2012. február 13. hétfő

febr. 13
5:27
Drámai videofelvételt mutattak be a Costa Concordia evakuálásáról (hvg.hu)
A Costa Concordia utasainak meneküléséről is eddig be nem mutatott felvételeket sugárzott szombaton a Canale 5. A filmen látható, hogy helyenként milyen feszültség és bizonytalanság kísérte a zátonyra futott hajó mentőcsónakjainak vízre engedését. Egy nappal korábban a parancsnoki állásról rögzített videót mutatott be a csatorna.
febr. 13
6:03
A görög parlament megszavazta a takarékossági csomagot (Infostart)
A görög parlament elfogadta vasárnap éjjel az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kialkudott, vitatott megszorító intézkedéseket.
febr. 13
6:06
Romney újra az élen (Kripto Akadémia)
Maine államban, a republikánus előválasztási maraton szombati állomásán ismét Mitt Romney győzött. A volt massachusettsi kormányzó számára fontos volt az eredmény, hogy három vereség után megerősítse éllovas státuszát. Missouri, Minnesota és Colorado meglepetésre a mezőny legkonzervatívabb indulóját, Rick Santorumot támogatta.
febr. 13
6:08
Ismét tüntettek a "Gorilla-idomárok" (Kripto Akadémia)
Február 19-én, azaz jövő hét vasárnap lesz a következő Gorilla-ellenes tüntetés Szlovákiában, melynek kezdetén az ügyben érintett Penta pénzügyi csoport pozsonyi székháza előtt gyülekeznek majd a résztvevők. Legalábbis erről egyeztek meg az utolsó, eddig mindig pénteken tartott megmozduláson a jelenlévők, akik már a harmadik Gorilla-ellenes tiltakozó akciót tartották Pozsony városában.
febr. 13
6:10
Friss médiakrízis (Kripto Akadémia)
Rupert Murdoch mogul a héten Londonba repül, hogy tisztázza médiabirodalmát a legújabb vádak alól, írta tegnap a The Guardian brit napilap. Szombaton nyolc személyt vettek őrizetbe a brit fővárosban, köztük a The Sun öt újságíróját a tavaly kirobbant lehallgatási és vesztegetési botrány legújabb fejezeteként.
febr. 13
6:21
Átment a parlamenten a görög megszorító csomag (hvg.hu)
A görög parlament elfogadta vasárnap éjjel az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kialkudott, vitatott megszorító intézkedéseket.
febr. 13
6:23
Rohamot kapott és a pilótára támadt egy brazil gép utasa (hvg.hu)
Kényszerleszállást hajtott végre a brazíliai székhelyű TAM légitársaság egyik utasszállító repülőgépe Brazíliában, miután egy utas a pilótafülkében rátámadt az egyik pilótára, és a repülőgép veszélyesen bedőlt - közölte vasárnap a helyi rendőrség.
febr. 13
6:25
Megvan Chávez kihívója (hvg.hu)
Kiválasztotta vasárnap a venezuelai ellenzék azt a közös jelöltet, aki a 13 éve hivatalban lévő, harmadszori újraválasztására készülő baloldali venezuelai államfő, Hugo Chávez kihívója lesz az októberi elnökválasztáson a dél-amerikai országban.
febr. 13
7:15
Bíróság elé állt a bali robbantó (hvg.hu)
Bíróság elé állítottak hétfőn Indonéziában egy muszlim szélsőséges robbantási szakértőt, a csaknem tíz évvel ezelőtt Bali szigetén elkövetett, több mint 200 halálos áldozatot követelő merényletsorozat egyik fő gyanúsítottját.
febr. 13
7:33
Orosz segítséget kérnek a belorusz hadseregnek (hvg.hu)
Oroszországtól kért segítséget a fehérorosz hadsereg krónikus pénzügyi gondjainak enyhítéséhez Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök - írta vasárnap éjjel internetes oldalán a Spiegel című német hetilap.
febr. 13
7:51
Vádat emeltek a pakisztáni kormányfő ellen (Infostart)
A pakisztáni legfelsőbb bíróság vádat emelt hétfőn Juszif Raza Giláni pakisztáni kormányfő ellen, amiért nem volt hajlandó újraindítani az Aszif Ali Zardari államfő elleni, korábban amnesztiarendelettel leállított korrupciós eljárásokat.
febr. 13
8:12
Nem lesz márciusi államcsőd Görögországban (Metropol)
A görög parlament elfogadta vasárnap éjjel az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kialkudott, vitatott megszorító intézkedéseket.
febr. 13
8:30
„Legyen átkozott a lelked, Aszad!” (Metropol)
Fél a letartóztatástól, de nem akar elmulasztani egy pillanatot sem a forradalomból. Razan Zeitouneh, a szír forradalom ikonikus alakja.
febr. 13
9:21
Vádat emeltek a pakisztáni kormányfő ellen (hvg.hu)
Vádemelés a pakisztáni kormányfő ellen az államfő elleni perújrafelvétel akadályozásáért.
febr. 13
10:15
Kész szembeszállni az iráni katonákkal egy amerikai parancsnok (hvg.hu)
A Perzsa-öbölben állomásozó amerikai 5. flotta parancsnoka közölte: komolyan veszi Irán katonai képességeit, de erői készek szembeszállni bármilyen iráni támadással a térségben.
febr. 13
10:33
Újraválasztották Gurbanguli Berdimuhamedov türkmén elnököt (hvg.hu)
A hivatalban lévő államfő elsöprő győzelme a türkmenisztáni elnökválasztáson.
febr. 13
11:48
Putyin béremelést, árcsökkentést és népességszaporulatot ígér (Metropol)
Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, a március 4-én esedékes elnökválasztás egyik jelöltje a Komszomolszkaja Pravda moszkvai újság hasábjain azt ígérte: ha őt választják meg államfőnek, akkor jelentősen emeli a közszférában dolgozók fizetését, a nyugdíjakat és a szociális támogatásokra szánt kiadásokat, miközben az ingatlanok árát csökkenti.
febr. 13
12:03
Plágiumvád a marosvásárhelyi egyetem vezetői ellen (hvg.hu)
Plágiumváddal illették a marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem vezetőit. Hantz Péter, a Bolyai Kezdeményező Bizottság (BKB) alelnöke szerint az egyetem egyes vezetői plágium révén próbálták növelni tudományos közleményeik listáját.
febr. 13
12:05
Sokat bukik a német államfő, ha lemond (hvg.hu)
Évi 199 ezer euró (mintegy 60 millió forint) ellátmánytól esne el Christian Wulff német szövetségi elnök, ha lemondásra kényszerülne vitatott lakásvásárlási hitele és üzletember barátaitól elfogadott különböző szívességek következtében - írta hétfőn a Die Welt.
febr. 13
12:06
Egy nap után összetörték a párkányi magyar helységnévtáblát (Metropol)
Új magyar nyelvű helységnévtáblát állít a Magyar Koalíció Pártja (MKP) Párkányban annak a helyére, amelyet a hét végén ismeretlen tettesek széttörtek - mondta el Farkas Iván, a párt gazdasági ügyekért felelős alelnöke hétfőn.
febr. 13
12:39
Szakadatlanul esik: 120 települést zárt el a külvilágtól a hó Romániában (hvg.hu)
Romániában százhúsz település van elzárva a külvilágtól a vastag hóréteg miatt, több ezer iskolában szünetel az oktatás, és több mint kétszáz vonatjáratot töröltek - közölték hétfőn reggel a román hatóságok.
febr. 13
13:36
Felrobbantották egy izraeli diplomata autóját Újdelhiben (Metropol)
A jeruzsálemi külügyminisztérium szóvivője nem volt hajlandó részleteket közölni, mondván, hogy ez biztonsági ügy. Indiai források úgy tudják, hogy egy gépkocsivezető és egy diplomatafeleség sérült meg.
febr. 13
13:51
Eltévedt turistákat kellett megmenteni a fagyos lengyel éjszakában (hvg.hu)
Tovább nőtt a fagyhalálok száma Lengyelországban, január vége óta 92 személy halt meg kihűlésben, ebből öten az utóbbi 24 órában.
febr. 13
14:27
Áprilisban lesznek az előrehozott választások Görögországban (hvg.hu)
Áprilisban tartják az előrehozott parlamenti választásokat Görögországban - jelentette be hétfőn az athéni kormány szóvivője.
febr. 13
14:48
Áprilisban választanak Görögországban (Metropol)
Áprilisban tartják meg a előre hozott parlamenti választásokat Görögországban.
febr. 13
14:48
Adóemelés várható Szlovákiában (Kripto Akadémia)
Adóemelés várható Szlovákiában a márciusi parlamenti választások után - írta a parlamenti pártok programjaira hivatkozva a Sme szlovákiai liberális napilap hétfőn.
febr. 13
15:21
Mubarakhoz hasonlítják Orbánt a külföldi lapok (hvg.hu)
Az osztrák Die Presse Navracsics Tibor és Neelie Kroes múlt heti vitáját eleveníti fel, míg a Kurier az EP szocialista frakcióvezetőjével készített interjút közölt. A Gazeta Wyborcza lengyel napilap a kínai befektetőkért folytatott magyar-lengyel versengésről cikkezett.
febr. 13
15:23
A WC-ből fenyegetőzött bombával egy férfi az amszterdami reptéren (hvg.hu)
Bombariadó miatt kiürítették az amszterdami Schiphol repülőtér két terminálját hétfőn. A kora délutáni órákban a bombariadót lefújták, a reptér újra normálisan üzemel.
febr. 13
15:39
A kelet-európaiakra panaszkodtak egy holland honlapon, az EB lépett (hvg.hu)
Elítélte az Európai Bizottság alapjogi felelőse hétfőn az iszlámellenességéről hírhedt holland Szabadságpárt (PVV) kezdeményezését, amelynek keretében egy erre szolgáló internetes honlapon bárki panaszt emelhet a Hollandiában dolgozó kelet- és közép-európai vendégmunkások ellen.
febr. 13
15:42
Másra hárítja a felelősséget a Fidesz (Metropol)
A Jobbik szerint a lakossági devizaeladósodás megakadályozásához szükséges kormányzati intézkedésekről szóló határozati javaslat "nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen megpróbálja az MSZP felelősségét kizárólagossá tenni és eltüntetni a Fidesz felelősségét".
febr. 13
15:57
2020-ban indulhat az első lengyel atomerőmű (hvg.hu)
Lengyelország az eredeti terveknek megfelelően 2020-ban üzembe helyezi első atomerőművét a PGE energetikai vállalat hétfői közlése szerint.
febr. 13
15:57
További segítséget helyez kilátásba Görögországnak a pénzügyi EU-biztos (Infostart)
További pénzügyi segítséget helyezett kilátásba hétfőn Görögországnak Olli Rehn, az Európai Bizottság pénzügyi és gazdasági kérdésekben illetékes alelnöke, miután az athéni parlament az előző éjjel elfogadta az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal kialkudott, vitatott megszorító intézkedéseket.
febr. 13
16:18
Porig égett egy családi ház melléképülete Solymáron (Metropol)
Kigyulladt és porig égett egy családi ház melléképülete Solymáron, a tűz a főépületre is átterjedt, de senki sem sérült meg.
febr. 13
16:33
Torlódhatnak az autók a hó miatt Nagylaknál (hvg.hu)
A román hatóságok a havazás miatt lezárták hétfőn a 7,5 tonna feletti össztömegű tehergépjárművek előtt a nagylaki határátkelőhelyet, az átkelőhöz vezető 43-as úton így várhatóan torlódás alakul ki - közölte a rendőrség.
febr. 13
16:35
Londoni elemzők: öt százalékra ugorhatott januárban a magyar infláció (hvg.hu)
Öt százalék környékére gyorsulhatott múlt hónapban az éves összevetésben számolt fogyasztói szintű árinfláció Magyarországon, elsősorban az áfa-emelés és a korábbi forintgyengülés már valószínűleg érezhető együttes felhajtóereje miatt - jósolták a keddi adatismertetés előtt londoni felzárkózó piaci elemzők. A gyorsulás mértékére adott prognózisok ugyanakkor jelentősen eltértek.
febr. 13
16:37
Lecsukják az iráni államfő médiatanácsadóját (hvg.hu)
Hat hónap börtönre ítélték Mahmúd Ahmadinezsád iráni államfő sajtóügyekben illetékes tanácsadóját - közölte hétfőn a Mehr félhivatalos iráni hírügynökség. A jelentésből más nem derül ki, így nem tudni, miért és mikor kapta a büntetést Ali Akbar Dzsavanfekr.
febr. 13
17:09
Wulffnak tetszenek az olasz reformok (hvg.hu)
Az olasz kormány reformjait méltatta hétfőn Rómában a német államfő, aki szerint az itáliai technokrata kabinet intézkedései olyan országokat is ösztönöznek, mint Portugália és Spanyolország.
febr. 13
17:27
Kuvaitban tilos vízipipázni (hvg.hu)
A dohányzás minden fajtáját, beleértve még a vízipipázást is betiltották Kuvaitban a legtöbb nyilvános helyen.
febr. 13
17:30
Görögország: „ez nem az emberek Európája” (Metropol)
Társadalmi robbanás fenyegeti Görögországot, ahol a kormány újabb húsbavágó megszorító intézkedéseket fogadott el, hogy hozzájusson a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió által biztosított második hitelcsomaghoz.
febr. 13
17:45
Fejkendőt hordatna minden nővel az egyik egyiptomi elnökjelölt (hvg.hu)
Megválasztása esetén iszlám fejkendő viselésére, vagy hitük megváltoztatására kényszerítené az egyiptomi nőket Házem Száleh Abu Iszmail ultrakonzervatív elnökjelölt - adta hírül hétfőn az al-Arabíja arab televízió hírportálja.
febr. 13
18:03
Olasz hajóbaleset: megemlékeztek az eltűntekről (hvg.hu)
Egy hónappal a január 13-án zátonyra futott Costa Concordia tragédiája után az eltűntekről emlékeztek meg Giglio szigetén. Közben második napja tart az óriáshajó üzemanyag tartályainak kiürítése.
febr. 13
18:05
Guardian: szétesőben van a görög társadalom (hvg.hu)
Társadalmi robbanás fenyegeti Görögországot, ahol a kormány újabb húsba vágó megszorításokat fogadott el, hogy hozzájusson a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Unió által biztosított második hitelcsomaghoz. Eközben egyre többen alszanak az utcákon, és a lakosság kétségbeesése sosem látott mértékben nő - olvasható a The Guardian című brit napilap összeállításában.
febr. 13
18:21
Havazás: a külügy nem ajánlja az utazást Romániába (hvg.hu)
A Külügyminisztérium nem javasolja, hogy magyarok Romániába utazzanak, mert a havazás miatt rosszak a közlekedési viszonyok - közölte a tárca hétfőn.
febr. 13
18:24
Obama: növekedés a megszorítások helyett (Metropol)
A deficitcsökkentés helyett a megindult gazdasági növekedés serkentésével, az infrastrukturális és az oktatási kiadások emelésével és a leggazdagabbak fokozottabb adóztatásával számol Barack Obama amerikai elnök hétfőn előterjesztett, a 2013-as pénzügyi évre szóló költségvetési javaslata.
febr. 13
18:39
Görög megszorítás: még 325 millió eurót kell valahonnan megspórolni (hvg.hu)
Az EU azt várja a görög politikai pártoktól, hogy szerdáig kötelezzék el magukat a gazdasági megszorító és reformintézkedések mellett az áprilisi parlamenti választás utáni időszakra is - közölte hétfőn Pantelisz Kapszisz görög kormányszóvivő. Közben Angela Merkel német kancellár egyik hétfői nyilatkozatában jelezte: semmilyen változtatás nem lesz később a görög reformprogramon.
febr. 13
18:57
Kínai nagykövet: a világ túlbecsüli Kína erejét (hvg.hu)
Gao Jian (Kao Csien) budapesti kínai nagykövet szerint ugyan országa valóban nagy fejlődést ért el az elmúlt években, de a világ túlbecsüli erejét; Kína tisztában van a gyengéivel és az előtte álló kihívásokkal.
febr. 13
19:33
Divatfotókon akadtak ki az izraeli ultraortodox zsidók (hvg.hu)
Felbosszantotta az izraeli ultraortodox zsidó közösséget a Belle Mode című divatmagazin a februári számában közölt fotósorozatával, amelyek egyikén egy nő látható férfiakkal körülvéve egy ortodox lakóiról ismert jeruzsálemi negyedben közlekedő buszjáraton - adta hírül hétfőn az abc.es spanyol hírportál.
febr. 13
19:35
Katasztrófával fenyegetett egy decemberben kigyulladt orosz atomtengeralattjáró? (hvg.hu)
Rakéták voltak a decemberben kigyulladt atommeghajtású orosz tengeralattjárón, s emiatt Oroszországot egy csernobili atomerőmű-balesethez hasonló katasztrófa fenyegette – állította a Vlaszty című orosz folyóirat hétfőn megjelent számában, megkérdőjelezve a balesettel kapcsolatos hivatalos álláspontot.
febr. 13
19:36
Francia közmédiumokat vontak össze (Metropol)
Jóváhagyta rendkívüli közgyűlésén hétfőn az elsősorban külföldre sugárzó Radio France Internationale rádiócsatorna és arab nyelvű adója, a Monte Carlo Doualiya, valamint a külföldre sugárzó francia televízió és rádió (az RFI és a francia mellett angolul és arabul is sugárzó, állami költségvetésű France 24 hírtévé összevonását - jelentette be az AEF.
febr. 13
19:37
Összevonták a külföldre sugárzó francia médiumokat (hvg.hu)
Jóváhagyta rendkívüli közgyűlésén hétfőn az elsősorban külföldre sugárzó Radio France Internationale (RFI) rádiócsatorna és arab nyelvű adója, a Monte Carlo Doualiya, valamint a külföldre sugárzó francia televízió és rádió (AEF) az RFI és a francia mellett angolul és arabul is sugárzó, állami költségvetésű France 24 hírtévé összevonását - jelentette be az AEF.

Keresés