2012. január 6. péntek

jan. 6
0:18
Nap idézete: Putyin magabiztos (Kitekintő)
Vlagyimir Putyin
jan. 6
6:03
Vallás lett a fájlcserélés (Kripto Akadémia)
Egyházként ismerte el tegnap a svéd kormány azt a fájlmegosztó szervezetet, melynek legfőbb hitvallása szerint a tartalmak másolása olyan alapvető emberi jog, mint az információterjesztés, emiatt pedig világi törvények által nem lehet korlátozni.
jan. 6
6:05
Demokratikus nyitás? (Kripto Akadémia)
William Hague brit külügyminiszter tegnap Mianmarba látogatott, ahol Thein Szein államfővel, a külügyminiszterrel, valamint Aung Szan Szu Kji ellenzéki vezetővel folytatott tárgyalásokat.
jan. 6
6:07
Halálbüntetés kért az ügyész Mubarakra (Kripto Akadémia)
Halálbüntetést kért tegnap az ügyész Hoszni Mubarak megbuktatott egyiptomi elnökre az augusztus 3-a óta húzódó perben.
jan. 6
6:09
Újabb megabotrány Romániában (Kripto Akadémia)
A vámosok tömeges lebuktatása volt a 2010/2011-es évforduló attrakciója Romániában, az új év azonban új megabotrányt hozott. Ezúttal összeesküvés és a nemzetgazdaság aláásásának gyanúja miatt indult eljárás a Romgaz állami földgázkitermelő vállalat, a gazdasági minisztérium és az Országos Energiaárszabályozó Hatóság negyven vezető beosztású munkatársa ellen - közölte tegnap a bukaresti…
jan. 6
6:11
Sokakat nem győzött meg Wulff (Kripto Akadémia)
Sokan nem találták túl meggyőzőnek Christian Wulff német elnök magyarázatát. A politikus szerda este a két országos közszolgálati csatornán próbálta megindokolni hitelfelvételét és egyéb üzelmeit. Az államfő lemondatása már saját pártjánál, a Kereszténydemokrata Uniónál (CDU) sem számít tabutémának.
jan. 6
6:54
Ismét nyereségesek az amerikai autógyárak (Infostart)
Mindhárom nagy amerikai autógyár nyereséges volt tavaly, amire 2004 óta nem volt példa - közölte csütörtökön a CNN Money, elébe vágva az érintett cégek hamarosan nyilvánosságra hozandó éves mérlegbeszámolójának.
jan. 6
6:57
200 millió drogos lehet a világban (Metropol)
Mintegy 200 millió kábítószer-fogyasztó élhet világszerte: a 15 és 64 év közötti népességben minden húsz emberből egy lehet a drogok rabja a The Lancet című ausztrál orvosi folyóiratban pénteken megjelent becslés szerint.
jan. 6
7:15
Magyarország a "hiányos" demokráciák között (Metropol)
Norvégia a legtökéletesebb demokrácia a világon, és Magyarország is a demokratikus közösség tagja, de abban a népes országcsoportban van, amelyben a demokráciát hiányosságok jellemzik, és helyezése tavaly óta gyengült - ez derül ki az Economist Intelligence Unit éves világfelméréséből.
jan. 6
7:17
Kitiltották a politikusokat és az újságírókat egy étteremből (Metropol)
New Hampshire államot a jövő heti republikánus előválasztások miatt elárasztották a politikusok, a kampányemberek és az újságírók, ám az egyik portsmouthi étterem tulajdonosának annyira elege lett belőlük, hogy a várható bevételkiesés ellenére is kitiltotta őket az üzletéből.
jan. 6
7:48
Sok ezer háztartás maradt áram nélkül az Alpokban (Infostart)
Franciaországban mintegy húszezer háztartás maradt áram nélkül az Alpokban a havazás és az erős szél miatt. A károkat még nem tudták felmérni, a szolgáltatást várhatóan még ma helyreállítják.
jan. 6
8:06
Bujkál a miniszterelnök (Kitekintő)
Kevés a nő, sok a barát, a király vejét korrupciós botrány miatt hallgatják ki. Számos kihívás elé néz a válságban lévő Spanyolország új kormánya.
jan. 6
8:09
Meghalt egy NATO-katona Afganisztánban (Metropol)
Tálib lázadók rajtaütésében meghalt egy NATO-katona péntek hajnalban Afganisztán déli részén. Ezzel öt főre nőtt a szövetséges erők vesztesége az év eleje óta.
jan. 6
8:24
Japán politikusok a vitatott szigeteken (Kitekintő)
Japán politikusok utaztak a vitatott fennhatóságú kelet-kínai-tengeri szigetcsoportra, amely kiváltotta Peking felháborodását.
jan. 6
8:27
Kitiltották a politikusokat egy amerikai étteremből (168 Óra Online)
New Hampshire államot a jövő heti republikánus előválasztások miatt elárasztották a politikusok, a kampányemberek és az újságírók, ám az egyik portsmouthi étterem tulajdonosának annyira elege lett belőlük, hogy a várható bevételkiesés ellenére is kitiltotta őket az üzletéből - jelentette csütörtökön weboldalán a CBS televízió.
jan. 6
8:42
"Magyar csomag" készül jövő hétre (Kitekintő)
Jövő szerdán a Nemzetközi Valutaalap főigazgatójához, az azt követő héten pedig a gazdasági és pénzügyi EU-biztoshoz látogat el Fellegi Tamás tárcanélküli miniszter, ezzel pedig elkezdődnek a hivatalos tárgyalások is egy Magyarországnak juttatandó nemzetközi készenléti hitelcsomagról.
jan. 6
9:00
Magyar címer, román kenyér (Kitekintő)
„Nu jé treábö politikö" – védekezett a Márton Áron líceum homlokzatán díszelgő magyar címer miatt falhoz állított elöljáró. „De román kenyeret esznek" – ellenérvelt az Antena3 televízióadó idős szakértője. Minden napra egy szórakoztató nackócsörte.
jan. 6
9:36
Hízásnak indult egy óriáskígyó (Kitekintő)
Hízásnak indult egy óriáskígyó Ausztráliában, emiatt gondozói szigorú diétára fogták, immár csak 3-4 kecskét kap - évente.
jan. 6
9:54
Heves vihar Németországban halálos áldozattal (Kitekintő)
Németországban halálos áldozatot is követelt csütörtökön az Andrea elnevezésű orkán, amely azonban a vártnál kevesebb anyagi kárt és közlekedési fennakadást okozott.
jan. 6
9:57
Politikai menedékjogot kért Csehországban Timosenko férje (Metropol)
Politikai menedékjogot kért Csehországban a hivatali hatalommal való visszaélés vádjával hétévi börtönre ítélt volt ukrán kormányfő, Julija Timosenko férje.
jan. 6
10:12
Brutális bírságot kapott az ország (Kitekintő)
Hugo Chávez venezuelai elnököt immár másodjára kötelezik fizetésre államosításai miatt, de a külföldi cégek még így is sorban állnak a követeléseikkel. Meddig mehet el az elnök, és vajon a külföldiek kisemmizése büntetlenül folyhat tovább?
jan. 6
10:30
Újabb magyar ügy kerül az Európai Bizottság elé (Infostart)
Jövő szerdán tartja első idei ülését az Európai Bizottság, ahol napirendi pont lesz a magyarországi helyzet. Az eddigi információk alapján úgy tűnik, hogy Brüsszel jövő szerdán komplex választ szeretne adni az aggályokra - írja a Bruxinfo. A portál értesülései szerint az eddig ismert négy magyar ügy mellé bekerült a végtörlesztésről szóló törvény is.
jan. 6
10:48
Továbbra is Romney Obama legesélyesebb kihívója (Kitekintő)
A republikánus elnökaspiránsok közül Mitt Romney lenne Barack Obama demokrata párti amerikai elnök legesélyesebb kihívója, ha ma tartanák a választásokat - derült ki a Rasmussen Reports közvélemény-kutató intézet csütörtökön nyilvánosságra hozott jelentéséből.
jan. 6
11:06
Kitiltották egy étteremből a politikusokat és az újságírókat (Kitekintő)
New Hampshire államot a jövő heti republikánus előválasztások miatt elárasztották a politikusok, a kampányemberek és az újságírók, ám az egyik portsmouthi étterem tulajdonosának annyira elege lett belőlük, hogy a várható bevételkiesés ellenére is kitiltotta őket az üzletéből - jelentette csütörtökön weboldalán a CBS televízió.
jan. 6
11:24
Vizsgálják, hogy titkos adatokhoz jutott-e a bin Laden-film rendezője (Kitekintő)
A Pentagon és a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) is vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy valóban titkos adatokhoz jutott-e Oszama bin Laden megölésével kapcsolatban Kathryn Bigelow Oscar-díjas rendező, aki az al-Kaida terrorszervezet néhai vezére utáni hajszáról készít filmet - közölte csütörtökön Peter King, az amerikai képviselőház belbiztonsági bizottságának republikánus elnöke.
jan. 6
11:42
Amerika feladja két háború egyidejű megvívásának képességét (Kitekintő)
Az amerikai haderőnek képesnek kell lennie megnyerni egy háborút, s eközben el kell tudnia rettenteni ellenfelét céljai megvalósításától egy másik konfliktusban. Ezt tartalmazza az Egyesült Államok új védelmi stratégiája, amelyet csütörtökön ismertetett a Pentagonban Barack Obama elnök és Leon Panetta védelmi miniszter.
jan. 6
12:18
Ismét nyereségesek az amerikai autógyárak (Kitekintő)
Mindhárom nagy amerikai autógyár nyereséges volt tavaly, amire 2004 óta nem volt példa - közölte csütörtökön a CNN Money, elébe vágva az érintett cégek hamarosan nyilvánosságra hozandó éves mérlegbeszámolójának.
jan. 6
12:36
Az SNS sem bízik a szlovákosító népszavazás sikerében (Kitekintő)
A szlovák nyelv kizárólagos hivatali használatáról szóló referendum kiírása, de még az érvényessége sem jelenthet biztos sikert az SNS számára - vélik szlovák politológusok.
jan. 6
12:54
Megindulhat Beregszász környékén az aranykitermelés (Kitekintő)
Engedélyezte az aranykitermelést és nehézfémlelőlehelyek felderítését is lehetővé tette a magyar többségű Beregszászi járás területén a Kárpátalja megyei tanács
jan. 6
13:12
Megvédték a magyarokat (Kitekintő)
A német Spiegel magazin online változatának egy cikke a román-magyar hokimeccs körül kialakult botránnyal foglalkozott, és a román média túlzott reakcióit bírálta.
jan. 6
13:15
Pokolgép robbant Damaszkuszban (Metropol)
Több tucat ember halálát okozta pénteken egy pokolgép Damaszkusz központjában. A különböző források az első beszámolóikban 10 és 25 közé teszik a halálos és 40-50 közé a sebesült áldozatok számát.
jan. 6
13:48
Önálló útra készül az Erdélyi Magyar Néppárt (Kitekintő)
Az Erdélyi Magyar Néppárt alakuló kongresszusát február 25-én Csíkszeredában tartják – jelentette be tegnap Toró T. Tibor megbízott elnök.
jan. 6
14:06
Magyarországról irányítja szlovákiai tevékenységét a Groupama (Kitekintő)
z év első napjától a Groupama Garancia Biztosító, a francia Groupama csoport magyar leányvállalata irányítja a csoport szlovák érdekeltségét - közölte a magyar cég az MTI-vel.
jan. 6
14:24
A hatalom fél a titkos akták megnyitásától (Kitekintő)
SZERBIA A titkos akták megnyitásáról szóló törvényjavaslatot azért nem fogadta el a parlament, mert a hatalom fél megnyitni azokat – nyilatkozta Vuk Drašković.
jan. 6
14:27
Gyerekeket ölt meg egy pokolgép Afganisztánban (Metropol)
Hat gyermeket és egy férfit ölt meg egy szemétdombon elrejtett robbanószerkezet pénteken Afganisztán déli részén.
jan. 6
14:27
A zöldpárti EP-frakció társelnöke szerint fenn kell tartani a magyar kormány elleni kezdeményezést (Kripto Akadémia)
A Zöldek európai parlamenti (EP-) frakciójának társelnöke szerint fenn kell tartani azt az EP-ben tett kezdeményezést, amely a magyar kormány elleni uniós eljárás megindítására irányul, a közösség alapvető értékeinek megsértésére hivatkozva.
jan. 6
14:42
Több mint 70 halott az iraki merényletekben (Kitekintő)
Újabb véres merényletsorozatot hajtottak végre Irakban, a kormány ezúttal nem nevezte meg a feltételezett felelősöket.
jan. 6
14:45
Új bíborosokat nevez ki a pápa (Metropol)
XVI. Benedek pápa vízkereszt ünnepén jelentette be, hogy 22 új bíborost nevez ki a február 18-19-re összehívott konzisztórium alkalmából, miáltal módosulni fog a pápaválasztó bíborosok száma.
jan. 6
14:45
Új bíborosokat nevez ki a pápa (Kripto Akadémia)
XVI. Benedek pápa vízkereszt ünnepén jelentette be, hogy 22 új bíborost nevez ki a február 18-19-re összehívott konzisztórium alkalmából, miáltal módosulni fog a pápaválasztó bíborosok száma.
jan. 6
14:47
Putyinhoz méltó magyar puccs (Kripto Akadémia)
A Financial Times pénteki cikke szerint az ember azt gondolná, hogy Európának már így is elég a gondja anélkül, "hogy egy magyar szakadár, piti zsarnok miatt kelljen aggódnia. " Magyarország végülis- szól a cikk- nem is eurózóna-tag.
jan. 6
14:49
A Fitch Ratings is leminősítette Magyarországot (Kripto Akadémia)
Megvonta a befektetési ajánlású államadós-osztályzatot Magyarországtól pénteken a Fitch Ratings.
jan. 6
15:00
Megközelíthetetlenné váltak síelőhelyek Ausztriában (Infostart)
Lavinaveszély és a péntek reggelre lehullott mintegy fél méteres hó miatt megközelíthetetlenné vált több síközpont Ausztria nyugati részén.
jan. 6
15:03
Magyarország is téma lehet Merkel és Sarkozy hétfői találkozóján (Kripto Akadémia)
Magyarország pénzügyi helyzete is szóba kerülhet hétfőn Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök berlini találkozóján - közölte pénteken Steffen Seibert, a német kormány szóvivője berlini sajtótájékoztatóján.
jan. 6
15:18
Magyarország is téma lehet Merkel és Sarkozy hétfői találkozóján (Infostart)
Magyarország pénzügyi helyzete is szóba kerülhet hétfőn Angela Merkel német kancellár és Nicolas Sarkozy francia elnök berlini találkozóján - közölte pénteken Steffen Seibert, a német kormány szóvivője berlini sajtótájékoztatóján.
jan. 6
15:18
Bugár: Öngyilkos, aki Ficoékkal lepaktál (Kitekintő)
Bugár Béla szerint a jobboldali pártoknak meg kell érteniük, hogy ha az SDKÚ-KDH-Híd hármasból bármelyik egyedül kötne koalíciót a Smer-SD-vel, az megsemmisül.
jan. 6
15:21
Fitch: "jelentősen nőttek a költségvetési és finanszírozási kockázatok" (Kripto Akadémia)
A Fitch Ratings a magyar adósosztályzatok pénteki leminősítéséhez fűzött londoni elemzésében kiemelte azt a véleményét, hogy november eleje óta jelentősen emelkedtek Magyarország költségvetési és külső finanszírozási kockázatai a befektetői hangulat romlása miatt.
jan. 6
15:36
Magyarország a "hiányos" demokráciák közé került (Kitekintő)
Norvégia a legtökéletesebb demokrácia a világon, és Magyarország is a demokratikus közösség tagja, de abban a népes országcsoportban van, amelyben a demokráciát hiányosságok jellemzik, és helyezése tavaly óta gyengült - ez derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) csütörtök este Londonban ismertetett éves világfelméréséből.
jan. 6
15:39
Tabajdi: az unió az Orbán-kormányt és ne Magyarországot büntesse (Kripto Akadémia)
Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője egyetért azzal az európai szocialista kezdeményezéssel, hogy az Európai Bizottság elnöke számoljon be arról, milyen lépéseket tervez a magyar helyzet kapcsán, ám nem helyesli azt a liberális-zöldpárti javaslatot, amely Magyarországra nézve súlyos gazdasági következmények veszélyével járó uniós eljárás megindítását célozza.
jan. 6
15:41
"Orbán Viktor Magyarország fenegyereke" (Kripto Akadémia)
Az angolszász sajtó pénteken részletesen foglalkozott Magyarország gazdaságpolitikai helyzetével.
jan. 6
15:54
Új pártot alapít a PSD egykori elnöke (Kitekintő)
Mircea Geoana január 5-én youtube videóban és blogbejegyzésben is Románia és a világ tudtára adta: az elkövetkezendő hetekben új pártot kíván létrehozni – tudósít a transindex.ro.

Keresés