2012. január 22. vasárnap

jan. 22
6:18
Most a szlovákok aggódnak az új Alaptörvény miatt (Kitekintő)
A külföldon élő szlovákok vezetője szerint az új magyar alkotmány, és a problémás szlovák-magyar viszony levét is magyarországi szlovákok isszák meg...
jan. 22
8:06
A többség támogatja a halálbüntetést (Infostart)
A Pew Research Center friss kutatása szerint az amerikaiak többsége még mindig támogatja a halálbüntetést. A támogatók szerint az elítélt gyilkosok megérdemlik a büntetést, a halálbüntetés ellenzői attól félnek, hogy ártatlan embert végeznek ki.
jan. 22
8:06
27 ezerrel van több munkanélküli, mint tavaly (Kitekintő)
Szlovákiában 13,59 százalékra nőtt a munkanélküliség decemberben az előző havi 13,33 százalékról az ország munkaügyi hivatalának pénteki közlése szerint.
jan. 22
8:24
Új kezdeményezés segíti a felvidékieket az iskolaválasztásban (Kitekintő)
A komáromi székhelyű Anyanyelvünkért Polgári Társulás január 20-án mutatta be azt a projektjét, amellyel elsősorban az óvoda- és iskolaválasztás előtt álló szülőkhöz és gyermekeikhez kíván fordulni.
jan. 22
8:27
Newt Gingrich megnyerte a dél-karolinai republikánus előválasztást (Kripto Akadémia)
Newt Gingrich volt képviselőházi elnök nyerte meg a Republikánus Párt szombati dél-karolinai előválasztását, a leadott voksok harmadának összesítése alapján, a szavazatok 41 százalékával.
jan. 22
9:18
A játékszenvedélyt vizsgálják az apró brit szigeten (Infostart)
A szerencsejáték-függőséget mérik fel a brit szigetek földrajzi középpontjában fekvő Man-szigetén. A kérdőíveket 4000 háztartásba küldik ki a kutatók.
jan. 22
9:36
Az egész országot megbéníthatja az új taxisblokád (Kitekintő)
Csaknem egy hete pattanásig feszült a hangulat Olaszországban a kormány liberalizációs tervei miatt, a tömeges megmozdulások azonban nem érték el céljukat.
jan. 22
9:57
Newt Gingrich nyert Dél-Karolinában (Metropol)
A republikánus elnökjelölt-állítási erőpróba-sorozat minden eddigi fordulóját más jelölt nyerte meg, mert a január 3-i iowai jelöltállító gyűléseken hivatalosan Santorum, a január 10-i New Hampshire-i előválasztáson pedig Romney szerezte meg az elsőséget.
jan. 22
10:30
A magyar párt listájáról senki sem érintett a korrupciós botrányban (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártja jelenlegi vezetéséből valamint a parlamenti képviselőjelöltek közül senki sem található a Gorilla aktáiban. - írja Farkas Iván a Gorillák a ködben jegyzetében.
jan. 22
10:33
Az EU-csatlakozásról szavaznak Horvátországban (Metropol)
Megkezdődött vasárnap reggel Horvátországban az európai uniós csatlakozásról szóló népszavazás, amelyet az ország jövője szempontjából kulcsfontosságúnak ítélnek meg annak vezetői.
jan. 22
10:48
Gingrich sikere Dél-Karolinában (Infostart)
Newt Gingrich volt képviselőházi elnök nyerte meg a Republikánus Párt szombati dél-karolinai előválasztását, a szavazatok 41 százalékával.
jan. 22
10:48
A kormány bukása is közbejátszott az ország leminősítésében (Kitekintő)
A kormány megbuktatása és az előrehozott parlamenti választások egyben az ország leminősítését is érdemben befolyásolták Ivan Mikloš szerint.
jan. 22
11:24
Felborult egy hajó a Hormuzi-szorosban - sok halott (Infostart)
Felborult és elsüllyedt egy személyszállító hajó a Hormuzi-szorosban, Irán partjaitól délre, a rajta tartózkodók közül 17-en meghaltak - jelentette az IRNA hivatalos iráni hírügynökség.
jan. 22
11:24
Igazságos megítélést érdemel a magyar demokrácia (Kitekintő)
Mészáros Alajos, az MKP európai parlamenti képviselője ügyrendi szabályok miatt csak írásban tudott hozzászólni az EP Magyarországról tartott plenáris vitájához:
jan. 22
11:45
Ausztriai balesetben meghalt egy magyar autós (Metropol)
Közúti balesetben vasárnap meghalt egy 21 éves magyar autós Ausztriában, amikor gépkocsijával egy álló kamionba rohant.
jan. 22
12:18
Már megint a magyarokkal riogat Slota (Kitekintő)
Zsolnán bemutatta választási programját a Szlovák Nemzeti Párt. Slota szerint az országnak foglalkoznia kell a cigánykérdéssel, és már a magyar vadászoktól is van félnivalója.
jan. 22
12:36
Nincs mese: államcsődbe akarják taszítani az országot (Kitekintő)
Szombaton hajnalban is folytatódtak a tárgyalások Görögország és a hellén államadósság nagyobb részét magukénak tudó magánbefektetőket tömörítő Institute of International Finance (IIF) képviselői között.
jan. 22
12:39
Egy nap fegyvercsend jutott Chicagónak (Metropol)
Csaknem egy év után 24 órányi béke jutott Chicagónak, az amerikai nagyvárosban egy napig nem volt lövöldözés, sem emberölés. A rendőrség szerint a "tűzszünet" szerdán volt.
jan. 22
12:39
Irán - Szigorít az EU (Kripto Akadémia)
Az Irán elleni szankciós intézkedések erőteljes megszigorítása várható az EU-országok külügyminisztereinek hétfői brüsszeli tanácskozásától - jelezték előzetesen uniós források.
jan. 22
12:54
Felfüggesztették a keresést a Costa Concordián (Infostart)
Újra fel kellett függeszteni az olasz partoknál szerencsétlenül járt Costa Concordia óceánjáró húsz eltűntjének keresését vasárnap kora hajnalban, mert az oldalára borult luxushajó ismét megmozdult, veszélyessé téve a mentési munkálatokat - közölte egy hivatalos szóvivő.
jan. 22
13:30
Bemutatjuk a focibolond politikust (Kitekintő)
Ismerje meg az Európai Parlament új elnökét, a szocialista Martin Schulzot!
jan. 22
13:48
Optimista volt múlt héten a részvénypiac (Kitekintő)
Folytatódott az emelkedés a múlt héten is a Budapesti Értéktőzsdén, mivel közelebb került a megállapodás lehetősége a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) egy készenléti hitelről, továbbá a nemzetközi piaci környezet is támogató volt. A BUX 8,65 százalékkal erősödött az előző heti 7,71 százalékos emelkedés után.
jan. 22
14:09
Mubarak nem mondott le az ügyvédje szerint (Metropol)
Hoszni Mubarak még mindig Egyiptom elnöke, mert nem mondott le személyesen a tisztségéről, és így nem is ítélkezhet fölötte egyszerű bíróság - vélekedett ügyvédje a volt államfő perének vasárnapi napján.
jan. 22
14:24
Lassan félmillió aláírásnál jár Slotáék legújabb magyarellenes akciója (Kitekintő)
Már 415-420 ezren írták alá a Szlovák Nemzeti Pártnak (SNS) azt a petícióját, amellyel népszavazás kiírását kezdeményezik, hogy kizárólag a szlovák lehessen hivatali nyelv az országban.
jan. 22
14:26
Gingrich feltámadt és győzött Dél-Karolinában (Kitekintő)
A várakozásokkal ellentétben nem Mitt Romney, hanem Newt Gingrich szerezte a legtöbb voksot a szombaton rendezett dél-karolinai republikánus előválasztáson.
jan. 22
15:03
Több órára leálltak a lengyel közigazgatási szervek honlapjai (Kripto Akadémia)
Több órára álltak le a lengyel közigazgatási szervek honlapjai szombat este, a hackertámadásairól ismert nemzetközi Anonymous csoport több közösségi oldalon beismerte a hackertámadást, a hivatalos szervek szerint túlterhelés lehetett az oka a fennakadásnak.
jan. 22
15:18
Kemény szankciók jöhetnek Irán ellen (Kitekintő)
Az Irán elleni szankciós intézkedések erőteljes megszigorítása várható az EU-országok külügyminisztereinek hétfői brüsszeli tanácskozásától - jelezték előzetesen uniós források.
jan. 22
15:39
Tízéves kislányt ölt meg egy krokodil (Metropol)
Krokodil támadt egy kislányra a Wailolong folyó partján Indonézia keleti részén, és felfalta — írta a hét végén a Jakarta Post című újság.
jan. 22
15:39
A plagizáló politikus búcsúja (168 Óra Online)
A volt német védelmi miniszterről kiderült: doktori értekezésének nagy részét összeollózta. Először tagadta a plágium vádját, később fokozatosan beismerte a lopást, majd lemondott doktori címéről – s végül miniszteri posztjáról is. Pedig Karl-Theodor zu Guttenberg népszerű politikusnak számított, méghozzá annyira, hogy sokan már sokan a bajor CSU jövendő elnökét látták.
jan. 22
15:54
Hatalmas bukás a kormány gazdaságpolitikája (Kitekintő)
A bolgár gazdaság kifulladóban van: tartja magát, de növekedni alig tud. A politikusok beszélnek a gazdasági növekedésről, de már 15 éve nem sikerült áttörést elérni.
jan. 22
16:12
Tényleg olyan mocskos a politika, mint azt gondoljuk (Kitekintő)
A szlovákiai politikai élet olyan korrumpált, mint ahogyan azt a Gorilla-akták leírják - mondta a közrádió Szombati párbeszédek című vitaműsorában Ján Mojžiš, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBÚ) igazgatója, a titkosszolgálat (SIS) elemzési osztályának volt vezetője.
jan. 22
16:33
Potyautas lehetett az eltűnt magyar nő is? (Metropol)
Potyautasoknak nevezte a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia óceánjáró hajóról eltűnt, de az utaslistán nem szereplő személyeket Franco Gabrielli, az olasz polgári védelem vezetője, aki az eltűntek között keresett magyar nő esetét is említette.
jan. 22
16:33
A Temzébe süllyedhet a brit parlament (Kripto Akadémia)
Lehet, hogy előbb-utóbb ki kell költözniük a képviselőknek a brit parlament világhírű épületéből, amely folyamatosan süllyed, és szakértők szerint még annak a veszélye sem kizárható, hogy a Temze iszapjába merül.
jan. 22
16:48
A forint árfolyamától függ, hol tankolunk (Kitekintő)
Eltérően alakult a bevásárló-turizmus a határ menti megyékben az elmúlt hetekben, a külföldiek és a magyarok is elsősorban akciók esetén járnak át a határ túloldalára vásárolni. A benzinturizmus viszont érzékenyebben reagál a forint árfolyamváltozására.
jan. 22
17:06
Potyautasok is voltak az olasz óceánjárón (Infostart)
Potyautasoknak nevezte a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia óceánjáró hajóról eltűnt, de az utaslistán nem szereplő személyeket Franco Gabrielli, az olasz polgári védelem vezetője, aki az eltűntek között keresett magyar nő esetét is említette.
jan. 22
17:09
Rejtélyes magyar nőt keresnek az elsüllyedt hajóban (168 Óra Online)
Potyautasoknak nevezte a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia óceánjáró hajóról eltűnt, de az utaslistán nem szereplő személyeket Franco Gabrielli, az olasz polgári védelem vezetője, aki az eltűntek között keresett magyar nő esetét is említette.
jan. 22
17:24
"Európa nem tud mit kezdeni a kétharmaddal" (Kitekintő)
Balogh Csaba pozsonyi magyar nagykövet szerint a külföldről érkező politikai és médiatámadások a részletek nem ismeretéről tesznek bizonyságot
jan. 22
17:45
Óceánjáró: az olaszok az eltűnt magyar nőt keresik (Kripto Akadémia)
Potyautasoknak nevezte a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia óceánjáró hajóról eltűnt, de az utaslistán nem szereplő személyeket Franco Gabrielli, az olasz polgári védelem vezetője, aki az eltűntek között keresett magyar nő esetét is említette.
jan. 22
18:03
Ámokfutás holttestek levizeléséről látott videó miatt (Metropol)
Afgán belbiztonsági források szerint azért lőtt agyon négy francia katonát pénteken az afgán hadsereg egyik tagja, mert meglátta azt a videofelvételt, amelyen amerikai tengerészgyalogosok afgánok holttestére vizelnek.
jan. 22
18:36
Kétszázmillióra emelkedik a munkanélküliek száma (Infostart)
Az idén 200 millióra emelkedik a munkanélküliek száma világszerte, ami 27 milliós növekedés a gazdasági válságot megelőző időszakhoz képest.
jan. 22
18:36
Békefenntartókra támadtak Darfúrban (Kitekintő)
Szudán darfúri régiójában továbbra sincs béke: a mostani támadás következtében egy békefenntartó életét vesztette, míg három társát megsebesítették eddig ismeretlen elkövetők.
jan. 22
18:39
Etiópia: 13 órán át küzdöttek sebesült társuk életéért (Metropol)
Tizenhárom órán át küzdöttek sebesült társuk, Szabad Gábor életéért a magyar túlélők, miután a csoportot az etiópiai Erta Ale vulkánnál lévő táborban január 17-re virradóra megtámadták - áll a túlélők beszámolójában.
jan. 22
18:54
Soha többé nem kellene adót fizetni (Kitekintő)
A republikánus jelöltek sorában mindössze harmadik-negyedik helyen álló Ron Paul egy friss kutatás szerint eldöntheti a 2012-es amerikai elnökválasztás kimenetelét. Mégpedig nem párttársai, hanem Obama javára.
jan. 22
19:30
Szerb törvények magyarul (Kitekintő)
A vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvény fordítása már elkészült, másik tíz jogszabály pedig várhatóan június végéig lesz magyar nyelven is elérhető.
jan. 22
20:06
Továbbra is van esély az eurózóna szétesésére (Kitekintő)
Az eddig megtett intézkedések ellenére továbbra is "valós lehetőség" az euróövezet összeomlása - vélekedtek pénteki előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.
jan. 22
21:03
Igent mondtak az EU-ra a horvátok (Metropol)
A horvátok kétharmada igent mondott az európai uniós csatlakozásra a vasárnap tartott népszavazáson. A leadott szavazatok több mint 99 százalékának összesítése alapján a horvátok 66,25 százaléka biztosította támogatásáról az EU-csatlakozást, az ellenzők tábora pedig 33,15 százalékot tett ki. A választási részvétel viszonylag alacsony, 43,67 százalék volt.
jan. 22
23:45
Európa-barát elnököt választhatnak a finnek (Metropol)
A konzervatív Sauli Niinistö, a legfőbb kormányzó erő, a Nemzeti Koalíciós Párt jelöltje fölényes győzelmet aratott a választás vasárnap tartott első fordulójában. Vele együtt a zöldpárti Pekka Haavisto jutott be a két múlva esedékes második fordulóba.

Keresés