2012. január 18. szerda

jan. 18
0:21
Házi őrizetben az óceánjáró kapitánya (Metropol)
Házi őrizetbe helyezték a bíróság utasítására kedd este azt az olasz kapitányt, aki pénteken zátonyra futott a Costa Concordia óceánjáró luxushajóval - közölte az ügyvédje.
jan. 18
5:45
"Nemzeti érdekek elárulása" - keményítenek a tüntetők (168 Óra Online)
Kedden este is utcára vonultak a tüntetők Románia több városában, továbbra is Traian Basescu államfő és a kormány lemondását követelve az egészségügy tervezett privatizációja kapcsán.
jan. 18
5:45
Csökkenhet a hitelezés Kelet-Európában (Kripto Akadémia)
Az euróövezeti adósságválság negatív pénzügyi hatásaitól szeretné megvédeni a közép-kelet-európai gazdaságokat - és elsősorban a bankszektort - a hétfőn kezdődött "Bécs 2.0" fantázianevű együttműködés. Az eredeti Bécsi Kezdeményezés alapján, a Lehman Brothers amerikai nagybank 2008. őszi csődjét követő globális piaci pánikhelyzetben, a nyugat-európai bankok kötelezettséget vállaltak közép-kelet-…
jan. 18
5:47
Schultz az új elnök (Kripto Akadémia)
Az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője, a német Martin Schultz váltja a néppárti Jerzy Buzeket az intézmény elnöki tisztségében. Schultzot első körben, egyszerű többséggel választották meg: a 670 leadott érvényes voks közül 387 támogató szavazatot kapott, bőven meghaladva a szükséges 336 szavazatot.
jan. 18
5:49
Wallenberg öröksége (Kripto Akadémia)
Raoul Wallenberg születésének századik évfordulója alkalmából, eltűnésének 67. évfordulóján tegnap nyílt meg hivatalosan a Wallenberg-év Magyarországon. A megemlékezésre Budapestre érkezett Carl Bildt svéd külügyminiszter, aki az embermentő svéd diplomata tetteit méltatta, s az Európai Unió helyzetét is elemezte a Közép-európai Egyetemen (CEU) tartott előadásában.
jan. 18
5:51
Durva kampány Franciaországban (Kripto Akadémia)
Merőben új helyzet állhat elő a francia elnökválasztási kampányban azt követően, hogy a Standard & Poor's hitelminősítő intézet múlt pénteken a francia államadósság leminősítéséről döntött. Sarkozynek három hónapja maradt arra, hogy bizonyítsa a választóknak: igenis alkalmas a gazdaság válságkezelésére. Ám a jelek szerint egyre kevesebben bíznak benne.
jan. 18
5:53
Visszatér Arafat, lecsöndesedik az utca? (Kripto Akadémia)
Újból elfoglalja helyettes államtitkári székét a múlt héten lemondott Raed Arafat, a román rohammentő szolgálat, a SMURD alapítója, aki a múlt héten önként távozott a bukaresti szaktárcától. A palesztin származású orvos Traian Basescu államfővel éles szóváltásba keveredett egy televíziós műsorban, majd azt követően lemondott tisztségéről.
jan. 18
6:18
Erős földrengés volt Chilében (Infostart)
Viszonylag erős, 6,1-es fokozatú földrengés rázta meg kedd este Chile középső, tengerparti részét - közölte a helyi katasztrófavédelem.
jan. 18
6:20
Füstbombát dobtak a Fehér Házra (Infostart)
Füstbombát dobtak kedd este a washingtoni Fehér Ház területére - közölte az amerikai elnöki rezidencia biztonsági részlegének szóvivője.
jan. 18
7:12
Nyomoznak a Standard and Poor's-nál (Infostart)
A szövetségi ügyészség felújította a nyomozást a Standard & Poor's hitelminősítő intézetnek a pénzügyi válság idején a problémás jelzálog-értékpapírokkal kapcsolatban adott minősítéseivel kapcsolatban - közölte kedden a The Wall Street Journal.
jan. 18
7:33
Füstbombát dobtak a Fehér Házra (Metropol)
Füstbombát dobtak kedd este a washingtoni Fehér Ház területére - közölte az amerikai elnöki rezidencia biztonsági részlegének szóvivője.
jan. 18
8:06
Kiszorítják az országból a külföldi óriáscéget (Kitekintő)
A bolgár kormány engedett az országos nyomásnak és moratóriumot vezetett be a palagáz kitermelésére. A környezetvédők örülnek, a külföldiek már nem annyira.
jan. 18
8:24
Magyar iskolásokat toboroznak (Kitekintő)
„Minden magyar gyermek számít” szlogennel tájékoztatási kampányt indít az RMDSZ, amelyben arra biztatja a magyar vagy etnikai szempontból vegyes családokat, hogy írassák magyar osztályba gyerekeiket.
jan. 18
8:42
Két magyar van az Etiópiában megölt külföldi turisták között (Infostart)
Fegyveresek megöltek két magyart, két németet és egy osztrákot, míg két németet és két etiópot elraboltak Etiópia északi részén - közölte szerdán az addisz-abebai kormány szóvivője. A merénylet három magyar túlélője csütörtökön érkezhet Magyarországra.
jan. 18
8:42
Brazília várja a szakképzett külföldi munkaerőt (Kitekintő)
Brazília meglátta a lehetőséget az európai munkaerő felszívásában, az ország ugyanis törvényt készül hozni, mellyel könnyítené a vízumkiadást az elsősorban Európából érkező magasan képzett munkaerő számára.
jan. 18
9:18
Amit a Orbán sem engedhet meg magának (Kitekintő)
Ha nincs válság, akkor válság van - talán ezzel a cégvezetők körében jól ismert szólással lehetne jellemezni az Európai Unió jelenlegi helyzetét. Való igaz: a kontinens korábban soha nem látott kihívásokkal néz szembe, de aki azt hiszi, hogy megállíthatja a hatalmas fogaskerekek körforgását, az súlyosan téved. Még akkor is, ha az illető épp miniszterelnök.
jan. 18
9:21
Egy magyar turista is lehet az áldozatok között (Metropol)
jan. 18
9:21
Megöltek két magyar turistát Etiópiában (Kripto Akadémia)
Halálos áldozatokat követelt egy turistacsoport elleni támadás Etiópiában, magyar áldozatok is vannak.
jan. 18
9:36
Kárpátalján 100 ezer az alkoholista él (Kitekintő)
Kárpátalja szenvedélybetegségekben illetékes főorvosa szerint az ukrajnai megyében 100 ezerre tehető az alkoholfüggők száma.
jan. 18
9:39
Schmitt Pál visszautasította a plágiumvádat (Metropol)
Visszautasította a plágiumvádat Schmitt Pál köztársasági elnök szerda reggel az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
jan. 18
9:54
Júliusig nem pótolják a hiányzó magyar helységnévtáblákat (Kitekintő)
Júliusig feltehetően nem kerülnek fel a dél-szlovákiai települések határait jelző oszlopokra a magyar nyelvű helységnévtáblák.
jan. 18
10:30
Ahol 144 forint a benzin (Kitekintő)
A benzinár csökkentésével egyelőre sikerült megnyugtatni az országot egy hétre megbénító Occupy Nigeria résztvevőit, de kérdéses, hogy ez az átmeneti megoldás elég lesz-e a szakszervezeteknek.
jan. 18
10:48
Az uniós alapszerződést is sérti a magyar jegybanktörvény (Infostart)
Több ponton kifogásolta a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt az Európai Bizottság, amelynek megállapítása szerint a jogszabály sérti az Európai Unió működéséről szóló szerződés(EUMSZ) egyes pontjait.
jan. 18
10:48
Visszahívta posztjára a kormányfő a tüntetéseket kiváltó orvost (Kitekintő)
Visszahívta Emil Boc román miniszterelnök az egészségügyi minisztérium államtitkár-helyettesi posztjára Raed Arafat palesztin származású román orvost, akinek múlt heti lemondása óta tüntetések vannak Romániában.
jan. 18
10:51
Az uniós alapszerződést is sérti a magyar jegybanktörvény (Kripto Akadémia)
Több ponton kifogásolta a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt az Európai Bizottság, amelynek megállapítása szerint a jogszabály sérti az Európai Unió működéséről szóló szerződés(EUMSZ) egyes pontjait.
jan. 18
11:06
Megdupláznák az online vásárlások számát (Kitekintő)
Az Európai Bizottság 16 intézkedési javaslatot tervez az online kereskedelem fejlődésének elősegítésére, amivel megkönnyítenék az internetes vásárlásokat, és serkentenék a gazdasági növekedését is.
jan. 18
11:09
Az uniós alapszerződést is sérti a magyar jegybanktörvény (Metropol)
jan. 18
11:09
Ezt kifogásolja az EB az Orbán-kormánnyal szemben (Kripto Akadémia)
Az Európai Bizottság honlapján közzétette kifogásait az adatvédelmi hatóságot és az igazságszolgáltatást érintő magyarországi szabályozással kapcsolatban, amelyek miatt - a jegybanktörvény mellett - az uniós végrehajtási intézmény kedden kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett Magyarország ellen.
jan. 18
11:24
Délvidékiek a budapesti civil tiltakozáson (Kitekintő)
A Délvidéki Civil Portálon felhívás jelent meg, amely azt szorgalmazza, hogy mivel Délvidékről az idő rövidsége miatt szervezett autóbuszok nem indulnak, aki teheti, az saját szervezésben legyen jelen a budapesti megmozduláson.
jan. 18
11:27
Hentes rendőrök: kecskét vágtak és árultak őrsükön (Kripto Akadémia)
Keresetkiegészítésként mészárszéket és hentesboltot csináltak rendőrök őrsükből Nepálban ahelyett, hogy a bűn ellen küzdöttek volna.
jan. 18
11:45
Két magyar van a megölt turisták között (Metropol)
Az etiópiai támadásban összesen öten haltak meg: a két magyar mellett két német és egy osztrák. Négy embert - két németet és két etiópot - túszul ejtettek a merénylők. A merénylet magyar túlélői csütörtökön érkeznek haza.
jan. 18
12:00
Két magyar halt meg Etiópiában (Kitekintő)
Elhunyt két magyar turista Etiópiában, miután lázadók támadtak csoportjukra.
jan. 18
12:03
Óceánjáró balesete - Helyszínre érkeztek az eltűnt magyar hegedűművész rokonai (Kripto Akadémia)
Az eltűnt személyek listáján szereplő magyar hegedűművész rokonait ma délelőtt fogadták a toszkán Santo Stefano kikötőjében az olasz polgári védelem emberei.
jan. 18
12:05
Etiópiai merénylet - Ellentmondásosak az információk a magyar áldozatok számáról (Kripto Akadémia)
Ellentétes információkat kaptak a magyar szervek az etiópiai terrortámadások magyar áldozatainak számáról, míg a kormány diplomáciai forrásai két halottról tudnak, addig a Terrorelhárítási Központ forrásai és a Külügyminisztérium etiópiai partnerei egy magyarról adtak információt - közölte a miniszterelnök szóvivője szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
jan. 18
12:07
Orbán-interjú előzetes a német Bildben: "Az erő előtt hajlunk meg, nem pedig az érvek előtt" (Kripto Akadémia)
A Bild című német lap szerdán az Orbán Viktorral készített interjújából közölt részleteket, az interjú teljes terjedelemben a lap csütörtöki számában jelenik majd meg.
jan. 18
12:18
Feljelentették a Magyar Koalíció Pártját (Kitekintő)
Feljelentette választási plakátjaiért a Központi Választási Bizottságnál az MKP-t a Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom (HZDS).
jan. 18
12:21
Surján Lászlót az Európai Parlament egyik alelnökévé választották (Kripto Akadémia)
Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén szerdán az EP egyik alelnökévé választották Surján László kereszténydemokrata politikust.
jan. 18
12:23
"Elkótyavetyélt családi ezüst" - Bajnai írás a Handelsblattban (Kripto Akadémia)
Elkótyavetyélt családi ezüst címmel Bajnai Gordon volt miniszterelnöktől közölt vendégkommentárt szerdán a Handelsblatt című német üzleti lap.
jan. 18
12:25
Martonyi-interjú a Timesban a bizottság aggályairól és az új szerződésről (Kripto Akadémia)
Martonyi János külügyminiszterrel közölt interjút a szerdai The Times.
jan. 18
12:36
Hajrájához értek az MKP programalkotó találkozói (Kitekintő)
2012. január 16-án Somorján folytatódott a Magyar Kolalíció Pártjának "Beszéljük meg" elnevezésű programalkotó fórumsorozata. A napokban jártak Pelsőcön, Léván, Szádalmáson, következik Kassa, Párkány, Tardoskedd, Ipolyság, Szőgyén, Zselíz, Patonyrét, Nádszeg...
jan. 18
12:39
Orbán: Az erő előtt hajlunk meg, nem pedig az érvek előtt (Metropol)
A Bild című német lap szerdán az Orbán Viktorral készített interjújából közölt részleteket, az interjú teljes terjedelemben a lap csütörtöki számában jelenik majd meg. A lap kifejtette: a Magyar Nemzeti Bankra vonatkozó törvény körüli vitában "Orbán kompromisszumkészséget mutatott". A miniszterelnök a lapnak azt mondta, hogy "ebben az esetben az erő előtt hajlunk meg, nem pedig az érvek előtt."
jan. 18
12:41
Surján László az EP egyik alelnöke lett (Metropol)
Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén szerdán az EP egyik alelnökévé választották Surján László kereszténydemokrata politikust.
jan. 18
12:43
Bajnai-vendégkommentár a német Handelsblattban (Metropol)
Elkótyavetyélt családi ezüst címmel Bajnai Gordon volt miniszterelnöktől közölt vendégkommentárt szerdán a Handelsblatt című német üzleti lap.
jan. 18
12:54
Svédország újra vizsgálja, mi történt Raoul Wallenberggel (Infostart)
Svédország új vizsgálatot indít annak kiderítésére, mi történt a II. világháború idején magyar zsidók tízezreinek életét megmentő Raoul Wallenberggel azután, hogy a szovjetek 1945-ben elhurcolták Magyarországról - jelentette be szerdán a svéd külügyminisztérium.
jan. 18
12:54
Az SNS nyilatkozata kampányfogás (Kitekintő)
„Valamennyi politikai párt, a Szlovák Nemzeti Párt pedig különösen, mielőtt elsüllyed, minden szalmaszálba belekapaszkodik” – jelentette ki Simon Zsolt földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.
jan. 18
12:57
A kalózkodás fontos gazdasági ágazattá vált Szomáliában (Metropol)
Sajátos gazdasági fellendülést hozott a térségnek a kalózkodás. A háttérben üzletemberek és hadurak állnak.
jan. 18
12:57
Háromszáz utast hagyott a hajón a kapitány (Kripto Akadémia)
A Costa Concordia kedd éjszaka óta házi őrizetben levő kapitánya kihallgatásán elismerte, hogy manőverhibát követett el, de szerinte ő nem szegte meg kötelességét.
jan. 18
12:59
Hirtelen megsüllyedt a Costa Concordia (Metropol)
Az eltűnt személyek listáján szereplő magyar hegedűművész rokonait ma délelőtt fogadták a toszkán Santo Stefano kikötőjében az olasz polgári védelem emberei.
jan. 18
13:15
Etiópiai merénylet - Interpol: két magyar áldozata van a terrortámadásnak (Kripto Akadémia)
Az Interpol etiópiai irodájának hivatalos bejelentése szerint két magyar áldozata van a keddi terrortámadásnak - közölte a miniszterelnök szóvivője szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.
jan. 18
13:30
A parlamentben füvezne az egyik politikus (Kitekintő)
Pénteken a liberlás párt a parlament elé terjeszti a kismennyiségű marihuána birtoklásának legalizálásáról szóló törvénytervezetet, délutánra a pártelnök egy cigire invitálta a Szabad Kender egyesület vezetőit az országházba.

Keresés