2012. január 7. szombat

jan. 7
6:03
A néhai Kedves Vezető különös hóbortjai (Kripto Akadémia)
Könnyen ajándékozott az éhező Észak-Korea istenként tisztelt kommunista diktátora. Az érték nem számított, az elitnek mindene megvan Phenjanban is - erről mesélt a BBC-nek a propagandagépezet egykori láncszeme, az álnéven dicshimnuszokat publikáló költő, aki 11 ezer dolláros Rolex órát kapott ajándékba Kim Dzsong Il-től.
jan. 7
6:05
Újabb lehallgatási botrány Szlovákiában? (Kripto Akadémia)
Karácsony előtt megjelent állítólagos lehallgatási jegyzékek tartják lázban az országot - írta a bumm.sk portálja.
jan. 7
6:07
Kozmikus meglepetések az űrben (Kripto Akadémia)
Az idei esztendőt a kereskedelmi cégek látványos megjelenése fogja jellemezni a kozmikus térben. Beindul az a fajta űrprogram, amelynek haszna már nem csak az államé.
jan. 7
7:15
A néhai Robert Kennedy szenátor unokája indul az amerikai képviselőválasztáson (Kripto Akadémia)
Joseph P. Kennedy III. 31 éves massachusettsi ügyész idén elindul a 2012-es kongresszusi választáson, hogy feltámassza az Egyesült Államok talán leghíresebb "dinasztiájának" országos befolyását - közölték pénteken amerikai sajtóorgánumok.
jan. 7
7:17
Nemi erőszak - áldozatnak tekinthetők lesznek a férfiak is (Kripto Akadémia)
Az amerikai igazságügyi minisztérium felülvizsgálta és kibővítette a nemi erőszak nyolc és fél évtizede érvényben lévő meghatározását, így a jövőben áldozatnak tekinthetők lesznek a férfiak is - közölte pénteken a tárca.
jan. 7
7:19
Pancser rabló- a pénztárosnak táska helyett pisztolyt adott (Kripto Akadémia)
Táskája helyett véletlenül a pisztolyát nyújtotta oda a pénztárosnak egy bankrabló akciója során Londonban.
jan. 7
8:24
Nőtt Orbán Viktor népszerűsége külföldön (Kitekintő)
A bolgár bloggerek többsége példát statuáló magatartásként értelmezi Orbán Viktor magyar kormányfő politikáját.
jan. 7
8:42
Izrael arcai - magyar szemmel (Kitekintő)
Az ismert épületek és tájak helyett ismerkedjen meg az ország embereivel!
jan. 7
9:00
Rehn fogadja Fellegit, de egyelőre nem tárgyal a hitelről (Kitekintő)
A január 16-i héten fogadja Fellegi Tamás tárcanélküli minisztert Brüsszelben a gazdasági és pénzügyi EU-biztos –értesült a BruxInfo. Bizottsági források szerint viszont Olli Rehn nem tárgyal a kormánnyal nemzetközi pénzügyi segítségről, amíg le nem zárul a magyar jegybanktörvény uniós vizsgálata.
jan. 7
9:36
Oktatás? Ügy? (Kitekintő)
A szlovák Oktatásügyi Minisztérium közzétette azon a tíz dolog listáját, amely a választásokig esedékes maradék prioritásokat tartalmazza. A lista fele nagyjából csak bizonyos adatok nyilvánosságra hozásából tevődik össze, de akad egy pikáns terv is.
jan. 7
9:39
Kennedy unokája a képviselőválasztáson (Metropol)
Joseph P. Kennedy III. 31 éves massachusettsi ügyész idén elindul a 2012-es kongresszusi választáson, hogy feltámassza az Egyesült Államok talán leghíresebb "dinasztiájának" országos befolyását.
jan. 7
9:54
A néhai Robert Kennedy szenátor unokája indul az amerikai képviselőválasztáson (Infostart)
Joseph P. Kennedy III. 31 éves massachusettsi ügyész idén elindul a 2012-es kongresszusi választáson, hogy feltámassza az Egyesült Államok talán leghíresebb "dinasztiájának" országos befolyását - közölték pénteken amerikai sajtóorgánumok.
jan. 7
9:57
Többen meghaltak egy kigyulladt hőlégballonban (Metropol)
Kigyulladt, majd a földbe csapódott egy hőlégballon szombaton Új-Zélandon, a járművön utazó tizenegy ember életét vesztette - közölték a hatóságok.
jan. 7
9:57
Új év, új vezetés (168 Óra Online)
Hét év után adja át a stafétabotot Szabados Viktor, a Magyar Diákok Egyesületének (MDE-VUS) elnöke. A Bécsben tanuló magyar fiatalok Tóth Kata elnöksége alatt is számíthatnak az egyesületi segítségre. És persze azokra a bulikra, amelyek nagyonis elnyerték az egyetemisták tetszését, és nagyban hozzájárultak beilleszkedésük megkönnyítéséhez.
jan. 7
10:12
Répás: Szlovákia ellentmond az uniós normáknak (Kitekintő)
Hosszú harcra számíthatnak Szlovákiában a kettős állampolgárságukat nyíltan vállalók, de ehhez a magyar kormány minden segítséget megad – mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár.
jan. 7
11:06
Márciusban beüthet az államcsőd (Kitekintő)
További megszorítások nélkül már márciusban bekövetkezhet az államcsőd Görögországban. Az égei fővárosba január közepén érkezik IMF-EU-delegáció, hogy megvizsgálja, hogyan teljesíti Athén a mentőcsomag ellenében támasztott követeléseket.
jan. 7
12:00
Újabb magyarellenes feliratok Temerinben (Kitekintő)
2012. jauár 5-én reggel Temerinben több magyarellenes feliratra figyeltek fel a járókelők és a kommunális közvállalat közterület-felügyelői.
jan. 7
12:36
A Smer márciusban jobban akar szerepelni, mint 2010-ben (Kitekintő)
A Smer célja, hogy a márciusi parlamenti választásokon jobban szerepeljen az előző eredményekhez képest, azaz több képviselője legyen, mint a jelenlegi hatvankettő - jelentette be Robert Fico.
jan. 7
13:12
Segítséget kér az EU-tól a miniszterelnök (Kitekintő)
Olaszország számára létfontosságú, hogy módosításokat eszközöljenek az új közösségi szerződés szövegében, amelyről január végén  döntenek az Európai Unió tagállamai.
jan. 7
13:15
Nigériai harcok: 30 áldozat (Metropol)
További, keresztények elleni merényleteket hajtottak végre iszlám fanatikusok az elmúlt 24 órában Nigéria északi részén, s ezzel mintegy 30-ra emelkedett a csütörtök este kezdődött legújabb támadássorozat halálos áldozatainak száma.
jan. 7
13:48
Basescu támogatását kérte Tőkés az etnikai arányosság elvének érvényesítéséhez (Kitekintő)
A választási törvényekben szerepeljen az etnikai arányosság elve, amelynek alapján a romániai magyar közösség összlakossági arányának függvényében részesül rögzített számú parlamenti mandátumokban
jan. 7
14:09
„Csúszós lejtőre kerül” az ország (Metropol)
A The Independent és a Financial Times közölt írásokat a brit lapok közül szombaton a magyar belpolitikáról. A magyar gazdasági helyzetről közöltek cikket továbbá vezető osztrák és német napilapok is. Külföldi lapszemle.
jan. 7
14:09
Külföldi sajtó Magyarországról - Independent, Financial Times, Time (Kripto Akadémia)
A The Independent és a Financial Times közölt írásokat a brit lapok közül szombaton a magyar belpolitikáról.
jan. 7
14:24
EMNP: hiú jelöltállítási remény? (Kitekintő)
Továbbra is első megméretkezési lehetőségének tartja a nemrég bejegyzett Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) a tavasszal tartandó időközi választásokat, vezetői ugyanis remélik, hogy az „elég kusza jogszabály” lehetőséget biztosít számukra parlamenten kívüli pártként is saját jelölt indítására.
jan. 7
14:27
Külföldi sajtó Magyarországról - A Die Presse és a Der Standard a gazdaságról (Kripto Akadémia)
A magyar gazdasági helyzetről közöltek cikket szombati számukban vezető osztrák napilapok.
jan. 7
14:45
Terrorfenyegetés Kenyában (Metropol)
Mintegy hatvan iszlamista fegyveres halt meg a kenyai légierő egyik dél-szomáliai bombázásában - közölte szombaton a kenyai hadsereg; közben a brit kormány terrorfigyelmeztetést adott ki a kenyai fővárosra, Nairobira vonatkozóan.
jan. 7
15:18
Martonyi a Le Figarónak: a magyar kormány kész mindenről tárgyalni (Kitekintő)
A magyar kormány kész mindent megvitatni az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal - erősítette meg Martonyi János külügyminiszter a Le Figaró című francia lapnak, ugyanakkor visszautasított minden vádat, amely szerint a kormány lépései korlátoznák a demokráciát Magyarországon.
jan. 7
15:36
Élelmiszersegélyt kér Észak-Korea az Egyesült Államokól (Infostart)
Élelmiszersegély küldését kérte az Egyesült Államoktól a Kim Dzsong Un vezette új észak-koreai vezetés - jelentette szombaton a Kyodo japán hírügynökség .
jan. 7
15:39
Élelmiszersegélyt kért Észak-Korea (Metropol)
Élelmiszersegély küldését kérte az Egyesült Államoktól a Kim Dzsong Un vezette új észak-koreai vezetés - jelentette szombaton a Kyodo japán hírügynökség .
jan. 7
15:54
Jan Fischer ringbe száll a köztársasági elnökségért (Kitekintő)
A korábbi cseh miniszterelnök Jan Fischer megerősítette, hogy indul a következő elnökválasztáson.
jan. 7
16:30
Mégsem rákos az argentin elnök (Infostart)
A végleges szövettani vizsgálat szerint nem volt rákja Cristina Kirchner argentin elnöknek - közölte szombaton az elnöki hivatal szóvivője, Alfredo Scoccimarro.
jan. 7
16:30
El akarják venni az országtól a világbajnokságot (Kitekintő)
Az amerikai elnök kiáll a belarusz ellenzék mellett, felszólítja Lukasenkót a politikai foglyok kiengedésére és csak az újra kiírt választások után tárgyalna Minszkkel.
jan. 7
17:06
Szuperharcos hangyákat hoztak létre (Kitekintő)
Szuperharcos hangyákat lehet létrehozni, ha "átprogramozzák" az egyébként békés rovarokat fejlődésük korai szakaszában - idézte egy nemzetközi kutatócsoport megállapítását a LiveScience című ismeretterjesztő portál.
jan. 7
17:42
Kennedy-fiú is indul az amerikai képviselőválasztáson (Kitekintő)
Joseph P. Kennedy III. 31 éves massachusettsi ügyész idén elindul a 2012-es kongresszusi választáson, hogy feltámassza az Egyesült Államok talán leghíresebb "dinasztiájának" országos befolyását - közölték pénteken amerikai sajtóorgánumok.
jan. 7
18:18
Moszkva ellenzi a Mubarakra kért halálos ítéletet (Infostart)
Oroszország aggódik a volt egyiptomi elnök, Hoszni Mubarak elleni perben az ügyész által kért halálos ítélet miatt - tudatta az orosz külügyminisztérium honlapján szombaton egy közlemény.
jan. 7
18:36
Látogatói rekorddal zárta 2011-et az auschwitzi múzeum (Infostart)
Látogatói rekordot könyvelhetett el 2011-ben az auschwitzi múzeum: több mint 1,4 millióan érkeztek tavaly az egész világról, hogy megtekintsék az egykori német megsemmisítő tábort a lengyel kisváros mellett.
jan. 7
18:36
Moszkva: nincs fehér karácsony, egyházi ünnep a béke és a megértés jegyében (Kitekintő)
Az ortodox karácsonyt, a keleti kereszténység egyik legnagyobb ünnepét szokatlan melegben, plusz öt fokban ünneplik a moszkvaiak.
jan. 7
19:12
Egy terhes nőt is lemészároltak a támadók (Kitekintő)
Lecsaptak a hutu szélsőségesek Kelet-Kongóban, legalább negyvenöt civil áldozatot hagyva maguk után.
jan. 7
19:15
Megegyezett a Fatah és a Hamász (Metropol)
A két legnagyobb palesztin szervezet, a Fatah és a Hamász megegyezett foglyaik kölcsönös elengedéséről - közölte a két szervezet megbékélési megállapodásában foglalt szabadságjogokkal foglalkozó bizottság koordinátora a testület szombati ülése után.
jan. 7
19:17
A horvátok többsége a csatlakozás mellett (Metropol)
A horvátok közel 58 százaléka akarja a 2013 júliusában esedékes európai uniós csatlakozást támogatni a népszavazáson, 23 százalékuk akar nemmel szavazni - derül ki egy szombaton, a népszavazás előtt két héttel ismertetett közvélemény-kutatásból.
jan. 7
21:03
Tüntetők követelték Wulff lemondását (Metropol)
Mintegy 500 ember tüntetett szombaton Berlinben Christian Wulff német államfő ellen, a demonstrálók Wulff lemondását követelték. Németországban fölöttébb szokatlan dolog tüntetni az államfő ellen.

Keresés