2012. január 27. péntek

jan. 27
6:03
Obama megvédené az amerikai álmot (Kripto Akadémia)
Az unió helyzete erősödik - mondta a washingtoni Kongresszus két háza előtt, negyedik elnöki üzenetében Barack Obama. Az újraválasztásért harcba induló demokrata elnök a szokásosnál konfrontatívabb volt, elsősorban saját párthíveit szólította meg, igazságosabb adózást, munkahelyteremtést, a középosztály helyzetének javítását ígérte. A republikánus honatyák csak ritkán csatlakoztak az állva…
jan. 27
6:05
Államosítják a sérült japán erőművet (Kripto Akadémia)
Hatalmas mentőcsomaggal, 13 milliárd dollárral (átszámítva mintegy háromezer milliárd forinttal) segíti meg a japán kormány a tavaly márciusi természeti katasztrófa során súlyosan sérült fukusimai atomerőmű üzemeltetőjét, a TEPCO elektronikai vállalatot. Így a kabinetnek kétharmados részesedése lesz a cégben, vagyis gyakorlatilag államosítja az eddig magánkézben futott vállalkozást.
jan. 27
6:07
Nőtt Hollande előnye (Kripto Akadémia)
Tegnap mutatta be választási programját Francois Hollande. A francia szocialisták elnökjelöltje húszmilliárd eurós fejlesztési programjával kíván új munkahelyeket teremteni. Hollande már szinte minden tekintetben megelőzi Nicolas Sarkozy jelenlegi elnököt a véleményváltoztatások szerint.
jan. 27
6:09
Szlovák politikusokat jelentettek fel (Kripto Akadémia)
Petra Hráąková, a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője a SITA hírügynökségnek tegnap megerősítette, hogy Ąubomír Mráz vállalkozóval az élükön az elégedetlen szlovákiai állampolgárok vezető politikusokat jelentettek fel.
jan. 27
6:18
Pénteken is Magyarország lesz terítéken az Európai Unióban (Infostart)
Szinte nincs olyan nap, amikor ne Magyarországról szólna az Európai Unió. Pénteken az általános ügyek tanácsának ülésén foglalkoznak az országgal.
jan. 27
6:39
Amerikai katonai missziót küldenek Észak-Koreába (168 Óra Online)
A tervek szerint márciusban amerikai katonák utaznak Észak-Koreába, hogy újrakezdjék a kutatást az 1950-1953-ban vívott koreai háborúban elesett, több ezer bajtársuk holtteste után - közölte csütörtökön a Pentagon.
jan. 27
7:51
Nem Romney lenne a leggazdagabb amerikai elnök (Metropol)
Ha megválasztanák, akkor sem a multimilliomos Mitt Romney lenne a leggazdagabb amerikai elnök. A mindenkori rekorder a Egyesült Államok első államfője, George Washington - írta csütörtöki számában a The Washington Post.
jan. 27
8:06
Leváltották a budapesti nagykövetet (Kitekintő)
Az államfő és a bolgár Külügyminisztérium leváltott 24 aktív nagykövetet, köztük Budapest első számú diplomatáját is. A titkosügynöki múlt állhat a leváltások hátterében.
jan. 27
8:24
Montenegró (Kitekintő)
Ilyenek voltak Montenegró hegyei és a Durmitor 2011 nyarán.
jan. 27
8:26
Tankokkal mentik az embereket a többméteres hóból (Kitekintő)
Megbénította a hatalmas mennyiségű hó Románia több déli megyéjét. Bukarest megközelíthetetlen, gépkocsik százai maradtak elakadva az utakon.
jan. 27
8:42
A magyar furcsa nyelv (Kitekintő)
A szónak hatalma van, s ezzel a hatalommal éppúgy lehet manipulálni, mint bármely más hatalommal
jan. 27
9:00
Mégis június elején tarthatják a helyhatósági választásokat Romániában (Kitekintő)
Június első vasárnapján tarthatják meg a helyhatósági választásokat, ha a kormánypártok nem találnak valamilyen kibúvót az Alkotmánybíróság tegnapi döntése alól, amellyel az alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította a parlamenti és önkormányzati választások összevonásáról rendelkező törvényt.
jan. 27
9:36
Kötelezettségszegési eljárás indult a tojótyúkok miatt (Kitekintő)
Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság 13 tagállam, köztük Magyarország ellen a tojótyúkok nem megfelelő tartási körülményei miatt.
jan. 27
9:54
Halad a korral az MKP (Kitekintő)
A Magyar Koalíció Pártjával kapcsolatos információk egyedülálló módon immár mobiltelefonon is nyomon követhetők.
jan. 27
10:12
Megfenyegették az országot egy törvény miatt (Kitekintő)
A francia Szenátus is elfogadta a népirtási törvényt, melynek értelmében az örmény genocídium tagadásáért akár börtönbüntetés is kiszabható.
jan. 27
10:30
Sok halottja van a bagdadi merényletnek (Infostart)
Legkevesebb 28 ember meghalt és ötven megsebesült egy autóba rejtett pokolgéppel elkövetett merényletben péntek reggel az iraki fővárosban - közölte egy egészségügyi forrás.
jan. 27
10:33
Fél évig feküdt egy halott egy bank szellőzőcsatornájában (168 Óra Online)
Holttestet találtak Franciaországban egy bank szellőzőcsatornájában; a halott feltehetően fél éven át volt a csőben.
jan. 27
10:48
Tűzijátékkal ünnepelnék a mentelmi jog eltörlését (Kitekintő)
Ha sikerül eltörölni a képviselők szabálysértésekre vonatkozó mentelmi jogát, az Egyszerű Emberek tűzijátékkal fognak ünnepelni a parlamentnél.
jan. 27
10:51
Freskóra került a kazah törvényhozó (Metropol)
Egy ortodox székesegyház falfestményén örökítették meg a kazah törvényhozás egyik új felsőházi képviselőjét: az eset botrányt kavart a közép-ázsiai országban.
jan. 27
10:51
Freskóra került a kazah törvényhozó (Kripto Akadémia)
Egy ortodox székesegyház falfestményén örökítették meg a kazah törvényhozás egyik új felsőházi képviselőjét: az eset botrányt kavart a közép-ázsiai országban.
jan. 27
11:06
Válaszoltak a Kétnyelvű Dél-Szlovákia Mozgalomnak (Kitekintő)
Válaszolt a Szlovák Közútkezelő Vállalat a Kétnyelvű Dél-Szlovákia aktivistáinak, akik pár hete a magyar helynévtáblák hiányára figyelmeztették a nagyközönséget.
jan. 27
11:24
Szerbiát értékelte az Európa Tanács (Kitekintő)
Szerbia jelentős haladást mutatott az elmúlt időszakban az emberi jogi, demokratikus és jogállamisági kötelezettségvállalások teljesítése terén, ám vannak még elmaradások is.
jan. 27
12:00
Átszervezések a nigériai rendőrségnél (Kitekintő)
Nigériában úgy próbálja megakadályozni az elnök az erőszak további terjedését, hogy menesztette rendőrfőnökét, valamint külön bizottságot állított fel a hatóságokba vetett bizalom erősítésének érdekében.
jan. 27
12:03
Kiszabadult az elrabolt ENSZ-alkalmazott (Metropol)
A túszejtőkkel folytatott tárgyalások eredményeképpen épségben kiszabadult fogságából egy norvég ENSZ-alkalmazott, akit 12 napja raboltak el az egyik jemeni törzs tagjai - jelentette be pénteken a norvég kormány.
jan. 27
12:36
Kártérítés a Costa Concordia utasainak (Infostart)
Fejenként 14 ezer eurós kártérítést kaphatnak a január 14-én zátonyra futott Costa Concordia luxushajó utasai. Erről az éjjel állapodott meg a 15 olasz fogyasztóvédelmi egyesületet tömörítő szövetség és a járművet üzemeltető hajótársaság.
jan. 27
12:36
Szlovénia: jobboldali kormánykilátások, várhatóan nemzetiségi támogatással (Kitekintő)
Az új évben is ugyanaz a kérdés: jobb- vagy baloldali kormány alakul a szlovén parlamentben. A magyar nemzetiségi képviselő bizakodó.
jan. 27
12:39
Tizenhat kiló kokain az ENSZ-központban (Metropol)
Tizenhat kilogramm kokain érkezett egy hamisított ENSZ-logóval ellátott, diplomáciai küldeménynek álcázott csomagban Mexikóból az ENSZ New York-i központjába a múlt héten - közölte a New York-i rendőrség csütörtökön.
jan. 27
12:57
Dzurinda: Most nem szeretnék Martonyi helyében lenni (168 Óra Online)
Diákoknak tartott előadást aktuálpolitikai kérdésekről (így a magyar–szlovák-kapcsolatokról) Mikulas Dzurinda szlovák külügyminiszter egy losonci gimnáziumban – az Új Szó online kiadása.
jan. 27
13:12
Kiderült: a Kajmán-szigeteken rejtegeti millióit a a politikus (Kitekintő)
Newt Gingrich váratlan dél-karolinai feltámadása után kétesélyessé vált az  elnökjelölti küzdelem. Romney lobbizással vádolja ellenfelét, akinek viszont kapóra jönnek jelölttársa offshore ügyei.
jan. 27
13:33
Tőzsdei fúziót utasíthat el az EU (Metropol)
Joaquín Almunia, az EU versenyügyi biztosa ellenzi a Deutsche Börse és a New York-i NYSE Euronext egyesülését.
jan. 27
13:48
Euróválság, Irán: erről lesz szó a jövő héten (Kitekintő)
A jövő héten újabb állam- és kormányfői csúcstalálkozó lesz Brüsszelben. Napirenden az eurózóna válsága, és a hétfőn Irán ellen elfogadott szankciók.
jan. 27
14:06
Orbán után Bill Gates is beköszönt Brüsszelbe (Kitekintő)
Mozgalmas hetet zárt az Európai Parlament nemrég megválasztott elnöke, akinél nem csak Orbán Viktor, hanem Bill Gates is tiszteletét tette.
jan. 27
14:27
Az EP elnöke nagyobb pénzügyi támogatást vár Berlintől (Kripto Akadémia)
Nagyobb pénzügyi támogatást vár Németországtól az euróövezeti válság rendezéséhez Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) új elnöke, aki a hétfői uniós csúcsra utalva egy pénteki interjúban hangsúlyozta, hogy a berlini iránymutatás alapján végzett válságkezelés két év után még mindig nem hozta meg a várt sikert, ezért át kell gondolni a módszereket.
jan. 27
14:42
Horvátország: üdv az EU-ban (Kitekintő)
Nézze meg, mit szól a Parlament a horvát népszavazás eredményéhez!
jan. 27
15:00
A vasutasok is sztrájkolnak Olaszországban (Infostart)
Olaszországban a kamionosok után pénteken megmozdultak a vasutasok és a városi tömegközlekedési dolgozók is: munkabeszüntetésükkel a kormány takarékossági intézkedései, illetve a közlekedési ágazat tervezett liberalizációja, az elvonások ellen tiltakoznak.
jan. 27
15:18
Kezdődik a nagy pénzügyi alkudozás (Kitekintő)
Egy féléves bemelegítő szakasz után pénteken megkezdődik az érdemi alkudozás az EU tagállamai között a 2014 és 2020 közötti többéves keretköltségvetésről. A kormányok nem kerülgetik a forró kását, rögtön az uniós kiadások főösszegéről vitatkoznak.
jan. 27
15:36
Interneten pofozhatják fel Sarkozyt a dühös törökök (Kitekintő)
A politikusok mellett a török internetes közösség sem hagyta válasz nélkül a francia parlament e héten hozott döntését az örmény népirtás tagadásának tiltásáról.
jan. 27
15:54
Átadták az olimpiai falut (Kitekintő)
"A csoda szigetei" (Isles of Wonder) címet viseli a nyári londoni olimpiai játékok megnyitó ünnepsége, amelynek több mint tízezer közreműködője lesz - közölték pénteken a szervezők, akik egyben ünnepélyesen átvették a kivitelezőktől a kelet-londoni olimpiai falut is.
jan. 27
15:57
Bulgáriában megindult a közlekedés (Metropol)
Az előző napi havazás után megindult a közlekedés Bulgáriában pénteken, de a meteorológiai intézet szibériai légtömegek érkezését jelezte előre.
jan. 27
16:12
Megint csúnyán megbukott az roszág (Kitekintő)
A múlt héten megtartott, reményeket keltő tárgyalások ismét kudarcba fulladtak.
jan. 27
16:15
Megöltek egy iszlamista hadurat (Metropol)
Egy iszlamista hadúr, hét felkelő és négy katona halt meg pénteken fegyveres támadások során Oroszország erőszak sújtotta észak-kaukázusi régiójában.
jan. 27
16:17
PIP-mellimplantátum: vádat emeltek (Metropol)
Nem szándékos sérülés okozásért emelt vádat a marseille-i ügyészség a PIP-mellimplantátumot gyártó francia cég alapítója ellen.
jan. 27
16:30
PIP-mellimplantátum: sérülés okozásáért emeltek vádat a francia cégalapító ellen (Infostart)
Nem szándékos sérülés okozásért emelt vádat a marseille-i ügyészség a PIP-mellimplantátumot gyártó francia cég alapítója ellen.
jan. 27
16:48
Az alváshiány éhesebbé tehet (Kitekintő)
A komoly alváshiánytól érzékenyebbek az emberek az ételek látványával szemben, éhesebbé teszi őket, mint amilyenek valójában.
jan. 27
17:06
Ötven milliárd dollárt adott az IMF (Kitekintő)
A Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) 50 milliárd dollárt meghaladó összértékű, különböző jellegű pénzügyi támogatási programjai futnak a szélesebb értelemben vett európai felzárkózó térségben - írták pénteki áttekintésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.
jan. 27
17:09
Egyiptom: ezrek tüntettek a hadsereg ellen (Metropol)
Egyiptomiak ezrei követelték a pénteki nagyima után a kairói Tahrír téren, a tavaly januári-februári tüntetések színhelyén a Hoszni Mubarak elnök bukása óta hatalmon lévő katonai tanács távozását. Megtámadták Szíria kairói nagykövetségét.
jan. 27
17:09
Volt CIA főnök: Magyarország biztonságpolitikai kihívás lett (168 Óra Online)
„Magyarországot biztonságpolitikai kihívásnak tekintjük, mert az Európai Unió értékközösségre épülő rendszerét vonják kétségbe, illetőleg azt az értékközösséget, amely összefogja Amerikát és Európát” – mondta David Gordon, az Eurasia Group főigazgatója, a CIA volt vezetője az .
jan. 27
17:24
Lejárató médiahadjárat indult az orosz ellenzéki politikusokkal szemben (Kitekintő)
Az ellenzéki politikusok állnak az orosz állami tévé és a Kreml-közeli bulvársajtó lejárató kampányának célkeresztjében röviddel az elnökválasztások előtt, egy lap például Borisz Nyemcov afférját szellőztette meg - írta honlapján a Der Spiegel című német folyóirat.
jan. 27
17:27
Egymásnak esett Newt Gingrich és Mitt Romney (168 Óra Online)
Éles szópárbajban próbálta meg „tisztázni” Newt Gingrich és Mitt Romney, a republikánus elnökjelölt-aspiránsok csütörtöki, immár 20. televíziós vitájában, hogy ki a nagyobb ellensége a bevándorlásnak, és ki húzott nagyobb hasznot az amerikai ingatlanpiac megrendüléséből. Ez volt a négy versenyben maradt aspiráns utolsó összecsapása a jövő keddi floridai előválasztás előtt, amelyen a Republikánus…
jan. 27
18:18
Válságban a kelet Monte Carlója (Kitekintő)
Montenegró szárnyaló gazdasági növekedését csak a világgazdasági válság tudta megtörni. Igaz, ez a törés elég drasztikus volt, a kormány azonban délies optimizmussal állt neki az akadályok elhárításának.

Keresés