárt toloncolt ki 2011-ben, s 30 százalékkal kevesebb honosítási kérelmet fogadott el, mint 2010-ben.
jan. 10
16:33
Rehn-Fellegi találkozó lesz január 20-án (Kripto Akadémia)
Január 20-án, vagyis jövő pénteken találkozik Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke Brüsszelben Fellegi Tamással, a nemzetközi pénzügyi tárgyalások folytatásával megbízott magyar tárca nélküli miniszterrel - jelentette be az uniós javaslattevő-végrehajtó testület keddi sajtótájékoztatóján Amadeu Altafaj Tardio, Rehn szóvivője.
jan. 10
17:06
Újabb felvidéki munkásokat bocsátanak el (Kitekintő)
282 dolgozó munkaviszonya szűnik meg március elején a dél-komáromi ipari parkban az elektronikai alkatrészeket gyártó ZA-CO Kft.-nél, közülük legalább 210-en felvidékiek.

Keresés