2012. január 3. kedd

jan. 3
0:39
Nincs Magyarország az Európai Bizottság ülésének hivatalos napirendjén (Kripto Akadémia)
Nem szerepel Magyarország a következő, január 11-i európai bizottsági ülés hivatalos napirendjén - közölte hétfőn az MTI-vel Joe Hennon, az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének ügyeletes szóvivője.
jan. 3
6:03
Színpompás évbúcsúztatás világszerte (Kripto Akadémia)
Válság ide vagy oda, a világ számos országában hatalmas tüzijátékkal búcsúztatták 2011-et és ünnepelték a 2012. év beköszöntét. A hírtelevíziók élőben tudósítottak a leglátványosabb szilveszteri mulatságokról. A dél-csendes-óceáni Szamoa és Tokelau idén elsőként szilveszterezhetett, mivel december 30-át kihagyva "átugrották" a dátumvonalat. Korábban a kis szigetek utolsók között köszöntötték az új…
jan. 3
6:05
Utolsó ütésváltások az iowai caucus előtt (Kripto Akadémia)
Iowa államban az utolsó ütésváltások zajlottak hétfőn a republikánus elnökaspiránsok között a keddi caucus előtt. Ma - helyi idő szerint este héttől - tartják a jelölőgyűléseket, amelyeken a bejegyzett republikánus szavazók véleményt nyilvánítanak, hogy kit akarnak indítani Barack Obama kihívójaként.
jan. 3
6:07
Wulff magyarázkodhat (Kripto Akadémia)
Egyre kellemetlenebb helyzetbe kerül Christian Wulff német elnök. Lapértesülések szerint nyomást gyakorolt az egyes médiumokra, hogy ne hozzák nyilvánosságra a hitelfelvételével kapcsolatos híreket. Wulff karácsony előtt kért bocsánatot az elhallgatott hitelfelvétel miatt.
jan. 3
6:18
Több mint 12 ezer emberéletet követelt a szervezett bűnözés Mexikóban (Infostart)
Több mint 12 ezer ember vesztette életét tavaly Mexikóban a szervezett bűnözéssel összefüggő erőszakos cselekményekben - közölte hétfőn több mexikói napilap.
jan. 3
6:54
Észak-Korea nem akarja fejleszteni kapcsolatait Japánnal (Infostart)
Észak-Korea nem lát lehetőséget arra, hogy fejlessze kapcsolatait Japánnal - közölte kedden a KCNA hivatalos észak-koreai hírügynökség.
jan. 3
7:12
Kárpótlást fizet a török hadsereg a kurd civilek családjainak (Infostart)
Kárpótlást fizet a török hadsereg a bombázásban meghalt kurd civilek családjainak
jan. 3
7:48
Észak-koreai katonák lelőttek három szökevényt (Infostart)
Észak-koreai katonák lelőtték három honfitársukat, aki Kínába próbált szökni a phenjani hatalomváltás miatt a szokásosnál is szigorúbban őrzött határon - mondta el egy dél-koreai aktivista.
jan. 3
7:51
Többen megsebesültek egy ciprusi tüntetésen (Metropol)
Legalább öt ember megsebesült, kettőt pedig őrizetbe vettek a hatóságok hétfő este Cipruson a brit katonai támaszpontok jelenléte ellen tartott tüntetésen.
jan. 3
8:06
Ők ügyesebbek voltak Orbánéknál? (Kitekintő)
A válság kiszorította az Európai Unió Tanácsát elnöklő lengyeleket a rivaldafényből?
jan. 3
8:24
Több fontos tisztség betöltetlen Szlovákiában (Kitekintő)
Szlovákiában 2012 elején az ügyészeket, a közbeszerezést, de a biztonsági átvilágításokat sem irányítják rendesen megválasztott vezetők.
jan. 3
8:42
Szváziföld és a Coca-Cola (Kitekintő)
Aktivisták azzal vádolták meg a Coca-Cola vállalatot, hogy támogatja Szváziföld diktatorikus módszereiről hírhedt uralkodóját, III. Mswati királyt.
jan. 3
8:45
Legionárius baktériumok a hongkongi kormányépületben (Metropol)
Több helyen is a legionárius betegséget okozó baktériumra bukkantak a hongkongi kormány 670 millió dollárból megépített vadonatúj épületegyüttesében - közölték a helyi hatóságok.
jan. 3
9:00
Nem bízunk a politikusokban (Kitekintő)
Mikor a politikáról esik szó a beszélgetésekben, megszokott frázisnak számít az a kijelentés, miszerint, az összes politikus csal, lop, és nem érdemes senkire sem szavazni.
jan. 3
9:03
Egyiptomi választás: utolsó szakasz (Metropol)
Megkezdődött kedd reggel - helyi idő szerint 8 órakor - az egyiptomi parlamenti választások harmadik, utolsó szakasza az ország területének mintegy harmadán.
jan. 3
9:36
Megtámadták Párizsban a kongói Szenátus elnökét (Kitekintő)
Támadást intéztek párizsi magánlátogatása során a kongói Szenátus elnöke ellen, a sérült állapotáról azonban egyelőre még nem érkeztek hírek.
jan. 3
9:54
Tiltakoznak a lengyel orvosok (Kitekintő)
Lengyelország-szerte tiltakoznak az orvosok a január elsejétől hatályos gyógyszertérítési rendelet ellen, amelynek értelmében a betegbiztosítási pénztárról (NFZ) rájuk hárult a térítés mértékének pontos meghatározása, az adminisztrációs tévedések pedig komoly pénzügyi bírságokkal járnak.
jan. 3
10:12
Svájcban nőtt a vállalati csődök száma (Infostart)
Svájcban tavaly három százalékkal, 4.379-re nőtt azoknak a vállalatoknak a száma, amelyek fizetésképtelenné váltak - tette közzé kedden a Dun&Bradstreet (D&B) nemzetközi cégminősítő.
jan. 3
10:12
Szörnyű éve volt tavaly az országnak (Kitekintő)
Bulgária 2011 - ahogy a Kitekintő látta 2. rész. Minden, amit máshol nem tudna megtalálni az Európai Unió egyik legszegényebb tagállamáról.
jan. 3
10:30
Bélyegsorozat készül II. Erzsébetről (Kitekintő)
Különleges bélyegekkel készül az idei évre a brit királyi posta: az egyedi sorozatok többek között II. Erzsébet királynő trónra lépésének hatvanadik évfordulója, valamint Roald Dahl és Charles Dickens munkássága előtt tisztelegnek.
jan. 3
10:33
A New York Times nekimegy Orbánék alaptörvényének (168 Óra Online)
Az amerikai napilap egyik blogjában ismét Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem kutatója veszi szemügyre, mi is van az új magyar alaptörvényben.
jan. 3
11:06
Márkában is számol a németek többsége (Kitekintő)
Tíz évvel azt követően, hogy az euró megjelent a készpénzforgalomban, a németek túlnyomó többsége még mindig átszámítja az árakat időnként márkára.
jan. 3
11:24
Történelmi mélyponton a munkanélküliség Németországban (Infostart)
Németországban történelmi mélypontra süllyedt a munkanélküliség 2011-ben az országos munkaügyi ügynökség kedden megjelent adatai szerint, az év egészét tekintve átlagosan 2,976 millió volt a munkanélküliek száma, ami a legalacsonyabb érték Németország újraegyesítése óta.
jan. 3
11:24
Súlyos etnikai konfliktus Dél-Szudánban (Kitekintő)
Két szomszédos dél-szudáni törzs több ezer harcosa igyekszik elégtételt venni a másikon. A bosszú okai között gyilkosság, emberrablás és marhalopás is megtalálható.
jan. 3
11:42
12 évet kaphat a Kolozsvár volt polgármestere (Kitekintő)
Befolyással való üzérkedéssel, korrupcióval és okirathamisítással gyanúsítják Sorin Apostut, Kolozsvár volt polgármesterét.
jan. 3
12:18
Felhívás az Erdélyből elszármazott, magyar kötődésű diplomásokhoz (Kitekintő)
A Magyar Tudományos Akadémia Kolozsvári Területi Bizottsága létre kívánja hozni az Erdélyből elszármazott, magyar kötődésű diplomások, kutatók, egyetemi oktatók Adatbázisát.
jan. 3
12:21
A franciák ellenőrzés alá vetetnék Magyarországot (168 Óra Online)
Problémás a helyzet ma Magyarországon", ahol új alkotmány lépett életbe, konszolidálva Orbán Viktor konzervatív miniszterelnök hatalmát – jelentette ki Alain Juppé francia külügyminiszter az állami televízió 1-es csatornájának nyilatkozva.
jan. 3
12:36
Mégiscsak szapulhatják a politikusokat (Kitekintő)
A szabálysértésekről szóló törvénybe bekerült egy olyan passzus, miszerint a köztisztviselők sértegetését, rágalmazását 500 euróig terjedő pénzbírsággal lehet sújtani Szlovákiában. Ezt azonban eltüntetik, állítólag csak tévedés volt.
jan. 3
12:54
Január végén eldőlhet Verspatak sorsa (Kitekintő)
Január végére várható a bukaresti környezetvédelmi minisztérium döntése a verespataki nemesfém-kitermelés ügyében.
jan. 3
13:12
Orbán nem érdekli a németeket? (Kitekintő)
Mindenhol a címlapon, de sehol egy komolyabb elemzés - úgy tűnik, a németeket hidegen hagyja a sorsunk.
jan. 3
13:30
Tilos volt sapkát és kesztyűt viselni Kim Dzsong Il temetésén (Infostart)
Bár a hőmérséklet fagypont alatt volt, nem viselhettek sapkát, kesztyűt sőt még sálat sem az észak-koreaiak elhunyt vezetőjük, Kim Dzsong Il temetésén, mivel az örökös - és az ország új vezetője - is fedetlen fővel és kézzel vonult a halottaskocsi mellett - írta egy szöuli lap, a Daily NK kedden.
jan. 3
13:48
Erdélyben gyenge a román ellenzék (Kitekintő)
Míg Havasalföldön a szavazatok 59 százalékát gyűjtenék össze az ellenzékiek, addig Erdélyben csak 38,8 százalékra számíthatnak.
jan. 3
14:06
Kampányolnak a külföldi szlovákok szavazataiért! (Kitekintő)
A szlovákiai előrehozott választások közeledtével most a külföldön élő szlovákok szavazataiért kampányolnak.
jan. 3
14:24
"Feltételünk, hogy a magyarok jól érezzék magukat" (Kitekintő)
Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi államtitkára nyilatkozott az újvidéki Magyar Szónak.
jan. 3
14:42
A férfiakat is lenyűgözi a bajuszos nő (videó) (Kitekintő)
Bár első hallásra egy bajuszos nő minden, csak nem vonzó, valaki mégis kitalálta, hogyan lehet igazán szexivé tenni a bajuszt a női testen.
jan. 3
15:00
Fogytán Banglades türelme (Kitekintő)
A bangladesi külügyminiszter éles kritikával illette a nemzetközi klímasegélyezés gyakorlatát, mivel a beígért összegeknek idáig csak a töredékét tették elérhetővé a fejlődő országok számára. Ugyanakkor elégedetlenségének adott hangot Kínával és Indiával kapcsolatban is.
jan. 3
15:18
"Európa akár hagyhatja is csődbe menni Magyarországot" - külföldi lapok Magyarországról (Infostart)
A Financial Times, a The New York Times, a BBC és a Der Spiegel az ellenzéki tiltakozásokról, a Wall Street Journal az adósságszámítási módszer körüli vitáról, a Le Figaro a magyar államadósságról, az Neue Zürcher Zeitung az alkotmányról és a bírálatokról, a NYT, román és cseh lapok az új magyar alaptörvényről és a magyar kormányról közöltek cikket.
jan. 3
15:18
Megjósolhatatlan, hogy ki nyer Iowában (Kitekintő)
Legújabb felmérések szerint az eddig teljesen esélytelen Rick Santorum is nyerheti a republikánus előválasztás első, kedd esti iowai megmérettetését.
jan. 3
15:39
Brüsszel ragaszkodik a magyar jegybank függetlenségéhez (Kripto Akadémia)
Az Európai Bizottság ragaszkodik ahhoz, hogy őrizzék meg Magyarországon a nemzeti bank függetlenségét - hangsúlyozta kedden újságíróknak Olivier Bailly, a központi uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője.
jan. 3
15:54
Iráni erőfitoktatás a Perzsa-öbölben (Kitekintő)
Grandiózus tengeri hadgyakorlattal és sikeres rakétatesztekkel figyelmeztette Teherán a nyugatot, kétszer is vegye fontolóra az iráni olajexport ellehetetlenítését. Az atomprogramja miatt szankcionált ország a Hormuzi-szoros blokádjával fenyegetőzik.
jan. 3
15:57
Húsz éve kapott új szívet Schwartz Sándor (Metropol)
Éppen húsz évvel ezelőtt, 1992. január 3-án végezték el Magyarországon az első szívátültetést, a budapesti Semmelweis Egyetem városmajori klinikáján. Az elmúlt húsz évben összesen 206 szívtranszplantáció volt az országban.
jan. 3
15:59
Újságírókat raboltak el Argentínában (Metropol)
Fogva tartottak, megvertek, halállal fenyegettek és vetkőzésre kényszerítettek Argentínában egy tévés újságírót és egy operatőrt, akik egy emberkereskedelemmel kapcsolatos ügyről készítettek tényfeltáró riportot.
jan. 3
16:01
Volt súlyemelő lett Nauru elnöke (Metropol)
Sprent Dabwido személyében egy volt súlyemelőt választott államfőjévé Nauru - adta hírül kedden a nemzetközi sportági szövetség (IWF) budapesti titkársága.
jan. 3
16:12
Kubában meghalt egy éhségsztrájkoló politikai fogoly (Infostart)
Kubai ellenzéki források szerint meghalt börtönében egy éhségsztrájkoló politikai fogoly - jelentette a CNN amerikai hírtelevízió kedden.
jan. 3
16:12
Kiakadtak a bankok Orbánék törvénye miatt (Kitekintő)
A végtörlesztésről szóló törvény piros tintával húzta át a bankok 2011-es évi eredményét. Az ügyben a három legnagyobb osztrák bank leányvállataik révén érintett. Az osztrák politikai vezetés nem csak szót emelt védelmük érdekében, de felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az Európai BIzottsághoz.
jan. 3
16:33
Meghalt Kubában egy politikai fogoly (Metropol)
Kubai ellenzéki források szerint meghalt börtönében egy éhségsztrájkot folytató politikai fogoly. René Cobasszal szívroham végzett vasárnap.
jan. 3
16:48
Gašparovič: a magyarok játszanak a szlovák kártyával (Kitekintő)
Ivan Gašparovič szlovák államfő szerint bár egyes területeken zavartalan az együttműködés, mégis hazudnánk magunknak, ha azt állítanánk, nincs probléma Magyarország és Szlovákia között.
jan. 3
17:06
Tizenkét évet is kaphat Kolozsvár volt polgármestere (Kitekintő)
Sorin Apostut, a kolozsvári ex-polgármestert befolyással való üzérkedéssel, korrupcióval és okirathamisítással vádolják – tudósított a manna.ro hírportál január 3-án. A város egykori első emberét akár tizenkét év szabadságvesztésre is ítélhetik.A vád szerint Apostu hivatali ideje alatt mintegy százezer euró csúszópénzt kapott különböző kolozsvári érdekeltségű cégektől.
jan. 3
17:24
Temerini magyarok karácsonya (Kitekintő)
Utcai randalírozás? Magyarellenes incidens? Nők elleni erőszak? Keresztények elleni támadás? Karácsony a vajdasági Temerinben.
jan. 3
17:27
Orbánnak kiosztották az első idei sallert Brüsszelből (168 Óra Online)
Az Európai Bizottság ragaszkodik ahhoz, hogy őrizzék meg Magyarországon a nemzeti bank függetlenségét. Ezt Olivier Bailly, a központi uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény szóvivője közölte újságírókkal.

Keresés