2012. január 29. vasárnap

jan. 29
6:03
Pucér jelenetek, megrökönyödés Davosban (168 Óra Online)
A Femen ukrán nőjogi szervezet félmeztelen aktivistái tüntettek a svájci Davosban, a 42. Világgazdasági Fórum negyedik napi tanácskozása idején.
jan. 29
7:51
Gyorsan másolja a Bibliát a robot (Metropol)
Túl hamar végezhet munkájával a Bibliát másoló robot a trieri dóm előtt. A félkarú robotnak a bibliamásolást március végére kellene befejeznie, hogy felhívja a figyelmet az április 13-án kezdődő Szent Köntös zarándoklatra.
jan. 29
7:53
Holttesteket találtak Hamában (Metropol)
Tizenhét férfi holttestét találták meg a szíriai Hama várost övező falvak utcáin. Előzőleg mindannyiukat őrizetbe vette a szíriai biztonsági szolgálat.
jan. 29
8:06
Már az elején széthúznak a magyarok? (Kitekintő)
Idéntől lehet élni az Európai Polgári Kezdeményezéssel, de sajnos úgy tűnik, hogy "jó magyar szokás szerint" a magyarok viszont már a kezdetekkor széthúznak.
jan. 29
8:09
Agyonlőttek egy francia turistát Egyiptomban (Metropol)
Az egyiptomi rendőrség tájékoztatása szerint fegyveresek egy pénzváltó irodát akartak kirabolni a Vörös-tenger partján fekvő turistaparadicsom óvárosi bazárjában. A helyszínre érkező rendőrök megpróbálták megakadályozni a rablást és tűzpárbajba keveredtek a támadókkal.
jan. 29
8:09
Meghekkelték a kormány weboldalát (168 Óra Online)
Számítógépes kalózok támadták meg szombaton este a szlovák kormány weboldalait.
jan. 29
8:09
Halottas bicikli eladó (Kripto Akadémia)
Eladó Nagy-Britannia első és egyetlen halottas tandembiciklije, avagy halottas kocsik mintájára koporsót szállító kerékpárja, mert nem bír már az emelkedőkön feltekerni tulajdonosa, Paul Sinclair tiszteletes - adta hírül a brit Metro újság.
jan. 29
8:42
Tízezerrel csökkent a magyarok száma Kolozsváron (Kitekintő)
Tízezerrel csökkent a magyarság létszáma Kolozsváron az elmúlt tíz évben – derül ki a tavalyi népszámlálás immár végleges, de még nem hivatalos eredményeiből.
jan. 29
9:36
Egy majom fogságában (Kitekintő)
Néhány hónapja vergődik a szlovákiai politikai elit a Gorilla ölelésében, és az eredmény máris érezhető: minden valószínűség szerint az ország történetének legalacsonyabb választási részvételét hozzák a márciusi előrehozott választások. Ez pedig Robert Ficónak kedvez, aki így akár egyedül is kormányozhatna. De nem akar.
jan. 29
10:12
Izraeli hétköznapok (Kitekintő)
Az ország mindennapi élete képekben.
jan. 29
10:14
Erre irigykedhet Orbán Viktor is (Kitekintő)
Csehország Közép-Európa egyik legstabilabb gazdasága: a válságból is ők mászhatnak ki elsőként a régióban.
jan. 29
10:33
Rohamrendőrökkel csaptak össze oaklandi tüntetők (Metropol)
Rohamrendőrökkel csaptak össze az amerikai pénzügyi rendszer visszásságai ellen demonstrálók a kaliforniai Oakland városában. A rendőrök könnygázt és füstbombákat vetettek be ellenük. Legfrissebb jelentések szerint a rendőrök közel 300 tiltakozót őrizetbe vettek.
jan. 29
11:06
Hackertámadás a szlovák kormányportál ellen (Infostart)
Számítógépes kalózok támadták meg a szlovák kormány weboldalait. A szlovákiai hírportálok szerint a támadás mögött a legnagyobb valószínűséggel az Anonymus csoport áll.
jan. 29
11:06
Horvátországi magyarok az év elején (Kitekintő)
A horvátországi magyarok már az év elején is bővelkedtek programokban: hagyomány-ápolás és a magyar kultúra napja a fővárosban.
jan. 29
11:24
Ittas buszsofőr okozott balesetet (Kitekintő)
Közlekedési baleset történt ma reggel 7.30 körül a poprádi járásbeli Erzsébetháza (Kravany) községben: személyautó ütközött autóbusszal.
jan. 29
11:27
Megkezdődött a szombathelyi gázszivárgás elhárítása (Metropol)
A körülményekhez képest nyugodtan telt az éjszaka abban a 78 lakásos szombathelyi társasházban, ahol gázszivárgás miatt pénteken el kellett zárni a gázt. A gázmű szakemberei vasárnap reggel megkezdték a szerelést.
jan. 29
11:27
Londoni elemzők: tízezer milliárd dollár felett a globális devizatartalék (Kripto Akadémia)
Tavaly tízezer milliárd dollár fölé emelkedett a világ országainak összesített devizatartaléka, és ennek hozzávetőleg 80 százalékát a felzárkózó térség - ezen belül több mint 30 százalékát Kína - birtokolja, de a világgazdasági folyamatok romlása miatt e tartalékok gyarapodása 2011 vége felé markánsan lelassult - áll az egyik vezető globális pénzügyi szolgáltató Londonban ismertetett…
jan. 29
11:29
Kis híján kihűlt egy nő Kiszomboron (Metropol)
A Makói Rendőrkapitányság ügyeletére még pénteken délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy Kiszomboron egy családi ház udvarán egy idős asszony fekszik, aki vélhetően elesett, kihűlt és meghalt-
jan. 29
11:42
"Majdnem kész" a görög megállapodás (Infostart)
A jövő héten elkészül az adósságcsere-megállapodás Görögország és a hitelező magán pénzintézetek között - mondta Evangelosz Venizelosz görög pénzügyminiszter a hét végén Athénban, miután szombaton a görög fővárosban véget ért a tárgyalások utolsó fordulója.
jan. 29
12:00
Halottas bicikli eladó (Kitekintő)
Eladó Nagy-Britannia első és egyetlen halottas tandembiciklije, avagy halottas kocsik mintájára koporsót szállító kerékpárja, mert nem bír már az emelkedőkön feltekerni tulajdonosa, Paul Sinclair tiszteletes - adta hírül a brit Metro újság.
jan. 29
12:21
Meghalt a volt olasz államfő (Metropol)
A köztársaság elnökeként történelmünk egyik legnehezebb korszakában állt az állam élén, szilárd, állhatatos és kikezdhetetlen volt - méltatta közleményében Giorgio Napolitano hivatalban lévő olasz államfő az elhunyt politikust.
jan. 29
12:21
Orbán Viktor a "tökéletes populista" (Kripto Akadémia)
A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnap megjelenő német konzervatív lap a tárcarovatában Zilahy Péter magyar írótól közölt cikket a január 21-én Budapesten tartott kormánypárti demonstrációról.
jan. 29
12:23
Német újság Magyarországról (Metropol)
A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung című vasárnap megjelenő német konzervatív lap a tárcarovatában Zilahy Péter magyar írótól közölt cikket a január 21-én Budapesten tartott kormánypárti demonstrációról. Hírünk a világban.
jan. 29
12:54
Hackerek támadtak a szlovák kormány weboldalaira (Kitekintő)
Számítógépes kalózok támadták meg szombaton este a szlovák kormány weboldalait.
jan. 29
13:33
Tipp a két közellenség elfogására (168 Óra Online)
A Nasa Goddard Institute for Space Studies kutatóinak a Science-ben megjelent tanulmánya szerint a globális felmelegedés elleni harcnak nem szabad korlátozódnia a C02 kibocsátások csökkentésére, mivel az olyan egyéb szennyező anyagokkal való egyidejű kezelése, mint a metán és a korom komolyabb eredményeket lehet elérni. ()
jan. 29
13:48
Rendőrállamot csinálnának az országból (Kitekintő)
Egyre többen emelik fel hangjukat a bolgár belügyminiszter és az irányítása alá tartozó rendőrség tevékenysége ellen. Rendőrállam lesz Bulgáriából?
jan. 29
14:09
A palesztinok nem fogadják el az Izrael által javasolt határokat (Metropol)
A palesztinok számára elfogadhatatlan határvonalra tett javaslatot Izrael a minap lezajlott puhatolózó jellegű tárgyalásokon - közölte vasárnap egy névtelenül nyilatkozó palesztin illetékes.
jan. 29
14:24
Afroamerikai után mexikói lehetne az USA új elnöke (Kitekintő)
Örülne, ha terjesztenék róla, de képmutatásnak tartaná magát mexikói-amerikainak nevezni Mitt Romney, akinek édesapja Mexikóban született.
jan. 29
15:18
Újságírók és rendőr bukott a telefonlehallgatási ügyben (Kitekintő)
Négy újságírót és egy rendőrt vettek őrizetbe szombaton Londonban az utóbbi évtizedek legsúlyosabb brit sajtóetikai botrányát feltáró rendőrségi vizsgálat keretében.
jan. 29
15:57
Csak az olimpia után jöhet a baba (Metropol)
Vilmos herceg és hitvese csak jövőre tervezi dédunokával megörvendeztetni a brit uralkodót, mert az idén a felséges nagymama, vagyis II. Erzsébet királynő gyémántjubileumára és a nyári londoni olimpiai játékokra kívánják összpontosítani figyelmüket.
jan. 29
16:12
Huszonéves zseni, egy vagyont ajándékozott (Kitekintő)
A január 24-én Münchenben tartott digitális konferencián előadást tartott a korábban nyilvánosságot nem vállaló Vkontakte orosz szociális hálózat excentrikus vezetője, és 1 millió dollárt adományozott a Wikipédia számára.
jan. 29
16:30
Pár hónapon belül eldőlhet Verespatak sorsa (Infostart)
Engedélyt kaphat a Verespatakra tervezett, cianidos technológiát alkalmazó aranybánya beruházója. Magyarország semmit nem tehet, Románia RMDSZ-es környezetvédelmi minisztere viszont akár le is mondhat az ügy miatt.
jan. 29
16:33
Lezuhant egy pilóta nélküli repülőgép Izraelben (Metropol)
Rutinjellegű próbarepülés során vasárnap Izrael középső vidékén lezuhant egy pilóta nélküli repülőgép. A balesetnek nem volt áldozata.
jan. 29
16:33
Romániában két személy halt meg a hideg miatt (Kripto Akadémia)
Romániában két személy szenvedett fagyhalált azóta, hogy a hatóságok úgynevezett sárga jelzésű fagyriadót rendeltek el.
jan. 29
17:06
Havat lapátolt Emil Boc (Kitekintő)
Lapátot ragadott és néhány percig segített a hóeltakarításban Emil Boc miniszterelnök csütörtökön, a Bukarest-Piteşti autópályán.
jan. 29
17:09
Elhunyt a volt államfő (168 Óra Online)
Római kormányilletékesek közlése szerint a politikust 93 éves korában érte a halál.
jan. 29
17:42
Milliárdokkal nőtt Szlovákia államadóssága (Kitekintő)
Komoly dilemmája lesz a következő pénzügyminiszternek, ha tartani akarja a szociálpolitika eddigi irányvonalát, miközben drasztikus diétára kell fognia az ország közigazgatását.
jan. 29
18:21
Általános sztrájk lesz hétfőn Belgiumban (Kripto Akadémia)
Általános sztrájkot tartanak Belgiumban hétfőn, az európai uniós csúcstalálkozó napján.
jan. 29
18:36
Összefogott az EU-ért hat vezető európai napilap (Kitekintő)
Hat európai uniós tagország vezető napilapja közös platformot kíván teremteni ahhoz, hogy megtudhassuk: mi az, ami összeköt bennünket a válságokkal terhelt Európai Unióban.
jan. 29
18:54
Mobiladóval finanszírozzák a fociválogatott szereplését (Infostart)
Niger, Afrika egyik legszegényebb állama sajátos módon biztosította, hogy futballválogatottja részt vehessen az Afrikai Nemzetek Kupáján. A meglepetésre részvételhez jutott országban gyakorlatilag a mobiltelefon-tulajdonosok tették lehetővé, hogy részt vehessen a tornán a csapat.
jan. 29
19:15
Általános sztrájk lesz Belgiumban (Metropol)
Általános sztrájkot tartanak Belgiumban hétfőn, az európai uniós csúcstalálkozó napján. A belga sajtó legfrissebb jelentései szerint az országban a közlekedésben és a közintézmények munkájában súlyos fennakadások várhatók az új kormány takarékossági és reformprogramja miatt tiltakozó szakszervezeti akció következtében.
jan. 29
19:30
Újabb szörnyű időszak jöhet (Kitekintő)
A 2008-ban kitört és jelenleg az európai közös valuta ingatag helyzete által továbbgyűrűző és annak szétesésével fenyegető gazdasági világválság Közép-Ázsia legnagyobb országát sem kerülte el. A kormány csak a magas olajárakban reménykedhet.
jan. 29
19:51
Autós tüntetés volt Moszkvában a tiszta választásokért (Kripto Akadémia)
Több ezer autós vett részt a tiszta választásokért jelszóval megrendezett vasárnapi akción az orosz fővárosban.

Keresés