2012. január 14. szombat

jan. 14
6:03
Már hárman távoztak a Gorilla miatt (Kripto Akadémia)
Berényi József, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöke a TASR sajtóiroda munkatársának elmondta, már öt évvel ezelőtt voltak sejtései, hogy azok az ügyek, melyeket nemrégiben a Szlovák Titkosszolgálatnak (SIS) tulajdonított Gorilla-akta tartalmaz, valós tényeken alapulhatnak.
jan. 14
6:05
Csapatok kivonása (Kripto Akadémia)
Két dandárt hív haza az Egyesült Államok Európából, ezzel mintegy hétezer katona távozik a 81 ezerből, amely jelenleg az öreg kontinensen állomásozik - jelentette be az amerikai védelmi miniszter, Leon Panetta a tárca sajtószolgálatának adott interjúja során.
jan. 14
6:07
Veszedelmes ötlet a kétsebességes Európa (Kripto Akadémia)
A nemzetállamiság gazdasági téren Európa-ellenességet jelent, márpedig ma már nehezen lehet elképzelni akár Lengyelországot, akár Magyarországot az Európai Unión kívül - mutatott rá Roman Kowalski. A budapesti lengyel nagykövet saját hivatalában fogadott magyar újságírókat.
jan. 14
8:24
A lábadozó Chávez Castro babérjaira tör (hvg.hu)
Tizenegy órán át szónokolt pénteken a venezuelai parlamentben Hugo Chávez elnök, mérleget vonva az elmúlt egy év eredményeiről.
jan. 14
8:42
Óceánjáró katasztrófája: nyolcan haltak meg Toscana partjánál (hvg.hu)
Homokzátonyra futott péntek éjszaka egy olasz óceánjáró több mint négyezer emberrel a fedélzetén Olaszország partjainál; az olasz média híradásai szerint nyolcan meghaltak, sokan eltűntek és többtucatnyian megsérültek menekülve a hajó fedélzetéről.
jan. 14
9:00
Családirtás lett a vége egy semmiségnek (hvg.hu)
Családi mészárlássá fajult a vita arról az Egyesült Államokban, hogy pirítóst vagy narancsot kapjon egy betegeskedő asszony.
jan. 14
9:21
Halálos baleset a Völgyhídon (Metropol)
Meghalt egy nő abban a balesetben, amelyben egy román rendszámú személygépkocsi ütközött össze egy szintén román rendszámú kamionnal szombat hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a kőröshegyi Völgyhídon.
jan. 14
9:36
Romney lehet Obama kihívója, de nem veheti biztosra (hvg.hu)
Az Iowában és New Hamshire-ben aratott előválasztási győzelmeit követően Mitt Romney ismét a legnépszerűbb politikus a republikánus elnökaspiránsok mezőnyében - derült ki a CNN és az ORC közvélemény-kutató intézet felméréséből.
jan. 14
9:39
EU-s országokat minősített le a S (Metropol)
Kilenc euróövezeti tagállamot - köztük Magyarországot - minősített le pénteken a Standard & Poor's, arra a véleményére hivatkozva, hogy az eddig hozott válságintézkedések nem elégségesek a pénzügyi problémák kezeléséhez.
jan. 14
9:54
Vértől iszamos a síita zarándokhely Bászrában (hvg.hu)
Legalább tizenöt emberrel - köztük tizenegy rendőrrel - végzett egy öngyilkos merénylő szombaton a dél-iraki Bászrában, aki síita zarándokokat szemelt ki robbantásos támadása célpontjául.
jan. 14
9:57
Zátonyra futott egy óceánjáró (Metropol)
A Costa Concordia éjfél előtt két órával feneklett meg a toscanai partok közelében fekvő Giglio szigetnél. Három halálos áldozatot követelt a baleset, amelyben további tizennégy ember megsérült. Nyolc magyar is utazott a hajón, kettőről még nincs hír.
jan. 14
10:51
Családi mészárlás pirítós-narancs vita miatt (Metropol)
Családi mészárlássá fajult egy étekvita az Egyesült Államokban arról, hogy pirítóst vagy narancsot kapjon egy betegeskedő asszony.
jan. 14
11:06
Síita zarándokok ellen követtek el merényletet Dél-Irakban (Infostart)
Legalább tizenöt emberrel - köztük tizenegy rendőrrel - végzett egy öngyilkos merénylő szombaton a dél-iraki Bászrában, aki síita zarándokokat szemelt ki robbantásos támadása célpontjául - közölte a rendőrség.
jan. 14
12:03
ÁNTSZ: terjed az influenzavírus Európában (Metropol)
Európában még alacsony az influenza aktivitása, de a múlt hónaphoz képest a vírus terjedése növekvő tendenciát mutat - írta hivatalos Facebook-oldalán az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton.
jan. 14
12:18
Olasz hajótörés: kevesebb halott, mint hitték - képek, videó (hvg.hu)
Homokzátonyra futott, majd az oldalára dőlt péntek éjszaka egy olasz óceánjáró luxushajó több mint négyezer emberrel a fedélzetén Toscana partjainál. A korábbi jelentésekkel szemben nem nyolc, hanem három halálos áldozatot követelt a baleset, amelyben további tizennégy ember megsérült. A veszteségmérleg még nem tekinthető véglegesnek.
jan. 14
12:36
Győzelmei után ismét Romney a legnépszerűbb republikánus jelölt (Infostart)
Az Iowában és New Hamshire-ben aratott előválasztási győzelmeit követően Mitt Romney ismét a legnépszerűbb politikus a republikánus elnökaspiránsok mezőnyében - derült ki a CNN és az ORC közvélemény-kutató intézet legfrissebb felmérésének eredményéből.
jan. 14
13:12
Arab tavasz: egy éve bukott meg az első diktátor (Infostart)
Ma egy éve távozott az országból a tunéziai vezető, Ben Ali. Ő volt az úgynevezett arab tavasz első áldozata.
jan. 14
14:24
Magyarok is voltak az "olasz Titanicon" (hvg.hu)
Az olaszországi magyar képviseletek értesülései szerint öt magyar is utazott a zátonyra futott olasz óceánjáró hajón.
jan. 14
14:42
El-Baradei visszalép az elnökjelöltségtől (Infostart)
Visszalép az elnökjelöltségtől Mohammed el-Baradei egyiptomi reformpárti vezető tiltakozásul amiatt, hogy az arab országot irányító hadsereg szerinte nem volt képes a demokráciához vezető útra téríteni Egyiptomot. Baradei döntését szombaton jelentette be közleményben.
jan. 14
14:45
Felújítják a híres látnivalót (Kripto Akadémia)
Felújítják a prágai Orloj óralapjának nyolc híres szobrát.
jan. 14
15:03
EKF: százezer látogatót várnak Mariborba (Metropol)
A korábbi évek látogatottságához képest 20-30 százalékos növekedést, vagyis akár 100 ezer új vendéget is hozhat az idén a maribori vendégforgalom a szombat este hivatalosan is megnyíló Európa Kulturális Fővárosa (EKF) év rendezvényeinek köszönhetően - közölte a programsorozat főigazgatója szombaton.
jan. 14
15:05
El-Baradei visszalép az elnökjelöltségtől (Metropol)
Visszalép az elnökjelöltségtől Mohammed el-Baradei egyiptomi reformpárti vezető tiltakozásul amiatt, hogy az arab országot irányító hadsereg szerinte nem volt képes a demokráciához vezető útra téríteni Egyiptomot. Baradei döntését szombaton jelentette be közleményben.
jan. 14
15:18
Beköszöntött a nem hivatalos új év Szerbiában (hvg.hu)
Több ezer belgrádi sereglett össze szombat éjszaka a szerb főváros egyik ékességénél, a monumentális Szent Száva-templomnál, hogy köszöntse a Julianus-naptár szerinti új esztendő első napját.
jan. 14
15:39
Vasárnap délután csapódik be az űrszonda (Metropol)
Vasárnap magyar idő szerint 14 óra 12 perckor éri el a Földet az orosz Phobos-Grunt űrszonda, de a becsapódás helye egyelőre ismeretlen - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője.
jan. 14
16:12
Újrázhat a tajvani elnök, győzött a kormánypárt (hvg.hu)
Újabb ciklusra marad Tajvan elnöke Ma Jing-zsou (Ma Ying-jeou), aki jelentős fölénnyel győzött a szombaton tartott választáson.
jan. 14
17:27
A reformok felgyorsítását sürgeti Merkel (Metropol)
Angela Merkel német kancellár szerint az euróövezet kilenc tagországának leminősítésével előállt új helyzetben fel kell gyorsítani a reformokat, mindenekelőtt a költségvetési politika szorosabb összehangolását előirányzó új kormányközi szerződés megalkotását, és érdemes megfontolni az állampapír-vásárlásra vonatkozó szabályokat is.
jan. 14
18:03
Súlyos összecsapások a rendőrség és a tüntetők között (Kripto Akadémia)
Súlyos összecsapások robbantak ki a koszovói rendőrség különleges egységei és a magát Önrendelkezés mozgalmának nevező koszovói albán tömörülés tagjai között az észak-kelet koszovói Merdare átkelőnél szombaton délután.
jan. 14
19:15
Negyven éve uralkodik a dán királynő (Metropol)
Zászlókat lengető dánok tízezrei köszöntötték szombaton a monarchia népszerű uralkodóját, II. Margit királynőt, aki e napon ünnepelte trónra lépésének 40. évfordulóját.
jan. 14
20:45
Félelmetes bírálatok Orbán Viktornak címezve (Kripto Akadémia)
A Der Tagesspiegel című német liberális lap Magyarország kevéssel az államcsőd előtt címmel közölt összeállítást szombaton. A szerző, Paul Flückinger megjegyezte: elemzők szerint már január végére beállhat a csődhelyzet, és a fizetésképtelenség veszélye "kanosszajárásra kényszerítette" a budapesti kormányzatot.
jan. 14
21:36
Őrizetbe vették az olasz óceánjáró kapitányát (hvg.hu)
Az Ansa olasz hírügynökség beszámolja szerint Grossetto város ügyészségén több órán keresztül hallgatták ki Francesco Schettinót, a megfeneklett Costa Concordia nevű óceánjáró kapitányát, majd ezt követően rendelték el az őrizetbe vételt.
jan. 14
21:54
Hugo Chávez jól bírja a strapát (Infostart)
Tizenegy órán keresztül szónokolt a venezuelai parlamentben Hugo Chávez elnök, mérleget vonva az elmúlt egy év eredményeiről. Az államfő helyi idő szerint délután egy órakor lépett a parlamenti pulpitushoz, s már éjfél körül járt, amikor befejezte évértékelő beszédét.

Keresés