2012. február 1. szerda

febr. 1
5:45
Ma tárgyalja Sólyom László ügyét az Európai Bíróság (hvg.hu)
A luxembourgi székhelyű Európai Bíróság szerdán tárgyalja azt a magyar-szlovák peres ügyet, amely Sólyom László 2009. augusztus 21-ére tervezett szlovákiai látogatásának szlovák részről történt meghiúsítása miatt keletkezett.
febr. 1
5:47
Mitt Romney nyerte a floridai republikánus előválasztást (hvg.hu)
Mitt Romney győzött kedden a Republikánus Párt floridai előválasztásán, a volt massachusettsi kormányzó a leadott szavaztok szavazatok 82 százalékának összesítése alapján a voksok 46 százalékát kapta.
febr. 1
6:03
Csak az oroszok fele bízik az elnökválasztás tisztaságában (hvg.hu)
Az oroszok döntő többsége, csaknem háromnegyede biztos Vlagyimir Putyin jelenlegi miniszterelnök elnökválasztási győzelmében, de kisebbség vár becsületes voksolást a Levada közvélemény-kutató intézet felmérése szerint, amelyet szerdán hoztak nyilvánosságra Moszkvában.
febr. 1
6:06
Menni kéne, menni kéne... (Kripto Akadémia)
A múlt pénteki pozsonyi Gorilla-tüntetés szervezői kedden sajtótájékoztatót tartottak a szlovák fővárosban. Az egyes vélemények szerint a több ezres tömeget megmozgató akció résztvevői felszólították Iveta Radičová kormányfőt, menessze azokat a minisztereket, akik neve ott szerepel az internetre még karácsony előtt felkerült állítólagos titkosszolgálati aktában.
febr. 1
6:08
Parlamenti bojkott Romániában (Kripto Akadémia)
Február elsejétől parlamenti sztrájkba kezdett a román ellenzék, a liberális, a konzervatív és a szociáldemokrata párt választási szövetsége, a Szociálliberális Unió. Céljuk az előre hozott választások kikényszerítése.
febr. 1
6:10
Gyász és harag (Kripto Akadémia)
A péntek óta kiújult erőszakhullámban háromszázan veszítették életüket Szíriában. Az ellenzéki Nemzeti tanács tegnapra meghirdette a gyász és a harag napját. Az ENSZ Biztonsági tanácsa (BT) újabb elítélő határozattervezetről tárgyalt, amelyben támogatja az Arab Liga javaslatait és Aszad elnök távozását sürgeti. Damaszkusz ostroma folytatódott.
febr. 1
6:12
Támogatási diktátum a moldvai csángóknak (Kripto Akadémia)
A magyar kormány csak abban az esetben hajlandó tovább támogatni a moldvai csángók magyar oktatási programját, ha az alapító és működtető Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSSZ) átadja az irányítást egy Budapesten létrejövő új alapítványnak, amelybe be kellene vinnie vagyonát is, anélkül, hogy ráhatása, beleszólása lenne a jövőbeli munkára. Az MCSSZ vezetősége testületileg lemondott, a…
febr. 1
6:39
Mitt Romney nyerte a floridai republikánus előválasztást (Infostart)
Mitt Romney győzött a Republikánus Párt floridai előválasztásán, a volt massachusettsi kormányzó a leadott szavaztok szavazatok 82 százalékának összesítése alapján a voksok 46 százalékát kapta. A második helyen Newt Gingrich volt képviselőházi elnök végzett 32 százalékkal, a harmadik messze leszakadva Rick Santorum (13 százalék), a negyedik pedig Ron Paul lett (7 százalék).
febr. 1
6:57
Megöltek legalább húsz tálibot Pakisztánban (hvg.hu)
Legalább húsz tálibot ölt meg a pakisztáni hadsereg, amikor szerdán csapásokat mért az északnyugat-pakisztáni törzsi területekre, az iszlamista lázadók és az al-Kaida terrorszervezet legfőbb hátországára - közölték katonai források.
febr. 1
7:15
Visszavárják az afgánok a tálibokat? (Infostart)
Egy "szigorúan titkos" NATO-jelentés szerint a pakisztáni titkosszolgálatok közvetlen segítséget nyújtanak a táliboknak. A jelentésről a londoni The Times című napilap és a BBC szerzett tudomást.
febr. 1
8:12
Mitt Romney nyert Floridában (Metropol)
Mitt Romney győzött kedden a Republikánus Párt floridai előválasztásán, a volt massachusettsi kormányzó a leadott szavazatoknak csaknem a felét, 46 százalékát kapta meg.
febr. 1
8:27
VV: Miért mindig Németország diktál nekünk? (hvg.hu)
Németország egyre erőteljesebben érvényesíti akaratát és érdekeit az Európai Unión belül. Az euróválság kapcsán immár nem az a kérdés, hogy növekszik-e, hanem, hogy mennyivel növekszik Berlin súlya az unióban - írja a Véleményvezér blog.
febr. 1
8:30
Keira Knightleyt Emma Thompson "gyógyította ki" a diszlexiából (Kripto Akadémia)
Keira Knightleyt Emma Thompson gyógyította ki olvasászavarából, pontosabban egy általa írt forgatókönyv.
febr. 1
9:21
"Békemenet" a kormány mellett Oroszországban is (hvg.hu)
Oroszországban is "békemenetet" szerveznek a kormány mellett.
febr. 1
9:39
Golyóálló kampánybusszal járhat Mitt Romney (hvg.hu)
Mitt Romney republikánus elnökjelölt-aspiráns csütörtöktől a Secret Service védelme alatt áll - jelentette a politikus kampánystábjára hivatkozva az ABC News televízió.
febr. 1
9:39
A titkosszolgálat védi Mitt Romney-t (Infostart)
Mitt Romney republikánus elnökjelölt-aspiráns csütörtöktől a Secret Service védelme alatt áll - jelentette a politikus kampánystábjára hivatkozva az ABC News televízió.
febr. 1
9:42
Oroszország messze van még „saját arab tavaszától” (Metropol)
Oroszországban jelentékeny politikai ébredés tapasztalható – erről tanúskodik a közösségi portálokon december óta szervezett tüntetések nagysága is, de messze van még attól, hogy az arab országok mintájára megélje saját forradalmi "tavaszát" – vélik elemzők.
febr. 1
9:57
Afgán egyenruhás férfi lőtt le egy NATO-katonát Afganisztánban (hvg.hu)
Egy afgán katonai egyenruhát viselő férfi lelőtt egy NATO-katonát Afganisztán déli részén - jelentette szerdán az afganisztáni nemzetközi biztonsági erő. Másfél hete Kelet-Afganisztánban egy afgán katona végzett négy francia bajtársával.
febr. 1
10:15
Kiszabadultak az Egyiptomban elrabolt kínai munkások (hvg.hu)
Kiszabadult az a 25 kínai munkás, akiket kedden ejtettek fogságba az egyiptomi El-Arisban - számolt be a kairói kínai nagykövetségtől származó szerdai információról a kínai média. A munkásokat 15 órás fogság után szerdán hajnali 3 óra körül szabadították ki. A beszámoló szerint jó állapotban vannak, nem bántották őket, nem vették el semmijüket.
febr. 1
11:09
Közérdekű feladatokkal bővítik az AFP hírügynökség alapszabályzatát (hvg.hu)
A francia képviselők elfogadták a kormány módosító indítványát, amely szerint az AFP hírügynökség alapszabályzatába bekerülnek közérdekű feladatok, így készülve fel egy várható konfliktusra az Európai Unióval.
febr. 1
11:11
Székhez kötözött egy hatévest az erdélyi óvónő (hvg.hu)
Vizsgálatot indított a Kovászna megyei tanfelügyelőség, mert egy szülő arra panaszkodott, hogy gyerekét a székhez kötözte az óvónő - írja az erdélyi Krónika. Az édesanya a sajtóhoz fordult, és a tanfelügyelőségen tett panaszt, mivel a pedagógus, meglátása szerint, bántalmazta hatéves kisfiát.
febr. 1
11:13
Negyvenhárman fagytak meg Ukrajnában, sok a sérült (hvg.hu)
A nagy hideg miatt eddig negyvenhárman fagytak meg Ukrajnában, több mint 700 embert pedig fagysérülésekkel kezelnek kórházban.
febr. 1
11:45
Elsüllyedt egy teherhajó a Fekete-tengeren, több embert keresnek (hvg.hu)
Kimentette a török parti őrség szerdára virradó éjjel egy teherhajó legénységének három tagját. A hajó kedd este viharba került, és elsüllyedt a Fekete-tengeren - idézte a török hatóságokat szerdán az Anadolu hírügynökség.
febr. 1
11:48
Hajótörés a Fekete-tengeren (Metropol)
Kimentette a török parti őrség szerdára virradó éjjel egy teherhajó legénységének három tagját; a hajó kedd este viharba került, és elsüllyedt a Fekete-tengeren - idézte a török hatóságokat szerdán az Anadolu (Anatólia) hírügynökség.
febr. 1
11:48
Hetvenmillió forintos galamb (Kripto Akadémia)
Rekordáron, több mint 70 millió forintnyi összegért kelt el egy holland postagalamb világhálós árverésen.
febr. 1
12:21
Fel akarták robbantani a londoni tőzsdét (hvg.hu)
A Londoni Értéktőzsde, az amerikai nagykövetség, a londoni polgármester, illetve más közéleti személyiségek ellen tervezett pokolgépes merényleteket négy brit terroristajelölt.
febr. 1
12:39
A pakisztáni titkosszolgálat eltolja magától az őket vádoló NATO-jelentést (hvg.hu)
A pakisztáni titkosszolgálatokat a tálibok közvetlen támogatásával vádoló NATO-jelentés csak a fogva tartott tálibok "vallomásának összevágása", amelyből nem kell "következtetéseket levonni" – közölte szerdán a NATO-erők egyik szóvivője.
febr. 1
12:41
Az uniós és a nemzetközi jogot ütköztetik a Sólyom-ügyben (hvg.hu)
Magyarország szerint a minden uniós polgárt megillető szabad mozgás elve, a szlovák kormány álláspontja szerint viszont a diplomáciai kapcsolattartás nemzetközi jogi szabályai alapján kell elbírálni azt a jogvitát, amely Sólyom László 2009. augusztus 21-re tervezett révkomáromi látogatásának meghiúsítása miatt keletkezett.
febr. 1
12:43
Fagy: kokszoskosárral fűtenek a lengyel buszmegállókban (hvg.hu)
Folyamatosan emelkedik a csütörtökön beállt fagy halottainak száma Lengyelországban. A belügyminisztérium honlapján szerdán reggel húsz halottról számoltak be, később a legnagyobb Mazuri-tavon további két, jéghez fagyott holttestet talált a rendőrség.
febr. 1
13:33
Malina-ügy: sajnálkozik a szlovák kormányhivatal (hvg.hu)
Sajtónyilatkozatban fejezi ki sajnálkozását Malina Hedvig ügye miatt a szlovák kormányhivatal.
febr. 1
13:33
Sajnálkozását fejezi ki a szlovák kormány Malina Hedvig ügyében (Infostart)
Sajtónyilatkozatban fejezi ki sajnálkozását Malina Hedvig ügye miatt a szlovák kormányhivatal - döntött a szlovák kormány szerdai ülésén.
febr. 1
13:35
Már 14-en fagytak meg Romániában, -32 fokot is mértek (hvg.hu)
Romániában tizennégyre nőtt a szélsőséges időjárás halálos áldozatainak a száma. Az elmúlt 24 órában hatan fagytak meg.
febr. 1
14:12
Az afganisztáni tálibok elutasítják a tűzszünetet (Metropol)
Az afganisztáni tálibok közölték szerdán: nem fogadják el azt a követelést, hogy tűzszünetet hirdessenek a béketárgyalások feltételeként, s nem kívánták kommentálni azt a szerdán kiszivárogatott NATO-jelentést, amely szerint ismét az ellenőrzésük alá kívánják vonni az országot a külföldi csapatok távozása után.
febr. 1
14:45
Egy Kína elleni fegyveres konfliktussal számol India (hvg.hu)
Egy amerikai hírszerzési igazgató szerint India felkészül egy katonai konfliktusra Kínával.
febr. 1
14:48
Ornitológusokat raboltak el a Fülöp-szigeteken (Metropol)
Elraboltak egy svájci és egy holland műkedvelő ornitológust, valamint ugyancsak madártannal foglalkozó Fülöp-szigeteki kísérőjüket a szigetország déli részén - közölték szerdán a helyi hatóságok.
febr. 1
15:24
A Fidesz "a művészet játékterén is elhelyezi bábuit" (Kripto Akadémia)
Külföldi sajtó Magyarországról - Az unióhoz fűződő viszonyról, az állam gazdasági szerepéről, az Új Színházról és a Magyar Filmszemléről
febr. 1
16:15
Nem tetszik nekik Clinton Orbánhoz írt levele: van-e súlyuk az amerikai magyar szervezeteknek? (hvg.hu)
Bollobás Enikő egyetemi tanár szerint az Egyesült Államokban a helyi választásokon még a létszámukban szerényebb magyar szervezeteknek is van súlyuk.
febr. 1
16:17
"Európában alattomosan növekszik az iszlámgyűlölet és a rasszizmus" (hvg.hu)
A török miniszterelnök szerint Európában erősödik az iszlámgyűlölet és a rasszizmus. Recep Tayyip Erdogan úgy véli, hogy az örmény népirtás tagadását tiltó francia törvény "egy alattomos veszély súlyos megnyilvánulása Európában".
febr. 1
16:51
ENSZ: India a legveszélyesebb a kislányok számára (hvg.hu)
Egy friss ENSZ-jelentés szerint India a legveszélyesebb hely a leánygyermekek számára.
febr. 1
16:54
Sajnálkozik Szlovákia Malina Hedvig miatt (Metropol)
A pozsonyi kabinet elismerte, az ügyben bizonyos körülmények kétségeket vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy érvényesültek-e a panaszosnak az általános emberi jogi charta által biztosított jogai.
febr. 1
17:27
Assange megkezdte utolsó londoni jogi csatáját (hvg.hu)
Megkezdte Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója utolsó jogi csatáját szerdán a brit legfelsőbb bíróságon, hogy megakadályozza kiadatását Svédországba, ahol szexuális visszaéléssel vádolják.
febr. 1
17:30
Assange utolsó londoni jogi csatája (Metropol)
Megkezdte Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója utolsó jogi csatáját szerdán a brit legfelsőbb bíróságon, hogy megakadályozza kiadatását Svédországba, ahol szexuális visszaéléssel vádolják.
febr. 1
17:45
Durván megsértették a kínaiakat hongkongiak (hvg.hu)
"Sáskáknak" titulálta a szárazföldi kínaiakat hongkongi lakosok egy csoportja, akik egész oldalas újsághirdetésben kifogásolták Kína befolyásának növekedését a különleges igazgatású területen - adta hírül szerdán a BBC brit közszolgálati televízió hírportálja.
febr. 1
17:45
Nem hibáztak az Etiópiában megtámadott magyar kutatók (Infostart)
A jelenlegi információk szerint nem hibáztak az Etiópiában megtámadott, részben magyarokból álló turistacsoport tagjai - mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 1
18:03
Anthraxot küldtek a pakisztáni kormányfőnek (hvg.hu)
Egy tavaly októberben a pakisztáni kormányfőnek küldött kis csomag a halálos anthrax-(lépfene-) bacilust tartalmazta - közölte szerdán Juszuf Raza Giláni szóvivője.
febr. 1
18:21
Azonosították az óceánjáró tizenhetedik halálos áldozatát (hvg.hu)
Azonosították a Costa Concordia olasz óceánjáró luxushajó balesetének tizenhetedik halálos áldozatát - jelentették be szerdán az olasz hatóságok.
febr. 1
18:23
Bild: szórják az uniós adófizetők pénzét az EP-képviselők (hvg.hu)
Miközben egész Európa spórol, az EU-képviselők nem keveset költenek el utazásokra - írta honlapján a Bild című német bulvárlap szerdán.
febr. 1
18:24
Befagyott a Duna és a Fekete-tenger (Metropol)
Bulgáriában szerda hajnalban helyenként mínusz harminc Celsius-fok alá süllyedt a hőmérséklet, és 350 kilométeres szakaszon egyes helyeken befagyott a Duna.
febr. 1
18:39
Már lehet korcsolyázni a Fertő-tó osztrák oldalán (hvg.hu)
Korcsolyázásra alkalmas a jég a Fertő-tó osztrák oldalán Rusztnál - jelentette szerdán az osztrák rádió internetes portálján.
febr. 1
18:57
Becsapott magyar munkások Németországban: bíróságra került az ügy (hvg.hu)
Bíróságon folytatódik az új berlini repülőtér építésénél becsapott magyar munkások ügye, a károsultak nagyjából másfél év múlva juthatnak az elmaradt bérükhöz - közölte szerdán az MTI-vel a magyar munkásokat képviselő német szakszervezeti szövetség (DGB).

Keresés