2012. január 11. szerda

jan. 11
6:03
Johannáért küzd a jobboldal (Kripto Akadémia)
Szent Johannával vívta meg első választási csatáját Nicolas Sarkozy elnök, noha hivatalosan még nem is jelölt a néhány hónap múlva esedékes államfői küzdelemben. A múlt hét végét Lotaringiában töltötte, ahol hatszáz éve született az Orléans-i szűz, Franciaország történetének egyik legnagyobb legendája.
jan. 11
6:05
Pánik okozott tömegbalesetet Dél-Afrikában (Kripto Akadémia)
Pánik tört ki a johennesburgi egyetem előtt a beiratkozni akaró fiatalok között, egy embert agyontapostak, kettő pedig súlyos sérüléseket szenvedett - közölte Herman Esterhuizen, a dél-afrikai egyetem szóvivője a BBC brit közszolgálati adóval.
jan. 11
6:07
Külső összeesküvésről beszél a szír elnök (Kripto Akadémia)
Esély sincs a helyzet javulására Szíriában. Erre utalnak Basár el-Aszad elnök szavai is, aki a szíriai egyetemen elhangzott beszédében még azt is tagadta, hogy a kormányerők tűzparancsot kaptak volna. Mint mondta, az országában zajló felkelés "külföldi összeesküvés" eredménye.
jan. 11
6:09
Egy elfelejtett katasztrófa (Kripto Akadémia)
Holnap lesz két éve annak, hogy Haiti történetének legszörnyűbb katasztrófáját élte át: a Richter-skála szerinti 7-es erősségű földrengésben 230 ezren vesztették életüket. A tragédia következményeit máig nem tudták felszámolni. Továbbra is tömegesen szedi áldozatait a kolerajárvány.
jan. 11
6:18
Romney nyert New Hamshire-ben (Infostart)
Az Egyesült Államokban Mitt Romney nyerte a republikánus párt hivatalos elnökjelöltségéről megtartott New Hamshire-i előválasztást. A volt massachusettsi kormányzó az első republikánus jelölt, aki mindkét nyitó államot, Iowát és New Hampshire-t is meg tudta nyerni egymás után.
jan. 11
6:18
Megújult Ady nagyváradi törzshelye (Kitekintő)
Megújult és ismét vendéglőként, kávézóként üzemel Ady Endre egykori egyik kedvenc kávéháza, a nagyváradi Royal kávéház, amely még az idősebb Rimanóczy Kálmán tervei alapján készült.
jan. 11
7:12
Ma bekeményíthet Brüsszel Orbánnal szemben (Kitekintő)
A BruxInfo értesülései szerint a Magyarország elleni túlzott deficiteljárás következő szakaszának elindítását fogja szerdán kérni az Európai Bizottság.
jan. 11
7:15
Föderációvá alakítaná át az uniót a lengyel külügyminiszter (Kripto Akadémia)
Föderációvá kell átalakítani az Európai Uniót, mert irányíthatatlanná vált, és csak így orvosolható a válság - mondta kedden Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter a varsói egyetemen tartott panelbeszélgetés keretében.
jan. 11
7:30
Alig százezer erdélyi voksolhat a 2014-es magyarországi választásokon (Kitekintő)
A Kvantum Research szerint a megkérdezettek több, mint fele szavazna a Fideszre, de az erdélyi szavazatok csak minimális mértékben módosíthatják a végeredményt.
jan. 11
7:33
New Hampsire-ben Mitt Romney nyerte a választást (Kripto Akadémia)
Mitt Romney magabiztosan megnyerte az amerikai republikánus párt hivatalos elnökjelöltségéről New Hamshire-ben megtartott előválasztást az első részeredmények szerint.
jan. 11
7:51
Isten hozta Kína szellemvárosában! (Metropol)
A Góbi sivatag kínai részén, Belső-Mongóliában dubaji stílusú felhőkarcolók emelkednek, szökőkutak és szobrok állnak. Csillogó és hatalmas város, de gyakorlatilag üres. Milliók otthona lenne a semmi közepén. Íme Ordosz, a kínai ingatlanpiaci „buborék” szimbóluma.
jan. 11
8:06
Általános megdöbbenést keltettek az államfő kijelentései (Kitekintő)
A boszniai Szerb Köztársaság (Republika Srpska) fennállásának huszadik évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget a terület fővárosában, az észak-boszniai Banja Lukában.
jan. 11
8:09
Még félmillióan élnek sátortáborokban Haitin (Metropol)
Két évvel a pusztító erejű földrengés után még mindig több mint félmillió ember él sátortáborokban Haitin, a munkaképes lakosság több mint felének nincs munkája és négymilliónál több embert érint az élelmiszerhiány - közölték kedden a karibi ország hatóságai.
jan. 11
8:11
New Hampshire-ben is Romney nyert (Metropol)
Mitt Romney magabiztosan megnyerte az amerikai Republikánus Párt hivatalos elnökjelöltségéről New Hampshire-ben kedden megtartott előválasztást az első részeredmények szerint.
jan. 11
8:24
Európai jog a fizetéslevágás? (Kitekintő)
Nem sértett emberi jogokat a közalkalmazotti bérek 25 százalékos csökkentése Romániában – mondta ki az Európai Emberjogi Bíróság két Arad megyei polgár beadványa nyomán.
jan. 11
9:00
Egy árnyalatnyit gyengült a forint ma reggelre (Kitekintő)
Szerda reggelre árnyalatnyit gyengült a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi kereskedelemben kedd estéhez képest.
jan. 11
9:36
Tavaly 3 százalékkal nőtt a GDP Németországban (Infostart)
Németországban 3 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék (GDP) 2011-ben az előző évhez képest - tette közzé szerdán a német statisztikai hivatal első becslését.
jan. 11
9:36
Elhunyt az első macedón elnök (Kitekintő)
Az év első napján meghalt az önálló Macedónia első elnöke, Kiro Gligorov.
jan. 11
9:57
Atomtudós volt a merényletben meghalt iráni professzor (Metropol)
Megölték szerdán Teheránban a natazni urándúsító létesítmény egyik részlegét felügyelő atomtudóst, Musztafa Ahmadi Rosant – jelentették iráni hírügynökségek. 2010 januárja óta immár négy iráni tudóst öltek meg, ketten közülük az ország atomprogramján dolgoztak.
jan. 11
10:30
A magyarok parlamenti képviseletéért aggódik a szenátor (Kitekintő)
Aggodalmát fejezte ki a Radio France Internationale-nak (RFI) adott interjújában az RMDSZ parlamentbe jutásával kapcsolatban Frunda György, a párt szenátora – tudósított január 10-én a Manna.ro.
jan. 11
10:51
Csökken a kórházi orvosok száma Csehországban (Kripto Akadémia)
Csökkentik a kórházi orvosok számát Csehországban. Leos Heger egészségügyi miniszter rendelete alapján minden 30 ágyas kórházi osztályon megszüntetnek fél orvosi helyet, ami országosan mintegy ezer orvosi hely megszüntetését jelenti - írja a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap szerdán.
jan. 11
11:06
Hamarosan az országba érkezik egy új vizsgálatra az IMF (Kitekintő)
A végéhez közeledik a görög adósságleírás eposza. Kicsit úgy érezhetik magukat a görög adósságrendezés szereplői, mint Pistike a „hentes fodrásznál”.
jan. 11
11:24
Nő a félelem: senki sem tudja, mire készül a kormány (Kitekintő)
Az észak-koreai hatalmi átmenettel kapcsolatos félelmek regionális együttműködést, míg a 2012-ben régió-szerte esedékes választások és esetleges hatalomváltások újabb vitákat hozhatnak Kelet-Ázsiában.
jan. 11
11:26
Románia: távozik az egészségügyi államtitkár (Kitekintő)
Benyújtotta lemondását Raed Arafat, az egészségügyi minisztérium helyettes államtitkára. A Sürgősségi Életmentő Szolgálat (SMURD) alapítója azután döntött így, hogy a Realitatea hírtelevízió hétfő esti műsorában Traian Băsescu államfő felelősségre vonta, amiért a törvénnyel kapcsolatos fenntartásait nem a minisztériumban fejti ki, hanem a nagy nyilvánosság előtt.
jan. 11
11:45
IMF-kvótát kérhet Kína az EU megsegítéséért (Metropol)
Az Európai Unió megsegítését Nemzetközi Valutaalapon keresztül az IMF kvótáinak reformjához kellene kötni - véli a kínai központi bank egyik tanácsadója.
jan. 11
12:03
Magyarországi "nacionalista fordulat" miatt aggódik az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) (Kripto Akadémia)
Az európai országok 84 szakszervezeti szövetségét tagjai sorában tudó szervezet egyebek között az új alkotmányt, az igazságszolgáltatási rendszer függetlenségét és a média sokoldalúságát érő fenyegetéseket bírálta, megjegyezve, hogy az új intézkedések a munka törvénykönyvének reformját követték, amely utóbbi "sérti a dolgozók jogait."
jan. 11
12:18
Romney nagyon nyert New Hampshire-ben (Kitekintő)
Mitt Romney a szavazatok közel 40 százalékát begyűjtve első helyen végzett, a kedden New Hampshire-ben rendezett republikánus előválasztáson.
jan. 11
12:20
Szerbia: Lezárult az első kártérítési per (Kitekintő)
A zombori Városi Bíróságon ma lezárult az első 1944-es délvidéki magyar kártérítési per. A szerbiai joggyakorlat szerint egy hónapon belül várható az ítélet kézbesítése.
jan. 11
12:36
Rehn: "A jegybanktörvény módosítása a megállapodás egyik előfeltétele" (Infostart)
Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnöke szerint a jegybanktörvény módosítása az egyik előfeltétele az EU részéről a Magyarországgal kötendő megállapodásnak.
jan. 11
12:39
Timosenko egészségi állapota kielégítő (Metropol)
Kielégítő Julija Timosenko egészségi állapota — közölte a kijevi parlamentben Olekszandr Liszickov, az Ukrán Büntetés-végrehajtási Szolgálat vezetője, aki szerint a bebörtönzött volt kormányfő nem ájult el, csak múló rosszulléte volt vagy szédült.
jan. 11
12:54
Új szakaszához ér Orbán Viktor szabadságharca (Kitekintő)
Gyűlnek az időpontok Fellegi határidőnaplójában, a tervek szerint ma is egyeztet az IMF-fel, de a hivatalos megbeszélések január 18-án zajlanak a Valutalappal.
jan. 11
12:57
Az EU-bizottság megrótta Magyarországot (Kripto Akadémia)
Az Európai Bizottság szerint Magyarország nem tett elegendő intézkedést annak érdekében, hogy "időben és tartósan" kiigazítsa túlzott államháztartási hiányát.
jan. 11
13:12
Nem zárult le az Európai Bizottság magyar jogszabályokra vonatkozó elemzése (Infostart)
Továbbra sem zárult le az az elemzés, amelynek keretében az Európai Bizottság a nemrégiben elfogadott magyar törvényeket veti össze az Európai Unió jogi előírásaival - derül ki a testület szerdai ülése után ismertetett közleményből.
jan. 11
13:15
Három szabálysértési eljárás indulhat Magyarország ellen (Kripto Akadémia)
Jövő heti ülésén dönt az Európai Bizottság arról, hogy kötelezettségszegési eljárást indít-e Magyarország ellen - közölte sajtóértekezletén Pia Ahrenkilde Hansen bizottsági szóvivőhelyettes.
jan. 11
13:30
Bugár: Nem a boszorkányüldözésben kell az élen járni (Kitekintő)
Bugár Béla szerint a bűnüldöző szervek vizsgálata nem bizonyította, hogy a Nemzeti Vagyonalap vezetőjének, Anna Bubeníková tettei törvényellenesek lettek volna.
jan. 11
13:51
312 forint körül az euró (Metropol)
Gyengült a forint szerdán kora délután részben az EU-Bizottság Magyarországra vonatkozó, részben pedig a Fitch euróövezeti válságrendezésre vonatkozó közleményének hatására.
jan. 11
14:06
Itt a bizonyíték: az egész sajtót leigázta a kormány (Kitekintő)
Kibogozhatatlan a tulajdonosi és finanszírozási szerkezet a szerb média jelentős hányadában, állítja a Korrupcióellenes Tanács jelentése.
jan. 11
14:09
Az EU joggal kérhetné számon a magyar politika korrekcióját (Kripto Akadémia)
A La Libre Belgique című belga napilap szerdán az IMF-kölcsön lehetőségéről, a The Wall Street Journal amerikai üzleti napilap európai kiadása (WSJE) pedig Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter washingtoni tárgyalásai kapcsán jelentetett meg írást.
jan. 11
14:24
Fico nem privatizálja a stratégiai vállalatokat (Kitekintő)
A Smer elnöke szerint amennyiben pártja kormányra kerülne, soha nem egyezne bele a stratégiai vállalatok privatizációjával, helyette megerősítené az állami jelenlétet.
jan. 11
14:27
Rohamosan fogy a japán társadalom, nem kell a szex a fiataloknak (Kripto Akadémia)
Újabb lökést ad a japán népesedési válság mélyülésének, hogy egy minap közzétett demográfiai jelentés szerint a helyi fiatalok jelentős részét nem érdekli a szex - adta hírül szerdán a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.
jan. 11
14:45
EU: több magyar törvény ütközik az uniós joggal (Kripto Akadémia)
Végső szakaszba jutott, de még nem zárult le teljesen az az elemzés, amelynek keretében az Európai Bizottság a nemrégiben elfogadott magyar törvényeket veti össze az Európai Unió jogi előírásaival - derült ki az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szerdai ülése után ismertetett közleményből.
jan. 11
15:00
Megbírságolták a Molt (Kitekintő)
Megbírságolta a MOL-t a román versenyhivatal, mivel a hírek szerint kartellezett a cég több más olajtársasággal azért, hogy felpumpálják az üzemanyagok árait.
jan. 11
15:21
Több százan gatya nélkül a metrón (168 Óra Online)
Több százan utaztak nadrág nélkül a mexikóvárosi metróvonalon hétfőn, sokan kiszálltak a központban és hiányos öltözetben folytatták sétájukat a Zócalón.
jan. 11
15:21
Az Európai Néppárt alelnöke szerint még mindig "Gyurcsány a hibás" (Kripto Akadémia)
Az Európai Néppárt egyik alelnöke szerint Orbán Viktort "keresztre feszítette volna" a nemzetközi és a magyar sajtó, ha olyat tesz, amit Gyurcsány Ferenc, volt szocialista kormányfő tett a 2006-os választások előtt. Mario David erről a Lánchíd Rádiónak nyilatkozott szerdán, hozzátéve: nincs kétségük afelől, hogy Magyarország megváltoztat jogszabályokat, ha azok nem felelnek meg az európai…
jan. 11
15:36
A gorilla-ügy vizsgálata mindenkire kiterjed (Kitekintő)
Daniel Lipšic belügyminiszter mai sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a Gorilla-ügy kivizsgálása valamennyi érintett személyre kiterjed. A parlament védelmi bizottsága január 17-én hallgatja meg a titkosszolgálat vezetőjét, Karol Mitríket.
jan. 11
16:12
Brüsszel szerint nem tett eleget az Orbán-kormány a kiigazításért (Kitekintő)
Az Európai Bizottság szerint Magyarország nem tett elegendő intézkedést annak érdekében, hogy "időben és tartósan" kiigazítsa túlzott államháztartási hiányát.
jan. 11
16:30
Tőkés javaslata a rizikó nélkül megvalósuló politikai pluralizmus (Kitekintő)
Tőkés László Traian Basescu államfőnek írt nyílt levelében javasolta az etnikai arányosság elvének alkalmazását a román választási gyakorlatban.
jan. 11
16:48
Megdöbbentő bejelentés: élő adásban pakolt ki a miniszter (Kitekintő)
A bolgár belügyminiszter bevallotta, hogy állami pénzből vásárolták meg a független képviselők szavazatait. Az ellenzék a korrupció-ellenes bizottsághoz fordult.
jan. 11
16:51
Az alapvető uniós értékek sérelme miatt büntetnék Magyarországot (Kripto Akadémia)
Az Európai Parlament (EP) állampolgári jogokkal, valamint bel- és igazságüggyel foglalkozó szakbizottsága (LIBE) csütörtökön meghallgatja Françoise Le Bailnak, az Európai Bizottság igazságügyi főigazgatójának a beszámolóját a magyarországi helyzetről és a brüsszeli testület ezzel kapcsolatos kezdeményezéseiről.
jan. 11
17:06
Meghalt egy francia újságíró Homszban (Infostart)
Gránáttámadás következtében életét vesztette egy francia újságíró szerdán a szíriai Homsz városában - jelentette az AFP hírügynökség fotóriportere a helyszínről.

Keresés